o kadar soğuğumki inanın buna rağmen böyleler demekki azıcık sıcak olsam başımı alamıycam bunlardan. eşim bana hak verdi ailesine ayar verdiğini falan bana pek anlatmaz dediği tek şey bidaha yapamıycak oldu. artık ne konuştuysa.
ne kadar mesafe de koysan yüzsüz yine yüzsüz yine yüzsüz. ama samimi olduğundaki kadar rahatsız edemiyolar.
köyde oturuyor biz ilde.
eşim artık ne konuştuysa bidaha yapamıycak dedi. bugün rahatsız olduğum herşeyi anlattım bu cevabı verdi. geri gönderme şansı yok evi ta köyde ve akşam saatleri. geri binip gidemez de o saatte.
inanın artık evime geldiğinde hoşgeldin demiyorum yüzüne bakmıyorum. zaten sonuncusunda evde bile değildim kaldı kapıda. kv kp bence zaten şuna trip attı kızlarının kapıda kaldığını duyduğum halde annemlerden çıkıp gidip eve almadım diye. 2 saat kapının önünde abisini beklemiş umrumda bile olmadı.
ya şöyle oldu eşimin arkadaşına uğramışlar o da onlarla bize bişeyler göndermiş, ceviz fıstık vs gibi. aradılar beni onu vericez dediler ben annemlerdeyim dedim hem de yukarı çıkıp torunumuzu görücez dediler çıktılar. biz de kız kardeşimin doğum gününü kutladığımız için orta sehpada pastalar tatlılar vs vardı. e orta yerde durunca onlarda görünce ikram etmek zorunda kaldım ama kendileri pek bi triplilerdi
pasta hazırlama olayını yukarda anlattım
ya şöyle oldu eşimin arkadaşına uğramışlar o da onlarla bize bişeyler göndermiş, ceviz fıstık vs gibi. aradılar beni onu vericez dediler ben annemlerdeyim dedim hem de yukarı çıkıp torunumuzu görücez dediler çıktılar.
torunlarını özel olarak uzak tutmaya çalışmıyorum, ama eski konularıma bi göz atarsanız evlerine gittiğimde nasıl muamele ettiklerini anlarsınız, o yüzden gitmiyorum mecbur kalmadıkça. ayda bir gidip 2 gün kalıyoduk eşimle, şimdi işe girdi 2 gün üstüste kalamayız bile gidersek. onlar da köyde olduğu için her istediklerinde gelip göremiyolar. ama sevmememi de onlar sağladı, torunlarının uzak kalmasını da onlar sağladı.
peşlerinde koşmadım ki tam mutfaktayım bişeyler hazırlıyorum kv ayaklanmış ben de sanıyorum ki yanıma geliyo bi baktım dış kapıya yöneldi arkada da kp. şaşırdım hani bi noluyoruz diye. gidiyomusunuz diye onlara yöneldim
eşimle bugün konuştum sanırım konuşmuş olmalı ki bidaha yapamıycak merak etme dedi. ama onu da savunmuyorum o izin vermese böyle olmazdı çok yumuşak yüzlü onlara karşı. şimdiye kadarki herhangi bi hatalarında duymaları gerekenleri söyleseydi bugün bunu yapamazlardı zaten. benim sesim eşimden çok çıkıyor ama takan yok karşıdaki insanlar saygısız. kp ile tartışmıştım hakkımı savunmuştum, gelinler bize ders veriyo şuna bak demişti.
kv ile zaten son 3 ayda kaç kez tartıştım ama karşında anlayan olmalı laflarını. görümceyle de aynı şekilde. yani kızın yüzüne resmen en son demiştim ki "beni sevmiyosun benle aran kötü ama ona rağmen evime gelip yaptığım yemeği yiyecek yüzüme bakacak benle aynı çatı altında uyuyacak kadar yüzsüzsün, burası sadece abinin evi değil sen bu cümlenin ardına sığınarak gelmek istiyosun gururunu kurtarabilmek için ama bu evin hanımının kim olduğunu sen de iyi biliyorsun" demiştim. bu cümle size söylense bidaha gider misiniz oraya? ama bu lafımdan sonra 3 kere geldi. 3.sünde de kapıda kaldı işte.