Çaresizim

Üniversitede yatili kalmami istemediler gidiş geliş yap dedi babam yapmazsan yollamicam dedi zar zor ikna ettim üniversitede okuyan kuzenlerimde dedi gidiş geliş zor diye hiç gitmemi istemideler sonrada aldilar zaten okuldan hep yanlarinda olmami istiyorlar başka yerde yaşamami istemiyorlar benim yaşadigim şehirde iş imkanida öyle fazla değil e iş bulabilirsem gitmek mecburiyetim var o zaman bile yollamazlar gibi diş teli konusunda niye böyleler bilmiyorum hep erteliyorlar

Benim annem 59 yaşinda babamda 62 ve annem beni 40 yaşinda dünyaya getirmiş evin ilk kızı annem ondan sonra 3 kardeşi var bizim zamanimizda böyleydi yok şöyleydi diyor kendi zamanindaki gibi saniyor şimdiki zamanida öyle davraniyor kızlar evde durur gezmez ben tek başima bir yere gitmezdim diyor annem hatta teyzem bile bana diyor annemden dolayi abla gibi bir fikir bile danişamiyoruz yön vermiyor bize bir şey soruyor teyzemler ne bileyim ben diyor işin içinden çıkıyor kendilerini biraz gelişteremişler hep eski zamandaki gibi saniyorlar oriflamdan birşeyler istedim annemin yaninda fiyatini bile söyledim 70 tl tuttu bugun onlari almiş annem kuzeni satiyor eve geldi sen çok masrafli olmaya başladin ne gereği vardida aldin dedi neden böyleler kısıtmalama yapmaya çalişiyor para mevzusunda bile ya çok korkarak veriyor annem ve bir gun odamda annem cüzdanimi kurcalarken rastladim bakiyor ne kadar param var ne kadarini harcadim diye

Okudukça şaşkınlık geçirdim insanı en çok yaralayan tek şey ailesi oluyo

Evlatlık olma ihtimalini düşünmüşsünüz anne ve babanızın kan grubunu biliyo musunuz peki A veya b kan grubu kişilerin 0 kan grubunda çocuğu olmaz mesela atıyorum ki bu şekilde belki anlarsınız ama böyle bir durum olsa bir şekilde kulağınıza gelirdi yada ailen açıklardı sanırım

İnşallah herşey gönlüne göre olur sakın pes etme okulunu bi şekilde kazanıp okumaya bak kendi ayaklarının üzerinde dur

Canm İnan bunu yaşayan tek sen değilsin sende diyorsun işte geçmiş zaman gibi yaşıyorlar diye.insanlar kendini geliştiremeyince zamanında kendileri nasıl yaşamışsa çocuklarıda öyle yaşasın istiyolar.zamana şartlara ayak uyduramıyorlar.benim bir dövmem var.ingilizce olarak yazdırdıgım.BAZILARI ŞANSLI DOĞAR bende şanszsız doğanlardan olduğumu düşündüğüm için yazdırmıştım bikaç yıl önce.sencede çok anlamlı değilmi

Babamin kan grubu A anneminkini şuan hatirlayamadim ama benim 0 RH - ben okuyup hayallerimi gerçekleştirmek kendi ayaklarimin üzerinde durmak istiyorum ama babam yollamiyor her defasinda sordum konuştum üsteleme dedi DNA testi yaptirmak istiyorum ama nasil yaptiricam yaptirabilmem icin tek başima gitmem gerek ve başka hastaneye benim yaşadiğim yerde olursa hemen duyulur DNA testi yaptirdiğim belkide açiklamak istemiyorlar birşey ler var gizli sanki ortada benle ilgili ama ne keşke açiklasalar belkide evlatliğim bilemiyorum ki

Diş sağlığı çok önemli ayrıca tel sadece estetik kaygılardan takılan bişey de değil ki çene darlığı varmış sizde neden önem vermiyorlar ikna edemez misin ısrar etsen inatla

Çok anlamli biraz olsun beni anlamaya çalişsalar bir şey dicem zaman bile düşünüyorum söylesem mi söylemesem mi diye çünkü hemen annem kızarak cevap veriyor herşeye

Diş sağlığı çok önemli ayrıca tel sadece estetik kaygılardan takılan bişey de değil ki çene darlığı varmış sizde neden önem vermiyorlar ikna edemez misin ısrar etsen inatla
Ben inatla üstünde duruyorum diş teli konusunda konuşurken dudağim kayiyor benim yana doğru hani ben fark etmiyorum ama fark edenler oldu staj yaptiğim yerdeki abla dedi söylüyorum ama hiç orali bile olmuyorlar beni sinir edip duruyorlar bu konuda

Eski kafalı insanlar tel konusuna pek sıcak bakmazlar zaten genelde ısrarla anlatıp diretmek lazım benim ailem de başta istemedi ben daha ortaokulda kafama koydum tel işini ısrarla anlattım pes etmedim sonunda lisedeyken taktırmiştım zordu ama sonucu düşünüp katlanıyo tabi insan bir şekilde: )

Benim.ne zaman takilicak acaba böyle giderse baya geç taktirmiş olucam gibi inşallah erken taktiririm ikna olurlar da takilir teller nereye kadar gidicek bu ailemi ikna etmem bilmiyorum sinir oluyorum anlamadiklarina yaptirmadiklarinda zaten

Bu arada kimi yer 5.000 ister kimisi 2.500 maddi yönden çekiniyolarsa eger gerekirse en uygun yeri bulmaya çalışırsınız ki zaten biz mesela peşin vermemiştik her ay kontrole gitmemde taksit yatırır gibi ne kadar varsa yanımızda onu verirdik

Keşke maddi yönden çekiniyor olsalar sormuştum fiyatindan dolayimi diye hayir dedi annem o zaman sorun ne diyorum dişlerin o kadar kotu gozukmuyor diyor annem ben rahatsiz oluyorum gülmek istemiyorum konuşmak bile yüzümun darliği falan çenemin genişlememesinden rahatsizlik duyuyorum üçgen bir suratum olmasindan

Annenler onaylarsa ve teyzende musaitse seni isterse teyzende kalsann olmazmi

Tek yazacağım şey Üzüldüm.
Bu olaylarla hergün yüzyüze olmaktan benim bile içim yaniyor psikloğa gidiyordum ne güzel doktor bana soru sorarken annem cevaplayinca doktor anneme kizdi ve bir daha kontrollere goturmedi beni hep haplari yazdirdik aldik 1 sene teyzem goturdu beni doktora tekrardan doktor hapimin dozunu yükselletti teyzem benle ilgilenmek istiyor caba sarfediyor anname demiş elif evlene kadar benim himayemde ben yardim edicem ne olursa olsun diye 3 tane çocugu olmasina rağmen beni kendi çocuklarindan ayirmadi ayirmiyorda daha babam bana kalkipta kiyafet almamadi doğum günü hediyesi olarak bile dolabimdaki kiyaftlerimin yarisini hep teyzem aldi hiç sormaz arayip teyzem alişverişe çikar alir getirir fazla fazla alir bi turlu diş teli konusunda hiç ikna edemedik ailemi bir şeye ikna etmek zor yanlarindan ayirmak istemiyorlar beni hiç

Tekrardan üniversite için çalışmanını tavsiye ederim.İnşallah istediğiniz bir bölüm olur ve eliniz ekmek tutacak duruma gelirsiniz.Yoksa işiniz gerçekten çok zor.
Bir anne olarak olarak yazıyorum.Tabiki herşey maddiyat değil ama manevi olarak ta iyi olmadığınızı düşünüyorum.
Allah yardımcınız olsun.

Ailenin nasil bir yapisi var yada seninle ilgili ne gibi düşünceleri var napmak istiyorlar baban niye başkasina inaniyor sana inanmiyorr saçma hadi seni okuldan almişlar napicaklar seni turşunumu kurucaklar annenin de yaptiği yanliş seni kollamasi lazim kimse kimsenin çocuguna laf etmeye hakki yok hayat senin hayatinsa başkalari önce kendi hayatlarina bakipta laf etsinler böyle insanlar oldukça ona buna karişan insani bi zaman sonra psikopatlaştiriyorlar diş teli konusuda gerçekten üzücü nedemek sen çaliş kendi paranla taktir bazı şeylere geç kalinca zorluk çekebilirsin madem ailen kendin yaptir diye ne diye seni dünyaya getirmişler yada evlatlik olma ihtimalinde var bu hayat senin hayatin istediğin kursa yada başka şehire gidip bazi şeyleri kendi başina öğrenmeyede hakkin var bi zaman sonra ailen yaninda olmadiğinda napicaksin tek çocukmuşsun bide tek çocuklar daha zor annen baban hayatta olmadiklari zaman kendi kanindan bi kardeşin yok arayip dertleşeceğin birbirinize daima destek olabilme gibi durumunda yok eski kafali aileler oldukça bazı kişilerin hayalleri ve düşündükleri şeyler bir türlü gerçekleşmez gelmişsin kaç yaşina neyin ne olduğunu az çok biliyorsundur yani Allah yardimcin olsun böyle bir aileyle anneyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…