- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.517
Bende bu yumurtayı yazacaktım. 5 6 yaşlarımda benimde ayağıma çaydanlık dökülmüş annem bu yumurtayı yapmış ve ara ara zeytin yağı sürmüş hiç iz kalmadı.Kantaron yagı diyorum yada arı mumu alın aktardan yada yumurtanın sarısını teflon tavada yagsız kavurun yagı çıkana kadar sonra tulbetin içine katın yagını elinizle bastırarak yagını çıkarın o yagı yanıgına surun iz kalmıcak bu size söylediğim 3 yag dan birini alın arı mumunuda eritin sıcak suyun ısısıyla eritin çok geçmiş olsun
Benimde sol ayagıma caydanlık dökülmüş 5-6 yaşında yengem yumurta kürünü yapmış iz bile yok 1. Derece yanıktıBende bu yumurtayı yazacaktım. 5 6 yaşlarımda benimde ayağıma çaydanlık dökülmüş annem bu yumurtayı yapmış ve ara ara zeytin yağı sürmüş hiç iz kalmadı.
Canım o cok kucuk gececektır. Ben ılk okula giderken caydanlık sobanın ustunden yer sofrasına yenı konulmuştu bende tam oturayım derken o kaynar cay komple diz kapağı bolgeme döküldü diz kapak ve üstü komple su kabarcıgı. Okula gıdıcektım tamda. Ahh cok cektım dr da gitmedik nedendir bilmem. 1 hafta sonra okula basladım ılk gun 2 cocuk kosarken bana carptı dustum patladı baloncuk olan yerler corabımı kesip yenıden sarıldı. Gectı gıttı iz falan yokBenim yuzumden kızımın bacagina 1bardak cay dokuldu ve 2. Derece yanik olustu acile goturdum sardilar 3 gun oldu.napcam.bilmiyorum cok uzuluyorum acildeki dr a dedim merhem falan yailzmicakmisniz diye.13 aylik oldugu icin yazanam dedi.kizlar basina boyle bisey gelip iz kalmadan kurtulabilen varmi nolur biseydiyin.fito yada anestol merhemalsam boyle kullanan varmi
Fito kullanılır büyüklüğü ne kadar yaranın bilmiyorum ama.. Mutlaka kullanılan ilaçlar var .. Pediatri uzmanına git kesinlikle.. Çok geçmiş olsun kuzum benim ya tez zamanda iyileşir inşallahBenim yuzumden kızımın bacagina 1bardak cay dokuldu ve 2. Derece yanik olustu acile goturdum sardilar 3 gun oldu.napcam.bilmiyorum cok uzuluyorum acildeki dr a dedim merhem falan yailzmicakmisniz diye.13 aylik oldugu icin yazanam dedi.kizlar basina boyle bisey gelip iz kalmadan kurtulabilen varmi nolur biseydiyin.fito yada anestol merhemalsam boyle kullanan varmi
Yeğenimin 8 aylıkken yüzü ütü ile yandı ama doktor 1-2 krem verdi bi de güneşten korudular iz kalmadan geçti. Onların hücreleri kendini daha iyi yenilediği için iz kalma ihtimali daha düşük ama farklı bir doktora daha gitmek de yarar var benceBenim yuzumden kızımın bacagina 1bardak cay dokuldu ve 2. Derece yanik olustu acile goturdum sardilar 3 gun oldu.napcam.bilmiyorum cok uzuluyorum acildeki dr a dedim merhem falan yailzmicakmisniz diye.13 aylik oldugu icin yazanam dedi.kizlar basina boyle bisey gelip iz kalmadan kurtulabilen varmi nolur biseydiyin.fito yada anestol merhemalsam boyle kullanan varmi
Canım kantaron çok işe yarayan bişey bi denesenBenim yuzumden kızımın bacagina 1bardak cay dokuldu ve 2. Derece yanik olustu acile goturdum sardilar 3 gun oldu.napcam.bilmiyorum cok uzuluyorum acildeki dr a dedim merhem falan yailzmicakmisniz diye.13 aylik oldugu icin yazanam dedi.kizlar basina boyle bisey gelip iz kalmadan kurtulabilen varmi nolur biseydiyin.fito yada anestol merhemalsam boyle kullanan varmi
Acildeki doktorla sınırlı kalmayın. İmkanınız varsa yanık ünitesine gidin. Kızım babaannesinde kaynar suyla yanmıştı. Yanık ünitesinde tedavisi oldu. İz kalmadı. Yanık ünitesi yoksa bile dermatolojiye falan gidin.Evet krem veremem bebek o daha dedi acildeki doktor..siz hangi merhemi kullandiydiniz.cok zormus yanik ooff gördüğüm zaman mahvoluyorum.Eki Görüntüle 2570779
Bu öneriye şimdi domuz yağı günah falan diyenler çıkarsa şaşırma :)Küçükken ocaktaki çaydanlık belimden aşağı devrilmişti. Fena halde yanmıştım. Acile gittik deriyi soyup saracaklardı babam izin vermedi kuzenimin bacağında gerik şekilde iz kaldığı için. Sonra farklı bi doktora gittik. Doktor bi kaç krem ve temizlemek için eczacının hazırladığı sarı su verdi. Babam doktora koca karı ilaçları diyolar kullansak nolur dedi. Doktorun dediği şey keşke domuz yağı bulup sürseniz oldu. Babam baya gezdi buldu. Sabah akşam sürdük ve 1 haftada yanıklarım geçti ve hiç izi kalmadı. Yanık deyince size diyebileceğim tek şey domuz yağı.