• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çatlaklar Çatlak da Neymiş Torunum?

Çatlaklar; nedenleri ve çözümleri
nekadar süre yapıyorsun peki cnm?

süre tutmadım hiç ama yorulana ve kızartana kadar yapıyorum bu yöntemle henüz çatlakları tamamen yok edemesemde selülitim atık ayaktayken belli olmuyor vede sıkılaştırıyor cildi ben duştan çıkarken birde soğuk su tutuyorum onunda faydası olduğunu düşünüyorum canım sanada kolay gelsin denemekte fayda var

mrb c.n.y. arkadasin dedigi gibi bende keseyle masj yapiyorum gercekden cok ise yariyor en azindan masaj yapmasi daha kolay oluyor ama bembeyaz kesemi kahve ugruna kurban verdim mirmirmirmir kahvenin rengi bir türlü cikmiyor

mrb çatlaklar için kahve limon karışımını deneyip sonuç alan var mı ve ne kadar sürede sonuç alabiliriz kızlar kurtulalım şu çizgilerden

mrb arkadaşlar bende yorumları okudum bazı arkadşar bu karışımın çizgileri dahada genişletip belirgin yaptığını yazmış.kafam karıştı yapsam mı yapmasam mı karar veremedim.. kafamçokkarıştı

evet soğuk su duştan sonra çok iyi geliyor selilütlere gözle görülür azalma oluyor.
ve duştan sonra nemlendirici sürmek gerekiyor deneyin...

Masajın ve banyoda kesenin yapılamadığı sakıncalı durumlar / Sağlıklı Yaşam / Milliyet Blog

KLASİK MASAJIN YAPILAMADIĞI SAKINCALI DURUMLAR

(KAYNAK: Prof.Dr.Dr. Ahmet Hamdi TURGUT - Klasik Masaj adlı kitabı)

1. Enfeksiyon hastalıklarında (Grip, verem, aids vb. hastalığı tüm vücuda yaymamak ve dolaşım yoluyla artırmamak için)

2. Hamileliğin ilk 3 ayında, bazı otorlara(masaj konusunda araştırma yapan bilim adamlarına) göre de tüm hamilelik süresince (Hamilelere yapılan masajlar çok tehlikelidir ve tavsiye edenlere kulak asmamak lazımdır, damar yapısında ciddi bir iç basınç olduğundan dışarıdan da basınç yapılırsa damar yapısı ciddi zarar görür, ileride ciddi kalp ve damar sorunları başgösterir. Eğer dikkat ederseniz hamilelik sonrası kadınlarda dolaşım sistemi bozukluklarından doğan selülit , varis gibi sorunlar çok görülüyor. Sadece masaj almak değil duşta sert yani baskılı kese yapılması da bu dönemlerde çok risklidir. )

3. Bayanlarda Regl döneminin ilk 3 gününde veya tercihen tümünde (Hamilelik döneminde olduğu gibi damar yapısında ciddi bir iç basınç olduğundan dışarıdan da basınç yapılırsa damar yapısı ciddi zarar görür, ileride ciddi kalp ve damar sorunları, dolaşım sistemi bozukluklarından doğan selülit ve varis gibi sorunlar başgösterir; ayrıca kanamayı artırmamak için. Sadece masaj almak değil duşta sert yani baskılı kese yapılması da bu dönemlerde çok risklidir.)

4. Ateşli hastalıklarda (ateşi artırmamak için)

5. Tam teşhisi konulmamış mafsal romatizmalarda (iltihaplı romatizma olma ihtimaline karşı)

6. İltihabı devam eden vakalarda

7. Akut yaralanmalarda (ani yaralanmalarda iç kanama olma ihtimali olabileceğinden)

8. Neurit (sinir iltihabı) ve siyatik neuritlerde

9. Kötü huylu kanseröz şişliklerde (kanseri yaymamak için)

10. Filebotrombozlarda, tromboflebitlerde (damarda tromboz pıhtının olması hali, pıhtının kalbe veya beyne iletilip ölüme neden olmamak için)

11. Vena tıkanmalarında (toplar damar tıkanmaları - varis varsa Varisli bölgeye yapılmaz. Örneğin bacakta varis varsa varisli bölgeye hafif geçilir fakat sırt vb yerlerde masaj yapılabilir.)

12. Aneurizma hallerinde (Beyinde damar tıkanıklığı)

13. Karın , organ ve diyafram hastalıklarında karın masajı dikkatli yapılmalıdır

14. Pankreas ve safra kesesi hastalıklarında

15. Abselerde (iltihaplı bir vaka olduğundan ötürü)

16. Cilt hastalıklarında (Tüm vücuda yaymamak için)

17. Dokuda mevcut iç kanamalarda

18. Açık yaralarda

19. Çıkıklarda

20. Kal teşekkül etmemiş kırıklarda (Yeni kırıklarda)

21. Kas lifi kopmaları veya kısmi tahriplerinde

22. Tendon kopmaları veya tahriplerinde

23. Çok ağrılı hallerde

24. Osteomiyelitlerde (Kemik iliği iltihapları)

25. Aşırı derecede kalp rahatsızlığı

26. Ödemli dokular

27. Kanser

THAİ MASAJININ YAPILAMAYACAĞI DURUMLAR:
Yukarıdaki maddelere ek olarak:

1. Kalça veya diz çıkığı, yapay eklemi olanlar
2. Kemik Erimesi
3. Yüksek tansiyon

DİĞER ÖNEMLİ HUSUSLAR

1. Tok karna masaj almayınız (yemekten 1 saat sonra masaj alınmalıdır. Aksi halde hastanın dolaşımı ve kalp zorlanır.)

2. Masaj ne sıklıkla alınmalıdır sorusuna cevap: her gün alınabilir fakat bir gün içinde birden fazla alınmamalıdır.
3. Fıtık hastalarında fıtık olan noktaya baskı uygulanmamalıdır. İlk dönemlerde bu hatayı yapmıştım özellikle masör arkadaşlarımı uyarmak isterim.

Ödemli şiş dokularda, varislerde ve sellülitlerde normal klasik vb. masajlar özellikle sorunlu bölgede yapılmaz. Fakat Lemfa Drenajı veya Lenf Drenaj diye adlandırılan masaj türü, uzmanlarınca tedavi edici nitelikte uygulanmaktadır.

Ayrıca televizyonlarda pazarlanan titreşimli vb. masaj aletlerinin, özellikle büyük alışveriş merkezlerinde görmeye alıştığımız elektronik masaj koltuğunun, insan fizyolojisini ve anatomisini bilmeyen biri veya kendi kendimize kullanılmasının ciddi sorunlara yol açabileceğini unutmamak gerekir. Özellikle masaj koltuğu ve masaj yatağı, yüksek tansiyon hastalarının, varis gibi kalp damar sorunları olanların uzak durması gereken cihazlardır.

Hazırlayan
Murat AKPINAR
Tıbbi Masaj Uzmanı
İstanbul

aaayyy süper ya Allah ananene uzun ömür versin yerimseniben deniycem ben de..
epeyi kilo verdim ben de 56 57 kiloydum 50 kiloya düştüm kasıklarımın kenarlarında çatlaklar var. üzülüyordum ben de bu yaşta ne çatlağı diye.. süper oldu bu tarif deniycem. ananenin ellerinden öperim saygılarhihoyyyt

kızlar ben daha yeni üyeyim ama bir süredir okuyordum yazılarınızı.bu kahve limon karışımını kesinlikle ben de deneyeceğim.benimkileri geçirirse emin olun sizinkiler de geçer.benim çatlaklarım 12 yaşında alerjimin nedeni bulunamayınca doktor tarafında verilen kortizon tedavisiyle başladı.o yaşlarda zaten ölümden dönüşüm bacaklarımda çıkanların ne olduğunu bile anlayamadım.lierac denedim bir işe yaramadı.20 yıldır çatlaklarımla yaşıyorum ve en son olarak eşimin bana bacaklarında çatlaklar var demesine çok üzüldüm.inşallah bu işe yarar.:kahve:

ben boşuna evlenmicem demiyorum zaten yeterince kötü bi psikoloji bi de başkaları böyle deyince insanın daha çok morali bozuluyor inş. sende işe yarar arkadaşım.....

ya ALLAH aşkına güzel kızlar çatlak için evlenilmez mi hiç????
adamın gözü sizden aşkınızdan başka bişi görmüyor ki okadar ince detayı nasıl görsün... azıcık bebek yağı birazda sim alsana dergilerden fırlamış gibi sexi bir kadın.. herşeyinizi söylemeyin dikkat çekmesin.. eğer o size bişi sölerse gülün geçin fıstığım ben deyin ve olayı ona döndürün sen göbeğine bak suratına bak yaşlanıyorsun galiba saçların mı azalmış vs vs adam bidaha sizin çatlağınızı bile aklına getiremeyecek hale gelir valllla evlenin o yüzden rahatça :))))

Kızlar yaa benmkilerin hala bitmemiş olmasına büyükannem şaşırıyo:))
Marketlerden almayın, mümkünse taze çekilmişinden almaya çalışın öyle yapıcam ben artık
Bir de kızlar büyükannem şey dedi en kötü ihtimal o bölgeyi tahriş edip balmumuyla tedavi ederiz o zaman geçer ama bunu sadece duymş büyükannem hiç uygulamamış:) Kadın taktı benm çatlaklarımaa ama valla neden sıfırlanmadı anlamıyorm yaaa:((

ya ALLAH aşkına güzel kızlar çatlak için evlenilmez mi hiç????
adamın gözü sizden aşkınızdan başka bişi görmüyor ki okadar ince detayı nasıl görsün... azıcık bebek yağı birazda sim alsana dergilerden fırlamış gibi sexi bir kadın.. herşeyinizi söylemeyin dikkat çekmesin.. eğer o size bişi sölerse gülün geçin fıstığım ben deyin ve olayı ona döndürün sen göbeğine bak suratına bak yaşlanıyorsun galiba saçların mı azalmış vs vs adam bidaha sizin çatlağınızı bile aklına getiremeyecek hale gelir valllla evlenin o yüzden rahatça :))))

HARİKASIN. Bu kadar net anlatılabilirdi vereliniortak kaydirigubbakcemile5 :roflol::roflol::roflol:

Marketlerden almayın, mümkünse taze çekilmişinden almaya çalışın öyle yapıcam ben artık
Bir de kızlar büyükannem şey dedi en kötü ihtimal o bölgeyi tahriş edip balmumuyla tedavi ederiz o zaman geçer ama bunu sadece duymş büyükannem hiç uygulamamış:) Kadın taktı benm çatlaklarımaa ama valla neden sıfırlanmadı anlamıyorm yaaa:((

balmumu nasıl bir şey ki acaba..
yani nasıl uygulaması..

ya lolifercim benimkilerde geçmedi hayatım yaa şu balmumu olayını öğren sen fisfisfis

Back