Bayanlar öncelikle size önerim çok fazla ve yayılan çatlaklarınız varsa mutlaka bir doktora gidin.
Bunu niye mi diyorum? çünkü çatlakların en büyük nedeni kortizol un aşırı salgılanması....
Benim çatlaklarım 1 sene önce 1 anda başladı bacaklarım kalçam şu anda dizlerim ve
çok kötü bir durum bacak altlarıma yayıldı. Bir çok doktora gittim. Dış görünüş itibariyle bakımlı ve sorunlarını pek de takmayan biri görünüminde olduğum için her gittiiim doktor beni sallamadı. Ben ne kadar kortizon da diretsemde.
geçen hafta sonunda tahlil yapıldı ve kortizon yüksek çıktı. O nedenle böbreküstünde sanırsam oluşan kistlerde bu hormonu tetikleyip sürekli olarak çatlağa neden oluyormuş ve şu anda doktorumun böyle bir şüphesi var.
Böbrek usg si cektiricem.
Bunun yanı sıra cushing sendromu gibi hastalıklarda da çatlak en büyük belirti.
ınsanın psikolojisi alt üst oluyor çatlaklar olunca ve kimseye de açıklayamıyorsunuz en kötüsü, b,r çok şeyden vazgeçmeye alışıyorsunuz.
Normalde ben sürekli mini ve şort giyerdim
En kötüsü de bunlardan vazgeçmek ve insanın kendisini anormal gibi hissetmesi.
Kapatıcı kullanıcam dicem fakat bir çok yeri de kapatmak imkansız. Özellikle söylüyorum şu sally hansen in kapatıcı bacak spreyleri bırakın çatlağı koldaki küçük damarları dahi kapatmıyor. Bun nedenle bütün dünyada özellikle ünlülerin kullandığı dövme bile kapatan DERMABLEND var ondan alıcam sanırsam en azından bi kısmını kapamak için...
bir çok çatlak tedavisi ürünü kullandım. acnelyse madecassol babe catlak kremi ve CONTRACTUBEX.
ilk ikisini denemeyin acı verip zaten insanı daha beter ediyorlar.
fakat şunu gözlemledim belki yusde yirmi yada 30 etkisi olabilir diyorum contractubexin falan kullandım çünkü. doktorlar da genelde bunu öneriyorlar. onun dışında diğer kozmetik destekli ürünlere paranızı dökmeyin çünkü plasebo etkisinden öte diiller bence......paranıza yazık
lazer denemeyi düşünğyorum yada
estetik yöntemleri çünkü krem falan işe yaramıyor hormonları durdurmak lazım 1
ikincisi de stresten uzak durun ,stres çatlak oluşumunda etkili olan kortizonu çok fazla artırıyor. daha beter durumda olabilirsiniz.
bunlar benim önerilerim ve şu kremler falan öyle mucizevi falan değil ama görünüşü çok az hafifletir ama baktığınızda yine çatlak vardır.
ÇATLAK ÖYLE VAZELıNLE, ARKO'LARLA , BEPANTHEN'LERLE GEÇMEZ.
ŞU AN BÜTÜN BU SORUNU TAŞIYAN KADINLAR ıÇıN TEK ARZUM, TIBBı DESTEKLı YÖNTEMLERDE ÇARE ARAYIN. KOZMETıKÇıLERE PARANIZI BOŞ YERE DÖKMEYıN. VE ÇATLAK TEDAVıSıNı Bı BıLıM ADAMI BULSUN ARTIK DıYE DUA EDELıM. AIDS VE ÇATLAKLAR DIŞINDA TEDAVıSıZ OLAN BıR ŞEY KALMADI DÜNYADA.
MORALıNıZ HEP YERıNDE OLSUN. UNUTMAYIN KÖTÜ PSıKOLOJı FıZıKSEL ANLAMDA DA KAYIPLAR YAŞATABıLıR.
:1hug: