- 21 Temmuz 2019
- 321
- 341
- 33
- Konu Sahibi Liona Esposito
-
Sinir krizine giriyorum gercekten neden bu kadar gurursuzlar. Valla ben gelini falan birak kendi arkadasim bi kere gorusmek istemezse bi daha asla yazmam goruselimmi diye o derce gurur yaparim demekki istemiyo derim. Bu gurursuzluk nasil bisey cok merak ediyorumHizmet ettirme dersindeler ya torun bahane ederler ya şunu aldım getirdim ya şu isim var.. başkasına parayla anca yaptıracağın işi gelin adı altında bedava yaptırıyorlar kaçırırlar mı.. bizim ki beklentiye girdi birde kv öldüğünden beri yok sizi evlat aldık.. habire oğullara sikayetlenmeler kimse sormuyormuş evde yemeğin varmı.. Kendi evimde yemek yapiyom yetmiyo birde başkasına yapacam.. Kendi yemeklerini kendileri yapamiyorlar.. anası için yok kac yaşında kadın yemek getiriyo gelinler gerirmiyo
Oğullarından yüz buluyorlar her eş ailesi neden yapamiyo bunları deMek ki iş koca da bitiyoSinir krizine giriyorum gercekten neden bu kadar gurursuzlar. Valla ben gelini falan birak kendi arkadasim bi kere gorusmek istemezse bi daha asla yazmam goruselimmi diye o derce gurur yaparim demekki istemiyo derim. Bu gurursuzluk nasil bisey cok merak ediyorum
Kesinlikle o en buyuk problem zaten biraz ailesine dur diyebilseler olcak da..Oğullarından yüz buluyorlar her eş ailesi neden yapamiyo bunları deMek ki iş koca da bitiyo
Eşiniz ailesi ile konuşması gerek. Sadece gıcık olmakla olmaz bu işler. Dün de buna bezner bir konu vardı yine aynı şeyi yazacağım - çok çok büyük saygısızlık yaptıkları. Eşiniz acilen ailesi ile konuşup böyle şeylerin olmaması gerektiğini belirtmesi gerekiyor. Bu ne ya?!?!eşim kız kardeşine tepki gösterdi mi uyardı mı bilmiyorum ama biz sonradan bu olayı konuşurken onun da gıcık olduğunu anladım
Karşı taraf seni evlilik sürecinden itibaren hep herşeye evet tamam siz nasıl isterseniz diyen birisi olarak gördüyse ve kendi annen ve baban da karşı tarafa ‘hop siz kız alıyorsunuz ama biz de burdayız, u kıza yanlışınız olmasın yoksa bizlerle muhatap olursunuz’ izlenimi vermezse, erkek taraf bu şekilde gelinlerine bu kadar saygısızca davranabiliyor.Ayyy Allahim.bunlarin hepsimi ayni model ya bizimkiler de öyle birsuru bahane sirf gelebilmek icin. Yeni evliyim bi nefes aldirmadilar ben anlamiyorum evde bende oturuyorum o gelince de bos bos oturcaz ne var bizim evde bu kadar gelip oturmayi isticek koltuk ayni koltuktabi geline gittim diye hava atcakya. Bu nasil bi narsistliktir ya
Karşı taraf seni evlilik sürecinden itibaren hep herşeye evet tamam siz nasıl isterseniz diyen birisi olarak gördüyse ve kendi annen ve baban da karşı tarafa ‘hop siz kız alıyorsunuz ama biz de burdayız, u kıza yanlışınız olmasın yoksa bizlerle muhatap olursunuz’ izlenimi vermezse, erkek taraf bu şekilde gelinlerine bu kadar saygısızca davranabiliyor.
Ben de şu an evlilik sürecindeyim ve organizasyon süreci ve yapılması gerekenler vs. konularında mutlaka annemle muhatap olmalarını sağlıyorum. Böylece şimdiden annem ve babamdan çekinmeye, dolayısıyla bana da her istediklerini söyleyememeye başladılar. Başta nasıl başlarsa öyle gider gerçekten.
Olay sizlik değil bence sizi aşmış. Birakin esiniz halletsin, aşiri saygisizlar ben olsam kendim ugraşamam.
Evet kesinlikle haklisiniz bende yeni evliyim neyseki mesafemi koydum gec olmadan kafam rahat sagolsun esim de yanimda. Gercekten bastan mudahale etmek onemli en guzelini yapiyosunuz tebrik ederim. Alttan almayim siz gelinsiniz onlar alttan alcak siziKarşı taraf seni evlilik sürecinden itibaren hep herşeye evet tamam siz nasıl isterseniz diyen birisi olarak gördüyse ve kendi annen ve baban da karşı tarafa ‘hop siz kız alıyorsunuz ama biz de burdayız, u kıza yanlışınız olmasın yoksa bizlerle muhatap olursunuz’ izlenimi vermezse, erkek taraf bu şekilde gelinlerine bu kadar saygısızca davranabiliyor.
Ben de şu an evlilik sürecindeyim ve organizasyon süreci ve yapılması gerekenler vs. konularında mutlaka annemle muhatap olmalarını sağlıyorum. Böylece şimdiden annem ve babamdan çekinmeye, dolayısıyla bana da her istediklerini söyleyememeye başladılar. Başta nasıl başlarsa öyle gider gerçekten.
Kendi ailen varken kapiya kosman tamam ama yokken yaparlarsa hic istifini bozma.Ayrica o kim ki sen kafana takiyorsun?Bosver Allah askina sanki koca olunca dert sahibi oluyor bu kadinlar azicik da kocalar dert sahibi olsun.Umursamayin ona laf soylemeniz bile himm canini acitabilmisim olur.Esinize anlatinbu ara birden fazla konu açtım ama cidden çok sinirim bozuk konuşmaya ihtiyacım var.
dün sabah hastanede işim vardı belki hatırlayanlar vardır daha 27 yaşındayım diye konu açmıştım baya bi rahatsızlığım vardı o yüzden hastaneye gittim, bugün de kız kardeşime arkadaşları süpriz doğum günü yapacaklardı annemlerin evinde, beni de çağırdılar. ben de hastaneden sonra annemlerde kalmayı planladım çünkü bizim evimiz uzak ertesi gün tekrar doğum günü için yollara düşmek istemedim.
neyse ben annemlerde kalıcam deyince eşim de arkadaşıyla plan yaptı iş çıkışı arkadaşıyla eve geçip erkek erkeğe takılacaklardı.
akşam 7 buçuk civarı annemlerdeyim oğlumu emziriyorum, telefonum çalmış kp arıyor, annem de onun ismini görünce açmış.
daha annemin alo demesine fırsat bırakmadan "nerdesin sen niye telefona bakmıyon x geldi size kapıda kaldı" diye bağırmış. (x görümcem oluyor)
sonra annem cevap verince annemin olduğunu anlayınca geri yumuşak konuşmuş.
meğer x bize gelmiş yatılı hem de. abisine de ulaşamamış teli kapalıymış. beni aramaya da tenezül etmemiş babasına aratmış. ta kapıya gelip zile basıp kapıda kalınca o da, yani haber verme amaçlı öncesinde yapılan bi arama da değil. babası da aramış bana bağırıyor, anneme yani, ben sanarak.
öyle kapının önünde abisinin işten gelmesini bekledi yani. ben annemlerdeyken o da bizde kaldı.
şimdi sinir olduğum noktalar şu kızlar, bu kızın benle arası iyi değil, eski konulardan bilen vardır beni sürekli yok saymaya çalışır hep bi sen kimsin ki havalarında. "orası abimin evi sen kimsinki" demişliği bile vardır bi tartışma esnasında. nitekim telefonumu bile rehberinden silmiş bi insan, beni aramaya tenezül etmez ama gelip aynı çatı altında kalacak kadar da abes.
ve aramız iyi de olsa çat kapı gelmek ne demek ya? ben bu durumdan aşırı rahatsız oldum. ben evde de olabilirdim, müsait olmayabilirdim.
düşünsenize ne ev ne siz müsait değilsiniz, haberiniz bile yok kapı çalıyor eşiniz veya kapıcı sanıp açıyorsunuz ki karşınızda görümceniz. benim asla tahammül edemediğim bişeydir bu.
bugün de annemlerdeyim kız kardeşimin doğum gününü kutluyoruz, kv ile kp gelmişler bu seferde. torunlarını görmek için annemlere geldiler, ama bi asık suratlar bi tavırlar. neyse ben de mutfağa geçtim pasta tabağı yaptım kahve yapıyorum yanına da, bi baktım kalkmış gidiyorlar, ama koşup yetişmesem kapıyı çekip çıkacaklar bana seslenmeden, öyle bi tavır. oturun kahve yaptım hazırlık yaptım vs dedim yüzüme bile bakmadan kalsın dedi gittiler.
çok uzun yazmışım çok detay vermişim buraya kadar tahammül edenleri tebrik ederim, ben şimdi nasıl bi tepki göstereyim? bu kız bunu bidaha yaparsa uyarayım mı?
tabii ki uyar. benim evde olduğum zaman gelsen iyi olur bak kapıda kalmışsın zaten falan diyebilirsin. siz evde yokken ne görümce ne kayınvalide hiç kimse gelmesin mümkünse ben istemezdim şahsen. evin hanımı evde yok yatılı misafirliğe gelmek ne demek yahu. ay bu sizden yaş olarak küçük olan görümceler şımarık olabiliyor ne demek abimin evi falan. orası sizin de eviniz. ben herkese benim evim diye konuşurum bunun da farkındalığını yaşatmak lazım yani. yok oğlumun evi yok dayımın evi abimin evi bilmem ne çok sinir olurum bu cümlelere. evin hanımı benim kardeşim ev benim. kimsenin siz evde yokken evinize misafirliğe gelmemesi gerek bence.bu ara birden fazla konu açtım ama cidden çok sinirim bozuk konuşmaya ihtiyacım var.
dün sabah hastanede işim vardı belki hatırlayanlar vardır daha 27 yaşındayım diye konu açmıştım baya bi rahatsızlığım vardı o yüzden hastaneye gittim, bugün de kız kardeşime arkadaşları süpriz doğum günü yapacaklardı annemlerin evinde, beni de çağırdılar. ben de hastaneden sonra annemlerde kalmayı planladım çünkü bizim evimiz uzak ertesi gün tekrar doğum günü için yollara düşmek istemedim.
neyse ben annemlerde kalıcam deyince eşim de arkadaşıyla plan yaptı iş çıkışı arkadaşıyla eve geçip erkek erkeğe takılacaklardı.
akşam 7 buçuk civarı annemlerdeyim oğlumu emziriyorum, telefonum çalmış kp arıyor, annem de onun ismini görünce açmış.
daha annemin alo demesine fırsat bırakmadan "nerdesin sen niye telefona bakmıyon x geldi size kapıda kaldı" diye bağırmış. (x görümcem oluyor)
sonra annem cevap verince annemin olduğunu anlayınca geri yumuşak konuşmuş.
meğer x bize gelmiş yatılı hem de. abisine de ulaşamamış teli kapalıymış. beni aramaya da tenezül etmemiş babasına aratmış. ta kapıya gelip zile basıp kapıda kalınca o da, yani haber verme amaçlı öncesinde yapılan bi arama da değil. babası da aramış bana bağırıyor, anneme yani, ben sanarak.
öyle kapının önünde abisinin işten gelmesini bekledi yani. ben annemlerdeyken o da bizde kaldı.
şimdi sinir olduğum noktalar şu kızlar, bu kızın benle arası iyi değil, eski konulardan bilen vardır beni sürekli yok saymaya çalışır hep bi sen kimsin ki havalarında. "orası abimin evi sen kimsinki" demişliği bile vardır bi tartışma esnasında. nitekim telefonumu bile rehberinden silmiş bi insan, beni aramaya tenezül etmez ama gelip aynı çatı altında kalacak kadar da abes.
ve aramız iyi de olsa çat kapı gelmek ne demek ya? ben bu durumdan aşırı rahatsız oldum. ben evde de olabilirdim, müsait olmayabilirdim.
düşünsenize ne ev ne siz müsait değilsiniz, haberiniz bile yok kapı çalıyor eşiniz veya kapıcı sanıp açıyorsunuz ki karşınızda görümceniz. benim asla tahammül edemediğim bişeydir bu.
bugün de annemlerdeyim kız kardeşimin doğum gününü kutluyoruz, kv ile kp gelmişler bu seferde. torunlarını görmek için annemlere geldiler, ama bi asık suratlar bi tavırlar. neyse ben de mutfağa geçtim pasta tabağı yaptım kahve yapıyorum yanına da, bi baktım kalkmış gidiyorlar, ama koşup yetişmesem kapıyı çekip çıkacaklar bana seslenmeden, öyle bi tavır. oturun kahve yaptım hazırlık yaptım vs dedim yüzüme bile bakmadan kalsın dedi gittiler.
çok uzun yazmışım çok detay vermişim buraya kadar tahammül edenleri tebrik ederim, ben şimdi nasıl bi tepki göstereyim? bu kız bunu bidaha yaparsa uyarayım mı?
ayrıca habersiz kimsenin evine gidilmez mesajını da verintabii ki uyar. benim evde olduğum zaman gelsen iyi olur bak kapıda kalmışsın zaten falan diyebilirsin. siz evde yokken ne görümce ne kayınvalide hiç kimse gelmesin mümkünse ben istemezdim şahsen. evin hanımı evde yok yatılı misafirliğe gelmek ne demek yahu. ay bu sizden yaş olarak küçük olan görümceler şımarık olabiliyor ne demek abimin evi falan. orası sizin de eviniz. ben herkese benim evim diye konuşurum bunun da farkındalığını yaşatmak lazım yani. yok oğlumun evi yok dayımın evi abimin evi bilmem ne çok sinir olurum bu cümlelere. evin hanımı benim kardeşim ev benim. kimsenin siz evde yokken evinize misafirliğe gelmemesi gerek bence.
Bence olayın tekrarlanmasını beklemeden, sırf bu yaşananlar içinde tepki vermelisiniz. Misafiri seven, evimde de hoş tutmaya çalışan biriyim, ama şu hareket bana yapılsa bende çok sinirlenirdim. Misafirim olabilir, benim acil işim olabilir, hasta olabilirim, eşimle özel günüm ve planım olabilir vs vs.
Bence işi eşinize bırakmadan kp arayın, görümcenizin gelmeden önce haber verseydi kapıda kalmayacağını, kapıda kaldıysa da kendi hatası yüzünden kaynaklandığını söyleyin. Ayrıca haberiniz ve hatanız olmayan bir konu yüzünden sesini neden yükselttiğini ve hesap sorduğunu da sorun. Cevaba göre eşinizin haberi olduğunu, annenize giderken herkesi arayıp haber vermek zorunda olmadığınızı kendi tarzınızda anlatın.
Kp sesini yükselttiğine ve sonrasında size tavır yaptıklarına göre belkide görümceniz yalan yanlış anlattı babasına. Haberi vardı, bilerek çıktı evden vs. diye doldurmadığına emin misiniz?
Ayrıca eşinizin kendi planı bozulduğu için hoşuna gitmediği yorumuna katılıyorum. Karısı rahatsızlığını belirtmeden kendi ailesinin gelip gitmesinden, rahatsız olacak adama rastlamadım henüz. Eşinize bozulduğunuzu anlatın, hatta annenizin kp tavrı yüzünden sizin o evde baskı altında olduğunuzu düşündüğünü söyleyin. Eş ailesini sebepsiz uzak tutan, evim düzenim diye uçan kuşu evine almak istemeyen üyelere daha farklı şekilde cevap veriyor olsamda, sizin konunuzun bununla ilgisi yok. Önleminizi alın derim, saygı karşılıklı olur. Küçük küçüklüğünü bilip saygı gösteriyorsa, büyükte o saygıyı hakedecek şekilde davranacak.
Sızde kaldıysa esının planıda bozulmustur ıyı olmus esınde habersız gelmenın kotu oldugunu anlar en azından ben asırı takılmam boyle seylere ama takılan bı ınsan ıcın kotu bısey tabıkı ama ben senın yerınde olsam tekrar kp arar neden bagırıyorsun oda habersız gelmesın bı zahmet o suclanacagı yerde neden ben suclanıyorum der bıdaha yuzlerıne bakmazdım onlar hatasını anlayana kadar. 6 yıllık evlıyım kp bana hıc bagırmadı bagıramazda hem ben hem esım buna ızın vermez araya mesafe koymanız gerekıyor. Bıde annenızın evıne gelıp tavır almıslar baya hadlerını asmıs onlar
Bunu başka bir yerden duydum nişanlıyken eşimi aradım dedim ki böyle bir niyetleri olabilir sor öğren eğer öyle bir niyet varsa Hiç evlenmeyelim ben öyle bir hayat çekemem, eğer birine bakacaksam çocuk yapar kendi çocuğuma bakarım dedim. Kv kızının pis ve dağınık olmasından şikayetçi. Açık açık eğer sen de biliyorsan bana demiyorsan ayrılıyorum senden dedim. O da annesini arayıp sormuş böyle bir niyetiniz varsa bn istemiyorum demiş. Onlarda kem küm etmiş hayır yok demiş. Eşim de emrivakiyi sevmez.Bir de “abisinin evi” lafı var ya sinir oluyorum. Beni böyle yok sayan, aşşalayan bir aileyle anlaşamam zaten. Eşime anlattım içimdekileri ama Allah a şükür eşim bnm haklarıma karşı çok saygılıdır. Ben daha sonra çok ciddi bir mesafe koydum araya. Kv heryerde ok resmi brz samimi olsa korkuyorum fln diyormuş. Bu aile kadınları önemsemeyen, fikrini sormayan ve herşeye ama herşeye karışmayı seven bir aile. Yuvamın huzuru için iletişimi kestim. Bayramlar dışında aramam hiç. Eşim de biliyor ara demez. Ekti de bana eşin seni çok koruyor destekliyor laf ettirmiyor demişti. O Kızı da çok eziyor ardından da ezik diyor. Aşşalıyor. Mesafe candır hayat kurtarır.Ne yaptınız anlatın lütfennn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?