Çatı Muayenesi hakkında...

Chitlembiq

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2009
376
3
Kızlar 33. haftamdayım ve doktorum 37. hafta kontrole gitmemi istedi. Hemşirenin söylediğine göre o hafta çatı muayenesi yapacakmış doktor. Şimdi o hafta için bikini bölgesi temizliği yapıp gitsem doğum esnasında temiz olamayacağım. E yapmasam doktorun karşısına nasıl çıkacağım o vaziyette. Off... Bu konuda çok sıkıntı yaşıyorum. :gitme: Zaten temizliğimi yapmada çok zorlanıyorum, yaptıracak kimsem de yok. Sizler bu konuda neler yaptınız paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:
bence çatı muayenesinin yapılacağı hafta bikini bölgesi temizliğini yap.doğumunun olduğu haftada jilet kullanırsın.mesela benim ikiz olduğu için hep jilet kullanıyorum.erken doğumu tetiklemesin diye.bu arada bende 33 haftalık hamileyim.dr jilete devam et dedi.epilasyon aleti,ağda filan yasak.

Neden yasak ki acaba? Doğuma etkisi mi oluyomuşş?? Bende de hepsi alerji yapıo hamile oldum olalı.. oFFF

ya bu konu benim de canımı sıkıyor.. ben hamileliğimi öğrendiğimden beri jilet yapıyorum, korkuyorum ağda yapmaya.. ama hemen de uzuyor. Eğer yapabiliyorsan ağda yap sen de.. aman ne zor işler yavv..

Aynı dertten bende muzdaribim 30 haftalık hamileyim ve artık temizleyemiyorum, agdacıya falanda hiç gitmedim, çözüm arıyorum

bence kesinlikle jilete bulaşma derim onunla baş etmek ne mümkün ben 2 yıllık evliyim ve ayda 1 kere ağdamı yaptırıyorum ve kesinlikle çok mennunum ağdadan kafan rahat oluyor bi kere, 1 ay boyunca ter temiz muayne olmaya giderken ağdanı yap doğuma kadar da çıkanları temizlersin.

hamileliğin son haftalarında olduğumuz için,o bölgede acı hasasiyet, daha fazla.bilmiyorum,belki benimkiler ikiz olduğu için dr yasak etmiştir.dr dedimki: jilet çok çabuk çıkarıyor.emla kremi var.onu sürünce uyuşacağı için rahatlıkla ağda yapabilirim dedim.hayır,jilete devam et dedi.ya bu konuyu kafamızda fazla büyütüyoruz aslında.dr hiç dikkat etmiyor tüylerimize filan.onlar için önemli olan bebeğin ve annenin sağlığı.

bende henüz hamile değilim ama arada ağda yapıyorum ama bazende üşenip jiletle alıyorum. Ancak tamamen ağdaya geçmek istiyorum artık. Epilasyon aletide var ama acıtıyor o da çok. Bacaklar kolayda orası valla zor. Hamilelikte özellikle ilerleyen aylarda ağda yapmak çok zorlaşır alt tarafları nasıl göreceğiz yada nasıl pozisyon alcaz yaa. Dışarda yaptırmak çok mantıklı sir olduğu için hemen yapıyorlar ama bende utanıyorum.. Aslında en rahatı o.

ben basindan beri agda yaptiriyorum. ama doktorun da o bolgede ne olup olmadiginin umrunda oldugunu hic sanmiyorum. hamileyiz biz. her an her dakika vucut temizligimize ozen gosteremeyebiliriz. doktor da artik koskoca doktor olmus, bunu ayiplayacak degil. bence yaptiramayacak gibiysen bosver, kafana takma. hic onemi yok.

Hamileyken ağda kullanamayanlar.Amaliyat eldiveni kullanabilirsiniz .en kısa tüyleri bile alabilirsiniz onunla.Üstelik kaymadığı için fazla acı da vermiyor.Hamile olmadığım halde bazen ben bile kullanıyorum.

ben basindan beri agda yaptiriyorum. ama doktorun da o bolgede ne olup olmadiginin umrunda oldugunu hic sanmiyorum. hamileyiz biz. her an her dakika vucut temizligimize ozen gosteremeyebiliriz. doktor da artik koskoca doktor olmus, bunu ayiplayacak degil. bence yaptiramayacak gibiysen bosver, kafana takma. hic onemi yok.

valla ben jineklojik kontrole giderken de hep temizleniyorum çünkü gerçekten utanırım doktor belki önemsemez ama bana önemser gibi gelir işte. Ama elbette hamilelikte her an herşey olabilir acil birşey olur, yada ani doğum gelişir zaman bulunamaz tabiki doktorların tek öenmsediği bizim ve bebeğimizin sağlığı... Ama sanırım bende hamileyken ve ilerlediğinde bir ağdacıya giderim başka çare yok...

yyaa kızlar temizlik imandan gelir öyle pis gidilir mi görüntü de kötü...Ben epilasyon aletinin bikini bölgesi olan başlığı var ya hani erkeklerin elektrikli traş makinası gibi onu kullanıyorum o rahat doğuma gideceğiniz zamanda eşinizden yardım isteyin artık sezeryan olunca merhem sürdürmeyecek misniz zaten???

ben hamile kalmadan önce tüy dökücü krem kullanıyordum ama tabi oda çok artırıyor. en azından daha az tahriş ve daha yumuşak oluyodu. hamile kalınca jiletle devam ettim. ama çok kötü tahriş oldu ve çok araları heryeri alamadığım için çok komik bir görüntü oluştu. geçen hafta ilk defa kremimi tekrar kullandım çünkü mantar başladı ve muyane olmam gerekti. sonlara kadar jiletle idare edip son muayene ve doğuma yine krem kullanacam ağdaya normalde dayanamıyom. şimdi daha çok kasarım kendimi bir şey olabilir. doğumdan sonra direk lazere gidecem kremlede jiletle de olacak iş değil bu.. umarım bu 3-4 kerelik krem bebeğe zarar vermez ama başka çaremde yok..

arkadaşlar vallahi ben jileti kolay olduğundan tavsiye etmiyorum.benim dr doğuma kadar en uygununun jilet olduğunu söylediği için size de onu tavsiye edebilirim.en uygun kararı verebilmeniz için drunuza danışın bence.

jilette vucut icin temizlik aleti sadece aldiginda killar sert cikiyor ve yuzeyde iz oluyor..hic cekinmeyin bebeginizin sagligindan asla onemli degil..bence pis demek uzun olmasi demek..eminim doktorda baska turlu dusunmuyordur..

son aylarda ağda konusu biraz sakıncalı olabiliyormuş kızlar..ben drumla hiç konuşmadım bu konuyu çünkü direk jiletle idare ediyorum..normalde ağda kullanırdım yada dr eldiveniyle hallederdim ama hamileliğimin başından beri çok acıdığından jilete yöneldim..bide her an dra gitmek gerekebiliyor bu nedenle de her zaman ağda yapacak durumda olmuyor insan..başlarda evet ağda oluyor ama sanırım 7. aydan sonra erken doğumu tetikleyebiliyormuş arkadaşıma dru böle sölemiş:KK43:

ben hamile kalmadan önce tüy dökücü krem kullanıyordum ama tabi oda çok artırıyor. en azından daha az tahriş ve daha yumuşak oluyodu. hamile kalınca jiletle devam ettim. ama çok kötü tahriş oldu ve çok araları heryeri alamadığım için çok komik bir görüntü oluştu. geçen hafta ilk defa kremimi tekrar kullandım çünkü mantar başladı ve muyane olmam gerekti. sonlara kadar jiletle idare edip son muayene ve doğuma yine krem kullanacam ağdaya normalde dayanamıyom. şimdi daha çok kasarım kendimi bir şey olabilir. doğumdan sonra direk lazere gidecem kremlede jiletle de olacak iş değil bu.. umarım bu 3-4 kerelik krem bebeğe zarar vermez ama başka çaremde yok..

tarhan o kremler kimyasal madde iceriyor. vucudunun hicbir yerine dogal olmayan madddeler surmemen lazim, deriden iceriye geciyor cunku.

X