- 28 Mayıs 2019
- 465
- 939
-
- Konu Sahibi Birkadiningunlugu
Bir akrabamız var sürekli çat kapı aksam 7 de 8 de ya da 9da gelebiliyor. Yani ne zaman geleceği hiç belli olmuyor. Ben de elimden geldiğince geç de olsa bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ailem de daha iyi şeyler yapmamı söylüyor. Etli yemek gibi... Ama ben o kadar hızlı değilim etin çözülmesi çok uzun sürüyor. Siz çat kapı gelen misafire ağır ve uğraştırıcı yemek yapar mıydınız?
Akşam 8dem sonra gelene neden yemek yapılır ki o saate akşam yemeğinş yemiş olması lazım. O saatte gelince cay verin sadece. Sürekli çat kapı gelmese cayın yanına bir şeylerde yabilirsiniz ama şimdi bu misafire yapmayın bence. Haber vermeden gelinmeyecegini öğrenmesi gerekiyor önce bunu belirtin ayıp bir şey yok ki her an ben ya da evim müsait olmuyor deyin insanlık hali yani. Açıkça söylemezseniz bu huyunu bırakmazBir akrabamız var sürekli çat kapı aksam 7 de 8 de ya da 9da gelebiliyor. Yani ne zaman geleceği hiç belli olmuyor. Ben de elimden geldiğince geç de olsa bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ailem de daha iyi şeyler yapmamı söylüyor. Etli yemek gibi... Ama ben o kadar hızlı değilim etin çözülmesi çok uzun sürüyor. Siz çat kapı gelen misafire ağır ve uğraştırıcı yemek yapar mıydınız?
Söyleyeceklerine kalkıp kendileri yapsınlar.Çat kapı akşam vakti gelen misafire 3.gün çay bile ikram etmem.Ailem de daha iyi şeyler yapmamı söylüyor.
Kendileri biz gidince hicbir şey yapmıyor. Beklemiyorum gerçi ama bazen bazı şeyler de karşılıklı oluyor. Biz kaç defa gittik 2 kez bozulmuş yemek koydu. Kendisi yemek yapmamak için bize geliyor bence özellikle akşam tam yemek saati geliyor 7 de 8 de. Biz biraz erken yeriz aslında ama bebeği var yapamamıştır diye yine yemek yapiyorum elimden geldiğince. Eşim hiç yapma diyorSürekli gelene yapmazdım herzaman
Misafir umduğunu değil bulduğunu yer
Ben de makarna yapıyorumÇat kapı gelip büryan kebabı mi yemek isterlermiş.
Restoranlarda bile yemek siparişi verdikten sonra bir süre yemeğin gelmesini bekliyorsun.
Nasıl ki olay akışı.
Tık tık tık....
-Biz geldik
-Hoş geldiniz
-Ver kebabı...Eline sağlık teşekkürler.
+Yine bekleriz
Gibi mi?
Ben olsam bende makarna yapardım
Ben de yemek yapmam o saat yemek saatimiz değil zten. Siz onlara gidiyor musunuz bir akşam de siz gidin size ne ikram edecek?
Çat kapı gidilmez hic bir yere. Belki yatıyorum o saatte belki banyodayım belki evim dağınık..
Bence insanların bize davranış şekillerini biz belirliyoruz bu kadar yumuşak yüzlü olmayın. Bir kez iki kez tamam da üçüncü de açmayın...
Duştaydım açamadım dersiniz en kötü.
O saatte gelen birine neden yemek yapıyorsunuz ki. Yemek saati geçmiş olur. Çat kapı da giderilmez zaten bir eve. 9 da gelen kişiye en fazla kahve yapılır. Çayın da demleme süresi var çünkü
Yaa bi de eviniz her gün her saat müsait olabiliyor mu sizlerin yani ne bileyim temizlik yapmamışımdir, bi odada çamaşırlar asılıdır, üstüm hiç müsait değildir, kişisel temizliğimi yapıyorumdur, yüzümde maske vardır, romantik bir film iizliyorumdur ışıkları kapatmış, başım çok ağrıyordur tülbentle sarmış yatıyorumdur, mutfakta bulaşık bırakmışımdır falan ne bileyim.
Çat kapı gelen misafirden nefret ederim siz yüz vermişsiniz onlarda gelmeye devam etmiş
Bir surat asmaya bakar bu işler anında kesilir çat kapı gelmeler
Eşimin bir akrabası böyle habersizce gece gündüz geliyorlardı baktım olacak gibi değil telefon numaramız yokmu sizde dedim surat astım bir daha gelemediler