- 6 Şubat 2018
- 98
- 64
- 28
-
- Konu Sahibi kerem34gul
- #3.181
Canım öncelikle acını, üzüntünü anlıyorum, sakın anlamıyorum sanma. Sadece birkaç şey söylemek istiyorum, belki teskin olursun belki olmazsın ama...Kızlar merhaba ignemin 5. Günündeyim canım çok fazla sıkkın onlar adına sevindim Allah daha çok versin ama kendi adima çok üzülüyorum şöyle anlatayım ortanca eltim 3 aylık bebeği var ondan bir büyüğü eltimde 4 aylık hamile en büyük eltim bu gün hamile olduğunu öğrendi bir senedir evliyim yakın arkadaşım bir buçuk aylık evli ve şuan hamile yan komşum bir buçuk senedir evli bu ay hamile anlicaginiz bu sene bonbardiman yaşamış herkes ama biz de tik yok eşimle sürekli kavga ediyoruz nerde ne yanlış yapıyoruz bilmiyorum esimin tahlilleri süper benimde geçen ay çatladı tutmadı bu ay yine iğne oldum bekliyorum Rabbim bize de nasip etsin ama çok üzülüyorum etrafımda böyle görünce sizden başka da anlatcak kimsem yokkk kusura bakmayın uzun oldu
Sende mi benim gibi uyuyamadın :) sık sık wcCanım öncelikle acını, üzüntünü anlıyorum, sakın anlamıyorum sanma. Sadece birkaç şey söylemek istiyorum, belki teskin olursun belki olmazsın ama...
Sağlıklı bir çiftin, herhangi bir ayda bebek sahibi olma ihtimali %8gibi düşük bir oran. Bir yıllık evlilikse daha çok erken. Yaşın profilinde 21 yazıyor, e yaşın da daha çok küçük... Ben 2yıllık tedavimin sonucunda (3yıllık evlilik, yaş şimdi 25) bebek sahibi olma müjdesi aldım. Fakat süreç içerisinde 14yıldır bekleyen, tedavi gören de tanıdım. 7-8yıldır uğraşan da... 5kere gebe kalıp kucağı boş kalan, (5gebeliğin 2si ikizmiş) toplam 7 bebeğini toprağa veren de... 11 hamilelik geçirip hepsi düşükle sonlanan da... Ne acı öyküler var, ne büyük acılar var... Rabbim imtihanını kolay kılsın. O kadar çok ki böyle hikayeler, ben bunları duydukça kendime isyan etme lüksü hiç vermedim o yüzden, açıkcası hakkım yok dedim onlar varken.
Ayrıca evliliğin en güzel olması gereken günlerini, aylarını, yıllarını niçin kendine zehir ediyorsun kuzum? Çocuğun olduktan sonra zaten hep anne olacak, yeni bir kimlik daha kazanacaksın. Öncesinde yapabileceğin çoğu şeyi sonrasında sorumluluklar yüzünden yapamayacaksın. Bak bunları da düşün. Gezin, tozun, konsere gidin, gitmek istediğin kurslar varsa onlara yazılın, müze kart çıkartın sonra çevrenizdeki müzeleri gezin yani ne ilginizi çekerse işte... Tatile çıkın mesela. Çocuktan sonra bütçe ve zaman öyle daralacak ki zaten tatile çıkma imkanınız da olmayacak başbaşa eşinle mesela... Sen ve eşin ne kadar gerilirseniz emin ol çocuk sahibi olma ihtimaliniz de o kadar azalır. Stres gebeliğe engel olan en büyük faktörken niçin eşinle devamlı kavga edesin? İçinden çıkılmaz bir döngüye girersiniz böyle olursa... Ayrıca nerede yanlış yapıyoruz diye de görme, Allah'ın takdiri bu. Sen kalbine niyetini al, bol bol dua et ve gerisini ona bırak, tevekkül et. Yaratmak yalnızca onun elinde. Biz aciz kullarız, hasretle beklemek bizim görevimiz, kavuşturacak olansa O. Lütfen üzülme, üzme kendini. Emin ol hepimiz hissettik, çevremdeki herkes hamile kalır da ben kalamam hissini. Bir benim sonsuza kadar çocuğum olmayacak, herkes yavrusuna kavuşurken duygusunu... Fakat bu hislere kapılıp hayatı kendine zindan etme, olur mu canım?
Allah senden de razı olsun canım, iyi ki varsınız, iyi ki kadınlar kulübü var. Damdan düşen halden anlar demişler ya benimki de o hesap biraz da. Yaşadığım için, kara kara internette bilgi aradığım, umut aradığım için kendime borç biliyorum galiba. Bana da umut verenler oldu, Allah onlardan da razı olsun. Onlar olmasa belki her şey çok farklı olurdu...Sende mi benim gibi uyuyamadın :) sık sık wc(( ayrıca burada insan bi umud icin dolaşıyor çevresinde konuşamadığı dillendiremedigi hepimize yetişmeye teselli etmeye yada bilgi vermeye çalışıyorsun çoğu kişiye umud oluyorsun Allah senden de buradaki diğer Arksdaslardan da razı olsun :) içimden geçti :)
Canım cok gecmis olsun, sen içini rahat tut ve sakin durmaya çalış. Ne kadar cabuk iyileşirsen, bebiş için de öyle iyi olacak. İlaclar fayda ediyordur illa ki. 1 2 güne hiç bir şeyin kalmayacak.Allah senden de razı olsun canım, iyi ki varsınız, iyi ki kadınlar kulübü var. Damdan düşen halden anlar demişler ya benimki de o hesap biraz da. Yaşadığım için, kara kara internette bilgi aradığım, umut aradığım için kendime borç biliyorum galiba. Bana da umut verenler oldu, Allah onlardan da razı olsun. Onlar olmasa belki her şey çok farklı olurdu...
Bu arada malesef tuvalet için değil uykusuzluğum, ateşler içindeyim canım. İki gündür fenayım... Çarşamba akşam acile gittik gün boyu 2 Parol almama rağmen devamlı tekrar tekrar ateşim çıktı ve boğaz ağrısı vardı. Bademcik iltihabı olmuşum... Doktor antibiyotik augmentin ve parol verdi. Fakat dün yine parolu aldım ama 4-5 saat sonra ateşim çıktı hep. En son akşam 37,8 oldu. Duşa girdim, soğuk havlular koyduk eklemlere ve parolu da biraz erken aldım çok şükür öyle uyudum. Ama şimdi ilacı almama 1saat filan kaldı uyandığımda 37,1di ateşim, bir buçuk saattir takip ediyorum ateşi.. Dayanmaya çalışıyorum ama ateş bebek için çok tehlikeliymiş, hamilelikte ateş benim için bile çok çok zor oldu. Ödüm kopuyor yavruma bir şey olacak diye de.. Rabbime emanet..
Oyy çok zordur canım, parasetemol beni hamilelikten önce de şimdi de grip oldum mu iyi eden tek ilaç... Bende de fibromiyalji var, işte onun ağrılarına hiçbir ilaç işe yaramıyor.. Tahmin edebiliyorum o yüzden, çok zordur eminim canım ya. Olsun ama sen hamile kal da inşallah hastalanmazsın hiç, ama olur da hastalanırsan bak biz de sana teselli veririzCanım cok gecmis olsun, sen içini rahat tut ve sakin durmaya çalış. Ne kadar cabuk iyileşirsen, bebiş için de öyle iyi olacak. İlaclar fayda ediyordur illa ki. 1 2 güne hiç bir şeyin kalmayacak.
Ateş bünyeyi çok sarsan bir şeybak sana değişik bir şey söyliyim, sanırım hamileler parol minoset gibi ilaçları alabiliyorlar sadece. Benim de hepsine alerjim var. Daha dogrusu parasetemollu ilaçların hepsine alerjim var. Olur da hamile kalırsam burda çok derdimi çekersiniz “hastalandım ilaç bile alamıyorum yardım edin” diye en azından sen içmişsin ilacını, ohh. Biraz cekiceksin ama etkisini göreceksin kısa zamanda
Kızlar merhaba ignemin 5. Günündeyim canım çok fazla sıkkın onlar adına sevindim Allah daha çok versin ama kendi adima çok üzülüyorum şöyle anlatayım ortanca eltim 3 aylık bebeği var ondan bir büyüğü eltimde 4 aylık hamile en büyük eltim bu gün hamile olduğunu öğrendi bir senedir evliyim yakın arkadaşım bir buçuk aylık evli ve şuan hamile yan komşum bir buçuk senedir evli bu ay hamile anlicaginiz bu sene bonbardiman yaşamış herkes ama biz de tik yok eşimle sürekli kavga ediyoruz nerde ne yanlış yapıyoruz bilmiyorum esimin tahlilleri süper benimde geçen ay çatladı tutmadı bu ay yine iğne oldum bekliyorum Rabbim bize de nasip etsin ama çok üzülüyorum etrafımda böyle görünce sizden başka da anlatcak kimsem yokkk kusura bakmayın uzun oldu
Ama canım daha çok erken ben iğneden 15. Gün adet olmuştumKizlaaarben de suan adet oncesinde hissettigim bi his vardir. Genelde adetten 1 hafta once olur. Agri gibide degil ama degisik bisi. Suan o hissiyat basladi moral olarak cok iyiydim ama suan cöktüm yani :'(
Çok geçmiş olsun Cnm üzüldüm dikkat et ama herkes hasta çok şükür ateşim Yok ama günlerdir bogazim agiriyor burnum tıkanıyor cocuklar bile dengesiz su an rabbim Şifanı verir insallah .Allah senden de razı olsun canım, iyi ki varsınız, iyi ki kadınlar kulübü var. Damdan düşen halden anlar demişler ya benimki de o hesap biraz da. Yaşadığım için, kara kara internette bilgi aradığım, umut aradığım için kendime borç biliyorum galiba. Bana da umut verenler oldu, Allah onlardan da razı olsun. Onlar olmasa belki her şey çok farklı olurdu...
Bu arada malesef tuvalet için değil uykusuzluğum, ateşler içindeyim canım. İki gündür fenayım... Çarşamba akşam acile gittik gün boyu 2 Parol almama rağmen devamlı tekrar tekrar ateşim çıktı ve boğaz ağrısı vardı. Bademcik iltihabı olmuşum... Doktor antibiyotik augmentin ve parol verdi. Fakat dün yine parolu aldım ama 4-5 saat sonra ateşim çıktı hep. En son akşam 37,8 oldu. Duşa girdim, soğuk havlular koyduk eklemlere ve parolu da biraz erken aldım çok şükür öyle uyudum. Ama şimdi ilacı almama 1saat filan kaldı uyandığımda 37,1di ateşim, bir buçuk saattir takip ediyorum ateşi.. Dayanmaya çalışıyorum ama ateş bebek için çok tehlikeliymiş, hamilelikte ateş benim için bile çok çok zor oldu. Ödüm kopuyor yavruma bir şey olacak diye de.. Rabbime emanet..
Size de çok geçmiş olsun canım. Apse olmui bademcikte. Doktor kesi uyguladı, bir de burunda damar çatlamış onu yaktı. Kesiden sonra çabuk toparlar, yarından itibaren hızla iyileşmeye başlarsın dedi. Çok şükür iyi ki gelmişiz.Çok geçmiş olsun Cnm üzüldüm dikkat et ama herkes hasta çok şükür ateşim Yok ama günlerdir bogazim agiriyor burnum tıkanıyor cocuklar bile dengesiz su an rabbim Şifanı verir insallah .
Ama canım daha çok erken ben iğneden 15. Gün adet olmuştum
Evet biliyorumgunler o kadar yavas geciyo ki stres oluyorum sanirim
Adette 2-3gun kala koyulaşıyor benim oyle oldu ilk idrar testi yaptım cok silik çıktı sonra ovulasyon yaptim hemen kopkoyu çıktı adetime 3gun vardiKızlar birşey soracağım ovulasyon testleri gebelik gösterir diyolar ya adete yakin mi gosterir yoksa hic silikleşmeden mi devam ediyo regle kadar
Canim biz çok severek evlendik sanırım çok sitrest yaptığım için bu konuda eşimle tartışıyoruz bir kere kimyasal geçirdim bu yüzden daha da çok hassaslaştik ama sağlıklı düşününce ben abartmışım biraz verende alan da Allah bi kere verdi inşallah bi daha nasıp ederrrCanim benimhic uzulme dicem amz olmuyor biliyorum. Aynisini yasadim. Butun arkadaslarim ayni tarihlerde pespese hamile kaldilar. Ve tebrik icin aradigimda " cok kolay hamile kaldim" veya " hamile kaldigimdan haberim bile yoktu" dediler. Ben burda aylardir ugrasiyorken bunlari duymak daha da uzdu. Haklisin.. ama vardir allah in bi bildigi diyorum. Surekli tartismsnizin sebebi cocuk mu esinizle ? Yoksa baska konular mi ? Eger surekli tartisiyorsaniz belkide evliliginizi duzenleyebildikten sonra allah nasip edecektir. Mesela ben gecen 9 ay boyunca her ay agladim niye olmuyo diye. Ama mantikli dusundugum de hep olmamasinin mantikli oldugunu gordum. Ya borc vardi ya baska sorunlarimiz vardi.. benim de cevabim uzun oldu ama takmamaya calis canim umarim bu ay dogru zamandir ve bebisin seninledir. Benimde bugun igneden sonraki 5. Gunum :)
Bu yazdıkların çok ama çok iyi geldi Allah senden razi olsun Rabbimden ümit kesilmez ama bu yazdıklarını ekran görüntüsü aldım ne zaman sıkıntı yaparsam okucam yazdıklarını çok teşekkür ederim canım benimCanım öncelikle acını, üzüntünü anlıyorum, sakın anlamıyorum sanma. Sadece birkaç şey söylemek istiyorum, belki teskin olursun belki olmazsın ama...
Sağlıklı bir çiftin, herhangi bir ayda bebek sahibi olma ihtimali %8gibi düşük bir oran. Bir yıllık evlilikse daha çok erken. Yaşın profilinde 21 yazıyor, e yaşın da daha çok küçük... Ben 2yıllık tedavimin sonucunda (3yıllık evlilik, yaş şimdi 25) bebek sahibi olma müjdesi aldım. Fakat süreç içerisinde 14yıldır bekleyen, tedavi gören de tanıdım. 7-8yıldır uğraşan da... 5kere gebe kalıp kucağı boş kalan, (5gebeliğin 2si ikizmiş) toplam 7 bebeğini toprağa veren de... 11 hamilelik geçirip hepsi düşükle sonlanan da... Ne acı öyküler var, ne büyük acılar var... Rabbim imtihanını kolay kılsın. O kadar çok ki böyle hikayeler, ben bunları duydukça kendime isyan etme lüksü hiç vermedim o yüzden, açıkcası hakkım yok dedim onlar varken.
Ayrıca evliliğin en güzel olması gereken günlerini, aylarını, yıllarını niçin kendine zehir ediyorsun kuzum? Çocuğun olduktan sonra zaten hep anne olacak, yeni bir kimlik daha kazanacaksın. Öncesinde yapabileceğin çoğu şeyi sonrasında sorumluluklar yüzünden yapamayacaksın. Bak bunları da düşün. Gezin, tozun, konsere gidin, gitmek istediğin kurslar varsa onlara yazılın, müze kart çıkartın sonra çevrenizdeki müzeleri gezin yani ne ilginizi çekerse işte... Tatile çıkın mesela. Çocuktan sonra bütçe ve zaman öyle daralacak ki zaten tatile çıkma imkanınız da olmayacak başbaşa eşinle mesela... Sen ve eşin ne kadar gerilirseniz emin ol çocuk sahibi olma ihtimaliniz de o kadar azalır. Stres gebeliğe engel olan en büyük faktörken niçin eşinle devamlı kavga edesin? İçinden çıkılmaz bir döngüye girersiniz böyle olursa... Ayrıca nerede yanlış yapıyoruz diye de görme, Allah'ın takdiri bu. Sen kalbine niyetini al, bol bol dua et ve gerisini ona bırak, tevekkül et. Yaratmak yalnızca onun elinde. Biz aciz kullarız, hasretle beklemek bizim görevimiz, kavuşturacak olansa O. Lütfen üzülme, üzme kendini. Emin ol hepimiz hissettik, çevremdeki herkes hamile kalır da ben kalamam hissini. Bir benim sonsuza kadar çocuğum olmayacak, herkes yavrusuna kavuşurken duygusunu... Fakat bu hislere kapılıp hayatı kendine zindan etme, olur mu canım?
Rica ederim canım benim... Allah hepimizden razı olsun. Birbirimize destek olmayacaksak niye burayızBu yazdıkların çok ama çok iyi geldi Allah senden razi olsun Rabbimden ümit kesilmez ama bu yazdıklarını ekran görüntüsü aldım ne zaman sıkıntı yaparsam okucam yazdıklarını çok teşekkür ederim canım benim
Yumurtlamanin kacinci gunu oluyo canim ya da igneden sonra normalde 30,32gunde adet goruyorum bu ay 12.gun buyudu yumurtalarim igne oldum haliyle batta one geldiAdette 2-3gun kala koyulaşıyor benim oyle oldu ilk idrar testi yaptım cok silik çıktı sonra ovulasyon yaptim hemen kopkoyu çıktı adetime 3gun vardi