Çatlaklar Çatlak da Neymiş Torunum?

Çatlaklar; nedenleri ve çözümleri

nedense arkadaşların bazıları bi türlü anlatmaya çalıştığımı ya anlamıyor ya da anlamak istemiyor.size söylemek istediğim şey şu: cilt 3 tabakadan oluşur.çatlak cildin en sağlam ve alt tabakasının yırtılmasıdır bu tabakadaki kolejen lifler yırtılır ve eski halini almaz bunun kahve limon gibi basit bi yöntemle geçirmeye çalışmk gerçektende mantıksız.bağ dokusunu yenileyip kolejen liflerin çoğalmasını sağlayan bir yöntem olmalı arkadaşım.geçmeyince daha çok canın sıkılacak.kahveyi elinden almıyorum.kolay gelsin.gönlünce olsun.

arkadaşıma söylücem onun çatlak problemi var istikrarlı bir kızda gelişmeleri yazarım süper babaneye a.s.

bence çatlak rengiyle cilt renginin aynı renge dönüşmesi bile güzel değil mi sevgili sisolin :uhm:buarada ben kahve limonu illaki çatlaklarım geçsin diye uygulamıyorum çok güzel bi pleeling oluyor be :sm_cool:

bence çatlak rengiyle cilt renginin aynı renge dönüşmesi bile güzel değil mi sevgili sisolin :uhm:buarada ben kahve limonu illaki çatlaklarım geçsin diye uygulamıyorum çok güzel bi pleeling oluyor be :sm_cool:

evet bencede süper bişey zaten bizde onu istiyoruz ama ne yazıkki kahve limonu yapmayı bırakınca cildiniz yıkandıkça eski halinizi alacak.renk değişimide kalıcı olmayacak yani.gerçek kakoa yağıda aynı şeyi yapıyor.önce rengi soluklaşıyor sonra bırakınca eski haline dönüyor bizzat yaşadım.
bilemiyorum neden hala bunun çözümü yokki tıpta.bir kaç estetik cerraha mail attım.cevapları sizede yazacam.

ben hamileyken en iyisi Lierac diye onu kullanmıştım sonuç berbat.hiç işime yaramadı.inşallah sana yarar.

Aynen bende de hiç işe yaramadı. Daha beter çatladım. Roc'unkini kullanıyordum sanki daha iyidi. Şimdi tekrar ona döndüm. Zaten doğum yakında. Karnımın orjinal hali bakalım ne olacak?

Canım keşke dediğin gibi olsaydı. Bugüne kadar hemen hemen hiç çatlağı olmamış birisiyim. Birden bikini giydiğimde en göze çarpacak tarafımın mor mor, parmak parmak çatladığını görüyorum. Hem de 1 hafta içinde. Kabus gibi. Ve en acısı hepsi 8. aydan sonra oldu. O zamana kadar hiçbirşeyim yoktu. Ben güzellik salonlarının uyguladığı yöntemlere inanmadığım için bu forumu takip ediyorum. İnşallah çözüm bulursunuz.

Ne demek istediğini çok iyi amlıyorum. Uzun zamandır çatlakları olan birisin ve birçok yöntemi denediğin halde sonuç alamamışsın. Ama buradaki kişilere de biraz saygı göstermek gerekiyor. Onlar uyguluyorlar ve gelişmelerden oldukça memnunlar. Bırakalım denemeye devam etsinler. Bu yöntem işe yaramaz diye söylemlerde bulunmanın kime ne faydası var ki. Yapanlar da zaten %100 işe yarayacak garantisi veya düşüncesinde değil.

Kızlar uzun zamandır yoktum kusura bakmayın.. Bende bu kahve limon karışımı işle yaradı, ama bacağımda 1 haftada etki gösterdiyse göğüsümde daha derin sayılaileceklerde 2 haftada belirgin sonuçlar verdi. Ama esas belimde kırmızı çok küçük çizgi halinde yeni başlayan çatlağım vardı abartmıyorum ancak bir ayda sadece rengini soldurup hafif daralttı. Neye, kime ne kadar süreed ne kadar etkili sadece zamanla yapan kişiden kişiye göre değişir..

Ayrıca fraksiyonel lazer ve karboksiterapi gibi yöntemler ilk çıktıklarında %100 denişlerdi, ben hemen aramıştım iki sıkıştırınca tabi bazı oranlar %60lara düşebiliyorlar demişlerdi, zaten bir ay sonrada siteerinde ki %100 ibaresini kaldırmışlardı

Mesela buzlu terapi içinde, ilk duyduğumda hemen siteye bakktım %100 yazıyordu. Dedim eğer kiş bir kaç ay içinde o %100 yazısı kalkmazsa kesindir. Ki kalkmadıdaa:)

Ayrıca sisolin ben senin görüşlerine katılmıyorum, ilmi açıklamalarda falan bulunuyorsun ama tıbta zaten çatlak, yara izi vs gibi şeyleri asit yöntemiyle cilt soydurarak yok etme yöntemi var!!! Bence sen biraz sineklik yapıyorsun ama, ortada bulantı yok boşuna nefesini tüketme. Burada gerçekten deneyip, ben şu sonucu aldım, ben bunu yaptım ya da denedim olmadı diyenlerde çıkabilir. Ama senin yaptığın şey çok gereksiz, çok eğreti, çok alakaya maydonoz. Şimdi bunlar için kırılıp bana sataşmanı da tavsiye etmiyorum, zira sen beni burda resmen YALANCILIKLA suçluyorsun. Ben diyorum ki denedim sonuç aldım, Bütün arkadaşlarıma da çok içten ve tüm samimiyetimle yapın diyorum netice alınacağından eminim. Sadece sabreden derviş muradına erermi, Bunu da unutmamak lazmm di mi???

canım ben seni anlıyorum ve aslında bi yerde katılıyorum
ama şöyle düşünüyorum oturup onlara razı olmak yerine en azından bişeyler denemiş olurum yoksa benim hiç umudum yok aslında

aslında bunun çaresi var ama biliyosunuz ki
binbir çeşit çatlak kremi var
yani bilerek tedavisini saklıyorlar ilaç firmaları batıcak yoksa buna izin verilmiyor
aynı şey kanser haslığında da çıkmıştı binlerce ilaç firması olduğu için tedavisini açıklamıyorlar ve aslında seneler önce bulundu

canım arkadaş burda seni yalancılıkla suçlasa ne olur suçlamasa ne olur
sonuçta burda herkes yaparsa kendine yapıcak yapmayandan bize ne

sevgiyle kalın kızlar a.s.

Arkadaşlar ortamı germeyelim,gerilmeyelim:))
Sonuçta arkadaşımız,bir öneride bulundu,isteyen inansın,isteyen inanmasın,bende deniyorum 1 ayı geçti galiba,konuyu ilk gördüğümden beri yapıyorum.....
Bu kadar sürede ben henüz bir sonuç almadığımı düşünüyorum,çatlaklarım çok derin yani yırtık araları 1 cm. yakın açık bu nasıl kapanabilir bilmiyorum:1closedeyes:benneyaptımki
Bugün dinlenme günüm,devam edeceğim,hadi hayırlısıgamyoncuiremsu.....

ben arkadaşıma katılıyorum. sonuçta xxx kremi denedim sonuç aldım dese bende inanamazdım. ama dediği şey kahve ve limon ya bu arkadaşın limon tarlaları var yada ünlü bir kahve firmasının sahibinin kızı yani başka ne olabilirki. biz bu kahveyi uygulayınca arkadaşın eline ne geçicek. yada muhalefet olunca ne olucak. doğal bir şey söyleniyor burda hiç bir işe yaramasa bile para verip vücut peelingi alıcağımaza yaparız kahve limon hemde mis gibi olur. içinde ne var biliriz kozmetiklerle uğraşmayız. insan bir deneyimini yararlı olur diye paylaşıyor ama ne fayda bu bile suç. kabahat aslında söyleyende bırakıcaksın dökülsün paraları kremlere. :1shok::1shok::1shok:

arkadaşım resmen saçmalaşmışsın..şu liseli ağzını bırak bence otur sende biraz ilmi araştırma yap.hakarete varan konuşmaların için önce seni kınıyorum ve silkelenip kendine gelmeni bekliyorum.derhal kendine gel.sinek falan demişsin ben fikrimi söylüyorum senin kahveyi kaptığım yok.devam et isteyen yapsın.işe yaradı diyen kadar yaramadı diyende olacak işin patentinimi aldın bu ne yaa saçmalıkkkkklava:

arkadaşlar ayrıca şu da var, ne kullanılırsa kullanılsın, etki başarısı veya etki süresi ciltten cilde değişiyor. bunu cahil olan kişi bile bilir. bu tür yazılarla belki de uyguladığında etki edecek bir kişiyi tedaviden vazgeçirmiş, iyileşme şansını ortadan kaldırmış oluyorsunuz. bakınız ben de kullanalı 1 hafta oldu, şimdilik hiçbir iyileşme göremedim. ama bu gayet normal diyorum. bu yönde, kullanmayın işe yaramaz diye bişey yazmıyorum. 1-2 ay geçse, yine etki etmese de yine bişey söylemem, inanmıyorsam kendi tedavimi bırakırım sadece. bende etki etmemiş olan başkalarında edebilir diye düşünürüm. bu yönde olumsuz konuşan arkadaşlarımın da son derece iyi niyetli olduğunu düşünüyorum ama. onlar da deneyimlerinin olumsuz sonucunu paylaşmayı uygun görmüşlerdir. yoksa bu tedaviyi öneren arkadaşlara herhangi bir garezleri olacak değil sonuçta. onlar da bişeyler umuyolar tedavi yöntemleriyle ilgili, onlar da çözüm arıyorlar. kimsenin verdiği fikri çürütmek gibi bi savaşları olduğunu sanmıyorum. deneyimlerini paylaşıyolar, düşüncelerini paylaşıyolar. son derece iyi niyetle, boşuna vakit ve para harcamayın diyolar. sadece paylaşmayı uygun görmüşler. ama yine söylüyorum, etkilenmeyin o halde. siz deneyin, sizdeki sonucu görün. olumlu deneyimler de var, olumsuz deneyimler de var gördüğünüz gibi. bütün deneyimler doğrudur. ne işe yaradığını söyleyen yalan söylüyordur, ne işe yaramadığını söyleyen... sizde işe yarayacak mı, önemli olan budur.birbirimizle atışmayalım, lütfen hassas davranmayalım. aynı dertten üzülen insanlarız, bunu da unutmayalım.a.s.

burdaki bütün arkadaşlara son bir diyeceğim olacak.
sevgili arkadaşlar en başından doğru düzgün okusaydınız yazdıklarımı ne demek istediğimi anlardınız ama son bir defa daha söyleyip sizi rahat bırakıyorum.kimseye yalancı vs demedim dediğim şu: bu yöntemi uygulayıp daha sonra hüsrana uğramayın daha çok üzülürsünüz ümitlenipte bir işe yaramayınca daha üzücü oluyor.isteyen denesin.bu da benim fikrim.neden saygı göstermiyorsunuz?neden hemen saldırıyorsunuz?neden yargılıyorsunuz?değişik fikirlere neden bu kadar kapalısınız?

Çatlak, ‘derinin en sağlam kısmı olan dermis tabakasının yırtığı’dır. Buranın tamiri maalesef lazerle veya başka uygulamalarla mümkün olmamaktadır.

Aşırı kilo almamak, sağlıklı beslenmek, vücudunda yapısal olarak şekil bozukluğu gösteren yağ toplanmaları varsa genç kızlarda bunları yağ emme metotları ile azaltmak, çatlaklara karşı alınabilecek bazı etkili tedbirlerdir.

Örneğin, basen ve bacaklarda yağ çıkıntıları olan bir kişi hamilelik veya aşırı kalori almaktan şişmanlayacak olursa, en fazla bu çıkıntılı kısımlar yağ toplayacak ve deri içerden gelen basınca dayanamayıp çatlayacaktır.

Bu nedenle, kadınlara doğum yapmadan önce ‘liposuction’ yaptırmalarını ve bu şekilde çatlaklara karşı önlem almalarını tavsiye ediyorum.

Vücuttaki çatlakların ameliyatla veya alternatif başka yöntemlerle tedavisi mümkün mü?

Çatlakların tedavisi günümüz imkânlarıyla maalesef şu anda mümkün değil. Bizim kliniklerimizde dokuz değişik lazer bulunuyor, bunların bazılarında çatlakların tedavisinin de yapıldığı iddia ediliyor.

Ancak, bu kesinlikle doğru değildir. Bunu hastalarımıza her fırsatta açıklıyoruz.

sevgili sisolin, burada konuşmalar bazen maksadını aşabiliyor. tavırlar, vurgular tam anlaşılamadığı için belki de, karşıdaki insan durumu biraz kişisel algılamış. tabi ki burası bir paylaşım sitesi, deneyimlerini paylaşma hakkını da kişilerden almayacaksın. arkadaşımız biraz duygusal karşılamış durumu.kendi deneyimlerini heyecanla paylaşmış. ama yazılarının başlarını okursan lolifer in, denemeden kimseyle paylaşmamış. boşa sallamamış yani.bu konuda kendisini taktir ettim doğrusu. sen de, kendi araştırmaların doğrultusunda, belki de denedin, bunun sonucunda bişeyler paylaşıyorsun son derece iyi niyetle. cilt yapısıyla ilgili söylediklerin, çatlak oluşum meselesi tamı tamına doğrudur. halihazırda saip olduğumuz bilgilerdir yani. zaten çatlak sorunu olan kişilerin tümü bu oluşum meselesini, cilt katmanlarını, dermis tabakasını, kolojen liflerin yitirimi sorununu araştıra araştıra öğrenmiş bulunmaktadır.ama ben bu yırtılmanın olduğu katmanın iyileşmeyeceğine inanmıyorum, sonuna kadar da inanmayacağım. şu yöntem, bu yöntem... önemli değil.mantık yürütmek te yanlış. boşver mantığı. bilim bazen araştırmayla, mantığı mantık üzerine oturtmayla, bazen de çılgınca, üzerinde düşünülmeyen deneyimlerin paylaşmasıyla büyür. bu düşünce biçimini sen de bilirsin mutlaka, sana öğretmek değil amacım. sadece bu mantıktan bakalım diyorum. sen daha realist bakalım diyorsan, o konuda da konuşalım arkadaşım. o açıdan da bakalım, ben seni anlıyorum. daha realist bakmak gerekirse, microroller diye bi alet var mesela. tam olarak çatlak oluşum sürecini geriye döndürecek, cildin bu alt katmanlarını iyileştirecek, kolojen liflerin çoğalmasını ve onarılmasını tetikleyecek bir yöntem bu. realist bakarsak, bu tedaviye söyleyecek hiçbişey bulamadım ben çürütecek. uzun zamandır düşünüyorum. evet, mantığa yakın olmayan yöntemleri de deniyorum ama, bunu da denemek lazım o zaman. hiç olmazsa akla yakın olanı da denedik deriz. sevgiyle kal...

evet bu konuda sana katılıyorum o microroller denen aleti araştırıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…