Caresiz ve bitkinim kizimin bacagi yandi

Çok geçmiş olsun. Kuzenimin bacağına biz küçükken bir demlik kaynar çaydanlığın üstüne düştü... Çok feciydi... Ama şimdi hiç iz yok çok şükür. Üzümleyin elbet geçer... Bence cildiye yada çocuk doktoruna tekrar götürün...

Hanfendi doktor merhem veremem demis burdakiler sunu sür dese sürecek misiniz? Nolur yapmayın işin ehlinden iyi mi bilecekler? Sakın cocuga yok balmumu yok bilmem ne kocakarı ilacı sürmeyin. Yanık denen şey açık yaradır. Enfeksiyon kapar. Allah korusun çok ciddi sonuçları olur. İkinci dereceymis çocuk da ufacık inşallah iz kalmadan iyileşir. Çocugunuzu tehlikeye atmayın.

Sanada gecmis olsun canim bunu cumaretsi gunu cektim.ogun goturup tekrar sardırdik.cildiye mi gidim yoksa cocuk dr nami gitsem cok agliyo gerci hastaneden iceri girdiğimizde
Hanımefendi hastaneye girince ağlıyor diye çocuk bu şekilde evde tutulmaz ki. Bi çocuk doktoruna götürün yaşına göre krem verir . Parmağımızın ucu yansa günlerce sızlıyor. Ağzı var dili yok çocuğun kim bilir ne kadar canı yanıyordur . Krem sürülmezse gerilir o bölge daha da acır. Yanığa kantaron yağı da sürülür ama o sonraki aşama, şu an ağrı kesici etkisi olan ve nemlendirecek bir şeyler kullanılmalı

Elime kaynar su dokuldu cay demlerken elimi yaktim 2. Derecenden de fazlaydi yanigim kemiklerim gozukuyordu en son hatta. Ama cok sukur simdi iz yok hicbir belirti yok yandigina dair hatta. Yesil elma püresi sariyordum elime hep belki de o etkili oldu blmiyorum deneyin derim.

Çocuk doktoruna gidin ya da bir cilt doktoruna. Acilde genelde pratisyen hekimler oluyor, küçük çocuk olunca uzman olmadıkları için ilaç vermek istemiyorlar.
Bebeklere bile en basitinden yanık kremide olan hametan kullanılınıyor. Yani bebek diye ilaç verilmez diye birşey yok

Benim 1 yaşındayken ayaklarima sobanın üstündeki kaynar yemek dökülmüş. Hatta coraplarimi cikarirken ayak derilerim soyulmus. Annem baya iyi pansuman yaptığından krem vs sürüldüğünden bahsetmişti

Şimdi hiç iz yok şükür

Yazması lazım başka doktorada götürün benim kizimada küçükken çaydakliktan dökülmüştü ayağına çay derisi erimişti resmen çok kötüydü hemen sardılar krem verdiler kullandık şükür iz felan da kalmadı ama bi uyuşturucu krem şart bence tabi ki doktordan daha iyi bilemem başka doktorada götürün bizde 2 yaşında falandık bu olayı yasadigimizda

Benim cocugumda yandi hastanede yattik 1 yasindaydi. Fito surdurdu doktor. Smayrica bal mumu ve baska krem kullandim. Simdi hic iz yok. Fito surunce yalniz gunese hic cikmayacak yada gunes kremiyle cikacak

Cocuk agliyor diye doktora götürmemek olmaz ki.Aglasin susar.İgne olmayacak ki.Krem yazacak doktor dönülecek.İhmal etmeyin bence.Siz sakin sakin konuşarak anlatin,dil dokün.Susar.

Öncelikle geçmiş olsun
Bütün tavsiyelere bakamadım ama hemen yazayım istedim, ev yapımı kantaron yağı bu tür olaylara birebir, hem acısını azaltır hemde iz kalmamasını sağlar, doğal bir yöntem

Bize de aynidi 9.ayda oldu iyilestirici merhemler vermisti izi hiç kalmadi 1 sene sonra tamamen yok oldu. İyileştirici etkili br yag var orijinalini bulun sürün ama önce iyilessin kantaron.

Evet krem veremem bebek o daha dedi acildeki doktor..siz hangi merhemi kullandiydiniz.cok zormus yanik ooff gördüğüm zaman mahvoluyorum.Eki Görüntüle 2570779

Oy kuzum cok gecmis olsun
Benim oglumunda eli yanmisti ben hergun sargiyi yeniledim, geceleri ise acik birakarak uyuttum, hava almasi lazim cunku.
Ben antiseptik krem kullanmistim birde gunluk dezenfekte ediyordum yanik bolgeyi.

Oy kuzum benim merak etmeyin bebeklerin vücüdü daha hızlı yenileniyor kısa surede iyileşir inş yinede saģlık ocagına doktora götürün belki verebilecegı uygun krem falan vardır en azından iciniz rahatlar

İzler için kantaron yağı iyi gelebilir.yukarda yazan arkadaş oldu mu bilmiyorum ama. Biz bi yaşlı için kullanmıştık çabuk iyileşmesini ve iz kalmamasını sağladı hem de büyük bi yanıktı. 7 aylık oğlumun yarası için de doktor verdi, yakınlarda. Enfeksiyonu önler,çabuk iyileşmesini sağlar dedi. Umarım size de faydası olur. Geçmiş olsun. Ayrıca yukarda fito kremden de bahsetmişler onu ben de her şey için kullanıyorum nerdeyse.

Ilac adi vermek umarim yasak degildir.Madecassol kremi mutlaka tavsiye ederim,gecen kolumu firin temizledigim sprey ilac yakti hatta oyle yakmiski koca bir delik gibi bir seydi o kremi durdugum an acisini aldi ertesi gunu yarayi kabuk bagladi.hucre yenileyici bir krem,icindeki centellada aciyi,siziyi hafifletir,yara izini iyilestirir.Sivilce izine falan kullananlar oluyor.internetten arastirabilirsin .birde sudocrem kremin varsa oda yaralar icin cok iyi,ikisinide donusumlu kullanabilirsin tavsiye ederim

Kantaron yagı diyorum yada arı mumu alın aktardan yada yumurtanın sarısını teflon tavada yagsız kavurun yagı çıkana kadar sonra tulbetin içine katın yagını elinizle bastırarak yagını çıkarın o yagı yanıgına surun iz kalmıcak bu size söylediğim 3 yag dan birini alın arı mumunuda eritin sıcak suyun ısısıyla eritin çok geçmiş olsun

Birde tahinin uzerine çıkan yagı alıp surun yanmasını alıcak hemde iyi gelicek

Hametan krem. Bebeklerde kullanilabilir.
Bir de eczanelerde yanik icin solusyon yaparlardi eskiden. Sari renkli bir solusyondu. Hala yapan var mi bilmiyorum.
Hametan kullanabilirsiniz.
Yumurta akı da yanik icin birebirdir.
Cok gecmis olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…