Çekimser gözükmek 🥲

Yagmurzamani_

Senin adaletine güveniyorum Allah'ım💚
Kayıtlı Üye
12 Mart 2023
1.306
1.440
63
arkadaşlar merhaba;

Aslına bakarsanız yeni bir ortama girince çok çekingen duran ama yine de bunu göstermemeye özen gösteren biriyim ..hatta yeri gelince girişken konuşan soru soran biri olurum ki çekingen utangaç gözükmeyim diye bir aydır spora gidiyorum pt hizmeti almıyorum ilk gün hocaya yeni geldiğimi söyledim program yazdı ama çok hafif bir ay bunu yapacaksın dedi ben de onu yapıyordum başka bir hoca geldi bugün yanıma ona da anlattım ne yaptığımı ama net anlaşılmadım galiba ki soru sormaktan utanan bir insan olarak algılamışlar çekingen bir bayana benziyor ama soru sorsun demişler spora gelen konuştuğum bir ablaya abla gelip anlatınca iyice bir kötü oldum yok öyle değilim niye böyle düşünmüşler onların zaten ders verdiği öğrencileri var bana da hoca ilk gün ders yazdı onu uyguluyorum onlara zaten soru soramama sebebim kendileri de gelip bir zahmet yeniyim ilgilenebilirler hocalar sadece pt hizmeti verdikleri öğrencilerle haşır neşirler dedim ki cidden öyleler ben de kendi halimde yeri geliyor orada spor yapan kadınlara sorup öğrenmeye çalışıyordum napayım yani
sorun şu ki zaten yeni bir ortamda herkes ilk başlarda kasılmaz mı ama bu kasılmayı ben sürekli tutmamaya çalışıyorum ama yine de dışarıdan bu şekil utangaç duruyor algısı ben de öz güvensiz mi duruyor hissine itiyor kötü oluyorum olabildiğince de bu şekil gözükmemeye çalışıyorum ama bu spor konusunda da ben haklıyım zaten sordum öğrendim birebir gelip ilgilenmiyorlar pt hizmetleri hariç napayım öyle olunca da

Son düzenleme:
Çekimser o kadar rahatsız etti ki okuyup yorumlayamadım.

Çekimser karar vermemiş ya da kararını belli etmeyen demek. Anlattığınız durumla alakası yok. Çekingen doğru kelime.
Onlar çekimser olarak görmüş sabah beri çekimser durmasın soru sorsun muhabbeti döndü abla da iyice dallandırıp budaklandırdı

Hepimizin kişilik yapısı farklı. Kimisi çekingen, içine kapanık, sessiz olup dinlemeyi sever kimisi daha aktif, atılgan, konuşkan, sosyal olur. Bence çoğu insan girdiği yeni ortamda böyle olur. Ama zamanla konuştukça açılır. Bazıları kaygılansa da bunu belli etmez. Ben mesela Almanca kursuna gittiğimde ilk gün öğretmen kendimizi tanıtmamızı istedi sırasıyla ve neden Almanca öğrenmek istiyorsunuz diye sordu. Rahatça kendimi ifade ettim. Ama kursa gitmeden önce "acaba nasıl geçecek, öğretmen nasıl birisi, sever miyim, ordakilerle arkadaşlık kurabilir miyim, yaşıtlarım var mıdır " diye düşündüm . Sonrasında rahatladım. Zaten birkaç ay boyunca YouTubedan Almanca çalışıp not ettiğim için derslere hep katıldım öğretmenin sorularına cevap verdim. Kızlar da molada yanıma geliyordu sohbet ediyorduk günlük hayattan, yabancı dilden, ülkeden vs.

Aslında ben her yeni ortama girmeden acaba nasıl olacak diye kaygılanırım ama dediğiniz gibi de ortama girince bu endişemi belli etmemeye çalışırım hatta bununla ilgili konu açmıştım ilk kez spora gideceğim nasıl olacak diye buradan aldığım moralle ilk gittiğim gün gayette rahat bir şekilde benim ilk günüm deyip yardım aldım hocada ders verdi bunu uygulayacaksın bir ay diye ama hareketlerden çok sıkıldım bugün bir ablaya ricam ettim farklı hareketler yapalım diye o da sağ olsun çok ağır hareketler gösterdi hoca fark edip yanımıza geldi sizin aldığınız ders olur onu uygulayın diye sanırım ablada kafama göre ders gösteriyor gibi gözükmeyim diye beni hocalara soru
sormaktan utanıyor gibi anlatmış kaldı ki evet utangaç duruyor dediği hocayı ben geldim geleli sadece iki sefer gördüm nasıl utangaç olduğuma kanaat getirmiş hemen sanırım burada biraz abla ortalığı dallandırıp budaklandırdı ama yine de kötü oldum utangaç öz güvensiz gibi gözükmek istemem sonuçta

Aslına bakarsan öyle bir durum vs rahatsızlığın yoksa takmaman gereken bir konu , sen kendını rahat hissedip oluruna bakmalısın aöa benim anladığım sende bu durumdan rahatsızsın yani biraz kabul etmiş olabilirsin

Ya aslında bir nevi suç bastırdılar, abla bana hocalardan izinsiz ders gösterdiği için hocalarda pt hizmeti verdigi öğrencilerle ilgilenip diğer öğrencilere pas vermediği icin beni çekingen ilan ederek suçu bana attılar çünkü benim gittiğim saatlerde bir iki hoca oluyor onlarda özel ders veriyor yeni gelen öğrenci ile ilgilenmeleri gerekir en azından mantığı öğretene kadar ama yok öyle olunca ben neye gidip bir şey sorayım prosedür böyleymiş sanırım ilgi için pt hizmet parası gerekiyormuş dedim kendi kendime yaptım öğrendim ayrıca çekingen utanan biri olsam hiç gitmezdim en azından gidip oradaki kadınlara sordum soruşturdum verimli de olsa verimsizde olsa sporumu yaptım ama yine de çekingen bayan lafı sinirimi bozdu öz güvensiz mi duruyorum ne alaka dedim yani

Amannn boşver salla gitsin elalem utangaç çekingen görse ne olur , hocaya beni sormaktan utanıyor gibi anlatmış yazmışsın. Önemli olan senin kendini nasıl hissettiğin. Gerçekten bu seni rahatsız ediyorsa kendini biraz gözlemlemen ve kendine soru sorman gerek. "Ben nasıl biriyim, gerçekten çekingen miyim yoksa potansiyelimi tam yansıtmıyor muyum, kendimi yeterince tanıyor muyum, insanların söylediklerini neden bu kadar düşünüyorum kafama takıyorum" vs gibi

Aynen haklısın önce bir sinir oluyorum ister istemez o kadar kişinin içinde gidip kadın size soru sormaya çekiniyor demiş hoca da evet çekimser bir bayana benziyor demiş canım sıkıldı da sonra dedim salla gitsin çünkü öyle bir kaçan korkan eli kolu titreyen biri değilim yeri gelince sorarım ederim öğrenirim ama bu şekil saçma sapan yorumlar yapılması daha tanımadan etmeden canımı sıkıyor görünüşüm nasıl acaba diye takılıyorum ama sallamamam lazım aynen herkes her şeyi düşünebilir çünkü
Teşekkür ediyorum tatlım

Rica ederimm. Aynen öyle takma kafaya salla gitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…