• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Çatı darlığı üst kemiğin basık olması

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Mor Orkide1

Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2021
43
23
18
27
Merhaba. 38 haftalık hamileyim şu zamana kadar özel hastaneye gittim hep. Kendimi de normal doğuma hazırladım. 38 haftada çatı muayenesinde üst kemiğin çok basık olduğunu ögrendim doktor %90 sezeryan olmak zorunda dedi. Kendisi sezeryan önerdi. Normal doğum sancısı çekip sonrasında da sezeryana alıp boşuna canını yakmış olmayalım normal doğum yapabilmen cok düşük bir ihtimal dedi. Maddi olarak da sezeryan için özele o kadar para vermek istemiyorum normal doğuma göre de fiyat farkı oluyor. Bende dün gece devlet hastanesi acil bölümünden kadın doğuma girdim orda yapılan muayenede doktor evet catın dar muayene zor oluyor ama yinede önce normal doğum denetiriz dedi. Benim korkum normale zorlayıp o kadar acı crkip sonrasında sezeryana alınmak. Başına böyle bir şey gelen varmı deneyimleriniz varsa fikrinizi almak istiyorum. Normal doğumdan hic korkmazdım şuan aklım çıkıyor resmen.

Merhaba. 38 haftalık hamileyim şu zamana kadar özel hastaneye gittim hep. Kendimi de normal doğuma hazırladım. 38 haftada çatı muayenesinde üst kemiğin çok basık olduğunu ögrendim doktor %90 sezeryan olmak zorunda dedi. Kendisi sezeryan önerdi. Normal doğum sancısı çekip sonrasında da sezeryana alıp boşuna canını yakmış olmayalım normal doğum yapabilmen cok düşük bir ihtimal dedi. Maddi olarak da sezeryan için özele o kadar para vermek istemiyorum normal doğuma göre de fiyat farkı oluyor. Bende dün gece devlet hastanesi acil bölümünden kadın doğuma girdim orda yapılan muayenede doktor evet catın dar muayene zor oluyor ama yinede önce normal doğum denetiriz dedi. Benim korkum normale zorlayıp o kadar acı crkip sonrasında sezeryana alınmak. Başına böyle bir şey gelen varmı deneyimleriniz varsa fikrinizi almak istiyorum. Normal doğumdan hic korkmazdım şuan aklım çıkıyor resmen.
Öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşaALLAH.
Devlet hastaneleri normal doğum konusunda sonuna kadar zorluyor en son ihtimal sezeryana alıyor. Belki başka bir doktordan daha tavsiye alabilirsiniz.
ALLAH sağlıkla, güzellikle kavuştursun yavrunuza inşaALLAH.

Aynı benim durumum. Hamileyken doktor 35. haftadan sonra sürekli çatın dar, bebek koca kafalı boşuna normale zorlarsın dedi. Sezaryen için gün verdi 36-37 hhafta civarı. Önce kabul ettik, gidip evrakları bile imzaladık. Hastaneden çıkınca konuştuğumuz herkes bilmiş bilmiş vaktin var bekle dedi. Ben de vazgeçtim sezaryenden.
Sonra ne mi oldu. İnanılmaz doğum sancısı çekip acil bir şekilde sezaryene alındım. Çünkü bebeğin kafası asla çatıdan geçemedi. Çok pişman oldum bebeği riske atıp en başından doktoru dinlemediğime. Benim normal doğum sevdam yüzünden ya bebeğe bişey olsaydı diye kafayı yedim bir süre. Yani tabiki normal doğum en güzeli ama bazı şeyleri de zorlamamak gerekiyor diye düşünüyorum.

Kuzenimin geldi Hollanda da sekiz saat normal dogum agrısı cekıp sezeryana almışlardı. Orada cok acıl birşey olmadıkca sezeryan yok. Analık zor

Aynen diğer arkadaşlara katılıyorum. Normal doğum zor olur diyorsa doktorunuz, zorlamayın illa normal doğuracağım diye. Bizim bir akrabamız da diyabet hastasıydı ve bilememiş diyabet olduğunu gebelikte. Onun bebeği iri bebekmiş. Doktor bakmış sezeryana almak zorundayız demiş. Normal doğuma zorlamış ebeler ( sezeryan doğum ücretliymiş sene 1997de ve eşi parayı ödeyemem demiş.) 2 gün kadına eziyet edilmiş resmen. Çocuğun omzu takılmış, doğamamış yani. Ve sonuç olarak o çocuğun bir kolu felçli kaldı. Ameliyat oldu, tedaviler yapıldı ama kopan sinir geri gelmedi. Annesi babası yüzünden tüm hayatı etkilendi çocuğun. Örnek olsun diye söyledim.

Çatı dar demiş doktor.
Bile isteye neden kendini de bebeğini de tehlikeye sokuyorsun ya:KK11:
Konuyu yanlış anladınız yada ben yanlış yazdım sanırım 😂 ben sezeryan olmaya karşı değilim devlet hastanesi çatı dar kemik basık dediği haldr önce normal deneyeceğiz diyor ondan korkuyorum. O kadar sancı çekip sonrasında sezeryana alınmak kötü.

Konuyu yanlış anladınız yada ben yanlış yazdım sanırım 😂 ben sezeryan olmaya karşı değilim devlet hastanesi çatı dar kemik basık dediği haldr önce normal deneyeceğiz diyor ondan korkuyorum. O kadar sancı çekip sonrasında sezeryana alınmak kötü.

Çok mu fark istiyorlar ki kendini riske atıyorsun ?

Sizin ki zorunlu sezeryana giriyor yalnız.. Benimde öyle oldu. 42 haftayı doldurdum ne sancm vardı ne açılmam zorunlu sezeryana alındım.
İsteğe bağlı sezeryan ile zorunlu arasinda fark var mesela benim olduğum hastanede;
İsteğe bağlı sezeryan 4bin
Normal doğum 3bin
Zorunlu sezeryan 3300 idi..

Yani devlette zor deyip önce normal deneriz demekte ne ala ?? Deneme tahtası mısınız? Anlayamadım.

Iyi de doktorun uygun gördüğü sezaryen doğumda vajinal doğumla aynı fiyat. Siz direkt sezaryen isterseniz fiyat farklı oluyor.

Bebeği de riske atmış olmayacak mısınız bu durumda?

Olmayacak demiş zaten doktor nddem zorluyorsun ki?

Doktor normal doğum riskli dedikten sonra insan niye normal doğuma ısrar eder benim aklım almıyor kusura bakmayın 🤦‍♀️

Fiyat mi önemli sağlık mı

Allasen hepimiz yanlış anlamışız konuyu ya.
Hepimiz aynı anda nasıl yanlış anladıysak :D

Back