Çat kapı akşam vakti gelen misafirlere uğraştırıcı yemek yapılır mı?

Çat kapı gelen misafire çok erken bir saat olmadığı müddetçe yemek hazırlamam. Ortalama saat 7de yemek yeniyor normalde. Haber vermeden 8de gelecek ben bir de 1-2 saat yemekle uğraşıp karnını mı doyuracağım gelen kişinin. Saat 10 olur zaten yemek hazır olana kadar. Çay kahveden başka bişey vermem ben olsam. Hatta bu çat kapı bir kere olur ikincisinin olmasına da müsaade etmem.

Ben bir defa söyledim haber etseydiniz bir şeyler yapardım dedim ama anlamadi

Ben bir defa söyledim haber etseydiniz bir şeyler yapardım dedim ama anlamadi

Sözle imâdan anlamıyorsa halinizle belli edin, her gelişinde reddedemiyorsanız bir akşam çay verin, başka bir akşam hiçbirşey ikram etmeyin, artık yine de gelecek kadar yüzsüzse kapıyı açmayın 🤷🏻‍♀️

Bir akrabamız var sürekli çat kapı aksam 7 de 8 de ya da 9da gelebiliyor. Yani ne zaman geleceği hiç belli olmuyor. Ben de elimden geldiğince geç de olsa bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ailem de daha iyi şeyler yapmamı söylüyor. Etli yemek gibi... Ama ben o kadar hızlı değilim etin çözülmesi çok uzun sürüyor. Siz çat kapı gelen misafire ağır ve uğraştırıcı yemek yapar mıydınız?
Makarna bulursa sukretsin.

Ya bu aralar başlıktaki sorudan farklı amaçlı açılan, temel problemi dile getirmeyip okuyucuya sorduran bi sürü topic görüyorum. Asıl derdiniz etin yemeği değil de “ben bu misafire nasıl ‘her akşam gelme’ derim” gibi duruyor. Şu yeğenini yataktan düşüren cefakar hala da böyleydi. Sorunları net olarak ortaya koyamadan cevap bulamazsınız. Neyse, arkadaşlar kalan şeyleri söylemiş zaten.

Bir akrabamız var sürekli çat kapı aksam 7 de 8 de ya da 9da gelebiliyor. Yani ne zaman geleceği hiç belli olmuyor. Ben de elimden geldiğince geç de olsa bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ailem de daha iyi şeyler yapmamı söylüyor. Etli yemek gibi... Ama ben o kadar hızlı değilim etin çözülmesi çok uzun sürüyor. Siz çat kapı gelen misafire ağır ve uğraştırıcı yemek yapar mıydınız?
Ne ugrasacam ayol haber vermeyene anca kahve ve kek🙄

Yaa bi de eviniz her gün her saat müsait olabiliyor mu sizlerin yani ne bileyim temizlik yapmamışımdir, bi odada çamaşırlar asılıdır, üstüm hiç müsait değildir, kişisel temizliğimi yapıyorumdur, yüzümde maske vardır, romantik bir film iizliyorumdur ışıkları kapatmış, başım çok ağrıyordur tülbentle sarmış yatıyorumdur, mutfakta bulaşık bırakmışımdır falan ne bileyim. :süslü:
Vallah bende oleyim. Dediginiz seklin aynisiyim. Ama eskiden çat kapi komsularimiza giderdik. Onlarda bize gelirdi cat kapi. Analarimiz nasil becerikliymis 😁

İnsanlar böyle böyle uzun yillar yaşayabiliyor
Gamsiz arsız yüzsüz şekilde
Bizde dusun dusun bir arpa boyu yol alamayız
İnsan catkapi birinin evine surekli hangi hakla gider acaba
Nasıl gamsizlik dusuncesizlik
Heryerde var bunlardan
Surat asarsin noldu canin mi sikkin der boyleleri
Kendi evlerine gidince de hizmet sıfır diyorsunuz
Utanmadan hala geliyor yine
Nefretlik bunlar.

Ya bu aralar başlıktaki sorudan farklı amaçlı açılan, temel problemi dile getirmeyip okuyucuya sorduran bi sürü topic görüyorum. Asıl derdiniz etin yemeği değil de “ben bu misafire nasıl ‘her akşam gelme’ derim” gibi duruyor. Şu yeğenini yataktan düşüren cefakar hala da böyleydi. Sorunları net olarak ortaya koyamadan cevap bulamazsınız. Neyse, arkadaşlar kalan şeyleri söylemiş zaten.

Gelme diyemem ki yapım gereği kırmak istemem

İnsanlar böyle böyle uzun yillar yaşayabiliyor
Gamsiz arsız yüzsüz şekilde
Bizde dusun dusun bir arpa boyu yol alamayız
İnsan catkapi birinin evine surekli hangi hakla gider acaba
Nasıl gamsizlik dusuncesizlik
Heryerde var bunlardan
Surat asarsin noldu canin mi sikkin der boyleleri
Kendi evlerine gidince de hizmet sıfır diyorsunuz
Utanmadan hala geliyor yine
Nefretlik bunlar.

Eşim yemek yapmaya üşeniyor o sebeple bize geliyor açma kapıyı diyor. Açmama kararı aldim

Müsait olmuyor tabi. Her haliyle görmüş oldular evimi. Kapıyı açmayayım diyorum yaz günü pencere açık oturuyorum genelde salondan evin ici görünüyor. 1 defa açmadım kapıyı zorladılar resmen tak tak tak... zil bitti elleriyle vurdular. Yine açmadım telefonla aradilar. Iyi ki sessizdeydi. Eşim de eşim yok ben de uyuyordum dedi çok sonra.
Bu akraba sizin taraf akraba mi eş tarafından akrabamı?

Vallah bende oleyim. Dediginiz seklin aynisiyim. Ama eskiden çat kapi komsularimiza giderdik. Onlarda bize gelirdi cat kapi. Analarimiz nasil becerikliymis 😁
Evet eskiden bireysellik fazla yoktu sanırım şimdi herkesin işi gücü kendi hayat gailesi yorgunluğu ve bıkkınlığı var gibi

X