• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cat kapi gelen misafir ve benim yaptigim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Babanız gerçekten ilginç bir insan.Çocuk ergen psk doktoru bunları yaparsa.Tamam gençlikte yapılır da yaş aldıkça o da çocuk ve ergenlerle birlikte büyüseymiş keşke.
Babanız için ailesi aile ilişkileri çok önemli o anlaşılıyor.İyi de böyle beklentisini erkek kardeşi karşılamamış.Kızının düğününe gelmemiş ve sizin anlatımınıza göre sonrası da kutlanmamış.Gelenek olan hediyesi bile verilmemiş.Buna hiç tepkisi yok babanızın.Bunu nasıl açıklıyor.
Ben de amcanızı normalde eve alıp iki laf edip yemek için dışarıya gitmeyi teklif etmeniz uygun olacaktı diye yazmak isterdim.Ama düğüne gelmeyen amcanız sizi özlemiş gelmiş belki mazereti vardır gelmemekle diyerek ona çok takılmayacaktım, fakat geçte olsa düğün hediyesi ile gelmiştir diye yazacaksınız diye beklerken ....domatesle gelmişler dediniz.Bu güne kadar duyduğum en absürt şey ..hediye bile diyemem..kusura bakmayın niye almışlar onu...

Ben, eve çat kapı veya yarım saat kala haber verip biri gelince (ki bu çok nadir olur komple misafir sevmediğimden) ikramlık için telaş yapmıyorum. İkramlık isteyen önceden haber verebilir ben birileri gelecek diye iki elim aygima karışıp ikramlık veya yemek hazırlayamam. Gelen kişi tatlısıyla gelsin ben de kahve yapayım içelim kalksınlar. Sizin uyguladığınız şey bir daha bu şekilde gelmemeleri için iyi olmuş ama size ekstra zahmet olmuş gibi geldi. Yorucu yani. Kim kaç dk kala haber verip geldiyse ona göre geliyordur. Mesela 10 dk kala haber verdiyse bı su içip hal hatır sorup kalkması lazım. Ha yemek içmek istiyorsa beni hiç alakadar etmez gelmeseymis o şekilde

Herkese merhaba,
Biz normalde yurtdisinda yasiyoruz ama ozel bir durumdan dolayi sene sonuna kadar Turkiyedeyiz. Yazlik bir ilcede benim ailemle yanyana ikiz mustakil evlerimiz var orada kaliyoruz. Bu arada 15 haftalik hamileyim.

Bugun aksamustune dogru babam aradi amcanlar ugrayacak size hosgeldin demek istiyor diye. Bu arada 1 aydir buradayiz yeni gelmedik. Cat kapi misafirden nefret ederim, ve ben hamileligimin ilk 2 ayini Hiperemezis gravidarum sebebiyle surekli kusarak ve hastanede serum yiyerek gecirdim. Son 2 haftadir kendime geliyorum ama yine de gun icinde bulantim oluyor. Bu yuzden misafir agirlamak benim icin gercekten cok zor hele ki cat kapi...

Biz de esimle soyle bir cozum bulduk, kapiya geldiklerinde aldik sahile yemege goturduk. Vakit gecirip eve geldik, onlar da gittiler.

Buraya kadar sorun yok saniyordum ama babam bir geldi eve suradi sirke satiyor. Aksam yemeklerini beraber yiyoruz sofraya oturdu hic konusmadi falan. Esim bile anladi baban bozuldu herhalde evde agirlamadik diye dedi. Ne oldu diye soruyoruz bir sey yok diyor ama tepkili oldugu belli.

Simdi de iceri girdi erkenden uyudu babam. Hata mi olmus? Uzun zamandir Turkiye'de degilim ve bu akrabacilik islerinden uzak kaldim.

Olmuş olmamış ne fark eder? Gelmiş gitmişler. Sizin için çokta önemli değillerdi anladığım kadarıyla. Bağınız yoksa ha amca ha el fark etmiyor. Onlarda sizi görmeye geliyorsa sizi arasın, babayı aramak ne alaka?
Babanızda ömür boyu tavır alacak değil. Boşverin keyfinize bakın.

Ya bu misafirler ne yapsin cok onceden haber versen biz geliyoruz hazirlik yap der gibi oluyor hamile bir insani hele gunler incesinden aramak istemem. Belki sabahtan veya birkac saat onceden musaitseniz caya size gelicem denilebilir. 1 2 saat once aramak cat kapi olmaz .size geleceklerini tam olarak kac saat once ogrendiniz ? Bence kritik nokta bu 1 2 saat once ogrendiyseniz cat kapi sayilmaz ayip etmissiniz . musait degiliz diyebilirdiniz hastayimda diye bilirsiniz. ama 10 dk once haberiniz olsuysa yaptiginiz dogru.

Evinize ilk kez geliyorlar. Yatılı gelmiyorlar. Zaten belliki yemek vs hizmet işi annenizde. Yine öyle olacaktı. Aşırı ayıp etmişsiniz

Evinize ilk kez geliyorlar. Yatılı gelmiyorlar. Zaten belliki yemek vs hizmet işi annenizde. Yine öyle olacaktı. Aşırı ayıp etmişsiniz

Size annemde oldugunu ne dusundurdu? Bizim evlerimiz ayri sadece yanyana, annem de yogun calisan kariyeri olan bir kadin. Klasik cinsiyet rollerine bagli bir ev hayal etmeyin zaten yardimcimiz yapiyor isleri. O gun de annem ve babam ev disinda, biz evden calistigimiz icin bu olay yasandi.

Zaten konuyu acali uzun zaman oldu, konuyu kapattik. Iyi ki disarida agirlamisiz su an hicbir pismanligimiz yok.

Yok hamileligi one surmedik. Direkt aaa biz de sahile gidiyoruz, gelin beraber gidelim dedik. Donuste de eve gelmelerini teklif etmedik. Ozellikle esim tekrari olmasin diye eve almamakta kararliydi.
Baban size sormadan konum atmış, amca yenge zaten hiç sormadan gelecekmiş, resmen sınır bilmemek, saygısızlık. Eşin haklı, kabul etseniz bu emrivakilerin sonu gelmez. Gezdirmiş, yiyip içip ağırlamışsınız, memnun olmayan kendi bilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back