• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Çatı darlığı üst kemiğin basık olması

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Anladığım kadarıyla özelde direkt sezaryen size pahalı geleceği için devlete gitmek zorundasınız. Burada önce normale zorlanacağım boşuna, ne yapayım diye soruyorsunuz. Devletteki doktorun çatı darlığı teşhisi bile önce normali denemekten alıkoymuyor mu onları yani... doktorun fikrinin hiç önemi yok mu... son iki cümlemi devletteki doktora gidip söyleyin, konuşun. Politika bu derse özele gitmekten başka çareniz yok. Borç alın ailenizden

Ücreti 2 katına çıkartıyor.
Zorunlu sezeryan da bu kadar çıkaramaz maksimum 300-500 lira oynar yanlışınız var.
Doktorunuz ile görüşün en başından beri aynı doktora gidiyorsanız mutlaka bir yardımı dokunur ya da hastane ile görüşün.. o da olmadı başka hastane bakın
Şu durumda devlette tercih etmem, devlet kötü demiyorum lakin durumunuzdan sebep yine de önce normal deneriz saçma bir mantık. Dediğim gbi Deneme tahtası değilsiniz.

Sizin ki zorunlu sezeryana giriyor yalnız.. Benimde öyle oldu. 42 haftayı doldurdum ne sancm vardı ne açılmam zorunlu sezeryana alındım.
İsteğe bağlı sezeryan ile zorunlu arasinda fark var mesela benim olduğum hastanede;
İsteğe bağlı sezeryan 4bin
Normal doğum 3bin
Zorunlu sezeryan 3300 idi..

Yani devlette zor deyip önce normal deneriz demekte ne ala ?? Deneme tahtası mısınız? Anlayamadım.
Benim gittiğim özelde normal ile sezeryan arasında 2 katına fark istiyor.
Devletin gözünde öyleyiz demekki. Özeldeki doktor %90 doğmaz takılır orda diyor ama devlet önce normal deniycez diyor. Tabi acıyı çeken biz umurlarında mı.

Hamileliğimin 38.haftasına kadar normal doğum yapacaktım. Ama birden işler değişti. Doktorum sezaryen dedi. Ben normal doğuma kafayı taktığım için tek bir doktor normal doğurabilirsin deseydi tamam diyecektim. Kendi doktorum harici farklı hastanelerde hastanelerin en iyi kadın doğumlularına gittim . Hepsi de sezaryen, yoksa bebek sakat kalır dedi. Sonuç, sezaryen ile doğum yaptım. Şükür bebeğim de ben de sağlıklıyız. Ertesi gün de ayağa kalktım, kısa zamanda da iyileştim. İyi ki de sezaryen olmuşum. Ben sana doktoruna güvenmeni öneriyorum. Eğer güvenmiyorsan bir iki doktora daha görün. Bir de emin ol sezaryen anneliğinden hiçbir şey eksiltmiyor. Doğuma verilen para da çöpe gitmiyor. Sonuçta bir sağlık meselesi ve on kere sezaryen olmayacaksın. Bu yüzden en iyi şekilde yap doğumunu. Doğum olayı çok hassas bir de pandemi var. Bunları düşünerek kararını ver

Benim gittiğim özelde normal ile sezeryan arasında 2 katına fark istiyor.
Devletin gözünde öyleyiz demekki. Özeldeki doktor %90 doğmaz takılır orda diyor ama devlet önce normal deniycez diyor. Tabi acıyı çeken biz umurlarında mı.
Bakın normal değil
İsteğe bağlı sezeryan ile zorunlu sezeryan arasında ki farkı ogrenmeniz gerekiyor aynı şeyden bahsediyoruz değil mi ??
O kdar 2 katı fark ancak normal doğum ile isteğe bağlı sezeryan arasında çıkar. Çıkar ise kiii o bile mümkün değil ya .. Neyse 🤷

Fiyat mi önemli sağlık mı
Şu arkadaşa katılıyorum o zaman
Bu zamana kadar hangi doktorun takiplisiysem öyle yola devam ederdim
Hamileliğe girince her ihtimali düşünüp ona göre bütçemi ayarlardım
Sağlık olmadıktan sonra hep param olsa da faydası yok çünkü
Kusura bakmayın ama yazdığımı anlamamışsınız ben zaten normal olsun demiyorum. Devlet önce normal deniycez diyor ondan korkuyorum.

Merhaba. 38 haftalık hamileyim şu zamana kadar özel hastaneye gittim hep. Kendimi de normal doğuma hazırladım. 38 haftada çatı muayenesinde üst kemiğin çok basık olduğunu ögrendim doktor %90 sezeryan olmak zorunda dedi. Kendisi sezeryan önerdi. Normal doğum sancısı çekip sonrasında da sezeryana alıp boşuna canını yakmış olmayalım normal doğum yapabilmen cok düşük bir ihtimal dedi. Maddi olarak da sezeryan için özele o kadar para vermek istemiyorum normal doğuma göre de fiyat farkı oluyor. Bende dün gece devlet hastanesi acil bölümünden kadın doğuma girdim orda yapılan muayenede doktor evet catın dar muayene zor oluyor ama yinede önce normal doğum denetiriz dedi. Benim korkum normale zorlayıp o kadar acı crkip sonrasında sezeryana alınmak. Başına böyle bir şey gelen varmı deneyimleriniz varsa fikrinizi almak istiyorum. Normal doğumdan hic korkmazdım şuan aklım çıkıyor resmen.
Ayni seyi yaşadım doktor çatın dar ve basıklık var dedi zaten muayene sırasında da cok zorlandım tansiyonum düştü. Ben o hale gelince doktora sizce napalim siz ne derseniz onu yapacağım dedim ben sezeryan öneririm sana çünkü normal dogum senin icin travmatik olabilir dedi tamam dedim hic gerek yok zorlamaya sezeryan olsun 2 gün sonra oglumu aldim kucağıma sezeryan ile. Siz yine ikinci bi doktora daha sormussunuz bence iciniz rahat bi sekilde sezeryan olun. Ben baska doktora danismadigim icin bazen acaba mi dedim ama dogumdan sonra cokta onemsemiyor insan. Sag salim alın kucaginiza insallah 🤍

Iyi de doktorun uygun gördüğü sezaryen doğumda vajinal doğumla aynı fiyat. Siz direkt sezaryen isterseniz fiyat farklı oluyor.
Normal dogum , zorunlu sezaryen ve istege bağlı sezaryen diye ayrılıyordu fiyatlar benim hastanemde. İsteğe bağlı olan daha pahaliydi doktor sezaryen önerirse zorunlu sezaryen kategorisine giriyor.

Allasen hepimiz yanlış anlamışız konuyu ya.
Hepimiz aynı anda nasıl yanlış anladıysak :KK70:
Evet yanlış anlamışsınız. Cok güzel anlayıp gerçekten fikir verenler var. Ben sizden fikir isteyip ne yapabilirim diye soruyorum siz yargılamaya çalışıyorsunuz. Ben illa normal olsun sezeryan olmasın yazdığımı görmüyorum.

Tabi ki de sağlık önemli. Ama söylediğiniz cümleye bakarmısınız maddi gücü olmayınca insan ne yapacak. Ben şuan sadece çözüm var mı diye arayış içindeyim mecbur kalınca o para Bi şekilde bulunup verilecek.
Normal olsa özelde doguracaksiniz,sezeryan olup fiyat artınca fikriniz değişmiş.Devlet hastanesinde direkt sezeryane almaktansa denemeyi uygun bulmuşlar.Durum ortada yani ,dünyaya çocuk getireceksiniz maddi durumunuz dogum parasından daha fazlasına müsait olmalı, bu sizin sorununuz ki bir dogum parasi atla deve degil yani .Sormuşsunuz ama yapacak bir şey yok ortada 2 seçenek var

Evet yanlış anlamışsınız. Cok güzel anlayıp gerçekten fikir verenler var. Ben sizden fikir isteyip ne yapabilirim diye soruyorum siz yargılamaya çalışıyorsunuz. Ben illa normal olsun sezeryan olmasın yazdığımı görmüyorum.

Tamam ben gideyim bu konudan.
Size iyi doğumlar.

Bakın maddi imkansizliktan devlete gidip zorla normale alınıp sonra doğumdan sonra ölen bir ton bebek var.
Bence imkanınız varken ve doktor başta sezeryan demisse doktorunuza uyun.
Çatı darlığı bana da dendi ve muayene sırasında asiri zorlandim.
Başka doktora bile gitmedim direkt sezeryan oldum.

Bakın maddi imkansizliktan devlete gidip zorla normale alınıp sonra doğumdan sonra ölen bir ton bebek var.
Bence imkanınız varken ve doktor başta sezeryan demisse doktorunuza uyun.
Çatı darlığı bana da dendi ve muayene sırasında asiri zorlandim.
Başka doktora bile gitmedim direkt sezeryan oldum.
Bende öyle bir sey olur diye korkuyorum illa normal diye devletin diretmesini anlamıyorum.

Benim her şeyim normaldi. Doktor çok rahat dogurursum demişti ve bingo. Sabaha kadar sancı çektim aç acına. Açılma olmayıp çocuğun kalp ritmi bozulunca apar topar sezaryene aldilar😒 hiç zorlayıp mahvetme kendini. Bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah. Zaten zorunlu sezaryen ücreti normal doğumdan bir tık fazla oluyor.

Allasen hepimiz yanlış anlamışız konuyu ya.
Hepimiz aynı anda nasıl yanlış anladıysak :KK70:
Ben doğru anladım kız giyatla ilgili yazdım gayet de zorunlu sezaryenle vajinal doğum aynı fiyat bizim hastanede. Bence konu sahibi yanlış anladı. Çünkü genelde aynı olur fiyat politikaları.

Back