• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çatlaklar Çatlak da Neymiş Torunum?

Çatlaklar; nedenleri ve çözümleri
Geçenlerde ananemin yanında soyunuyordum, vücudumda ki çatlakları görünce şok oldu büyükannem. Kızım sen genç kız olucaksın biraz bak kendine bunlar ne dedi.:1no2: Güldüm tabi büyükanne dedim onlar geçmiyor ki, sende yok mu dedim. O da 4 çocuk doğurmuş bir kadın olarak bana karnını gösterdi bak bakalım görebilecek misn dedi.kaydirigubbakcemileHiç bir şey yoktu. Çok şaşırdım dedim nasıl yani senin vücudun hiç mi çatlamadı dedim. o da ohooo harita gibiydi vessalam dedi. e dedim peki nasıl geçirdin.Yaptığı tek şey limonla kahve karışımını vücuduna masaj yaparak yedirmekmiş. tabi yaşıyla beraber görünümünün de kaybolduğunu düşünsem de en azından ince çizikler olması gerekir diye düşünüyordum ama onlar bile yoktu. şok şaşırdım aslında biraz da inanmadım hatta buraya da yazdım deneyen var mı boşuna uğraşmayayım diye. 2 haftadır yapıyorum ve sonuç inanılmaz:)

göğüsümde ve kalçalarımda derin olan çatlaklar incelmeye başladılar bile. delikafadulden
diz kapağımda ki ince çatlaklarsa bakın %100 diyorum tamamen yok oldular, yook oldular
:lepi:

:teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey:

merhaba lolifer;
bu yazıları mayıs ayında yazmışsın sanırım.o zamandan beri deniyorsan gelişmeleri ve sonuçları bizimle paylaşırmısın?bende yapmaya başladım.eğer sonuç aldıysan devam edicem.

slm kızlar bu çatlaklarla benim de başım belada çatlak nedir bilmezdim ama hamile kaldım 2. ayında başladım çatlamaya çok hızlı kilo aldım ve çatlamayan yerlerim tek kolarım kaldıı kahve ve limona şimdi başlasam bebeğime zararı olurmu acaba çatlaklar kırmızı ve morlar lütfen yardımm

herkese selamar.. ben buraya yeni katıldım yazdıklarınızı uzun zamandır okuyordum. herkes tecrübelerini paylaşıyor ve birbirine yardımcı oluyor. bende size tecrübelerimi aktarmaya karar verdim. benimde süresi değişen çatlaklarım var. bazıları 10 yıllık bazıları 2-3 bazıları yeni çıktı. daha önce bu kahve limona başladım ama bıraktım çünkü ozaman aşırı kiloluydum. umursamıyordum ama şuan 18 kilo verdim ve vucudumu toparlamak için birşeyler yapmak istiyorum. yarından itibaren çatlaklarıma açtığım savaşı şöyle uygulayacağım. önce bir güzel keseleneceğim sonra kahve limon karışımını sürüp bekleyebildiğim kadar bekleyeceğim arkasından sert vücut fırçasıyla hiç acımadan ovalanacağim :53: ve son olarakta bir yara kremi uygulayacağım ve her yedi günde bir bu foruma durumumu bildireceğim. buarada bazı arkadaşlarda ponza taşıyla ovmaktan bahsetmiş :S ben cesaret edemedim ama kesede aynı görevi görür sanırım uzun vadeli kullanımda

geçmiş olsun canım.. umarım hepimiz bir an önce kurtuluruz çatlaklardan.. bence şuan için en çabuk etki eden kahve limon karışımı.. 3. haftamda gözle görülür fark oluşmuştu.. ve arkadaşıma da gösteriyorum sürekli, o da farkediyor.. düzenli kullanımda iyileştiğini görüyorsun.. bu karışımı uyguladıktan sonra yağ kullanmanı tavsiye ederim iyileşme süresi çok daha kısalıyor.. kolay gelsin.. çatlaksız günlere..

çok sağol canım bilgin için:)1 ay olmuş ben yeni görüyorum mesajını kusuruma bakma. bilgin için çok sağol canım yarın başlıyorum inşallah kahve limon karışımına. peki şu anki durumun ne ben özellikle bel ve bacaklarımdan şikayetçiyim inşallah aksatmadan yapıcam ve geçicek:)umutluyuum(sayende)

Geçenlerde ananemin yanında soyunuyordum, vücudumda ki çatlakları görünce şok oldu büyükannem. Kızım sen genç kız olucaksın biraz bak kendine bunlar ne dedi.:1no2: Güldüm tabi büyükanne dedim onlar geçmiyor ki, sende yok mu dedim. O da 4 çocuk doğurmuş bir kadın olarak bana karnını gösterdi bak bakalım görebilecek misn dedi.kaydirigubbakcemileHiç bir şey yoktu. Çok şaşırdım dedim nasıl yani senin vücudun hiç mi çatlamadı dedim. o da ohooo harita gibiydi vessalam dedi. e dedim peki nasıl geçirdin.Yaptığı tek şey limonla kahve karışımını vücuduna masaj yaparak yedirmekmiş. tabi yaşıyla beraber görünümünün de kaybolduğunu düşünsem de en azından ince çizikler olması gerekir diye düşünüyordum ama onlar bile yoktu. şok şaşırdım aslında biraz da inanmadım hatta buraya da yazdım deneyen var mı boşuna uğraşmayayım diye. 2 haftadır yapıyorum ve sonuç inanılmaz:)

göğüsümde ve kalçalarımda derin olan çatlaklar incelmeye başladılar bile. delikafadulden
diz kapağımda ki ince çatlaklarsa bakın %100 diyorum tamamen yok oldular, yook oldular
:lepi:

:teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey:

Bu habere tey tey halay çekilir. Bekar olduğum halde kilo problemim olmasından dolayı kilo alıp vermekten bacaklaırmda oluşan izlere süper iyi gelecek.Teşekkürler annenne :)))

çok sağol canım bilgin için:)1 ay olmuş ben yeni görüyorum mesajını kusuruma bakma. bilgin için çok sağol canım yarın başlıyorum inşallah kahve limon karışımına. peki şu anki durumun ne ben özellikle bel ve bacaklarımdan şikayetçiyim inşallah aksatmadan yapıcam ve geçicek:)umutluyuum(sayende)

canım geçecek inşaallah :) ben 10 günlük ara verdim canım. vermek zorundaydım o yüzden verdim.. bıraktığım halde çatlaklarım artmadı canım. iyileştiği şekilde duruyor.. ama çok çok fark var eskiye oranla canım :) ama bence mutlaka yağla kullanılmalı etkisi daha hızlı oluyor.. kolay gelsin canım :)

canım geçecek inşaallah :) ben 10 günlük ara verdim canım. vermek zorundaydım o yüzden verdim.. bıraktığım halde çatlaklarım artmadı canım. iyileştiği şekilde duruyor.. ama çok çok fark var eskiye oranla canım :) ama bence mutlaka yağla kullanılmalı etkisi daha hızlı oluyor.. kolay gelsin canım :)

süpersin valla bana öyle bi umut oldun ki sana anlatamam. erkek arkadaşım askerde 90 günü kaldı ve yazın denize falan gidince onların görünmesinden nefret ediyorum onun yanındaa canım yaza kadar şu çatlaklardan kurtulsam daha ne isterim yaaa:)

arkadaşlar bende denemeye başladım bakalım sonuçları aktaracağım en kısa sürede :52: ama sunu sormak ıstıyorum normal bebe yağı kullansak da olur u acaba banyodan sonra yoksa illa belli bir yağ mı olmalı ? :18:

slm arkadaslar,
konuyu acan arkadasa cok tesekkür ederım...
bende bugun baslayacagım, bütün yorumlarınızı okudum ınş işe yarar cok uumut edıyorum kardesımın yanında kıyafet degıstırmekten bıle utanıyorum...dogum yapmamıs bırı olarak göbek ve kollarımın arka tarafında o kadar cok warki :(:(:(

süpersin valla bana öyle bi umut oldun ki sana anlatamam. erkek arkadaşım askerde 90 günü kaldı ve yazın denize falan gidince onların görünmesinden nefret ediyorum onun yanındaa canım yaza kadar şu çatlaklardan kurtulsam daha ne isterim yaaa:)

canım benim geçecek inşaallah.. ben umutluyum.. ben hemen hemen 10-13 gündür falan yapmıyorum, ablamın yanındaydım yeğenlere bakmaktan kendime bakamadım, en yakın zamanda başlayacağım. bu süre içersinde hiç artma oldu. hatta ara verince azaldığını daha iyi görüyorsun. silikleştiler çok. devam et faydasını mutlaka göreceksin. hep söylüyorum daha rahat bakacaksın çatlaklarına ;):66:

arkadaşlar bende denemeye başladım bakalım sonuçları aktaracağım en kısa sürede :52: ama sunu sormak ıstıyorum normal bebe yağı kullansak da olur u acaba banyodan sonra yoksa illa belli bir yağ mı olmalı ? :18:

canım sevindim başladığına :) mutlaka sonuçları yaz beraber takp edelim. canım ben ilk önce kantaron yağı kullandım. hücre yenileyici, yara iyileştirici özelliklerinden dolayı. sonra at kestanesi yağına geçtim. o da çatlaklara çok iyi gelen bir yağmış o yüzden kullandım. bir süre daha at kestanesi kullanacağım faydasını gördüm. araştırıyorumda başka ne iyi gelir diye. ama bebe yağı kullanıp olumlu sonuç alan arkadaşlarda var. önemli olan vücudu nemlendirmek. ama ben bir yandan da tedavi amaçlı yağ kullanmayı tercih ettim. bebe yağınında faydası olur diye düşünüyorum..

ben bu yağ olayını hamileyken doktoruma sormuştum.hangi yağı sürersem çatlak olmaz diye bana istediğin yağı sürebilirsin hatta zeytin yağı bile olabilir ama kötü kokacağı için daha kokusuz bir tanesini seçebilirsin demişti.önemli olan o bölgeyi nemli tutabilmek demişti.ya çok yoğun formüllü nemlendiriciler yada yağları bol bol sür demişti.ben aktara sorduğumda en iyisi kakao yağı demişti.ve 3 aylıkken başladım taki doğuma gidene kadar kakao yağı kullandım ve tek bir tane bile çatlak oluşmadı karnımda :46:ki benim bebeğim 4 kiloydu ve karnım çok büyüktü:42:ben kakaoyu tavsiye ederim ama kokusu insanı çok rahatsız ediyor bence:63:6 ay boyunca her gün sürünce bende hatta eşimde nefret etti bu kokudan:1:bende her defasında gülünü seven dikenine katlanır bak harita gibi karnım olsa dahamı iyi dedim de avundurdum eşimi:40:

Sevgıtuba:):)
kullandıklarını dıkkkate alıcam tskler :) kahve lımOnu 2 gundur yapıyorum senın yaglardan bırını secıp onu da yapıcam canımm COKTAKIYORUM BEN YA

Son düzenleme:
kullandıklarını dıkkkate alıcam tskler :) kahve lımOnu 2 gundur yapıyorum senın yaglardan bırını secıp onu da yapıcam canımm COK KAFAMA TAKIYORUM BEN YA :(

kullandıklarını dıkkkate alıcam tskler :) kahve lımOnu 2 gundur yapıyorum senın yaglardan bırını secıp onu da yapıcam canımm COK KAFAMA TAKIYORUM BEN YA :(

canım ben de çok takıyordum, seni çok iyi anlıyorum. ama başlamışsın gerisi gelecektir. benimkiler henüz tamamen geçmedi bunu hep söylüyorum ama çok çok azaldı, silikleşti. hani derin görünümü var ya o yüzeyselleşti. bunu herkes farkediyor. ben mi böyle görmek istiyorum acaba diyorum bazen ama arkadaşım, ablam çok farkettiler. bende gördükten sonra arkadaşım da başladı zaten :) düşün yani etkiyi :) geçtiğini gördükçe daha çok inanıyor insan geçeceğine. sıkma canını aksatmadan devam et canım. geçecek inşaallah.

Benim de bel kısmında ve göğsümde çatlaklar vardı. Deneme amaçlı bu uygulamayı ilk bel kısmında denemek istedim, bu 4.uygulamam hiç ara vermeden yapıyorum ve henüz 4.uygulama olmasına rağmen bayağı silikleşti diyebilirim. Bana çok yaradı ya.. Sanki bi mucize gibi :) Çok teşekkür ederim bunu bizimle paylaştığın için, Allah anannene uzuuun ömürler versin inşallah Allah razı olsun :))

Son düzenleme:
uzun süredir bu basliga bakmiyodum simdi tekrar baktim hala ise yaradigini söyleyenler var mi diye
yapicam demistim ama hic firsatim olmadi unuttum gitti
simdi kesinlikle baslamak istiyorum yazdiklarizdan anladigim kadariyla baya ise yariyo :)

ama yani sira krem falan kullanin demissiniz bana biri bidaha aciklar mi tam olarak nasi kullanilcak kahveyle limonun kivami nasi olcak kizarina kadar mi sürüyoruz kac güne bi sürüyosunuz vs

yardimci olursaniz cok sevinirim cok fena kafama takiyorum ben bu catlaklari :50:
ben henüz evli diilim yani dogum falanda yapmadim buna ragmen cok var
hatta sirf bu yüzden evlenmeyebilirim o kadar takiyorum yani :44:

Son düzenleme:
Back