cekim gücü diye bir sey var mı

Hepsine katılabilirim ama kader değişmez kısmı yanıltıcı. Allah insanoğluna irade gücü vermiş. Evet kaderimiz var, belli ama bu tek bir kader tek bir seçim değildir. Hep söylerim; bir insanın katil olup olamaması kendi elindedir. Allah olacak veya olabilecek her şeyi bilendir. Lakin o seçim kısmını kuluna bırakır. Aksi olsa, öldüğümüzde mahşer günü her Allah'ın karşısına çıkan, "Ee, Allah'ım beni sen yarattın, yaratırken de bana bu kaderi sen yazdın. Bana bu kaderi yazan sensin, ben neden değiştiremeyeceğim, senin yazdığın günahın cezasını çekiyorum," diye hesap sorardı. Bu adil değil. Oysa benim inancımda -ki müslümanım. Allah adildir, merhamet sahibidir. Külli irade ve cüzi irade var. Biri doğum, ölüm vb kesin olan kader. Diğeri ise bizim kendi seçimimize bırakılmış kaderdir.

Aynen öyle o kısmı eksik bırakmışım. Cüzi irade vardır. Zaten cüzi irade oldugu için yaptıklarımızdan sorumluyuz. Buradaki ince ayrıntı şu; Allah yazdıgı için yapıyor değiliz bu icbar olur. Bizim yapacagımızı Allah bildiği için yazmıştır. Bir adamın katil olması onun seçimidir elbette.

Beni de hayal et.. Çok zengin olduğumu.. Amerikaya gittiğimi.. Oraya yerleştiğimi.. Mücevherleri.... Falan :KK70:

Şaka şaka, Allaha şükür bunların hepsini yapacak gücüm var, Allah anneme sağlık sıhhat versin bunu dile eğer gerçekten gönül kapın açıksa :)

bu da dert mi diyebilirsiniz ama öyle kafama takıldı yarına unuturum muhtemelen, kucuk derdim var sayfası olsa oraya yazardım..

soru konu baslıgında yazdıgı gibi, sizce var mı? varsa yasadıgınız olaylar neler?

ben biraz kararsızım hem olan seyler var hem olmayan da cok sey var tesadüf de olabilitesi var hatta bir tane de cekim gucunun beni yanlıs anladıgı bir sey var hemen anlatıyım

lise 2deyken hep sınıfa iki yeni yakısıklı cocuk geldigini onlarla en yakın arkadasım ve benim basta 4lü arkadas oldugumuzu sonra sevgili oldugumuzu hayal ederdim cocukluk iste. benimki sarısın renkli gözlü arkadasımınki de esmer olcaktı. diger sene cidden de aynı tipte kisiler geldiler ve cidden de baya süre 4lü arkadas olduk. arkadasım o cocukla hala sevgili hatta evlenmeyi dusunuyorlar. diger kendime dusundugum ise sınıftan baska biriyle sevgili oldu :KK70:

bunun dısında bir kere bi projede hep deli gibi birinci olmayı hayal ettim sene boyu ama imkansız gibi bir seydi bu zamana kadar okulumuzda değil 1. ilk 10a giren bile olmamıstı. ve ukala ukala herkese kesin 1. olacagımı anlatıyodum daha proje bile ortada tam yokken. sonra cidden de oldum.

daha örnekler uzar gider ama bakınca tabi isteyip elde edemediğim de çook oldu.son zamanlarda cekim gücü, spiritüel dusunce gibi seyler bazu insanların para kazanmak icin salladıgı seyler gibi geliyor. ama bu tarz bi kac örnegim daha da oldu bilemiyorum. sizin görüşleriniz neler?
Çekim yasası olmaz olur mu , Kuantumla ve spiritüel yasalarla alakalı kitaplar okuyabilrsin . Hatta enerji alanın yüksek olduğu için niyetlerin gerçeklere dönüşüyor olabilir bunu da fırsata çevir bence :)

Şimdi bana kızar mısınız bilmiyorum ama ben de fikrimi yazmak isterim. Benim inancıma göre Allah'ın bir ilmi vardır ki yarattığı mahlukunun doğumundan ölümüne dek ne yapacağını ne yeyip ne içeceğini vs hepsini tesbit etmiş ve "Levh-i Mahfuz" isimli kitapta kaydetmiştir. Buna kader denilir.
Kader değişir mi değişmez, değişen birşey varsa o da kaderdendir zaten.
Kaderin bilinmemesi bir acizlik olsa da aslında bizim hayatı yaşayabilmemiz için elzem diye düşünüyorum. Misal bir insan ne zaman öleceğini bilse hiç bir şekilde sağlıklı yaşan süremez.
Bazen oluyor herkes de tecrübe etmiştir, rüyayla veya bir anlık hisle malum oluyor bazı şeyler. Ne kadar dogru şekilde açıklayabilirim bilmiyorum ama az önce bahsettiğim levhi mahfuzda yazılı bilgilerden bir şekilde bizim haberdar olmamızdır diye düşünüyorum.
Cok da üstünde durulması, ay böyle hissettim kesin böyle olacak, şöyle rüya gördüm kesin böyle olacak gibi evhamlara kapılınmaması gerektiğini düşünüyorum.
Bir de cok yazılmış dilediğiniz şeyin kesin oldugunu düşünün denilmiş. Bu da bana cok tanıdık geldi: "Mutlaka duanızın kabul edileceğine inanarak dua edin" 1400 sene önce Peygamber Efendimiz aleyhisselatu vesselam'ın hadis-i şerifi bu.
Bir de en ince ayrıntısına kadar isteyin denilmiş bu da başka bir hadiste geçiyor.

Hasılı kelam bu spritüelci abilerimizin dinlerden birşeyler araklayarak böyle birşey ortaya attıklarını düşünüyorum.
Evren denilmekle tam olarak ne kastediliyor onu da pek anlayabilmiş değilim, mesela evrenden kasıt kainatsa nasıl bir güce sahip olabilir ki, delinen ozon tabakasını kendiliğinden tamir edemiyor bile... Burada bahsettiğiniz evren tam olarak nedir bunu acıklarsanız cok mutlu olurum.
Size bu konuda açıklama yapmam mümkün değil. İlk mesajımda bilimsel değil ama birebir yaşadığım için inanıyorum dedim. Evren, kader, Allah'ın hikmeti vb. Nedeni hangisi bilemem.

Şimdi bana kızar mısınız bilmiyorum ama ben de fikrimi yazmak isterim. Benim inancıma göre Allah'ın bir ilmi vardır ki yarattığı mahlukunun doğumundan ölümüne dek ne yapacağını ne yeyip ne içeceğini vs hepsini tesbit etmiş ve "Levh-i Mahfuz" isimli kitapta kaydetmiştir. Buna kader denilir.
Kader değişir mi değişmez, değişen birşey varsa o da kaderdendir zaten.
Kaderin bilinmemesi bir acizlik olsa da aslında bizim hayatı yaşayabilmemiz için elzem diye düşünüyorum. Misal bir insan ne zaman öleceğini bilse hiç bir şekilde sağlıklı yaşan süremez.

Bazen oluyor herkes de tecrübe etmiştir, rüyayla veya bir anlık hisle malum oluyor bazı şeyler. Ne kadar dogru şekilde açıklayabilirim bilmiyorum ama az önce bahsettiğim levhi mahfuzda yazılı bilgilerden bir şekilde bizim haberdar olmamızdır diye düşünüyorum.
Cok da üstünde durulması, ay böyle hissettim kesin böyle olacak, şöyle rüya gördüm kesin böyle olacak gibi evhamlara kapılınmaması gerektiğini düşünüyorum.
Bir de cok yazılmış dilediğiniz şeyin kesin oldugunu düşünün denilmiş. Bu da bana cok tanıdık geldi: "Mutlaka duanızın kabul edileceğine inanarak dua edin" 1400 sene önce Peygamber Efendimiz aleyhisselatu vesselam'ın hadis-i şerifi bu.
Bir de en ince ayrıntısına kadar isteyin denilmiş bu da başka bir hadiste geçiyor.

Hasılı kelam bu spritüelci abilerimizin dinlerden birşeyler araklayarak böyle birşey ortaya attıklarını düşünüyorum.
Evren denilmekle tam olarak ne kastediliyor onu da pek anlayabilmiş değilim, mesela evrenden kasıt kainatsa nasıl bir güce sahip olabilir ki, delinen ozon tabakasını kendiliğinden tamir edemiyor bile... Burada bahsettiğiniz evren tam olarak nedir bunu acıklarsanız cok mutlu olurum.
Hepsine katılabilirim ama kader değişmez kısmı yanıltıcı. Allah insanoğluna irade gücü vermiş. Evet kaderimiz var, belli ama bu tek bir kader tek bir seçim değildir. Hep söylerim; bir insanın katil olup olamaması kendi elindedir. Allah olacak veya olabilecek her şeyi bilendir. Lakin o seçim kısmını kuluna bırakır. Aksi olsa, öldüğümüzde mahşer günü her Allah'ın karşısına çıkan, "Ee, Allah'ım beni sen yarattın, yaratırken de bana bu kaderi sen yazdın. Bana bu kaderi yazan sensin, ben neden değiştiremeyeceğim, senin yazdığın günahın cezasını çekiyorum," diye hesap sorardı. Bu adil değil. Oysa benim inancımda -ki müslümanım. Allah adildir, merhamet sahibidir. Külli irade ve cüzi irade var. Biri doğum, ölüm vb kesin olan kader. Diğeri ise bizim kendi seçimimize bırakılmış kaderdir.
Kizlar cok guzel ve seviyeli bir sekilde fikirlerinizi belirtmissiniz ama biliyorsunuzdur dini konular yasak; hem sizin banlanmamaniz icin hem konunun kapanmamasi icin bu konulari kapayalim lutfen. Ozelden dini konusmak yasak degildir heralde ordan konusabiliriz isterseniz.

Benim de önceden istediğim birşey varsa olurdu. Hatta düşünüyordum acaba tesadüf mü diye ama normalde olma ihtimali düşük şeyler de isteyince oluyordu. Sonra nerede hata yaptım bilmiyorum ama şimdi de ne istesem olmuyor. İstediği hiçbir şeyin olmamasi insanı psikolojik olarak da çok yoruyor ama bir çözüm de bulamadım.
bendeki sorun ben bayadir hicbisey isteyemiyorum. Sanirim sebebi su sukurler olsun ki istedigim hemen hemen her seye fazlasiyla sahibim ancak istedigim bir sey var ona asla erisemiyorum sanki
Cüzdan olayı nedir, ben orayı kaçırmışım ?
cuzdan degil de telefon kilifi olayi. bi arkadas buraya yazmisti bi telefonu cok istiyormus ancak ucreti fazlaymis sanirim. O da o modelin kilifini siparis etmis. Hem kilif hem cuzdan olan bir modeli ve onu baya sure kullanmis icinde o model telefon oldugunu dusunerek ve sonrasinda o telefonu alabilmis gercekten
Çekim yasası olmaz olur mu , Kuantumla ve spiritüel yasalarla alakalı kitaplar okuyabilrsin . Hatta enerji alanın yüksek olduğu için niyetlerin gerçeklere dönüşüyor olabilir bunu da fırsata çevir bence :)
Onerdiginiz bir kitap var mi cidden severim boyle seyleri. Ama benim de kucukken daha cok oluyordu sanki buyudukce degisti gibi

Beni de hayal et.. Çok zengin olduğumu.. Amerikaya gittiğimi.. Oraya yerleştiğimi.. Mücevherleri.... Falan :KK70:

Şaka şaka, Allaha şükür bunların hepsini yapacak gücüm var, Allah anneme sağlık sıhhat versin bunu dile eğer gerçekten gönül kapın açıksa :)
Hep ben ediyorum ama biraz da siz edin 😋

2. kez gelinlik giyeceksin o zaman istediğini giyeceksin dedi ha deli gibi sevdiğim adamla evlendim ayrılma düşüncesi bile kahrederdi beni ama bu düşünce birden geçti içimde ve nasipte ayrılık varmış...

Benim de genelde öyle olur bilinçsizce aklımdan geçirdiklerim, unuttuklarım başıma gelir. Israrla istediklerim olmaz :KK43:

Çekim gücü diye bişi var kesinlikle. Benim ufak bile söylediğim yalanlar gerçek oluyo. Yalan söylemeye korkuyorum. Örneğin bugün misafirim var ben gelemiyorum desem. Gerçekten gelir. Yada tatile gidicez derim planda yokken. Birden olaylar gelişir tatile gideriz. Onun için şu hasta ben hastayım gibi yalanlar söylemem. :))

Cidden çözsek harika olacak.

kızlar bu arada ben bi kaç gündür biri için çekim gücü çalışması yapıyorum ama bir yandan içimde pek istek yok. Önceden cok istiyodum aslında aniden noldu bilmiyorum.Ama o kişiyle olursam hayatımın güzelleseceğini dusunuyorum mantıken de duygusal olarak da. calısmalara devam mı ediyim sizce bırakayım mı? Calısma dediğim de imaginasyon ve onun oldugu ortamlara gitmek gibi şeyler ve cuzdan seyını yapan arkadasa benzer seyler.
Tereddüt yaşıyorsanız zaten olmaz, olsa da güzel olmaz. Değil mi

Yıllar önce durup dururken ablamın boşanacağı aklıma geliyordu kendime kızıp ne alaka diyordum ve ablam boşandı maalesef neredeyse vicdan azabından depresyona girdim. İkincisi sokakta falan yeşil gözlü erkeklere bildiğin dik dik bakardım yeşil göz zaafımdı kocam yeşil gözlü biri. 3.sü yıllar önce facebookta bi arkadaşım çocuğun adını ne koydak diye gönderi paylaşmıştı öylesine kendi kendime yağmur elif koyarlar dedim 2 gün sonra baktım yağmur elif koymuşlar. Ben hep tesadüf olduğunu düşündüm ama korksam mı napsam 😂

Ablanızla alakalı olay tamamen içinize doğmuş bence kendinizi kötü hissetmeyin. Ben boşandıktan sonra kardeşim "abla sen daha evlenmeden bu adam ablamla evlenip sonra boşanacak, topluma karşı evlenmiş olmak için evleniyor " diye içimden geçiyordu, hiç sevemiyordum diyordu, ama bana söyleyememiş tabi ki.

X