• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cat kapi gelen misafir ve benim yaptigim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kesinlikle oyle zaten asil derdi de benim ona ileride bakamayacak olmammis dun onu da soylemisti. Muhtaclik durumum olsa senin yanimda olmayacagini biliyorum zaten ben de olacak kisilere yatirim yapiyorum dedi. Yani yegenlerini kast ediyor. Her zaman yegenleri bir adim ondedir bizden bizim hicbir seyimize gelmeyen amcamin halamin cocuklarinin mezuniyetinden tutun butun ozel gunlerine ilk babam gider.

Eee ama ben zaten yurtdisindayim, esim Turk degil, kendi ailem neredeyse orada yasayacagim elbette. Bilmiyorum babam neden boyle dusunup simdiden bu planlari yapmis kafasinda.
Görürsünüz hep beraber muhtaçlık durumunda o yeğenler nerede olacak

Kesinlikle oyle zaten asil derdi de benim ona ileride bakamayacak olmammis dun onu da soylemisti. Muhtaclik durumum olsa senin yanimda olmayacagini biliyorum zaten ben de olacak kisilere yatirim yapiyorum dedi. Yani yegenlerini kast ediyor. Her zaman yegenleri bir adim ondedir bizden bizim hicbir seyimize gelmeyen amcamin halamin cocuklarinin mezuniyetinden tutun butun ozel gunlerine ilk babam gider.

Eee ama ben zaten yurtdisindayim, esim Turk degil, kendi ailem neredeyse orada yasayacagim elbette. Bilmiyorum babam neden boyle dusunup simdiden bu planlari yapmis kafasinda.
Siz küçükkende böyle aşırı yeğen düşkünlüğü var mıydı babanızın? El iyisi olma durumu yani...

Evet babam hizmet almayi cok sever. Bir ara yardimci ablamiz ayrilmisti. Bir sure yenisini bulamadik. Annemin de is saatleri one alinmisti 7.45'te evden cikmasi gerekiyordu. Artik kahvalti hazirlayamayacagim yetisemem dedi. Babam buna o kadar bozuldu ki haftalarca evde kahvalti yapmadi. 🤦🏻‍♀️ Abla bizim aksam yemeklerimizi yapiyordu tabii o gidince yemek yapmak anneme kaldi. Annem de yogun calisiyor yetisemeyip 2-3 gun yemek yapmadi. Babam diyor ki annen yemem yapmayi unutacak. Dedim sen ayda 1 2 yapinca unutmuyorsan annem 2 gunle unutmaz. Hem yemek yapmak anneme mi zimmetli sadece, yemek yoksa sen de yap. Bunu dedim diye yine haftalarca eve yemek yiyerek geldi. Her seyini ayirdi bizden simdiki gibi 'ben yaparim kendim' diye. 🤷🏻‍♀️
Bence siz babanıza iyi bile tahammül etmişsiniz. Gayet iyi bir evlatsınız. Bana falan denk gelse babanız ohoooooo. 😂

Evet babam hizmet almayi cok sever. Bir ara yardimci ablamiz ayrilmisti. Bir sure yenisini bulamadik. Annemin de is saatleri one alinmisti 7.45'te evden cikmasi gerekiyordu. Artik kahvalti hazirlayamayacagim yetisemem dedi. Babam buna o kadar bozuldu ki haftalarca evde kahvalti yapmadi. 🤦🏻‍♀️ Abla bizim aksam yemeklerimizi yapiyordu tabii o gidince yemek yapmak anneme kaldi. Annem de yogun calisiyor yetisemeyip 2-3 gun yemek yapmadi. Babam diyor ki annen yemem yapmayi unutacak. Dedim sen ayda 1 2 yapinca unutmuyorsan annem 2 gunle unutmaz. Hem yemek yapmak anneme mi zimmetli sadece, yemek yoksa sen de yap. Bunu dedim diye yine haftalarca eve yemek yiyerek geldi. Her seyini ayirdi bizden simdiki gibi 'ben yaparim kendim' diye. 🤷🏻‍♀️
Narsistik özellikleri çok baskın duruyor. Küsen adamla ömür geçmez baba eş hiç farketmez. Pohpohladıkça da küslük süresi uzar, bırakın sürünsün. Aslında siz ilgiyi kestiğinizde çok acı yaşayacak.

Hatta daha da cok sasirtayim babam cocuk ve ergen psikiyatristi.
Ben de dahil bu kadar üyenin ergen çocukları var. Babanızın çalıştığı yerle ilgili biraz ipucu verin de bucak bucak kaçalım kendisinden. Bende ihtimal sıfır, ben de sizin gibi binlerce km ötede yaşıyorum ama diğer üyeler bilsin de götürmesinler çocuklarını tedaviye. Düşünsene doktor-hasta gizliliği diyorsun, çocuğum doktoruyla istediği gibi konuşsun derdini anlatsın diyorsun yalnız bırakıyorsun ikisini ama psikiyatristin kafaya bak. Annen baban seni kendilerine bakarsın diye yaptılar o yüzden senden ne istiyorlarsa kabul et, sakın karşı çıkma diyecek. Hiç mesleğini yaparken öyle değil, profesyönel falan yazmayın, rol yapıyor demek ki. Anneniz bu kadar sağlam durmasaydı, birbirinizi kollamasaydınız sizde de tahribat olurdu kesin.

Kusura bakmayın, konuyu ilk açtığınız andan beri sizi çok haklı buluyorum bildiğinizden şaşmayın ama babanızın ergenle çocukla işi olmamalı. Bunu 2 kızı da ergenlik döneminde yardım almış bir anne olarak yazıyorum. Şanslıymışım ki babanız gibi bir doktora denk gelmemişiz. Bu yorumumu kişisel üstünüze almayın rica ederim, ana yüreği diyelim.

8 sene önce çeyrek altın 164 TL'ymiş. Bugün de organik doğal domates ortalama 50-60 TL. Hesaplayınca 3 kg falan domates o zamanın çeyrek altını ediyor. Düğüne gelmeyip altın takmamışlar ama şimdi domates getirmişler işte. Konu sahibi sevineceğine trip yapmış gariplere🙃

Kucuk seylerden mutlu olmak istedigimde aynen boyle düşünüyorum bende 🤣🤣

Aaa en azindan para yollayabilirlerdi. Dugune gelmeyen akrabalar takisini anne/babaniza teslim eder. Babaniza bunu hatirlatin bence 🤣
Biliyordur her şeyi merak etme, akrabalığı bu dayıya soracaksın. Kendi gidemediği düğüne altını kargolar yine yollar. El iyisi olmak bunu gerektirir.

Yok hamileligi one surmedik. Direkt aaa biz de sahile gidiyoruz, gelin beraber gidelim dedik. Donuste de eve gelmelerini teklif etmedik. Ozellikle esim tekrari olmasin diye eve almamakta kararliydi.
Emrivaki olmuş vs haklısınız ama eşinizin tepkisi aşırı değil mi?
Eve almamak nedir ya..
Her gün dibinizde biten size sürekli rahatsızlık veren insanlar olsa neyse ama babanızın kardeşi..
Eşinizin bu tepkileri bence saygısızlık ve aşırı olmuş.
Eviniz müsait olmayabilir ama gelen insanlar zaten ağır bir ağırlama için gelmemiş belli ki geçerken görelim demişler.
Yani amcanız yeğenini merak etmiş size zahmet vermemek için de önceden haber vermemiş bir görüp gideriz niyeti ile..
Babanızı araması hususuna gelince eski insanlar bu şekilde yapıyorlar alışkanlık meselesi..

Babanızın tepkisi onları sahile götürmenize değil öncesinde yaptığınız konuşmaya dayanıyor bence ve pekte haksız sayılmaz çünkü gelen kardeşi ve sizin tepkiniz aşırı bana göre..

Ben de dahil bu kadar üyenin ergen çocukları var. Babanızın çalıştığı yerle ilgili biraz ipucu verin de bucak bucak kaçalım kendisinden. Bende ihtimal sıfır, ben de sizin gibi binlerce km ötede yaşıyorum ama diğer üyeler bilsin de götürmesinler çocuklarını tedaviye. Düşünsene doktor-hasta gizliliği diyorsun, çocuğum doktoruyla istediği gibi konuşsun derdini anlatsın diyorsun yalnız bırakıyorsun ikisini ama psikiyatristin kafaya bak. Annen baban seni kendilerine bakarsın diye yaptılar o yüzden senden ne istiyorlarsa kabul et, sakın karşı çıkma diyecek. Hiç mesleğini yaparken öyle değil, profesyönel falan yazmayın, rol yapıyor demek ki. Anneniz bu kadar sağlam durmasaydı, birbirinizi kollamasaydınız sizde de tahribat olurdu kesin.

Kusura bakmayın, konuyu ilk açtığınız andan beri sizi çok haklı buluyorum bildiğinizden şaşmayın ama babanızın ergenle çocukla işi olmamalı. Bunu 2 kızı da ergenlik döneminde yardım almış bir anne olarak yazıyorum. Şanslıymışım ki babanız gibi bir doktora denk gelmemişiz. Bu yorumumu kişisel üstünüze almayın rica ederim, ana yüreği diyelim.

Bi bilseniz internete ismini yazdiginizda hakkindaki yorumlarin guzelligini. Olabilecek butun degerlendirme platformlarinda yuzlerce yorum var hakkinda ve hepsi 5.0. Babam profesor senelerce ders de verdi ve ogrencileri de bayilirdi babama. Hala daha ogrencilerinin buyuk cogunlugu hocam hocam diye arar sorar. Hastalari da inanilmaz sever ve su an arasaniz en erken randevuyu 3 ay sonraya bulursunuz.

Dediginiz gibi rol mu yapiyor bilmiyorum ama disarida cok farklidir. Evdeki haliyle alakasi yok. Annem de en cok bundan sikayetcidir ben kendimi bildim bileli.

Hastayım yatıyorum deyip kuru çay verseniz de laf yiyecek gibiydiniz galiba... Hamilesiniz siz bunun kusuru falan olmaz buna rağmen ne güzel ağırlaşmış yemeğe götürmüşsünüz.. Sizden hizmet bekleyenler utansın ne kadar günah Bi hamileden iş beklemek ağırlanmayı beklemek... Hiiiç takmayın kafanıza assın surat otursun aşağı umurunuzda olmasın

Bence siz babanıza iyi bile tahammül etmişsiniz. Gayet iyi bir evlatsınız. Bana falan denk gelse babanız ohoooooo. 😂

Annem agir ceza avukati. Sinirleri cok saglamdir. Babama haddini bildiren tek kisi olabilir. 😅Bize de uzun sure yansitmamayi basardi. Ben sonra sonra terapiyle babamin toksik ozelliklerini gorebildim, oncesinde ailemde her sey mukemmel saniyordum.

Annem agir ceza avukati. Sinirleri cok saglamdir. Babama haddini bildiren tek kisi olabilir. 😅Bize de uzun sure yansitmamayi basardi. Ben sonra sonra terapiyle babamin toksik ozelliklerini gorebildim, oncesinde ailemde her sey mukemmel saniyordum.
Anlattığınız kadarıyla bence güzel bir aileniz var sanırım çok ciddi sorunlarınız yok sadece dediğiniz gibi babanızın çok yoran bir karakteri var. Siz sinirlerinizi bozmamaya bakın hamilesiniz sonuçta gerekiyorsa babanıza tepkinizi koyun bence. O da kızım hamile diye düşünüp üzmekten kaçınmalı aslında. Ama bu saatten sonra çok değişmez davranışları yani kaç yaşında adam sonuçta.

Kesinlikle oyle, cok dogru yorumlamissiniz.

Ama babam da boyle dusunuyor ki hala surat asiyor, evde hicbirimizle zorunlu olmadikca konusmuyor, aksam yemegi ve kahvaltiyi da evde yapmadi. O kadar mantiksiz davraniyor ki bana kustugu icin kopegimi bile sevmiyor 2 gundur onun ne gunahi varsa🙈 Dedim umarim dogunca bebegime de aynisini yapmazsin. Biz kucukken de annemle tartisir , benimle ve kardesime de kuser yuzumuze bakmazdi.
Bak bu akrabadan soğuma böyle başlıyor. Yabancı damat, yaninda ev yaptırıyor, her akşam yemek yapıyor. Keyfini çıkarsana. Şimdi o kaprisi yapıyor. Senin baban hadi neyse. Damadın gözünde kaprisli, baskıcı, çocuksu bir adam konumuna kendi düşürüyor kendini. İki gün sonra uff onun kaprisini mi çekecegim deyip soğuyacak. Sonra açılsın gelinimiz sevmiyor, eşim annemlere gitmiyor konulari.

Sorma kardeşlik, çarşaf çarşaf kayın aile konusu açanlar delidehşet aileci kesildi milletin başına. Bazıları bazı şeyleri neden yaşamaktan kurtulamıyor şimdi anlıyorum.
Tutturulmuş bir Türk aile yapısı diye. Hangi Türk ailesinde amca yeğeninin düğününe gitmiyormuş? Aman ya ne bileyim başım ağrıyor bugün çok koşturdum ben 😬

Çat kapı gelen misafirlerinizi, evde hazırlık yapmaya fırsat yokken dışarıda yemeğe götürüp ağırlamışsınız, daha ne olsun💐 üzerinize düşeni fazlasıyla yapmışsınız. Çok güzel bir hamilelik süreci geçirmenizi diliyorum 💖 Babanızın psikolog olup bu tavırları takınmasına şaşırmadım değil😅 Demek psikolog bile olsa kusurları olabiliyor, kimse mükemmel değil.

Daha cok sasirtayim o zaman annem de babam da Profesor ama universiteden ayrildilar. Hatta daha da cok sasirtayim babam cocuk ve ergen psikiyatristi. 😬 Benim esim de doktor (klinisyenlik yapmiyor) ve benim de doktoram var.
Ben şaşırmadım çünkü genelleme olarak görülmesin, bu mesleği yapanlar üzerlerine alınmasınlar ama ebeveyn-çocuk ilişkisinde çocuğunun vicdanına oynayanlar, çocuklarını hor görüp eli kendine yakın bulanlar çoğunlukla iyi eğitimli insanlar, birkaç üye daha vardı böyle anne veya babasıyla sıkıntıları olan, bir tanesinin annesi aynı babanız gibi psikoloji okumuştu, sanırım onun annesi yetişkin psikoloğuydu, danışanlarının memnun olduğu ama iş kendi çocuğuna gelince taa çocukluktan itibaren travmalar yaşatan bir ebeveyndi, bir tanesinin de babası yanılmıyorsam profesördü ama mesleği ne’ydi hatırlamıyorum o da kızını hep yetersiz hissettiriyordu ve ne hikmetse hepsi de iyi anne babalık yapmamışlar ama evlatlarından sürekli beklenti içine girmişler.

Bilmiyorum yanlış bir tespit mi olur ama bazı insanların karakteri de müsaitse meslekleri egolarını daha bir şişiriyor, mükemmel görünme arzularıyla çocuklarını çok rahat el aleme harcayabiliyorlar, özür dilerim babanızdır ama gerçekten çok bencil ve düşüncesiz bir insan, belki de dediğim gibi mesleğindeki başarısı çevrenin iltifatları egosunu fazlaca şişirdiğindendir ya da karakteri böyledir ama insan hayatı paylaştığı eşine bir yemek için küsmez, kalkar kendisi yapar veya kızına sırf onun istediği gibi davranmadı diye tavır yapmaz, hele de psikoloji okumuş bir insansa, demek ki mesleği sadece okumuş olmak için okumuş bu işten iyi para kazanırım demiş psikolojinin ruhunu özümsememiş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back