Çaresizim

Elifistanbul1998

Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2016
27
5
Herşey herkes sanki beni sinir etmek için uğraşiyor durmadan hayatima karişmalari laf etmeleri ve aileminde daha doğrusu annemin yaninda hayatima mudahale ederlerken annem hic bir zaman o benim kızım senin onun hayatina laf etmen gerekmez gibi cumlerler kurmadi hiç bir zaman fikirlerimi soyluyorum sen ne anlarsin ki deyip benim susturmalarina sinir oluyorum altta kalmiyorum laf sokuyorum o kişilerden uzaklaşiyorum araya mesafe koyuyorum ama yinede dibimdeler üniversiteye yeni başlamiştim ama istediğim bolum ve istediğim şehir olmadi ailem yollamadi hayallerimi sormadilar hiç bir zaman ne yapmak istiyorsun düşüncen ne diye istemedigim şehire okumaya gittim yalan yanliş bir bilgi gitmiş babama beni okuldan aldi kendi kanindan olan cocuguna değilde başkalarina inandi hep öyleydiler şimdi evde oturuyorum kursa gitmek istiyorum kuaforluk ile ilgili her ayrintisini öğrenmek için ama yaşadiğim şehirde yok başka şehire gitmem gerek aileme bahsettim onaylamadilar o belgeyi alipta napican ne edicen kuafor olurum merağim var ama başkasi dedi diye şuanda başka kursa yolluyorlar beni elif'i şu kursa gonderin yaranina dedim aileme niye hayatima ben yön veremiyorum ne yapicağima yapmicagima hep başkalarimi yönlendiricek beni dedim hiç ses çikarmadilar söylediğim şeyleri ciddiye almiyorlar bile yaşadiğim şehirde ben mutsuzum yapamiyorum beni kimsenin tanimadigi şehirde hayat kurmak istiyorum herkesten uzakta kimsenin hayatima mudahale etmemesi için ailemin bazi vurdum duymazliklari beni kahrediyor dişlerime tel lazim bahsediyorum sen çalişinca kendi paranla taktirirsin yaparsin diyorlar herşeyi banada yüklüyorlar yıllardir diş doktoru tel lazim kiziniza dedi umursamadilar bide tek çocugum ablam abim ve kardeşim falan olsa dicem tamam hep benim için ugraşmalari gerekmiyor diye ama tek olmama rağmen sağliğimla ilgilenmiyorlar dişlerimden gülmek istemiyorum çenem dar gelişmiyor annem şikayet ediyor yuzum niye biraz uçgenimsi diye anlatiyorum sen caliş kendi paranla taktirirsin diyor 19 yaşina giricem bu gidişle 22 yada 23 yaşinda belki taktirabilirim makyaj yapmama karişiyorlar saçlarimi düzleştirmeme bile ben kalabalikliği sevmiyorum sessiz sakin tek başima olmayi tercih ediyorum ama beni hep kalabalik ortamlara goturuyorlar duğunlere bile gitmek istemiyorum zorla goturuyorlar ya evde tek başima bile birakmiyorlar kız evde tek başina napar kendi evimizde napabilirim teyzeme bile beni tek başima yollamiyorlar diyorum teyzeme gideyim bilet alip onada rağzi değiller bazen goruyorum benden ufaklar gidiyor ben hâla onay bekliyorum ailemden yollamiyorlar annemle yolluyor hep annemle gitmek istemiyorum çunku annemle anlaşamiyoruz gittiğim yerde bile beni bunaltiyor teyzem bir şey anlaticam anlatamiyorum çunku annem duyunca hemen yuksek sesle konuşuyor sinir ediyor beni dinleme huyu yok başinda kotu bir olay varsa onu duyarsa o konuda takili kaliyor kafami utuluyor teyzeme anlattiğim şeyleri ben ailem anlatamiyorum bana bi olanak bile sağlamiyorlar başka şehirde yaşamak istiyorum yeniden bir hayat kurmak istiyorum diyorum olmaz babamin korkusu başka şehirden kismet bulup o şehire gidicem korkusu var bu dusunleri benim hayallerime önem vermemeleri beni onlardan itiyor uzaklaştiriyor çaresizim iyice ne yapicami bilemiyorum bile kimsede biraz olsun benim arkamda durup destek olmuyor hep karişiyorlar olmaz vs diye artık içim yaniyor kendi ailem bana bi destek vermemesinden

Başka okula derslerimin ortalamasi ile geçiş yapicaktim ikinci dönem olmadı en azindan denemek için gittim birşeyleri yapabilirim diye ve hiçbir şey düşündüğüm gibi olmadi

Şımarık birisi değilim olmayada uğraşmiyorum sadece ne istediğimi napmak istediğimi biliyorum ama ailemi ikna edemiyorum anlatiyorum açikliyorum bazi şeyleri yine kendi dediklerini söyluyorlar bana firsat vermiyorlar

İstediği şehir ve bölüme gidememiş istemediği şehre gitmiş yani ben okuyunca böyle anladım belki yanlıştır ama :)
evet istemediğim şehire ve bölüme okumaya gittim daha fazla yaşadiğim şehirde bulunmamak için ders ortalamam ile başka okula geçiş yapmayi dusunuyordum en azindan bir yerden başlamak istedim istemeyerekte olsa sonra benim dusundugum gibi olur bazi şeyler diye umid ediyordum ama hiçbiri olmadi

Şımarık birisi değilim olmayada uğraşmiyorum sadece ne istediğimi napmak istediğimi biliyorum ama ailemi ikna edemiyorum anlatiyorum açikliyorum bazi şeyleri yine kendi dediklerini söyluyorlar bana firsat vermiyorlar
Hakkında iyisi ne ise o olsun daha genç ve yolun başındasın
Ailenin hata yapmadan korkup üzerine titriyorlar sanırım bu seni bunaltmış
Biz burda ne hikayeler okuyoruz haliyle çok zor anne baba olmak onlarıda anlıyorum kısmen senide
Ailenizden ile iletişim kurunuz kendinizi dünyanızda hapsetmeyin

Fazlasiyla bunaltti beni ailemle iletişim kurmaya çalişiyorum birşey anlatmaya başliyorum ama verdikleri cevaplar ve tepkiler çok acayip dinlemeden cevap bile veriyorlar bazi konulara takilip kaldiklarinda hep bana o konudan bahsediyorlar surekli takilmicak konulari fazlasiyla kafalarina takiyorlar

hadi hepsi bir yana da şu tel olayı çok üzücü...
Sizlere belki saçma geliyor olabilir ailemin yaptirmamasi ama öyle değil işte her defasinda söylüyorum dile getiriyorum doktora gidiyoruz doktor da söylüyor ama hâla takilmadi her seferinde sen kendin yaptirirsin diyorlar kendi parani kazanmaya başlayinca geç olmadan ben takilsin istedikçe ailem taktirmiyor erteliyorlar hep daha ne kadar ertelemekte kararlilar bilmiyorum

Evlatlık mısınız diye aklıma gelmedi değil. Zira normal değil. Bir de tek çocuksun daha bir ilgili olmaları lazımken neden böyle yapıyorlar?
Maddi durumunuz nasıl ve acaba güvenlerini sarsacak bir şeyler mi yaptın?

Canım ben saçma bulmadım, üzücü buldum ve maalesef şu anda çözüm üretemiyorum, zor bir ailen var
Teyzeni ikna et anneni ikna etsin diyeceğim ama bunu zaten denemişsindir herhalde

Maddi durumumuz iyi güvenlerini sarsicak bir şey yapmadim da bende diyorum evlatlikmiyim diye annem diyor ben erken menopoza ayrildim diye annem 1978 yilinda evlenmiş ve 20 yaşindaymiş 1998 de ben dunya gelmişim tam 20 sene sonra diyorum niye hiç hamileyken fotografin yok diye elimizdeki fotograflara bakiyorum özel günlerde hep fotograflari var ama hamileyken hiç yok aşı kartlarimi vslerimi hiç ortalikta yok doğum saatimi soruyorum hatirlamiyor bile

Aslında anlamıyorsunuz birbirinizi
Bir yerde güven problemi var
Konu dediğiniz şey neyse yıpratıcı olmuş aranızda bunu aşmaları aşmanız lazım
Size değer vermeyen aile üniversiteyede göndermezdi ne olmuş ise orada olmuş
Diş telini bile problem yapıyorlarsa!

Ben en çok diş teli mevzusuna takıldım.madem maddi güçleride var kendin yaptırırsın nedir.yanlış anlamada çok cahil kalmış kendini geliştirememiş zihniyette insanlar mı acaba ailen yani kötülükten değilde geri kafalılıktan böyle davranıyorlar acaba

Canım ben saçma bulmadım, üzücü buldum ve maalesef şu anda çözüm üretemiyorum, zor bir ailen var
Teyzeni ikna et anneni ikna etsin diyeceğim ama bunu zaten denemişsindir herhalde
Denedim teyzemde dedi hep hatta beraber goturelim dişciye ben karşilayayim parasini dedi sağliği önemli ertelemeyin dedi onuda kabul etmediler haziran ayinda annem dişlerini çektiriyordu diş yaptirmak için bende gittim yaninda ve doktora gösterdim dişlerimi tel lazim mi diye annem iyice duysun diye çenen dar gelişmiyor ve dişlerin sola doğru kayik dedi bi git fikir al içinde kalmasin ama benden tavsiye biran önce taktirmanda fayda var dedi anneme dedim bak randevu alayim gideriz dimi diye baştan tamam dedi her sorduğumda ben onca yol çekemem git gel masraf idare ediyor işte seni dişlerin dedi ama öyle değil işte gülemek bile gelmiyor içimden çenem genişlemediğine yüzüm üçgen şeklinde biraz üçgenimsi olur mesala ama benim öyle değil neden yaptirmamakta israrcilar anlamiyorum sağliğim en önemlisi ve ben 27 aralikta bayginlik geçirdim evde gece yarisi bayildim beni bulup kendime getirdiklerinde babama acile gidelim dedim baksiinlar diye kalkip göturmedi bile sabah sağlik ocaginda kan tahlili yaptirdik sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…