-
- Konu Sahibi Birkadiningunlugu
Biz genelde haber ederek gidiyoruz ya hicbir şey yapmıyorlar ya da önümüze bozuk yemek koyuyorlar. Geç saatte hiç gitmedik. Ben de biri gelecek korkusu ile evi dağınık bırakamıyorum
Eşimin akrabasıBu akraba sizin taraf akraba mi eş tarafından akrabamı?
Değil yemek yapmak, bana emrivaki yaptığı için ne telefonunu açarım ne de kapımı. Sonra da aa hazır ve nazır seni mi bekliyorum benim de kendime göre hayatım var farkında mısın derim.Bir akrabamız var sürekli çat kapı aksam 7 de 8 de ya da 9da gelebiliyor. Yani ne zaman geleceği hiç belli olmuyor. Ben de elimden geldiğince geç de olsa bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ailem de daha iyi şeyler yapmamı söylüyor. Etli yemek gibi... Ama ben o kadar hızlı değilim etin çözülmesi çok uzun sürüyor. Siz çat kapı gelen misafire ağır ve uğraştırıcı yemek yapar mıydınız?
Genelde 6 da yiyoruz birkaç defa akşam yemeğini 7 de yemiştik. Onlar da denk gelmişlerdi. Geçen gün marketten geç geldik saat 6 civarı. Bizi aradılar nerdesiniz diye. Biz de dışarıdayız dedik. Pat diye akşamına geldiler o sırada yine yemek yapmıştım denk getirdiler. Yani genelde 2 kişilik yemek yapıyorum. Yemeğe geldik lafını ima edince bir şeyler yapıyorum. Eşim de artık salonda oturma pencereleri açma bunaldım diyor. Ben de yoruldumİyi de zaten hemen hemen aksam yemegi saatlerinde geliyormus.
Siz aksam yemegi yapmis olmuyor musunuz ki anlamadim..
Evde ne varsa onu cikaririm ben olsam.
Söyledim aynını. Haber etseydiniz bir şeyler yapardım dedim ama anlamadilar
Ben örneğin; az salata 4 tavuk veya et pirzola yapıyorum. Misafire bunlar yetmez ki. Habersiz yemekli misafir, günümüz koşullarında yanlış. Belki yemeğim yok, belki param yok. Bir kere iki kere neyse de hep olmamalı.
Şimdi işin rengi değişti işte. Eşiniz kesebilir ancak bunun önünü.Eşimin akrabası
Eşimin yakın akrabası. Eşim evlenmeden önce zaten gelirlerse kapıyı açmayalım demişti. Bir kaç kez açmak zorunda kaldık. Bir kaç kez açmadık bazen de denk geldi açtık kapıyı. Şimdi pismanizKim bunlar? Ne kadar yakın!
Yakın olan eziyet etmez.
Açıkçası aileniz niye eziyetinize eziyet katmanızı bekliyor. Acil yoldan gelinir nadiren olur ama fazlası eziyettir. Tam dinleneceğiniz, yatacağınız, takılacağınız zaman.
Ne yuzsuz insanlarmis...Genelde 6 da yiyoruz birkaç defa akşam yemeğini 7 de yemiştik. Onlar da denk gelmişlerdi. Geçen gün marketten geç geldik saat 6 civarı. Bizi aradılar nerdesiniz diye. Biz de dışarıdayız dedik. Pat diye akşamına geldiler o sırada yine yemek yapmıştım denk getirdiler. Yani genelde 2 kişilik yemek yapıyorum. Yemeğe geldik lafını ima edince bir şeyler yapıyorum. Eşim de artık salonda oturma pencereleri açma bunaldım diyor. Ben de yoruldum
Niye yemek veriyorsunuz ki o saatte geliyorsa zaten çaya geliyordur yemeğini yemiştir.
Baya bildiğiniz art niyetli bunlar. Kapıyı açmayın bence. çat kapı gelmek ne kadar ayıp.Aç olduklarını ima ediyorlar ve hep yemek saatinde gelerek yemeğe kalmak istiyorlar. Biz de yemiş oluyoruz. Bazen denk getiriyorlar.
Sen çalışıyormusunAç olduklarını ima ediyorlar ve hep yemek saatinde gelerek yemeğe kalmak istiyorlar. Biz de yemiş oluyoruz. Bazen denk getiriyorlar.
Yumurta kır çay sofrası yesin yolla:):)Bir akrabamız var sürekli çat kapı aksam 7 de 8 de ya da 9da gelebiliyor. Yani ne zaman geleceği hiç belli olmuyor. Ben de elimden geldiğince geç de olsa bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ailem de daha iyi şeyler yapmamı söylüyor. Etli yemek gibi... Ama ben o kadar hızlı değilim etin çözülmesi çok uzun sürüyor. Siz çat kapı gelen misafire ağır ve uğraştırıcı yemek yapar mıydınız?