• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çantacı dükkanı açmak istiyorum

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.983
173
kızlar benim babamın ist. çok merkezde olmayan bir arsası vardı. amcamlarla falan ortak. neyse orayı mütahitte verdiler ufak bir dükkan düştü. cadde üstü ama çok işlek değil. çünkü daha büyük ve işlek iki cadde var. babam kiraya vermek istiyor. fakat ben işletmesini istiyorum.şu an ağır bir işte çalışıyor ve çok yıpranıyor. daha rahat olur diyorum.

babam riski göze alamıyor kredi borçları falan çünkü.

ben önayak olup açmak istiyorum bişi. ama ne açmalı bilemedim. çok işlek bi yer sayılmaz. çantacı falan nasıl sizce. çantacıların kazancı hakkında fikri olan var mı.

ne yapmalı sizce??

Son düzenleyen: Moderatör:
biz de 1 sene oldu tuhafiye-çocuk giyim üzerine bi dükkan devraldık(annem devraldı onunla çalışıyorum) esnaflık çok zor dükkan gideri fazla oluyor eğer dükkan işlemezse borçlarda varsa daha çok sıkıntıya düşebilirsiniz esnaflık tamamen risk işi tutabilir de tutmayabilir de...tutmamasını da göze alıyorsanız deneyin derim..

insanlarla uğraşmanın zorluğuna girmiyorum bile baban çok sabırlı biri değilse o da ayrı bi zorluk...çanta satacaksa müşteri kitlesi genelde kadın olacak ve inan kadın müşteri çok zor:)bu düşüncemden bana kızanlar olacaktır mutlaka ama gerçek bu tecrübeme dayanarak söylüyorum erkeklere satabileceğiniz ürünler üzerine bi dükkan açsanız daha kolay olabilir:9:

Son düzenleme:
şuanki işinden önce satış işinde çalışıodu. o işi yapar da önemli olan karı. karlı olur mu. şu anda bedenen çalışıyor. bu işe girdiğinden beri 2 -3 yaş birden yaşlandı sanki.

şuanki işinden önce satış işinde çalışıodu. o işi yapar da önemli olan karı. karlı olur mu. şu anda bedenen çalışıyor. bu işe girdiğinden beri 2 -3 yaş birden yaşlandı sanki.

daha önceden tecrübesi varsa yapabilir o zaman..kara gelince modayı takip edebilirsen karlıdır çanta işi müşteriyi yakalamak önemli

Bi sermaye bi de müşteri yönünden endişeliyim zaten.2- 3 milyarla başlanabilir mi acaba bu işe. Ya kısmet gerçi bu işler ama olsa ii olurdu. Bu işin toptancıları nerde biliyor musunuz.

çanta satmadı da bir firmada giyim firmasının toptancısında çalışıyordu.

moral bozmak gibi olmasın ama 2 3 binle biraz zor gibi..çanta ayakkabı gibi şeyleri biraz çeşit sattırır..dükkana raf filan da lazım sonuçta...5bini bulabilir..biz genelde istabul eminönü tarafındaki toptancılara gideriz oralarda herşeyin toptancısı var başka yerde bilmiyorum

İslek olmayan bir caddede asla ve asla is kurmak aklinizdan gecmese keske.

Dukkanin yeri gercekten cok cok onemli. Soyle dusunun, bir caddeden gun boyu 50 kisi gecer, bir cadde vardir 1000 kisi gecer. O gecenlerden kaci iceri girer, kaci alisveris yapar?

Veya bu ise girmeden once usenmeden bakin. Oradan kac insan geciyor, gecen kisilerin ekonomik durumu, sosyal yasantilari nasil gorunuyor? Hedef kitleniz mi? Cok iyi bir arastirma yapmadan sakin ola acmayin. Ben o hatayi yaptim islek olmayan bir yerde arastirmadan actim, butun varligim gitti zamaninda. O yuzden cok hassasim bu konuda.

aslında işlekle işleksiz arası bir yer :) cadde ama daha çok araba geçio. bana göre orada gıda gitmez mesela. ama çevrede pek çantacı yok. sırf çanta satan bi yer. ii çantalar olursa çevrreden gelen olur die düşünüyorum. birde bu yer bir iki yıla kadar işlekliği artacak bi yer . şimdi kiraya verilse iki yıl sonra kiracıya çık denmez. şu anda da sermaye sıkıntısı var işte. kredilerimiz olmasa rahatça girerdik de. ben gene de iyice araştıracağım bu çantacı işini. sırf çantacı düşünüyorum. netten araştırdım biraz ama pek bilgi bulamadım. birde burdan sormak istedim. belki bu işi yapan vardır die

Bizim bir tanıdığımız yapıyordu bu işi ama onlar bijuteri + çanta
satışı yapıyorlardı küçük bir dükkanda. İşleri pek iyi gitmedi.
Dükkanı kapatıp sosyete pazarında tezgah açmaya başladılar
ve şu an işleri oldukça iyi. Türk insanı mağaza değil pazar
alışverişini daha çok seviyor. Acaba dükkanı kiraya verip
geliri ile mi iş yapsanız???

Allah yardımcınız olsun canım ya, ticaret zor. Cesaret istiyor.
Bir de Türkiye'de ticari hayat tahmin edilebilir birşey değil.
Bir ticaret firmasında çalışıyorum ve oradan biliyorum. Anlaşmalı
olduğumuz yurtdışı kaynaklı firma araştırma yaparken Avrupa,
Amerika, Asya ve Türkiye pazarı araştırmalarını ayrı yapıyor. Çünkü
dünyada tutan bir ürünün bizler yüzüne dahi bakmıyoruz.

Kalbin çok güzel, çok iyi bir evlatsın... İnşallah babanı rahat
ettirecek bir çözüm bulursun.

Esnaflık zor canım,

Dükkanın sizin olması bir avantaj tabii,enazından kira derdi yok.

Babanızın niyeti yoksa fazla ısrarcı davranmamanızı tavsiye ederim,işler kötü giderse sonra kendinizi suçlarsınız.

başkalarının işine karışmayı sevmem ama bu konuda tavrım net.

BU SERMAYE İLE ASLA DÜKKAN AÇMAYIN.

dükkan açmak sanıldığı kadar kolay değil. öncelikle vergi dairesi, belediye, yazar kasa, fatura, elektrik, su, vergi derken sermayenin bir kısmı gidiyor. dükkanı dizayn etmek ve mal almak da sermayenin tamamını götürür.

babanın satış tecrübesi var. çok yoruluyor diyorsun, o zaman ya iş değiştirsin yada pazarda tezgah açsın.

üstelik borçlarınız da varmış.

dükkanı kiraya verin, kirayı bir köşede biriktirip 3 sene sonra sermaye olarak kullanın daha iyi...

inan ticaret çok acayip birşey...

İlla çantacı mı olmalı ? Bu ara nerede olduğunun önemi yok yiyecek çok gidiyor. Hele de güzelse, temizse insan ara sokak vs bakmaz. Yol kat edersin gene gidersin. Yöresel olur, sulu yemek olur.

Ha olmaz derseniz, çevrede okul varsa kırtasiye olur.

sermayeniz kendinize ait olsaydı (kredi vs olmasaydı). denenebilir derdim. ticaret çok riskli. işletme derslerinde öğrettiklerinden birisi ilk bir kaç ay para getirmeyebilir, göz önüne almanız gerekti. gelen geçenin (araba hariç) zor olduğu yerde satış çok zor. kaldı ki şimdi işlek caddelerde de zorlanıyorlar. sizin yerinizde olsam biraz beklerim kira getirisi olur. eğer cadde daha da işlek hale gelirse sonra düşünürdüm. ayrıca sermayenizinde size ait olması önemli. "Taşıma suyla değirmen dönmez", diye atasözünü unutmamak lazım.

şehir merkezinde kuaför vardı kiracı. kirayı ödiyemedi. bir sürü yere borç takmış, adam hapse girdi çıktı. kolay değil esnaflık.

başka bir tanıdığımız sizin dediğiniz işi yaptı. 2 katlı çok işlek caddedeydi. nasıl olduysa 2 yıl sonra kapattılar.

başka biri de sanayide dükkanı varmış, eşimden karım hasta diye borç istedi. 1 aylığına istedi. 5 ay geçti halen yok. milletten de para istemeye devam ettiğini öğrendik.

bunlar kötü örnekler. tabi iyi örnekleri de vardır. ama ben pek iç açıcı bulmuyorum.

en azından yanımda batmasını göze alacağım param olmalı. gitsede sorun olmayacak param. sonra dükkan açarım.

Açıkçası 2 bin lirayla sadece dükkanın mali işlerini halledebilirsiniz. Dükkan idare etmek çok zor.

Benim eşim kuaför. işlerimiz çok iyi ama elektriği suyu vergisi malzemesi elemanları yemesi içmesi vs. Dükkanın gideri bitmez. Belirle sürelerle dekorasyon değişimide olmalı.

En iyisi başkasının yanında maaşlı çalışmak.

Açıkçası 2 bin lirayla sadece dükkanın mali işlerini halledebilirsiniz. Dükkan idare etmek çok zor.

Benim eşim kuaför. işlerimiz çok iyi ama elektriği suyu vergisi malzemesi elemanları yemesi içmesi vs. Dükkanın gideri bitmez. Belirle sürelerle dekorasyon değişimide olmalı.

En iyisi başkasının yanında maaşlı çalışmak.

açıkcası benim hayalim bir pastane işletmek çanyacı da güzel fikirmiş :16:

belki iki sene sonra falan bende pastane işletebilirim....... bekarlıktan beri hayalimdir bu benim ama şuan maaşlı işte çalışmak iyi ...

borcu olan biri için en iyisi sabit getir hemde bu paradaa çöpe gidebilir o yüzden girişmeyin derim ben borçlarınız bitsin hem oradan kira gelir ise daha çabuk biter borç ... ondan sonra istediğiniz bir yer açabilirsiniz..

Ben 1 yıl oldu bir ayakkabı çanta dükkanı açtım avm de , ama çok büyük bir avm düşünme..
1 yılda 60 milyar para harcadım , ilk açmada sadece 25 bin TL para harcadım,, öyle 2 bin liralarda olcak işler değil
Ticarette çok gider var , her türlü gider sana ait olur kendi işin olduğunda , ayrıca manevi olarakta cok emek ister..
İnsanlarla uğraşmak tarif edilemez derecede zordur yaşamayan bilmez yani.
Ben kaliteli çantalar satıyorum ciddi paralar harcıyorum , 2 haftada bir mal alıyorum 10 bin TL bir gidişte harcıyorum ki 30 M2 bir dükkan yani sen düşün..Kaliteli ürün satıyorum ki geri dönüşler olmasın diye , hele ucuz mal aliyim dersen geri dönüş hiç bitmez.Yani olay satmakla bitmiyor.Kendi işini yapmanın tabiki çok güzellikleri var , ama küçük bir çantacı bile açsan en az kenarında 30 bin lira bu işe hibe edeceğin paran olacak..Ne kadar mal o kadar satış yani..İyi düşün

Bol şanslar

biz yaklaşık 25 yıllık esnafız...esnaflık çok zor çokk...hele de bayanlara yönelik şeyler...kadınlar gezerlek incik cıncık ederler ararlar en ucuzunu bulur gider ordan alırlar..devamlı modası geçer ha bire mal alman lazım..tabi öncelikle de eski malların satılması lazım..ben bile hep derim babama keşke memur olsan diye..ki kazancımız gayet yerinde olduğu halde..

yerinde olsam babanın,orayı kiraya veririm her ay temiz para gelir elinize..bir de işlek değilse eğer çok zor...baya bi sermayen olmalı..ilk zamanlar iş olmayabilir faturalar vs için....2-3binle zor be cnm...
emin ol esnafken baban daha çok yıpranır,bedenen olmasa da ruhen...

esnaflığa ilk önce tezgah açarak başlamalısın ki devamlı müşterilerin olsun,seni nerde olsa gelip bulur onlar...

Back
X