• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Çatı darlığı üst kemiğin basık olması

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Sizin ki zorunlu sezeryana giriyor yalnız.. Benimde öyle oldu. 42 haftayı doldurdum ne sancm vardı ne açılmam zorunlu sezeryana alındım.
İsteğe bağlı sezeryan ile zorunlu arasinda fark var mesela benim olduğum hastanede;
İsteğe bağlı sezeryan 4bin
Normal doğum 3bin
Zorunlu sezeryan 3300 idi..

Yani devlette zor deyip önce normal deneriz demekte ne ala ?? Deneme tahtası mısınız? Anlayamadım.
Her hastane farklı oluyor heralde .Bana da normal doğum 3.300
Sezaryan 3.000 dediler .Normal de daha fazla para istiyorlar .

Tabi ki de sağlık önemli. Ama söylediğiniz cümleye bakarmısınız maddi gücü olmayınca insan ne yapacak. Ben şuan sadece çözüm var mı diye arayış içindeyim mecbur kalınca o para Bi şekilde bulunup verilecek.
yalnız siz devlete giderek zaten o mecburiyeti riske dönüştürmüşsünüz bile. Sonuçta özel doktor kontrolune gidebilmişsiniz bu kadar ay boyunca 2 katı fark da olsa borç alınır kredi çekilir bir şekilde verilir. O çocuk o kanalda soluk alamasa geri dönüşü var mı bunun?Daha ne kadar mecbur kalabilirsiniz ki yani? Lütfen riske girmeyin borç harç bir şekilde o doğumu kendi doktorunuza yaptırın.

Her hastane farklı oluyor heralde .Bana da normal doğum 3.300
Sezaryan 3.000 dediler .Normal de daha fazla para istiyorlar .
Sizinkini ilk kez duyuyorum normalde hemen hemen her hastanede sezeryan, normal doğumdan daha pahalıdır aslında.. çok ilginçmiş gerçekten şaşırdım 🤷🙈

Evet ben de hep öyle duymuştum .O yuzden şaşırdım .İnsanlari sezaryana yönlendirmenin bir yolunu bulmuslar heralde.
Valla bence aslında olması gereken normal doğumun pahalı olması çünkü doktor/ekip yeri geliyor saatlerce uğraşıyor, ameliyathaneyi uzun süre işgal ediyorsun vs. sezaryen de giriyorsun doktorun yüzünü 10 dk görüyorsun hooop bebe kucakta :D

yalnız siz devlete giderek zaten o mecburiyeti riske dönüştürmüşsünüz bile. Sonuçta özel doktor kontrolune gidebilmişsiniz bu kadar ay boyunca 2 katı fark da olsa borç alınır kredi çekilir bir şekilde verilir. O çocuk o kanalda soluk alamasa geri dönüşü var mı bunun?Daha ne kadar mecbur kalabilirsiniz ki yani? Lütfen riske girmeyin borç harç bir şekilde o doğumu kendi doktorunuza yaptırın.
Zaten devlet bana normal yapacaksın deneyeceğiz derse mecbur oraya gidicem riske girmem.

Merhaba. 38 haftalık hamileyim şu zamana kadar özel hastaneye gittim hep. Kendimi de normal doğuma hazırladım. 38 haftada çatı muayenesinde üst kemiğin çok basık olduğunu ögrendim doktor %90 sezeryan olmak zorunda dedi. Kendisi sezeryan önerdi. Normal doğum sancısı çekip sonrasında da sezeryana alıp boşuna canını yakmış olmayalım normal doğum yapabilmen cok düşük bir ihtimal dedi. Maddi olarak da sezeryan için özele o kadar para vermek istemiyorum normal doğuma göre de fiyat farkı oluyor. Bende dün gece devlet hastanesi acil bölümünden kadın doğuma girdim orda yapılan muayenede doktor evet catın dar muayene zor oluyor ama yinede önce normal doğum denetiriz dedi. Benim korkum normale zorlayıp o kadar acı crkip sonrasında sezeryana alınmak. Başına böyle bir şey gelen varmı deneyimleriniz varsa fikrinizi almak istiyorum. Normal doğumdan hic korkmazdım şuan aklım çıkıyor resmen.
İyi bir doktor araştırmanda fayda var canım

Merhaba. 38 haftalık hamileyim şu zamana kadar özel hastaneye gittim hep. Kendimi de normal doğuma hazırladım. 38 haftada çatı muayenesinde üst kemiğin çok basık olduğunu ögrendim doktor %90 sezeryan olmak zorunda dedi. Kendisi sezeryan önerdi. Normal doğum sancısı çekip sonrasında da sezeryana alıp boşuna canını yakmış olmayalım normal doğum yapabilmen cok düşük bir ihtimal dedi. Maddi olarak da sezeryan için özele o kadar para vermek istemiyorum normal doğuma göre de fiyat farkı oluyor. Bende dün gece devlet hastanesi acil bölümünden kadın doğuma girdim orda yapılan muayenede doktor evet catın dar muayene zor oluyor ama yinede önce normal doğum denetiriz dedi. Benim korkum normale zorlayıp o kadar acı crkip sonrasında sezeryana alınmak. Başına böyle bir şey gelen varmı deneyimleriniz varsa fikrinizi almak istiyorum. Normal doğumdan hic korkmazdım şuan aklım çıkıyor resmen.
Benimde çatım çok dar olduğundan ve bende normal doğum istememe rağmen sezaryen oldum..epidural sezaryen oldum..

Yazmadan edemedim her hastane aynı değil, medipol hastane grubunda zorunlu sezeryan normal doğumdan 1000 tl daha fazla mesela. İsteğe bağlı sezeryanda yaklaşık iki katı. Tabi ilçelere görede değişiyordur fiyat.

Back