Gebeliğe Hazırlık Çatlatma iğnesi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Aaa çatlatöa iğnesine rağmen çatlamayıp kist olabileceğini bilmiyodum. Korktum şimdi :KK43: geçmiş olsun. Ben yedi aydır istiyorum doktora üç aydır gidiyorum klomene yeni başlıyorum ben bile yoruldum. Hayatında ilaç kullanmamış bi insanım. Önce rahim çok güzel sorun yok dendi ve şikayetlerim vardı zaten iltihap çıktı onun için kullandığım antibiyyotikler mahfetti beni. Sonrali ay hormonlara baktım prolaktin tavan bu defa dostinexe başladım baş dönmesi halsizlik göz kararması... prolaktini düşürdük bu defa adetim gelmez hala düzensiz yumurtlamada sorun var dendi haydi adet söktürücü ve klomen ilaç ilaç ilaç gerçekten yormaya başladı hem beynimi hem vücudumu. Eşimde de ileri hareket sorunu çıktı gelsin ilaçlar keçiboynuzlar ballar cevizler. Allah yardımcımız olsun. Sizin için son olur inşallah bu ay kavuşursunuz
Ben 9 aya yakın çok iyi bir hastaneye gittim öneri üzerine bir doktora. Kadın defalarca vajinal ultrasonla bakmasına rağmen bana pko olduğumu söylememiş. Neymiş genç hastalarda 1 sene doğal yolla bekleniyormuş. Ulan yumurtlama sorunum var işte sen söylesene başlayalım tedaviye. Şimdi daha çok yıprandım. Doktor değiştirdim. Direk tedaviye başlayalım dedi. Klomenle olur dediler ama malesef ipneye rağmen kist oluştu. Zaten vücudumuz meyilli oluyormuş kiste ve bu klomenin yan etkisi buymuş. Çatlamassa kist oluyor. Artık çok sıkıldım gerçekten bu ay olsun artık. İnsanlar bi taraftan kendi içimdeki bebek isteği bi taraftan çok bunaldım. Allahım tez zamanda doldursun kucaklarımızı inşallah

Ben 9 aya yakın çok iyi bir hastaneye gittim öneri üzerine bir doktora. Kadın defalarca vajinal ultrasonla bakmasına rağmen bana pko olduğumu söylememiş. Neymiş genç hastalarda 1 sene doğal yolla bekleniyormuş. Ulan yumurtlama sorunum var işte sen söylesene başlayalım tedaviye. Şimdi daha çok yıprandım. Doktor değiştirdim. Direk tedaviye başlayalım dedi. Klomenle olur dediler ama malesef ipneye rağmen kist oluştu. Zaten vücudumuz meyilli oluyormuş kiste ve bu klomenin yan etkisi buymuş. Çatlamassa kist oluyor. Artık çok sıkıldım gerçekten bu ay olsun artık. İnsanlar bi taraftan kendi içimdeki bebek isteği bi taraftan çok bunaldım. Allahım tez zamanda doldursun kucaklarımızı inşallah
1 sene dolmadan genelde ciddiye almıyorlar ve tedaviye başlamak istemiyorlar. Benim doktorumda prolaktin düşünce 6 ay daha kendi halinize bırakıcaz sizi dedi. Sonra adetim prolaktine rağmen gecikince beklemeye gerek yok yumurtlamasa sorun var demektir vakit kaybetmeden tedaviye başlayalım dedi. Erkek doktora gitme konısunda ben biraz çekimserdim ama öyle güzel şeyler okudum ki iyi ki gitmişim diyorum şimdilik verdiği güven bi nebze rahatlatıyor en azından. Umarım kist oluşmaz bende de ve tekrardan sende de. Çekmeceler ovülasyon ve gebelik testi dolu inanki :KK43: birde havuç küründne çatlama konusunda çok fayda gören olmuş sanırım. İğneye takviye olarak onuda dene istersen

Canım merhaba. Evet çizgi var ama geçen ay benim iğnenin etkisi 13. Gün geçti. 12. Gün böyle pozitif almıştım ve ertezi gün negatif oldu. Bence acele etme. Sen dün test yapmış mıydın etkisi geçmiş miydi ? İnşallah yanılıyorumdur da hamilesindir :anneadayı: ben de şimdi klomen kullanıyorum çarşamba günü doktora gidicem bakalım 2. Ayım klomenle. Olmazsa rahim filmi çekilecek
Hayırlısı canım. Biz bir buçuk yılı geçkindir istiyoruz. 3ay klomen kullandım, bu ay da femara. Çok şükür güzel gelişmeler var şimdi...
Dün yaptığım testte ektisi geçmiş gibiydi çok çok çok silikti. Elhamdulillah çıktı bugün....

Kızlar test sonucum çıktı, 21,5 :nazar::KK200:
Çok mutluyum elhamdulillah :KK36::KK36:
Heyecanlandım resmen hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin kucağına aldığın günleride göreliminşallah. Bu kadar bekleyiş uğraş üzüntüden sonra nasıl bi duygu acaba çok merak ediyorum bizede nasip olur inşallah Amiin

Kızlar bu ay çok umutluydum, rahim filmini yeni çektirdim sayılır 1 bucuk 2 ay oldu. Rahim filmi sonrası şans biraz yükselir demişti doktorum. Prolaktinim çok az yüksekti, onun için dostinex kullandım. Sonra klomen + iğne... 2 yumurtam oluşmuştu bir de.
Eşimle günleri de çok iyi değerlendirdik.

Şimdi bugun negatif çıkınca böyle bir tuhaf oldu :KK43:

Tam yumurta takibimin olduğu günlerde eşimin yurt dışına çıkma meselesi çıktı :mad: yumurtalar gelişmişse hiç beklemeden yaptır diyo mu iğneyi offf offf bende şans olsa

Heyecanlandım resmen hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin kucağına aldığın günleride göreliminşallah. Bu kadar bekleyiş uğraş üzüntüden sonra nasıl bi duygu acaba çok merak ediyorum bizede nasip olur inşallah Amiin
Çok teşekkür ederim canım :) Tabi insan çok seviniyor ama inanamıyor da bir yandan... Herhalde kalp atışını duyana kadar böyle olacak canım... Elhamdulillah ama hiçbir zaman hamile olamayacakmışım gibi geliyordu, yine se umutsuzluğa kapılmamak lazımmış :)

Ya cok sevindim bakmadan once dua ediyorum insallah hamiledir diye hayirli olsun canimmm :anneadayı::emir_bebek:
Çok teşekkür ederim canım ya, Allah razı olsun, dualar sayesinde hep, elhamdulillah :)

Oooo oleeey :halay::halay::halay:

Hadi hayırlı olsun canım, bekliyorduk bu haberi.
Çok şükür canım çok mutluyum elhamdulillah :) inşallah senden de alacağız güzel haberleri :) umutsuzluk yok :)

Yaaa çok sevindim gerçekten inşallah sürekli artış gösterir kimsenin hayalleri yıkılmasın :)
Amin, Rabbim kimseye acı yaşatmasın. Her isteyeni sağlık sıhhat ve hayırla kavuştursun inşallah... :)

:dua::dua::halay::halay::halay::halay::halay::halay::KK19::KK19::21::21::21::21:
Cnmmmm çok sevindim hayırlı uğurlu olsun ama dedim
Sana hamilesin
Evet canım, yorumun çok mutlu etmişti gerçekten, hala inanamıyorum, ilginç bir hismiş ya :)

Canım belirtilerin var mı peki? Ağrın, akıntın vs?
Canım belirti takip etmedim kendimde, zaten edebilecek halde değilim. Çok yüksek dozajda progestan kullanıyorum (vajinal 600mg günde). Akıntı var mı yok mu bilmiyorum o yüzden. Progestan baç dönmesi uyku filan da yaptığı için ilaçtan mı belirti mi anlamam mümkün değildi.

Ama çok şiddetli ağrım var, zaten iğneyi vurulduğumdan beri bir sancım vardı ama son birkaç gündür artarak çoğalıyordu, adet sancısı gibi. Belime vuruyor. Ayaklarımı uzatamıyorum mesela..

Bir de tiksindim yemekten iki üç gündür, bulantı gibi böyle yemek düşününce içim kalkıyor. Dün akşam yemeği yiyemedim mesela, evde tektim, mutfağa giremedim o tiksinti hissinden dolayı :-)

X