Çat kapı akşam vakti gelen misafirlere uğraştırıcı yemek yapılır mı?

Daha haber vermeden annem babam bile gelmedi :) hadi oldu da birşey oldu evde ne yemek varsa onu koyarım yakındır diye düşünüyorum gelen kisi.Yemek kalmadi ise de Buzlukta börek,pide falan tutuyorum ben kolaylık olsun diye çay yanında onu servis ederim. Peynir ,zeytin ,salata ay daha ne olsun

Tamam da ağır yemek en az iki saatte yapılır. Hadi eliniz hızlı 1 saat diyelim. Akşam 9'da gelse 10'a kadar mutfak sofra derken 10.30 oluyor. Yarım saat yemek yense 11.00

Bunu size tavsiye eden kimse ne dediğini bilmiyor kusura bakmayın.

Artı olarak çat kapı kimseyi kabul etmem. Diyelim bir şekilde girdi içeri yemek saatinde gelse ne varsa onu yer. Yemekten önce gelse makarna yoğurt... Veya kızartma o kadar. Artı yemek saatinden sonra habersiz misafir kabul etmiş birinin en fazla çayın yanına bisküvi koyması lazım

O saatte gelen her misafire ozenli yemek yapilirsa o misafir surekli gelir. Alistirmissiniz. En fazla bir cay demlerim. Bir iki saat sonra da erken yatiyorum ise gidecegim derim. Kirk yilin basi gelene yapilmaz ama surekli boyle gelene de bazi seyleri anlatmak lazim. Ara sira da kapiyi acmayin ki gelmeden once musait misiniz diye aramayi ogrensin.

Biz genelde haber ederek gidiyoruz ya hicbir şey yapmıyorlar ya da önümüze bozuk yemek koyuyorlar. Geç saatte hiç gitmedik. Ben de biri gelecek korkusu ile evi dağınık bırakamıyorum

Mesele şu ki aile ilişkilerinizi bozmamak için kasıtlı olarak onlara yemek yapmamanız gerekiyor. Evet cümleyi doğru okudunuz.

Alıştırırsanız ki tam bu sınırdasınız yemeğinizi beğenmediği için eleştirmeye, salata tatlı meze talep etmeye başlayıp sağa sola sizi kötüleyecekler. Hiçbir zaman memnun olmayacaklar. Bu sefer de siz ya da eşiniz dolup taşacak, tartışma çıkacak.

Yemekten ziyade eşinizle başbaşa vakit geçirememeniz problem, onun dolmadığını mı düşünüyorsunuz?

Onlara mahçup olmak gibi bir durumunuz yok, çünkü zaten sizi görmeye değil bedava yemeğe geliyorlar. Misafir değiller.

Pastaneden kuru pasta alıp çekmeceye atın, sonraki gelişlerinde yemeği kaldırmıştık diyip önlerine çayla verin. Soran olursa “gelirlerse diye onlara özel pastaneye bile gitmiştik” diyip üste çıkın.

Bunu 2-3 sefer yaparsanız sizi rahat bırakacaklardır.

Değil yemek yapmak, bana emrivaki yaptığı için ne telefonunu açarım ne de kapımı. Sonra da aa hazır ve nazır seni mi bekliyorum benim de kendime göre hayatım var farkında mısın derim.
Eskiden çok uğraştım çok yıprandım 3-4 senedir iyice akıllandım bu da bir tür saygısızlıktır çünkü. Evim lokanta değil kimseyi memnun etmek için uğraştığım çabayı kendime, çocuklarıma, eşime harcamayı tercih ederim.
Kadir kıymet bilen kalmadi, eskiden evim yol geçen hanı eşimin akrabalarınin da kendi akrabalarımin da alternatifiydi muhakkak her gün birinden biri gelirdi özelikle eşim akrabaları çok bunaltmıştır ama değmiyor siz de naçizane tavsiye yormayın kimse için kendinizi.

İyi de zaten hemen hemen aksam yemegi saatlerinde geliyormus.
Siz aksam yemegi yapmis olmuyor musunuz ki anlamadim..
Evde ne varsa onu cikaririm ben olsam.
Genelde 6 da yiyoruz birkaç defa akşam yemeğini 7 de yemiştik. Onlar da denk gelmişlerdi. Geçen gün marketten geç geldik saat 6 civarı. Bizi aradılar nerdesiniz diye. Biz de dışarıdayız dedik. Pat diye akşamına geldiler o sırada yine yemek yapmıştım denk getirdiler. Yani genelde 2 kişilik yemek yapıyorum. Yemeğe geldik lafını ima edince bir şeyler yapıyorum. Eşim de artık salonda oturma pencereleri açma bunaldım diyor. Ben de yoruldum

Söyledim aynını. Haber etseydiniz bir şeyler yapardım dedim ama anlamadilar

Bilinçli olarak anlamıyorlar, her kapınızı çaldıklarında ödül geliyor niye çalmasınlar ki?

Bu arada onları kırmayı bırakın biraz daha yemek vermeye devam ederseniz yakında kavga bile çıkabilir.

Bu tip yüzsüz kişiler zaten gittikçe taleplerini artırırlar. Sakin uysal kişiler de aman üzülmesin diye sessiz sessiz çeker.

Sonunda şişen balon gibi birgün fazla ileri gidilir ve bu sefer de sakin kişi kendini ciyak ciyak bağırırken bulur.

Olmaz demeyin mesela çocuğunuz ateşlendiğinde kapıdan dalıp bir de çocuğu bırak bana et pişir çay getir tatlı getir hadi hadi dediğinde sakin kalabilecek misiniz?

Önce 7-8 de gelirken 10 da gelmeler başlamış, şimdi de lüks yemek mi verilse diye konuşuluyor. Kavgasız 1 yılı bulmanız zor.

Ama sakin kişi daha balon patlamadan kontrollü bir şekilde sınırını çizerse olaylar erkenden yatışır.

Seçim sizin.

Eşimin akrabası
Şimdi işin rengi değişti işte. Eşiniz kesebilir ancak bunun önünü.
Maalesef hayat aman o kırılmasın bu incinmesin diye diye kendinizi hırpalamaniz karşısında size ödül sunacak bir yer değil cekinmeyin istemediğiniz şeyleri hatır için yapmayın boşverin

Eşimin yakın akrabası. Eşim evlenmeden önce zaten gelirlerse kapıyı açmayalım demişti. Bir kaç kez açmak zorunda kaldık. Bir kaç kez açmadık bazen de denk geldi açtık kapıyı. Şimdi pismaniz

Ne yuzsuz insanlarmis...
Anneme bile oyle cat kapi gidip yemek yaptiramam.

Yumurta kır çay sofrası yesin yolla:):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…