Eve davetsiz habersiz misafir gelmez yurt dışında. Kardeşini anneni bile ararsın müsait misin planın programın var mı diye. Birinin kapısına gidip, ya geçiyordum uğradım derse aynen dediğiniz gibi içeri alınmaz. Arkadaşımın kızının ayağı kırıldı. Benim kızlarla kek kurabiye vs yaptık, güzel kutulara koyduk ve kapıdan verip geçmiş olsun dedik. Bir şeye ihtiyacınız olursa haber verin deyip döndük.
Gerçek dostluk gerçek arkadaşlık gerçek akrabalık ilişkileri böyle olur. Elalem ne der diye yaşamazlar, haber vermeden ben geldim diyeni ağırlayıp arkasından bir ton laf etmezler. Evet biz böyle yapıyoruz, davet etmediğimiz halde pat diye gelene dört dönüyoruz, çocuğumuza yedirmeyip misafirin önüne koyuyoruz sonra da keşke haber verseydi, böyle habersiz davetsiz gelinir mi, ya müsait olmasaydım durduk yere bu kadar iş çıktı vs vs söyleniyoruz. Yabancıların bizden farkı bunu başta düşünüyorlar sonda değil. Ev mahremiyeti çok önemlidir çok saygı gösterirler ve gösterilmesini de beklerler.
İsteyen istediği zaman habersiz evime gelebilir, hiç söylenmem yedirir içiririm diyen yalan söylüyordur bana göre.