- 17 Temmuz 2018
- 4.055
- 18.823
- 208
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
Yabancı biriyle evli Türk değil. 14 senedir her milletten insanla tanıştım, hepsinin üzerinde hem fikir olduğu tek bir konu var: Ev-özel hayat mahremiyeti. Anlaşılmamışsa, planlanmamışsa, haber verilmemişse kimsenin evine gi-dil-mez. Konudaki amca baba yarısı olanlardan değil. Ne düğünlerine gitmiş ne aramış ne sormuş. Evlerine geleceğini bile nezaketen arayıp haber vermiyor. Bu da kocayı yok saymak değil mi, o adamında evi değil mi orası? Evet kocanın da istememe kabul etmeme hakkı var. İlk kez yeğeninin evine giden amca bir torba domates götürüyor utanmadan. Eşimin tarafı yapsa ben kabul etmem, benim tarafım yapsa eşim kabul etmez. Ne münasebet, amca olunca kul köle mi olmamız gerekiyor?
Adamın kardeşi de konu sahibini üzdüğü için onun da ayağını kesmişler sokmuyorlar eve. Gelince otelde kalıyor yazdı. Ne ekersen onu biçersin.
Kesinlikle oyle, cok dogru yorumlamissiniz.
Ama babam da boyle dusunuyor ki hala surat asiyor, evde hicbirimizle zorunlu olmadikca konusmuyor, aksam yemegi ve kahvaltiyi da evde yapmadi. O kadar mantiksiz davraniyor ki bana kustugu icin kopegimi bile sevmiyor 2 gundur onun ne gunahi varsa Dedim umarim dogunca bebegime de aynisini yapmazsin. Biz kucukken de annemle tartisir , benimle ve kardesime de kuser yuzumuze bakmazdi.