• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Çatı darlığı üst kemiğin basık olması

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Normal olsa özelde doguracaksiniz,sezeryan olup fiyat artınca fikriniz değişmiş.Devlet hastanesinde direkt sezeryane almaktansa denemeyi uygun bulmuşlar.Durum ortada yani ,dünyaya çocuk getireceksiniz maddi durumunuz dogum parasından daha fazlasına müsait olmalı, bu sizin sorununuz ki bir dogum parasi atla deve degil yani .Sormuşsunuz ama yapacak bir şey yok ortada 2 seçenek var
Ben şuan sadece bir çözüm var mı diye araştırıyorum. Evet çocuk dünyaya getirirken maddi manevi hazırlık yapıyoruz. Ama hayat planlı gitmiyor tabi ki. Bundan 9 ay önce ilk hamile olduğumda en iyi hastaneye gidip muayene oluyordum ama ülkenin şuan ki ekonomisi göz önünde herşeyin tersine dönmesi anlık. Planlı gitmiyor yani hic birsey. Mecbur kalınca tabi ki de verilecek o para ama ben fikirleri deneyimleri ögrenmek istedim

Sezaryen bir ameliyat sonuçta sizi tanıyan bir doktor var ameliyat esnasında sizinle diyalog kurması ekibinin size özeni her şeyi daha da kolaylaştırıyor. Yeni doğum yapmış biri olarak doktorumu değiştirmeye cesaret edemezdim. Keşke en başta konuşsaydınız fiyatı ona göre seçerdiniz doktoru.

Normal dogum , zorunlu sezaryen ve istege bağlı sezaryen diye ayrılıyordu fiyatlar benim hastanemde. İsteğe bağlı olan daha pahaliydi doktor sezaryen önerirse zorunlu sezaryen kategorisine giriyor.
Ben de onu yazdım doktorun uygun gördüğü zorunlu oluyor işte.

İsteğe bağlı sezeryan ile zorunlu sezeryanın farklı fiyat olduğunu bu konuda öğrendim. Özel sağlık sigortası sebebi ile doğumun çoğunu sigortam karşılayacak o yüzden çok detayları incelmedim ama 3 farklı hastaneden aldığım fiyatlarda hiç zorunlu sezeryandan bahsetmediler. Belki de o son anda belli olan bir şey olduğu içindir.

Konu sahibi hastaneyi bir arayıp sorsanızya belki içinizi rahatlatacak bir bilgi alırsınız.

Zorunlu sezeryan da bu kadar çıkaramaz maksimum 300-500 lira oynar yanlışınız var.
Doktorunuz ile görüşün en başından beri aynı doktora gidiyorsanız mutlaka bir yardımı dokunur ya da hastane ile görüşün.. o da olmadı başka hastane bakın
Şu durumda devlette tercih etmem, devlet kötü demiyorum lakin durumunuzdan sebep yine de önce normal deneriz saçma bir mantık. Dediğim gbi Deneme tahtası değilsiniz.
Bana bu fiyatı veren zaten hastane yönetimi. hatta hangi doktor istedi sezeryan diye sordu birde başından beri takipli hastası olduğum için bu fiyat olduğunu söyledi. Yani zorunlu sezeryan olduğunu biliyor. Ama çoğunluk normal ile sezeryan arası cok az fiyat olur demiş hastane yönetimiyle Bi kere daha konuşacağım.

Bana bu fiyatı veren zaten hastane yönetimi. hatta hangi doktor istedi sezeryan diye sordu birde başından beri takipli hastası olduğum için bu fiyat olduğunu söyledi. Yani zorunlu sezeryan olduğunu biliyor. Ama çoğunluk normal ile sezeryan arası cok az fiyat olur demiş hastane yönetimiyle Bi kere daha konuşacağım.
Tabiki de çok az fiyat olur benim olduğum hastanede 300-400 lira bir fark vardı işte.
Yani gerekiyorsa başka bir hastane arayışına girin referans vs vardır illa çevrenizde.. ama bence devlette doğum yapmayı en azndan normal denemeyi düşünmeyin.

Tabiki de çok az fiyat olur benim olduğum hastanede 300-400 lira bir fark vardı işte.
Yani gerekiyorsa başka bir hastane arayışına girin referans vs vardır illa çevrenizde.. ama bence devlette doğum yapmayı en azndan normal denemeyi düşünmeyin.
Referans çevrede olmadığı için böyle kafam karışık ortada kaldım istanbulda yeniyim sayılır. Devlet zaten normal derse illa ona gitmem.
Normal doğumu devlette düşünemiyorum zaten çok kötü. Devlet hastaneleri illa normal derse. Özele gidicem mecbur

Referans çevrede olmadığı için böyle kafam karışık ortada kaldım istanbulda yeniyim sayılır. Devlet zaten normal derse illa ona gitmem.

Normal doğumu devlette düşünemiyorum zaten çok kötü. Devlet hastaneleri illa normal derse. Özele gidicem mecbur
İstanbul'da neredesin? Benim doğum yaptığım hastane hem iyiydi hem de ücreti isim yapmış hastanelere göre uygundu.

Avrupa yakasında iseniz gidin Esenler avicenna da olun sezeryan 3700 zorunlu sezeryan 3050 normal doğum 2800 doktorları da iyi diye duymuştum. Hatta yakinsaniz esenlere bir kaç doktor ismi öğrenip tavsiye edebilirim.

Normal ile sezaryen fiyatı aynı ki.
Ayrıca ikisininde de doğurmuş olmuyor muyuz? Ben de normal için hazırlamıştım kendimi. Sonra ani doğuma alındım sezaryen oldu erken olunca. İyi ki de sezaryen olmuş diyorum şimdi. Psikolojim de vücudum da o ağrıyı çekmeye hazır değilmiş. Hem de bebeğim küçücük doğsa da koca kafalı oldu :D hiç üzmeye, zorlamaya gerek yok. Doktorunuz zaten yeterince açıklamış. Neden normal deneyeceksiniz ki iki doktorda aynı şeyi söylemiş?

Bana da aynısını söylediler çatı muayenesinde. Oğlumun kafa büyüklüğü de üç hafta öndeydi. İki farklı hastanedeki ebe aynı şeyleri söyleyince düşünmedim, sezaryen olsun o zaman dedim. Daha önce boşuna sancı çekip sezaryene alınanları duyduğum için zorlamadım hiç. Dünyanın sonu değil. O da doğum bu da.

Aman aman sakın sezaryen denemeyin benim annem yüzden iki tane bebek kaybetmiş doğum kanalinda geçerken boğulmuşlar iyi düşünün.

2 arkadaşım da normal doğum sancısı çekip sezeryana alındılar. Birisi 12 saat falan çekti heralde diğerini 6 saatte pes ettiğini biliyorum. Bu normal doğum isteğinin abartıldığını düşünüyorum olmuyorsa hem kendinizi hem bebeği riske atmaya ne gerek var onu asla anlayamıyorum :işsiz: :işsiz: :işsiz:

Çatı muayenesinde aynı şekilde catikin dar olduğu yüzde 90 sezaryan doğum olacağı ama istersem deneyebilecegini söyledi doktor.Son ana kadar bekledim .40+2 de suyum geldi gece 3 de .Sabah 8 de sancım başladı .Öğlen 1 e kadar 5 dakikada 1 e düştu sancım ama açılma olmuyor bebek daha üste çıkıyordu .Sonra suni sancı verelim dediler .O sancınin üstüne bir de suni sancı verildi .Bebek sitrese girdi .Kalp atışı düştü .Apar topar sezaryana alındım .

Back