Gebeliğe Hazırlık Çatlatma iğnesi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Erkekler öyle canım benim eşimde doktordan çıktık ben bu doktorları anlamıyorum sıkıntı yok deyip niye bunları verdi diyor adam moral bozmamak için ve takmamiz için çok büyütmüyor problemleri ben artık doktorları çözdüm

Önerdiği bir şey olmadı aslında ama ben genelde birliktelikten sonra direkt giyinip uyudum, tuvalete gitmedim. Gündüz bile olsa en az iki saat dümdüz yattım yani. Namazları uyandığımda kıldım mesela. Karnımı üşütmemek için ayaklarımı, karnımı hep sıcak tuttum.

Çizelgeyi de dediğin gibi mesela şey filan vardı yanlış hatırlamıyorsam iğne öncesi mesla cuma-cumartesi-pazar bu üç günün ikisi dolu olsun demişti (pazar mutlaka dolu)

İğne günü pazartesi gündüz dolu ve iğneden sonraki 36.saat mutlaka dedi. Yarım saat bile gecikmesin dedi. Baya karman çorman bir şeydi. Yazdıkça aklıma geldi şimdi ama yanlış hatırladığım yer yoktur umarım.

İğne sonrası için de şey dedi 36.saat için ihtimal %99sa, her 24 saatte bir bu ihtimal %15-20düşerek azalır. O yüzden aslında gün aşırı değil iğneden sonra da ardarda olması avantajdır. Yine de dinlenme günü de lazım diyerek 36.saat dolu, 60. saat dolu, 84.saat boş, 96.saat dolu gibi bir şey dedi.

Atıyorum pazartesi gece 12de 36.saatse bu dolu, salı gece 12de 60.saat dolu, çarşamba gece boş, perşembe öğlen 12de 96.saat dolu gibi. Çok karışıktı gerçekten anlatırken kafam karıştı... Ama elhamdulillah Rabbimin de nasip etmesiyle oldu...

Bu arada bende iki yumurta büyümüştü, o yüzden iğneden önce çatlama ihtimaline karşı doktor iğne öncesi için çizelge de çıkarmıştı.

Hım baya karışık miş Şuan bu ayı es geçtiğimiz için bana birşey onermedi ama ben dedim benim yumurtlama belli değil bu konuda sıkıntı çekiyorum sen ona göre tahmin ettiğin zamanlarda 2 günde 1 e dikkat edeceksin dedi eşimin işlerinden 2-3 ay kendimiz deneyeceğiz gibi bakalım hayırlısıyla Rabbim nasip eder inşallah

Benim eşim de önceden tam anlamazdı. Özen göstermez, dinlemezdi. Bu konular onlara ağır geliyor... Biz bir de onları idare etmek zorunda kalıyoruz...

Klomenin ilk ayı biraz sancılı geçti bizim, doktorun dediği saati tam dikkatli dinlememiş, anlamamış eşim.. İş için şehir dışına gitti, o günü bulmuş bula bula, gece döndü ama kaçırdık işte. Ben çok üzüldüm, onu suçlamadan kendim ağladım filan o gece... Sonra oturduk ikimiz de sakinleşince ertesi gün filandi herhalde konuştuk. Dedim bak ben kaç tip ilaç, hormon vs kullanıyorum. Ne hale geldim, ne gecem var ne gündüzüm, altüst oldum. İlaçların yan etkilerinden çekmediğim şey kalmadı. Seninse tek yapman gereken bir vitamin içmek. Doktorun dediği saate uymak. Sen sanıyor musun ben bunları yaşamak istiyorum. En başında demiştim üstelik bu süreçler zor geçecek diye. Onu da hatırlattım. Eğer destek olmayacaksak birbirimize, tartışacaksak ben istemiyorum dedim. Olmuyorsa çocuğumuz demek bunda da hayır var filan dedim. Eşim de çok üzüldü, tamam ben bundan sonra çok dikkat edeceğim dedi söz verdi. Fakat sonraki ay yumurtam gelişmedi, adet bile olamadım... Bunun üzerine eşim iyice vicdan yaptı. Geçen ayı benim yüzümden çöpe attık, ne kadar önemliymiş meğer diye...

Bir musibet bin nasihate değer gerçekten. Bunları yaşayıp atlatmasaydık güzellikle, belki 6.ayın sonunda bu karmaşık çizelgeye de hiç uyamayacaktık... Canınızı sıkmayın ama eşinizin anlamasını sağlayın güzel dille. İnternetten birlikte okuyun, ya da siz sesli okuyun mesela o dinlesin. Ciddiyetini anlamaları lazım. Sözleşin, zaten bu tedavi için hakkımız hepi topu 5-6ay diyor doktorlar. Sonrasında zaten istesek de doktorlar zararlı diye çok çok zor veriyor yumurta geliştirici ilaçları. Ya da uzun bir süre dinlendiriyor...

Kendin deneyeceksen mutlaka ovulasyon testi kullanmanı tavsiye ederim canım. İnternetten toplu alımlarda çok uyguna geliyor fiyatı zaten... En azından o günleri bilir, değerlendirirsiniz...

Kendin deneyeceksen mutlaka ovulasyon testi kullanmanı tavsiye ederim canım. İnternetten toplu alımlarda çok uyguna geliyor fiyatı zaten... En azından o günleri bilir, değerlendirirsiniz...
Var canım ondan alıyorum ilk düşündüğümden beri dengesiz ya tedavi olmayınca onu yapıyorum toplu alıyorum bende senin adetler düzensiz miydi

Var canım ondan alıyorum ilk düşündüğümden beri dengesiz ya tedavi olmayınca onu yapıyorum toplu alıyorum bende senin adetler düzensiz miydi
Ben adet olamıyordum bile canım ya. Pko yüzünden. Zaten tedaviden önce 5yıl diane35 kullandım, 17 yaşından beri de glifor içiyorum. Hatta bu tedavi sürecinde 2yılda ilaçla bile adet olamadığım oldu. Klomenin ikinci ayında da ekstradan progestan ve inofolic de kullanmama rağmen adet olamadım mesela...

Umudunu kaybetme, düzensiz de olsa adet görüyor olman zaten başlı başına umut kaynağı

Öyle canım çok şükür oluyorum hatta bazen üst üste aylarda düzenli oluyorum bu arada amh da bakıldı yumurta rezervi me yani olması gerekenin iki katı yani ssana menopoz çok uzak dedi doktor umut var RABBİM den umut kesilmez

Elhamdulillah canım amh yüksek olması çok çok iyi, çok şükür

Merhaba arkadaslar bende yeni katildim klomen kullandim reglin 5, gunu basladim bitti ertesi gun ovitrelle vuruldum bugün tam 5.gun sadece bel agrisi ve kasikta zaman zaman batma gibi oluyor asiri şişlik oldu karnimda benden böyle beklemedeyim

Canım benimde bugün iğne vurulalı 5. Gün

Hakkında hayırlısı Cnm rabbim gönlüne göre verir inss :) bir hafta sonrA buraya hamilryim yazarsın insallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…