Çat kapı akşam vakti gelen misafirlere uğraştırıcı yemek yapılır mı?

Yapmazdım. Zaten benim elim çok yavaş. Haberli misafire de kaç saat önceden başlıyorum yapmaya

Siz normalde yemek yapmıyor musunuz zaten koyun önüne illaki artıyordur o yemek ya da açmısin diye sorma hiç uğraşmam o saatte gelene çay anca ..

Sürekli huy edinen birine hiç bir şey hazırlamam. Bazıları gideyim bir yemek yerim, çay kahve içerim vs diye cafe yerine evimize gelme lüksüne sahipse, bize ayak uydurmak zorunda. Bir şey içer misin der sorar çay kahve maksimum meyve. Biz erken yedik dersiniz. Çok sevdiğiniz ve sizi de ağırlayan birisi ise farklı. Ama değilse neden uğraşıyorsunuz?

Çat kapıdan hiç hoşlanmam. Telefon icat edildi. Ben yemek yapmam kapıyı da açmam. Sonra bi yerde rast gelirsem uygun bir dille gelmeden önce haber vermesi gerektiğini söylerim.

Ay ne uğraşıcam? Ben ne yiyorsam onu yesin. 1 uğraşırım 2 uğraşırım 5 uğraşırım. Sonra salarım. Bişey diyen olursa, '' X yabancımız mı cağnıııımmm, halden anlar. '' der geçerim.

Hiç uğraşmam valla aksine evde ne varsa onu çıkarırım önüne
çat kapıhabersiz gelen insana ancak bu kadarı
haberli gelen misafire canım feda önüne dünyayı sererim ama böylesine yok cıks

Son düzenleme:
O saatte gelene ben olsam çay demlerim. Eşimde çıkar çerez alır. Benim yemek yapmam 2 saat sürüyor. 9 da gelen adama 11 de soframı kuracağim.
Habersiz misafire bende karşıyım. Bazen hazırlanıyoruz dışarı çıkacagız, biri geliyor. Sinir oluyorum.

Yemek yapmazdım. Saat 9 da gelen kahve, çay içer.

İyi de zaten hemen hemen aksam yemegi saatlerinde geliyormus.
Siz aksam yemegi yapmis olmuyor musunuz ki anlamadim..
Evde ne varsa onu cikaririm ben olsam.
Ben örneğin; az salata 4 tavuk veya et pirzola yapıyorum. Misafire bunlar yetmez ki. Habersiz yemekli misafir, günümüz koşullarında yanlış. Belki yemeğim yok, belki param yok. Bir kere iki kere neyse de hep olmamalı.

Yok tabiki de Hayir. Misafire gerek yok ki ben normalde de teferruatli yemek yapamam yani kocama ve kendime. Misafir gelecekse önceden haber verir. Ev sahibi de ona göre yemeğini tatlısını malzemesini ayarlar. Boyle çat kapı gelene 1 bardak su sezen aksu. Fazlasına gerek yok

Gelmeden önce ev sahibi aranır müsait mi değil mi sorulur hem habersiz gelecek bir de ne yemek yapsam diye mi düşüneceğiz zıkkım yesin nefret ederim emrivaki davranışlardan. Öküzlüğün lüzumu yok

Söyledim aynını. Haber etseydiniz bir şeyler yapardım dedim ama anlamadilar

Kim bunlar? Ne kadar yakın!
Yakın olan eziyet etmez.
Açıkçası aileniz niye eziyetinize eziyet katmanızı bekliyor. Acil yoldan gelinir nadiren olur ama fazlası eziyettir. Tam dinleneceğiniz, yatacağınız, takılacağınız zaman.

Anlamadığım aileniz ne ikram ettiğinizi nerden biliyor.Siz söylüyorsanız da kime ne ne ikram ettiğinizden.Aileniz sizi koruyacağına birde neden şunu yapmadın filan mı diyor..Onlara gitsin o zaman çat kapı.....Valla benim annemde öyle şunu yapsaydın bunu yapsaydın,yok öyle demeseydin küserler,yok gelsinler nolacak sanki..Kendi evine kim gelse toplayıp bana getirir..Sonra sanki ben uşakmışım gibi öyle yapma bunu da yap...Kapıyı açmazsam kırana kadar çalar..Hiç eşi kızar eşiyle sorun yaşar demez..Eşim biraz soğuk davransa ona neymiş der..Gelen hem yemeğimi yer hem eleştirir laf sokar, ben kendimi savunsam öyle demeseydin küser bilmem ne...Gelinlere ise asla öyle şeyler yapmaz gitse (senede 1 veya 2 ancak)çekinerek oturur..Ay valla derdim depreşti..Bendemi konu açsam..Valla kimse benim sırtımdan iyilik yapmasın .Çok düşünüyorsa kendi davet etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…