• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çatı katı dubleks

bety21

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2011
1.282
1.371
133
Hatay
dogru yerde actım sanırım.arkadaşlar tayınımız cıktı gıttıgımız ılde ev alacagız.çatı katı dublekslerını gozumuze kestırdık.evı o sekıl olan varmı?ısınıyormu tavsıye edermısınız?kotu yanları varmı?aldıktan sonra pişman olmak ıstemıyoruz acil cevap lutfen

dogru yerde actım sanırım.arkadaşlar tayınımız cıktı gıttıgımız ılde ev alacagız.çatı katı dublekslerını gozumuze kestırdık.evı o sekıl olan varmı?ısınıyormu tavsıye edermısınız?kotu yanları varmı?aldıktan sonra pişman olmak ıstemıyoruz acil cevap lutfen

Yalıtımı iyiyse ısınıyor canım bizim de evlerimiz var çatı dubleks, ısınıyor... Nereye tayininiz çıktı?

Cati dublexlerde, cati izalasyonu cok önemli.
Eger cati izalasyonu iyi yapilmamis ise, yazin piser, kisin donarsiniz.
Ama iyi yapilmis ise problem olmaz.

Cati kati dublekslerinde dis cephe mantolamasindan daha onemli olan cati yalitimidir.. ozellikle teras var ise onun da zeminin iyi izole edilmis olmasi gerekir..cunku terasin altindaki odalar da tavanindan genellikle su alir..

Tabi terasi cam balkon ile kapatabilirsin..

Cati katinda odalarin cok basık olmamasina dikkat et ayrica.. ve yeterli ışık almasina..

Yazin malesef iyi yalitim yoksa en ust katlar cok sicak olur..

Son düzenleme:
Bizimde çatı katı dubleks evimiz.5 ay önce aldık memnunum ben şahsen ama yalıtıma dikkat edin :34:

Son düzenleme:
Bizim de çatı katı dubleks evimiz, çok güzel ısınıyor. Çatı izolasyonu çok önemli bu konuda. Bir de bizim ısınmamız doğalgaz değil, katı yakıtlı kazanla ısınıyoruz, o yüzden doğal gaza göre daha iyi ısınıyor.
Ayrıca çatının alçak olması çatı katı için boğucu olabiliyor, yüksek çatı katı ise alın, alçaksa pek tavsiye etmem, ilerde sıkılıp daralabilirsiniz.
Birde metrekare olarak büyükse temizlemesi zor oluyor, başka da bir sıkıntısı yok, geriye oturup terasın keyfini sürmek kalıyor :34:
Hayırlı olsun şimdiden...

Konunuz ilgili bölüme taşınmıştır,bilginize

bende çatı katı dublekste oturuyorum ,güzel ısınıyor ,ben bir sorun yaşamadım hiç ,tavanlar basık olmasın buna dikkat edin sıkılır boğulursunuz ,benim tavanlarım normalden daha yüksek ,terasım da var ,sizde teraslı bir daire seçin ki bir avantajı olsun ,şimdiden güle güle oturun ,avantajları güzel olur ,ben üst katı komple yatak odaları olarak tasarladım ,sizde böyle yapabilrisniz alt kat yaşam alanı üst kat ebeveyn alanı olarak..

Back
X