çat kapı gelen görümce ve trip atan kv kp

Sinir krizine giriyorum gercekten neden bu kadar gurursuzlar. Valla ben gelini falan birak kendi arkadasim bi kere gorusmek istemezse bi daha asla yazmam goruselimmi diye o derce gurur yaparim demekki istemiyo derim. Bu gurursuzluk nasil bisey cok merak ediyorum

Oğullarından yüz buluyorlar her eş ailesi neden yapamiyo bunları deMek ki iş koca da bitiyo

eşim kız kardeşine tepki gösterdi mi uyardı mı bilmiyorum ama biz sonradan bu olayı konuşurken onun da gıcık olduğunu anladım
Eşiniz ailesi ile konuşması gerek. Sadece gıcık olmakla olmaz bu işler. Dün de buna bezner bir konu vardı yine aynı şeyi yazacağım - çok çok büyük saygısızlık yaptıkları. Eşiniz acilen ailesi ile konuşup böyle şeylerin olmaması gerektiğini belirtmesi gerekiyor. Bu ne ya?!?!

Karşı taraf seni evlilik sürecinden itibaren hep herşeye evet tamam siz nasıl isterseniz diyen birisi olarak gördüyse ve kendi annen ve baban da karşı tarafa ‘hop siz kız alıyorsunuz ama biz de burdayız, u kıza yanlışınız olmasın yoksa bizlerle muhatap olursunuz’ izlenimi vermezse, erkek taraf bu şekilde gelinlerine bu kadar saygısızca davranabiliyor.

Ben de şu an evlilik sürecindeyim ve organizasyon süreci ve yapılması gerekenler vs. konularında mutlaka annemle muhatap olmalarını sağlıyorum. Böylece şimdiden annem ve babamdan çekinmeye, dolayısıyla bana da her istediklerini söyleyememeye başladılar. Başta nasıl başlarsa öyle gider gerçekten.

Valla benim k.p bu şekil benimle konuşsa ve anneme denk gelse annem bir hössst derdi ona ağzinin payini verirdi .malesef kız anneleri babalari gayet iyi niyetli aman kizimizin yuvasi bozulmasin diye sessiz durdukca bunlar gibi k.v k.p lerde bize gebeler modunda her seferinde psikolojik siddete magruz birakiyorlar. Ben evlenirken babam kızım önce Allah a sonra size emanet. herkesin evladı kendine kiymetli biz bu zamana kadar gözünün içine baktik.Kızımız bize yük degildi evlenmek istedi sevdigine veriyoruz ama bu demek degilki o artik bizim kızımız değil ,biz artik arkasinda degiliz . Bizim kızımızdı sizinde artik gelininiz kizima şanınıza serefinize uygun davranacaginizdan eminim.zaten ben erkek kardeşi 7 tane amcası kızıma 1 telefon kadar yakınız umarimki kizim ve damadimiz bize hep güzel haberlerle ulasır diyerek beni verdi. Cokta iyi oldu valla esimin bile aklı cıkiyor babamdan.

Evet kesinlikle haklisiniz bende yeni evliyim neyseki mesafemi koydum gec olmadan kafam rahat sagolsun esim de yanimda. Gercekten bastan mudahale etmek onemli en guzelini yapiyosunuz tebrik ederim. Alttan almayim siz gelinsiniz onlar alttan alcak sizi

esiniz sanki kardesine sadece kendi pplanlarini bozdugu icin gicik olmus,
erkek erkege plan yapti yazmissiniz ya,
kardesi gelince iptal etmek zorunda kaldi ise demek.

Yani esiniz sizin rahatsizliginizin ya farkinda degil ya umursamiyor.

Ne demek benim karim size hesap mi verecek bir yere giderken demiyorsa babasina kardesine, cok da sizin tarafinizda sayilmaz.
Ama esi gecelim de siz niye bu kadar pasifsiniz.
o kayinpeder kayinvalideyi annenize geldiklerinde neden o kadar yumusak karsiladiniz ki, siz asil hesap sorsaydiniz ya.

Kendi ailen varken kapiya kosman tamam ama yokken yaparlarsa hic istifini bozma.Ayrica o kim ki sen kafana takiyorsun?Bosver Allah askina sanki koca olunca dert sahibi oluyor bu kadinlar azicik da kocalar dert sahibi olsun.Umursamayin ona laf soylemeniz bile himm canini acitabilmisim olur.Esinize anlatin

Kp, kv ve gorumcen dusuncesiz insanlarmis. Bebek gormeye degil de kontrole gelmisler sanki. Insan torun sevecekse evine dondugunde gelir. Davetsiz yere, aramadan musade istemeden cat kapi gitmek bunlarda gelenek olmus. Gorumceye jarsi cok sessiz kalmissin. Banyoda da olabilirdin o sirada. Ben bu insankari iyi niyetli gormedim. Ha ben bu olayi yasamis olsam gorumceyle konusurdum. Evde bulamadiginda beni ara, babani degil derdim.acil bir isin de cikabilir. Gelmeden arasinlar bir zahmet. Sen millet gelecek diye hep evde beklemek zorunda degilsin. Herkesin bir hayati var. Kimseye de hesap vermek zorunda degilsin. Ya gercekten cok sinir insanlar.

Liona Esposito canım bu olayı 2-3-4-5-6..5363738482827 kere yaşamış bir insan olarak (hem de aynılarını) hiçbir şey yapma . Zaten değişmiyor da . Afedersin ama benim salaklığım, yıllarca birşeyler yaparsam,konuşursam kendimi iyi anlatırsam ne yanlış anlaşılırım ne birşey mottosunda oldu. Çokça yaşayınca bu konudan sıkıntılar çıkınca bir gün konuşmaya karar verdim, çat kapı gelinmemesi gerektiği hakkında. Ve ben hep anne baba diyen bir insanım asla sinsi filan da değilim birşey düşündüğüm zaman çat diye söylerim o güne kadar sustuysam sadece yanlış anlaşılırım ve belki kalpleri kırılır diyeydi. Ama vazgeçmediler eşime söyledim rahatsız olan sensin sen konuş dedi bana. Ben de anlattım anneme (kayınvalideme) . Annem durdu durdu bir ağlamaya başladı , biz oğlumuzun evine izin alarak mı gireceğiz ?, diye tabii ki izin almak değil bari 5 dk önceden haber verilse kendimi toparlarım, evi toparlarım, ne bileyim bir çay koyarım.. ve konuşmam asla art niyete çekilecek bir konuşma de değildi , düzgünce seçtim kelimeleri. Öyle ağlayınca ben de şok oldum eşim filan görse kavga çıkacaktı belki de . Gelip gitmeyi de kestim. Onlar da kestiler uzunca bir süre. Sonra gelip gitmeye başladılar ama eskiyi gibi değil. Ama ben eskisi gibi hiç değilim. Benim sıkıntımı her lafımı yanlış tarafa çekeceklerse art niyet sezerim art niyetli kişileri de sevmem. O zaman ne kadar az görüşme şansım varsa o kadar az görüşürüm . Bunu da kendileri yaptı. Benim içim gerçekten rahat. Ki ben onlara hiçbir zaman kayınvalide yada kayınpeder bile demiyorum, hep anne baba diye bahsederim arkadaşlarım bile şaşırırlar bazen kendi ailemden mi bahsediyorum acaba eşimin ailesi mi diye. Ben böyle özveriliyken birkaç tane ricamı da beni insan yerine koyup yerine getirmeyeceklerse kendileri bilir. Sen de duymamazlıktan gel görmemezlikten gel eşin götürürse git kısa süre dur çocuk durmadı diye fazla oturma. En sinir oldukları şey bence çizgini bozmamak olur. Çünkü bence böyle yaparak seni çileden çıkarmaya çalışıyorlar , sonra sen birşey diyince aaaa bak böyle yaptı bize diyorlar . Görümcem bi Pazar günü gelmişti de bize çat kapı neler oldu neyse burda anlatmiyim. Bu çat kapı gelmenin mantığı nedir arkadaş benim anam gelmiyor böyle . Ayrıca görümcen için şunu diyeyim kardeşinin eviyse kardeşinin olduğu zaman ziyarete gelsin. Benimkiler de öyle diyorlardı ama genelde eşimin olmadığı zamanlarda eve geliyorlardı.

Bence olayın tekrarlanmasını beklemeden, sırf bu yaşananlar içinde tepki vermelisiniz. Misafiri seven, evimde de hoş tutmaya çalışan biriyim, ama şu hareket bana yapılsa bende çok sinirlenirdim. Misafirim olabilir, benim acil işim olabilir, hasta olabilirim, eşimle özel günüm ve planım olabilir vs vs.

Bence işi eşinize bırakmadan kp arayın, görümcenizin gelmeden önce haber verseydi kapıda kalmayacağını, kapıda kaldıysa da kendi hatası yüzünden kaynaklandığını söyleyin. Ayrıca haberiniz ve hatanız olmayan bir konu yüzünden sesini neden yükselttiğini ve hesap sorduğunu da sorun. Cevaba göre eşinizin haberi olduğunu, annenize giderken herkesi arayıp haber vermek zorunda olmadığınızı kendi tarzınızda anlatın.

Kp sesini yükselttiğine ve sonrasında size tavır yaptıklarına göre belkide görümceniz yalan yanlış anlattı babasına. Haberi vardı, bilerek çıktı evden vs. diye doldurmadığına emin misiniz?

Ayrıca eşinizin kendi planı bozulduğu için hoşuna gitmediği yorumuna katılıyorum. Karısı rahatsızlığını belirtmeden kendi ailesinin gelip gitmesinden, rahatsız olacak adama rastlamadım henüz. Eşinize bozulduğunuzu anlatın, hatta annenizin kp tavrı yüzünden sizin o evde baskı altında olduğunuzu düşündüğünü söyleyin. Eş ailesini sebepsiz uzak tutan, evim düzenim diye uçan kuşu evine almak istemeyen üyelere daha farklı şekilde cevap veriyor olsamda, sizin konunuzun bununla ilgisi yok. Önleminizi alın derim, saygı karşılıklı olur. Küçük küçüklüğünü bilip saygı gösteriyorsa, büyükte o saygıyı hakedecek şekilde davranacak.

tabii ki uyar. benim evde olduğum zaman gelsen iyi olur bak kapıda kalmışsın zaten falan diyebilirsin. siz evde yokken ne görümce ne kayınvalide hiç kimse gelmesin mümkünse ben istemezdim şahsen. evin hanımı evde yok yatılı misafirliğe gelmek ne demek yahu. ay bu sizden yaş olarak küçük olan görümceler şımarık olabiliyor ne demek abimin evi falan. orası sizin de eviniz. ben herkese benim evim diye konuşurum bunun da farkındalığını yaşatmak lazım yani. yok oğlumun evi yok dayımın evi abimin evi bilmem ne çok sinir olurum bu cümlelere. evin hanımı benim kardeşim ev benim. kimsenin siz evde yokken evinize misafirliğe gelmemesi gerek bence.

ayrıca habersiz kimsenin evine gidilmez mesajını da verin

Emin ol ki bu anlattigin mantikli şeyleri konu sahibi anlatsada anlamazlar. Anlamak istemezler. Halbuki arasalar kızım biz gelmek istiyoruz haber verelim deseler insan taşı kaynatır aş yapar önlerine koyar.

Sızde kaldıysa esının planıda bozulmustur ıyı olmus esınde habersız gelmenın kotu oldugunu anlar en azından ben asırı takılmam boyle seylere ama takılan bı ınsan ıcın kotu bısey tabıkı ama ben senın yerınde olsam tekrar kp arar neden bagırıyorsun oda habersız gelmesın bı zahmet o suclanacagı yerde neden ben suclanıyorum der bıdaha yuzlerıne bakmazdım onlar hatasını anlayana kadar. 6 yıllık evlıyım kp bana hıc bagırmadı bagıramazda hem ben hem esım buna ızın vermez araya mesafe koymanız gerekıyor. Bıde annenızın evıne gelıp tavır almıslar baya hadlerını asmıs onlar

Bunu yapabilmesi icin oncelikle eşinin her durumda arkasinda olmasi lazim. Ya birde eskiden k.p ler geline mesafeli olurlar yanlarinda oturmazlardi bile. Simdikiler k.v lerden rol çaliyorlar. Benim babam gelinimiz anneme gelince hos geldin kızım nasilsin der baska bir odaya gecer tv izler.bizim yanimizda oturmaz bile biz rahat edelim diye. yemek yerjen gelir anneme ayse cocuklara meyvede ver tatlida koy yesinler varsa disardan caninizin istedigi alayim der. Giderkende yine gelin kizim varmi bir ihtiyacin harcligin varmi diye sorar. Ben 36 yasindayim calisiyorum banada ayni sekilde davranir.

Ne yaptınız anlatın lütfennn
Bunu başka bir yerden duydum nişanlıyken eşimi aradım dedim ki böyle bir niyetleri olabilir sor öğren eğer öyle bir niyet varsa Hiç evlenmeyelim ben öyle bir hayat çekemem, eğer birine bakacaksam çocuk yapar kendi çocuğuma bakarım dedim. Kv kızının pis ve dağınık olmasından şikayetçi. Açık açık eğer sen de biliyorsan bana demiyorsan ayrılıyorum senden dedim. O da annesini arayıp sormuş böyle bir niyetiniz varsa bn istemiyorum demiş. Onlarda kem küm etmiş hayır yok demiş. Eşim de emrivakiyi sevmez.Bir de “abisinin evi” lafı var ya sinir oluyorum. Beni böyle yok sayan, aşşalayan bir aileyle anlaşamam zaten. Eşime anlattım içimdekileri ama Allah a şükür eşim bnm haklarıma karşı çok saygılıdır. Ben daha sonra çok ciddi bir mesafe koydum araya. Kv heryerde ok resmi brz samimi olsa korkuyorum fln diyormuş. Bu aile kadınları önemsemeyen, fikrini sormayan ve herşeye ama herşeye karışmayı seven bir aile. Yuvamın huzuru için iletişimi kestim. Bayramlar dışında aramam hiç. Eşim de biliyor ara demez. Ekti de bana eşin seni çok koruyor destekliyor laf ettirmiyor demişti. O Kızı da çok eziyor ardından da ezik diyor. Aşşalıyor. Mesafe candır hayat kurtarır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…