- 3 Mart 2016
- 27
- 5
-
- Konu Sahibi Elifistanbul1998
Üniversitede yatili kalmami istemediler gidiş geliş yap dedi babam yapmazsan yollamicam dedi zar zor ikna ettim üniversitede okuyan kuzenlerimde dedi gidiş geliş zor diye hiç gitmemi istemideler sonrada aldilar zaten okuldan hep yanlarinda olmami istiyorlar başka yerde yaşamami istemiyorlar benim yaşadigim şehirde iş imkanida öyle fazla değil e iş bulabilirsem gitmek mecburiyetim var o zaman bile yollamazlar gibi diş teli konusunda niye böyleler bilmiyorum hep erteliyorlarAslında anlamıyorsunuz birbirinizi
Bir yerde güven problemi var
Konu dediğiniz şey neyse yıpratıcı olmuş aranızda bunu aşmaları aşmanız lazım
Size değer vermeyen aile üniversiteyede göndermezdi ne olmuş ise orada olmuş
Diş telini bile problem yapıyorlarsa!
Benim annem 59 yaşinda babamda 62 ve annem beni 40 yaşinda dünyaya getirmiş evin ilk kızı annem ondan sonra 3 kardeşi var bizim zamanimizda böyleydi yok şöyleydi diyor kendi zamanindaki gibi saniyor şimdiki zamanida öyle davraniyor kızlar evde durur gezmez ben tek başima bir yere gitmezdim diyor annem hatta teyzem bile bana diyor annemden dolayi abla gibi bir fikir bile danişamiyoruz yön vermiyor bize bir şey soruyor teyzemler ne bileyim ben diyor işin içinden çıkıyor kendilerini biraz gelişteremişler hep eski zamandaki gibi saniyorlar oriflamdan birşeyler istedim annemin yaninda fiyatini bile söyledim 70 tl tuttu bugun onlari almiş annem kuzeni satiyor eve geldi sen çok masrafli olmaya başladin ne gereği vardida aldin dedi neden böyleler kısıtmalama yapmaya çalişiyor para mevzusunda bile ya çok korkarak veriyor annem ve bir gun odamda annem cüzdanimi kurcalarken rastladim bakiyor ne kadar param var ne kadarini harcadim diyeBen en çok diş teli mevzusuna takıldım.madem maddi güçleride var kendin yaptırırsın nedir.yanlış anlamada çok cahil kalmış kendini geliştirememiş zihniyette insanlar mı acaba ailen yani kötülükten değilde geri kafalılıktan böyle davranıyorlar acaba
Babamin kan grubu A anneminkini şuan hatirlayamadim ama benim 0 RH - ben okuyup hayallerimi gerçekleştirmek kendi ayaklarimin üzerinde durmak istiyorum ama babam yollamiyor her defasinda sordum konuştum üsteleme dedi DNA testi yaptirmak istiyorum ama nasil yaptiricam yaptirabilmem icin tek başima gitmem gerek ve başka hastaneye benim yaşadiğim yerde olursa hemen duyulur DNA testi yaptirdiğim belkide açiklamak istemiyorlar birşey ler var gizli sanki ortada benle ilgili ama ne keşke açiklasalar belkide evlatliğim bilemiyorum kiOkudukça şaşkınlık geçirdim insanı en çok yaralayan tek şey ailesi oluyo
Evlatlık olma ihtimalini düşünmüşsünüz anne ve babanızın kan grubunu biliyo musunuz peki A veya b kan grubu kişilerin 0 kan grubunda çocuğu olmaz mesela atıyorum ki bu şekilde belki anlarsınız ama böyle bir durum olsa bir şekilde kulağınıza gelirdi yada ailen açıklardı sanırım
İnşallah herşey gönlüne göre olur sakın pes etme okulunu bi şekilde kazanıp okumaya bak kendi ayaklarının üzerinde dur
Çok anlamli biraz olsun beni anlamaya çalişsalar bir şey dicem zaman bile düşünüyorum söylesem mi söylemesem mi diye çünkü hemen annem kızarak cevap veriyor herşeyeCanm İnan bunu yaşayan tek sen değilsin sende diyorsun işte geçmiş zaman gibi yaşıyorlar diye.insanlar kendini geliştiremeyince zamanında kendileri nasıl yaşamışsa çocuklarıda öyle yaşasın istiyolar.zamana şartlara ayak uyduramıyorlar.benim bir dövmem var.ingilizce olarak yazdırdıgım.BAZILARI ŞANSLI DOĞAR bende şanszsız doğanlardan olduğumu düşündüğüm için yazdırmıştım bikaç yıl önce.sencede çok anlamlı değilmi
Ben inatla üstünde duruyorum diş teli konusunda konuşurken dudağim kayiyor benim yana doğru hani ben fark etmiyorum ama fark edenler oldu staj yaptiğim yerdeki abla dedi söylüyorum ama hiç orali bile olmuyorlar beni sinir edip duruyorlar bu konudaDiş sağlığı çok önemli ayrıca tel sadece estetik kaygılardan takılan bişey de değil ki çene darlığı varmış sizde neden önem vermiyorlar ikna edemez misin ısrar etsen inatla
Eski kafalı insanlar tel konusuna pek sıcak bakmazlar zaten genelde ısrarla anlatıp diretmek lazım benim ailem de başta istemedi ben daha ortaokulda kafama koydum tel işini ısrarla anlattım pes etmedim sonunda lisedeyken taktırmiştım zordu ama sonucu düşünüp katlanıyo tabi insan bir şekilde: )Ben inatla üstünde duruyorum diş teli konusunda konuşurken dudağim kayiyor benim yana doğru hani ben fark etmiyorum ama fark edenler oldu staj yaptiğim yerdeki abla dedi söylüyorum ama hiç orali bile olmuyorlar beni sinir edip duruyorlar bu konuda
Bu arada kimi yer 5.000 ister kimisi 2.500 maddi yönden çekiniyolarsa eger gerekirse en uygun yeri bulmaya çalışırsınız ki zaten biz mesela peşin vermemiştik her ay kontrole gitmemde taksit yatırır gibi ne kadar varsa yanımızda onu verirdikBenim.ne zaman takilicak acaba böyle giderse baya geç taktirmiş olucam gibi inşallah erken taktiririm ikna olurlar da takilir teller nereye kadar gidicek bu ailemi ikna etmem bilmiyorum sinir oluyorum anlamadiklarina yaptirmadiklarinda zaten
okumadim...katliam...
Annenler onaylarsa ve teyzende musaitse seni isterse teyzende kalsann olmazmiHerşey herkes sanki beni sinir etmek için uğraşiyor durmadan hayatima karişmalari laf etmeleri ve aileminde daha doğrusu annemin yaninda hayatima mudahale ederlerken annem hic bir zaman o benim kızım senin onun hayatina laf etmen gerekmez gibi cumlerler kurmadi hiç bir zaman fikirlerimi soyluyorum sen ne anlarsin ki deyip benim susturmalarina sinir oluyorum altta kalmiyorum laf sokuyorum o kişilerden uzaklaşiyorum araya mesafe koyuyorum ama yinede dibimdeler üniversiteye yeni başlamiştim ama istediğim bolum ve istediğim şehir olmadi ailem yollamadi hayallerimi sormadilar hiç bir zaman ne yapmak istiyorsun düşüncen ne diye istemedigim şehire okumaya gittim yalan yanliş bir bilgi gitmiş babama beni okuldan aldi kendi kanindan olan cocuguna değilde başkalarina inandi hep öyleydiler şimdi evde oturuyorum kursa gitmek istiyorum kuaforluk ile ilgili her ayrintisini öğrenmek için ama yaşadiğim şehirde yok başka şehire gitmem gerek aileme bahsettim onaylamadilar o belgeyi alipta napican ne edicen kuafor olurum merağim var ama başkasi dedi diye şuanda başka kursa yolluyorlar beni elif'i şu kursa gonderin yaranina dedim aileme niye hayatima ben yön veremiyorum ne yapicağima yapmicagima hep başkalarimi yönlendiricek beni dedim hiç ses çikarmadilar söylediğim şeyleri ciddiye almiyorlar bile yaşadiğim şehirde ben mutsuzum yapamiyorum beni kimsenin tanimadigi şehirde hayat kurmak istiyorum herkesten uzakta kimsenin hayatima mudahale etmemesi için ailemin bazi vurdum duymazliklari beni kahrediyor dişlerime tel lazim bahsediyorum sen çalişinca kendi paranla taktirirsin yaparsin diyorlar herşeyi banada yüklüyorlar yıllardir diş doktoru tel lazim kiziniza dedi umursamadilar bide tek çocugum ablam abim ve kardeşim falan olsa dicem tamam hep benim için ugraşmalari gerekmiyor diye ama tek olmama rağmen sağliğimla ilgilenmiyorlar dişlerimden gülmek istemiyorum çenem dar gelişmiyor annem şikayet ediyor yuzum niye biraz uçgenimsi diye anlatiyorum sen caliş kendi paranla taktirirsin diyor 19 yaşina giricem bu gidişle 22 yada 23 yaşinda belki taktirabilirim makyaj yapmama karişiyorlar saçlarimi düzleştirmeme bile ben kalabalikliği sevmiyorum sessiz sakin tek başima olmayi tercih ediyorum ama beni hep kalabalik ortamlara goturuyorlar duğunlere bile gitmek istemiyorum zorla goturuyorlar ya evde tek başima bile birakmiyorlar kız evde tek başina napar kendi evimizde napabilirim teyzeme bile beni tek başima yollamiyorlar diyorum teyzeme gideyim bilet alip onada rağzi değiller bazen goruyorum benden ufaklar gidiyor ben hâla onay bekliyorum ailemden yollamiyorlar annemle yolluyor hep annemle gitmek istemiyorum çunku annemle anlaşamiyoruz gittiğim yerde bile beni bunaltiyor teyzem bir şey anlaticam anlatamiyorum çunku annem duyunca hemen yuksek sesle konuşuyor sinir ediyor beni dinleme huyu yok başinda kotu bir olay varsa onu duyarsa o konuda takili kaliyor kafami utuluyor teyzeme anlattiğim şeyleri ben ailem anlatamiyorum bana bi olanak bile sağlamiyorlar başka şehirde yaşamak istiyorum yeniden bir hayat kurmak istiyorum diyorum olmaz babamin korkusu başka şehirden kismet bulup o şehire gidicem korkusu var bu dusunleri benim hayallerime önem vermemeleri beni onlardan itiyor uzaklaştiriyor çaresizim iyice ne yapicami bilemiyorum bile kimsede biraz olsun benim arkamda durup destek olmuyor hep karişiyorlar olmaz vs diye artık içim yaniyor kendi ailem bana bi destek vermemesinden
Bu olaylarla hergün yüzyüze olmaktan benim bile içim yaniyor psikloğa gidiyordum ne güzel doktor bana soru sorarken annem cevaplayinca doktor anneme kizdi ve bir daha kontrollere goturmedi beni hep haplari yazdirdik aldik 1 sene teyzem goturdu beni doktora tekrardan doktor hapimin dozunu yükselletti teyzem benle ilgilenmek istiyor caba sarfediyor anname demiş elif evlene kadar benim himayemde ben yardim edicem ne olursa olsun diye 3 tane çocugu olmasina rağmen beni kendi çocuklarindan ayirmadi ayirmiyorda daha babam bana kalkipta kiyafet almamadi doğum günü hediyesi olarak bile dolabimdaki kiyaftlerimin yarisini hep teyzem aldi hiç sormaz arayip teyzem alişverişe çikar alir getirir fazla fazla alir bi turlu diş teli konusunda hiç ikna edemedik ailemi bir şeye ikna etmek zor yanlarindan ayirmak istemiyorlar beni hiçTek yazacağım şey Üzüldüm.
Tekrardan üniversite için çalışmanını tavsiye ederim.İnşallah istediğiniz bir bölüm olur ve eliniz ekmek tutacak duruma gelirsiniz.Yoksa işiniz gerçekten çok zor.Bu olaylarla hergün yüzyüze olmaktan benim bile içim yaniyor psikloğa gidiyordum ne güzel doktor bana soru sorarken annem cevaplayinca doktor anneme kizdi ve bir daha kontrollere goturmedi beni hep haplari yazdirdik aldik 1 sene teyzem goturdu beni doktora tekrardan doktor hapimin dozunu yükselletti teyzem benle ilgilenmek istiyor caba sarfediyor anname demiş elif evlene kadar benim himayemde ben yardim edicem ne olursa olsun diye 3 tane çocugu olmasina rağmen beni kendi çocuklarindan ayirmadi ayirmiyorda daha babam bana kalkipta kiyafet almamadi doğum günü hediyesi olarak bile dolabimdaki kiyaftlerimin yarisini hep teyzem aldi hiç sormaz arayip teyzem alişverişe çikar alir getirir fazla fazla alir bi turlu diş teli konusunda hiç ikna edemedik ailemi bir şeye ikna etmek zor yanlarindan ayirmak istemiyorlar beni hiç
Ailenin nasil bir yapisi var yada seninle ilgili ne gibi düşünceleri var napmak istiyorlar baban niye başkasina inaniyor sana inanmiyorr saçma hadi seni okuldan almişlar napicaklar seni turşunumu kurucaklar annenin de yaptiği yanliş seni kollamasi lazim kimse kimsenin çocuguna laf etmeye hakki yok hayat senin hayatinsa başkalari önce kendi hayatlarina bakipta laf etsinler böyle insanlar oldukça ona buna karişan insani bi zaman sonra psikopatlaştiriyorlar diş teli konusuda gerçekten üzücü nedemek sen çaliş kendi paranla taktir bazı şeylere geç kalinca zorluk çekebilirsin madem ailen kendin yaptir diye ne diye seni dünyaya getirmişler yada evlatlik olma ihtimalinde var bu hayat senin hayatin istediğin kursa yada başka şehire gidip bazi şeyleri kendi başina öğrenmeyede hakkin var bi zaman sonra ailen yaninda olmadiğinda napicaksin tek çocukmuşsun bide tek çocuklar daha zor annen baban hayatta olmadiklari zaman kendi kanindan bi kardeşin yok arayip dertleşeceğin birbirinize daima destek olabilme gibi durumunda yok eski kafali aileler oldukça bazı kişilerin hayalleri ve düşündükleri şeyler bir türlü gerçekleşmez gelmişsin kaç yaşina neyin ne olduğunu az çok biliyorsundur yani Allah yardimcin olsun böyle bir aileyle anneyleHerşey herkes sanki beni sinir etmek için uğraşiyor durmadan hayatima karişmalari laf etmeleri ve aileminde daha doğrusu annemin yaninda hayatima mudahale ederlerken annem hic bir zaman o benim kızım senin onun hayatina laf etmen gerekmez gibi cumlerler kurmadi hiç bir zaman fikirlerimi soyluyorum sen ne anlarsin ki deyip benim susturmalarina sinir oluyorum altta kalmiyorum laf sokuyorum o kişilerden uzaklaşiyorum araya mesafe koyuyorum ama yinede dibimdeler üniversiteye yeni başlamiştim ama istediğim bolum ve istediğim şehir olmadi ailem yollamadi hayallerimi sormadilar hiç bir zaman ne yapmak istiyorsun düşüncen ne diye istemedigim şehire okumaya gittim yalan yanliş bir bilgi gitmiş babama beni okuldan aldi kendi kanindan olan cocuguna değilde başkalarina inandi hep öyleydiler şimdi evde oturuyorum kursa gitmek istiyorum kuaforluk ile ilgili her ayrintisini öğrenmek için ama yaşadiğim şehirde yok başka şehire gitmem gerek aileme bahsettim onaylamadilar o belgeyi alipta napican ne edicen kuafor olurum merağim var ama başkasi dedi diye şuanda başka kursa yolluyorlar beni elif'i şu kursa gonderin yaranina dedim aileme niye hayatima ben yön veremiyorum ne yapicağima yapmicagima hep başkalarimi yönlendiricek beni dedim hiç ses çikarmadilar söylediğim şeyleri ciddiye almiyorlar bile yaşadiğim şehirde ben mutsuzum yapamiyorum beni kimsenin tanimadigi şehirde hayat kurmak istiyorum herkesten uzakta kimsenin hayatima mudahale etmemesi için ailemin bazi vurdum duymazliklari beni kahrediyor dişlerime tel lazim bahsediyorum sen çalişinca kendi paranla taktirirsin yaparsin diyorlar herşeyi banada yüklüyorlar yıllardir diş doktoru tel lazim kiziniza dedi umursamadilar bide tek çocugum ablam abim ve kardeşim falan olsa dicem tamam hep benim için ugraşmalari gerekmiyor diye ama tek olmama rağmen sağliğimla ilgilenmiyorlar dişlerimden gülmek istemiyorum çenem dar gelişmiyor annem şikayet ediyor yuzum niye biraz uçgenimsi diye anlatiyorum sen caliş kendi paranla taktirirsin diyor 19 yaşina giricem bu gidişle 22 yada 23 yaşinda belki taktirabilirim makyaj yapmama karişiyorlar saçlarimi düzleştirmeme bile ben kalabalikliği sevmiyorum sessiz sakin tek başima olmayi tercih ediyorum ama beni hep kalabalik ortamlara goturuyorlar duğunlere bile gitmek istemiyorum zorla goturuyorlar ya evde tek başima bile birakmiyorlar kız evde tek başina napar kendi evimizde napabilirim teyzeme bile beni tek başima yollamiyorlar diyorum teyzeme gideyim bilet alip onada rağzi değiller bazen goruyorum benden ufaklar gidiyor ben hâla onay bekliyorum ailemden yollamiyorlar annemle yolluyor hep annemle gitmek istemiyorum çunku annemle anlaşamiyoruz gittiğim yerde bile beni bunaltiyor teyzem bir şey anlaticam anlatamiyorum çunku annem duyunca hemen yuksek sesle konuşuyor sinir ediyor beni dinleme huyu yok başinda kotu bir olay varsa onu duyarsa o konuda takili kaliyor kafami utuluyor teyzeme anlattiğim şeyleri ben ailem anlatamiyorum bana bi olanak bile sağlamiyorlar başka şehirde yaşamak istiyorum yeniden bir hayat kurmak istiyorum diyorum olmaz babamin korkusu başka şehirden kismet bulup o şehire gidicem korkusu var bu dusunleri benim hayallerime önem vermemeleri beni onlardan itiyor uzaklaştiriyor çaresizim iyice ne yapicami bilemiyorum bile kimsede biraz olsun benim arkamda durup destek olmuyor hep karişiyorlar olmaz vs diye artık içim yaniyor kendi ailem bana bi destek vermemesinden