Canımı yakan psikolog ve psikiyatrlar !!! Lütfen bana iyi birini önerin :(((

ilk ikisine bir şey diyemiyorum, yazık'tan başka; fakat sonuncusu haddime düşmez ama iyi bir meslek elemanıymış. artık psikoloğa mı psikiyatra mı gittiniz tam anlamadım ama. psikolojik sğalıkla ilgilenen insanlar tavsiye vermez, sarılıp "geçecek" demez, bol bol susar... bunlar bu işin idealize edilmiş halleridir, olması gerekendir. ama ben artık bu bilgilerin batı kaynaklı olduğu ve bizim toplumumuza uymadığı kanaatine verdim. psikologlara öğretilen bunlar; ama alanda istenilen bu değil sizde de görüldüğü gibi. psikologlara tavsiye, teselli iletişim engeli diye öğretilir; ama adam alana bir çıkar, karşısındaki gözlerini açmış, süper bir tavsiye bekliyor, öyle bir tavsiye ki hayatı değişecek... toplumumuza uygun bir terapi şekli geliştirilir umarım. davranışsal çabalar sizde güzel etkiler oluşturabilir.

merhaba, konuyu krizsavarın yorumu sayesinde gördüm. daha önce görsem daha iyi olurdu sanırım zira hesabınız pasif halde şuan.
hiç bir psikolog ilaç yazamaz önce buna bir açıklık getirelim ..
sonrasında psikologların "tamam simge herşey yoluna girecek" demesi gerektiği fikrine nereden inandınız bilmiyorum. her mesleğin bir prosedürü vardır değil mi? eminim çevrenizdeki bir çok kişi size sarılıp "üzülme simge, sen bunları haketmedin simge" demiştir. eğer bir psikologa gidiyorsanız bu tepkileri, size sarılmasını ondan bekleyemezsiniz. psikolog bir aynadır, duygular karşısında nötr olmalıdır ki sizi size gösterebilsin.
ayrıca gittiğiniz psikologla 3 seans yapıp hiç birşey değişmedi diyorsunuz. sizin 29 yılda oturmuş kişiliğinizi, değişmesini istediğiniz duygularınızı psikolog 3 seansta değiştiremez, çözemez. çözerim diyorsa sadece yalan söylüyordur. verdiğiniz fiyatta gerçekten çok uç fiyat. keşke biraz daha ayrıntılı araştırsaydınız, daha önce gitmiş birileriyle konuşsaydınız
bence siz ne istediğinize bir karar verin.. gerçekten değişmek, şuan ki duygu durumunuzdan çıkmak mı istiyorsunuz, yoksa birinin size sarılmasını mı?
ilk 3 seansta psikolog size direk olarak birşey söylemez.. ayrıca tavsiye zaten veremez. hadi diyelim verdi. sizde gayet bu moddan çıktınız, iyisiniz, ooh hayat güzel. peki bir başka sorunla karşılaştığınızda ne olacak. ya yine çökerseniz? her seferinde psikolog mu çözecek sorunlarınızı? en iyi psikolog size "yaşadığım bu problemlerle nasıl baş edebilirim" i öğretendir, size sarılıp ağlayan değil. bu da 3 seanslık bir iş değil.
umarım alanında çok daha başarılı bir psikolog bulur, ve değişimin bir kaç seansta gerçekleşmeyeceğinin farkındalığıyla terapi sürecinize devam edersiniz

canım bu yanlız oturma sıkıntısı bir arkadaşımdada var bakkala bile yalnız gidemez herkesin ona baktığını alay ettiklerini düşünür halbuki her hangi bir özrü kusuruda yok piskolojik büyük ihtimal yaşım küçükken bendede vardı bu düşünce üstüne giderek kırdım bu durumu şimdi tek başıma alışverişe çıkıyorum yemeğe gidiyorum arkadaşlarımlada yapıyorum tabi ama yalnız daha rahat ediyorum arkadaş edinmeye gelince karşıdan bekleme ilk adımı ,sen at bu seni küçük düşürmez ne güzel bi işin var sosyal bi ortamdasın bir sürü arkadaş edinme şansın var .senden daha kötü durumda olup bütün gün evde oturan dışarı çıkamayan insanlar var sen pes etmeye meyillisin ilk önce bunu kır lisede yaşadığın olaylar özgüvenini yıkmış ama geri kazanmak senin elinde önce kendine güven kendini sev gerisi gelir emin ol

şu derdini acan arkadaslara hesap soran bazı arkadaşlar oluyor yada sert uslubla cevap veren ben buna cok üzülüyorum ya arkadaşlar.

Özgüven sorununun kaynağı diğer insanların senden üstün olduğu gibi çarpık bir düşünceye kapılmak..Öyle değil,herkes Allah'ın kulu.Herkes eşit..Herkes saygıyı hakeder..

Onların da çok eksikleri var...

Belki sen onlardan daha iyi ahlaklı bile olabilirsin...
Erdemli olarak'' bile fark atabilir bir insan bir insana..Mutlaka senin de güzel bir özelliğin yada özelliklerin vardır...

Sorun kaynağı evet biraz aile, biraz duygusallık,biraz kendini geliştirmemişlik..Hepsi birleşir böylesi durumlarda..Biryerlerde birşeyler yanlış olmuştur insan böyle hissediyorsa..Ama üstüne yapışacak değil..Ailenden öyle yetiştiysen değişebilirsin..Ben ortaokul lise zamanlarında sıkılgandım biraz,sonra sosyal faliyetlerle attım üstümden..

Teşhis ne dediler bu arada..Depresyon mu?Depresyon da özgüven eksikliği yapar..

Uzun zamandır mı böyle hissediyorsun yoksa yakın bir zamandan beri mi?

Psikiyatrlar hep kafalarında doğru ilacı yazmak için meşgul eder oan.Bizim anlattıklarımızı analiz etmeye odaklarlar kendilerini.Mesleki açıdan kendilerini ağır tutarlar,sarılmazlar sanıyorum..Mesela şöyle düşün,ben sağlıkçıyım,hastalar hep özel ilgi beklerler.Konu sağlık olunca beklentiler artıyor,hatta bu özel ilgi beklentisi sağlık çalışanını zorlanıyorbazen.. ,O da insan nihayetinde..Sende de oan öyle bir psikoloji oluyor.O yüzden seni anlıyorum ama bu beklentini doğru bulmuyorum...

Arkadaşın sarılabilir ama..Arkadaşın sarılmadığında kırılabilirsin..
Bazen arkadaşı bile sarılımıyor insana''geçecek''demiyor...Benim derdim de bu mesela..

Ben de çok gitmedim ama bir psikiyatrisin özel muayenehanesine bir yıl arayla 2 kez gittim:)(depresyon).Sebat dahi etmedim senin gibi..Oyüzden kadın beni anca tanıdı,tavsiye vermeye vakit kalmadı..45 dakika sürdü,kendisi sorular sordu bazen ,genelde ben anlattım.Verdiği antidepresanın faydası oldu biraz...Ama pahalı olunca sık gidemiyorum..
Gitmişken özele gitmek gerek evet doğru..Doğru değerlendirsini,etkin ilacı yazsın en önce o önemli..Tavsiye konusunda sana katılıyorum..Sanki pek birşey söylemeyecekler gibi...Bilişsel davranışcı psikoterapi varmış mesela,daha göremedim tabi....
Psikiyatr yeterli gelmiyorsa psikoterapiye; psiklolog için özel danışmalık merkezleri oluyor ek olarak onlar da olabilir belki ..Hem ilaç hem psikoterapi yani..Tercihin hep özel olsun,devlet hastanesini deneyeyim deme. Hasta çok vakit az..Dolayısıyla ilgi az..Üniversite proflarının özel muayenehanesi oluyorsa onlara git(ama doğru ilaç için)..O gittiğin ünlü doktor psikiyatr mı , yoksa psikolog mu?Psikiyatrsa ilaç yazmış olmalı,yazdı mı?Psikologsa ilaç yazma yetikisi olmaz zaten,psikoterapi yapar..
Dediğim gibi ben daha çok denemedim,göreceğiz..Umarım doğru doktoru bulursun..Ama çok beklenti içinde olma..Beklentileri fazla tutmak hayal kırıklığı oluşturur..

Mesela arkadaşlarından da seni davet etmelerini bekliyorsun..Bekleme..Ben de geliyorum deyip git onlarla..Sakın tek yememek için hiç gitmeyeyim deme..Sırf bunun için yemekten vazgeçilir mi?Üstelik performansın düşüyormuş..Gerekirse tek ye..Hayatının merkezi kendin olsun...Başkaları yemekteymiş yemekte değilmiş umursama..Görürsen selam ver hal hatır sor..Gerisini onlar getirir..Herkesle arkadaş olamıyor insan sonuçta..Ben de işyerinde yalnız takılırım ama kafama göre insan yok..İlla onlarla arkadaş olacam diye birşey yok..Hatta ben bazen yemeğimi odama getirir yerim kendi başıma daha rahat ediyorum..Ben de biraz asosyal oldum ama çok şikayetçi değilim,kendimi bu zayıf dönemde korumak için kabuğuma çekildim..Öncelikli olarak kendini düşünmeli, en çok kendine önem vermelisin..

Kendini geliştirmeye ,iyileştirmeye odaklanmalısın.Seyehat turlarına katılabilirsin,insan yenilenmiş oluyor..Ailen izin vermiyorsa azcık restçekmekten zarar gelmez umarım..Arkadaşa gerek yokki bunun için..Onlar gezdiriyor hem de yeni insanlarla tanışıyorsun..Yurtdışı turu yapmak bile güvenini yeniler..Kendi başına vitrin gez..Kendi başına birşeyler yapmak da güzeldir..Ben de eskiden yalnızlığı sevmezdim..Şimdi alıştım..Bak çalışıyorsun kendi paranı kazanıyorsun ne güzel..Ev kızları napsın..

Yaşın çok geç değil..Hiç evlenmemişsin..35 yaşında olup boşanmış olsan daha mı iyi..En güzel çağlarındasın inan..Senin yaşına özeniyorum şuan..Vakitn var daha umursuzluğa düşme..

Kendine giyimler al,yüz bakımını ihmal etme,güzel kaliteli (dermokozmetik öneririm)kremler kullan.Bu sayede yüzün toparlanır..Hergün buz uygula;yorgun görüntünü alır..Arada bir meyve,süt bal maskeleri yap..Güzel şampuanlar ,saç maskeleri al..Kendini şımart..

Gerisi gelir..
İnsan kendi gayretiyle olsun,karşılıklı adımlarla olsun; yeterli arkadaş edinebilir. Ama mesele iyi ,vefalı arkadaş bulmak biraz da..

Son düzenleme:
Sosyal fobiniz var. Bende de vardı. Aşmak için iyi olduğum yönlerimi güçlü yanlarımı ön plana çıkarttım. Asla başkasının senden daha iyi olduğunu düşünme. Benden daha güzel, benden daha akıllı diye düşünüp kendini sürekli küçük görürsen bir süre sonra otomatik olarak içine kapanık oluyorsun. Hı ben sosyal fobi mi nasıl yendim: nick'ime bakarsan anlarsın

Arkadaşım kendi doktorumu önerebilirim, Nişantaşında, bana ciddi destek ve yardımcı oldu, geceleri bile çok kötü hissettiğim zamanlarda aradım konuştuk, benimle ilgili herşeyi takip ediyor hatta arada kendisi arıyor sağolsun durumumu öğrenmek için.
Dilersen yardımcı olabilirim..

Sayısız psikiyatrist ve psikologa gitmiş biri olarak şunu söyleyebilirimki; hiçbir işe yaramıyorlar..Sadece para kaybı...Çözüm kendinde..Bir işin var, demekki düşündüğün kadar özgüvensiz değilsin..Bir işe girmek ve çalışıyor olmak da özgüven gerektirir...Çevrendeki özgüven sahibi insanlar senden üstün değiller..Ayrıca kimsenin senin hakkındakini düşüncelerini önemseme..Sevilmeyi ve onaylanmayı önemseme..Nasılsan öyle ol toplum içinde..

simgecim psikolog arıyorsan sana kendi gittiğim psikologu önerebilirim sana benzer sorunlarım vardı ve şuan gayet iyiyim ancak şunu söylemeliyim iş sende bitiyor ben dediklerini anlamaya ve hayatımı dusuncelerimi değiştirmek için çaba sarfettim..

Siz kendinize ezik derken baskalari neden demesin? Kendi kendinize psikolojik baski uyguluyorsunuz ve insanlardan soyutluyorsunuz.Derdinize derman sadece sizsiniz.Siz dusuncelerinizi degistirmediginiz surece hic bir psikolog size yardim edemez maalesef ki.

Yemekhanede yanliz yiyorsaniz nolmus?Emin olun sizden baska kimsenin gozune batmayacaktir bu.Anladigim kadariyla birilerinden davet bekliyorsunuz ama cogu zaman kimse kimseyi davet etmez.Zaten siz yemege inmeyince sizin oglenleri yemek yemediginizi dusunupte soylemiyo bile olabilirler.Bosu bosuna ac kaliyorsunuz.

Bu umarim en kisa zamanda hersey istediginiz gibi olur.

merhabaaa
ben de ayni senin gibi kendimle basedemiyordum.psikologa gittim ,psikiyatra gittimm,ama sonuc olarak derdim bir bin artti,ilk olarak giden paralarim,esimden haberssiz gidiyordum zaten,zamanim,arti onlar care edemedilerse ben umutsuz vakayim dusuncleri beni yedi bitirdi.bir gun cok yakin arkadasimin yardimiyla,vasitasiyla diyelim,cunki ALLAH istemeseydi olmazdi,biraktim ilaclari,hem de efexor gibi ilaci ki,yoksunlug yapar ,cok fenaydi,1 haftaya toparladim .dualarla hayata baglandim,spora diyete basladim.ve s ve s...farkettim ki mutluyum MASAALLAH.ben akilli bir kadinim dedim,benim artik bir baskasinin aklina ihtiyacim yok,doktorum ve o ilaclarin ne ise yaradigini biliyorum ,onlarin yaptigini ben de kendime yapabilirim dedim ve onlari maziye gomdum,
simdi sana tavsiyem
ilk olarak gec aynanin onune kendine bak gozlerinin icine.basarabilecegine dair um supheleri yikip gecene kadar bak.icindeki seni kesfedercesine.de ki ben bu gune kadar ben degildim,bir baskasiydi ve ben artik kendim olmak istiyorum.o sevmedigim kisilikle mucadele edecegim cunki ben olan tarafim onu istemiyor ve onun hangi ozelliklerini de istemedigini cok iyi biliyor. de ve bir kagita yaz sevmedigin ozelliklerini.ve bunlara cozum dusun vakit buldukca,koy onune kagiti ve dusun.birer birer yok et ve ustunu ciz.bu 1/

kk de cokca vakit gecir.geyiklerde falan takil,ne ararsaN var burda,konulara fikir bildir,en iyi en akilli yoruma sahip oldugunu ve begenileri gorunce bi de arkadas edinince ilk olarak bilgisayar basina mutlu oturacaksin her seyden once.gercek hayattan once burda sosyallesmeye bak,bi de bakmissin durusun degismis,inan bana.her kes bana hak verir burda olan.bu 2.

spora basla spor spor,depresyona birebirdirspor.normmalde kucuk olup serotonin salgisini artirmak icin gorevli aminoasitlerin bariyeri gecmesini kolaylastirir vee sen mutlu olursuuun,zira normalde daha buyuk olculu aminoasitler o baiyerden gecise izin vermezler,sen spor yaparken buyukler spora dalmisken firsat bu firsat dalar iceriye trigliseritler.:)bu 2

olumlamalarrr.gec aynanin karsisina her sabah aksam ve de ki ben guzelll kariyiiiimmm:))akilliyim,basariliyim,kariyer sahibiyim,arkadaslarim,cevrem var cok mutluyum,erkekler pesimden kosar ama ben takmam onlari cunki en iyisini bekliyorum.cunki en iyisine layikim,ve s olmasini istedigin her seyi soyle kendi kendine.,beynini bir kaliba sokmus ve cazalandirmis durumdasin ve ona isgence ediyorsun.onun sana iyi biseyler sunmasini nasil istersin ki bu durumda.once ona iyi davranmaktAn basla.onu bunlara yani guzel seylere alistirarak yap bunlari,limbik sistemine bir rahar ver artik,daim uzuldugun zaman salgilanan kimyasallarin limbik sistemini ne hale getirdiyini biliyormusun.sakin kotu seyler dusunme,beynimiz bunlardan cok etkileniyor ve her daim gergin oluyor.olumlamalari en az 21 gun olmak sartiyla her gun yap,bir de bakmissin o kadaar inanmissin ki sinirlarini asmissin.INSAALLAH.BU 3

sari kantaron en az 3 bardak ic her gun.biraz aci ama olsun,cektiklerin daha aci degilmi.papatya melisa cayi ic.ayaklarini ilik suda dinlendir.psikologa para verecegine masaja spaya git.yuzmeye git.vucuduna iyi bak birsozle.alisverise cik ,sacini kestir,imajini degis.sarkilar soyle,dans et. bu da 4,5,6,7,8,9,falan filan

veeeee EN ONEMLISI HER DERDIN DERMANI KURANDIR.SIFANI KURANDA ARA.BOL BOL OKU.HER GUN 100 AYE OKU.BI BAKMISSIN 2 AYA EN GEC BITMIS.HIC ATLAMA.OKU SENI YARADANIN KELAMLARINI KI HAYATIN ASIL ANLAMI NEDIR TAM IDRAK EDESIN.BELKI DEFALARCA OKUDUN,AMA YINE OKU.OKU OKU.ARAPCASINI DA OKU.INSIRAH,NAS FELEK AYETEL KURSI YASIN NISA HEPSINI OKU.UYURKEN ZIKIRLE UYU.CUMA GECESININ SON 1/3 INDE KALK BOL BOL DUA ET.NAMAZ KIL.

VE EN ONEMLISI BUNLARI HAYAT TARZI YAP.ALLAH YARDIMCIN OLSUN.IMKANSIZ HIC BIRSEY YOKTUR,YETER KI ALLAH ISTESIN.

Psikologların işi siz ağlarken sizi teselli etmek değildir. Bunu anneniz ya da arkadaşınız yapabilir ancak. Ama siz bu yönden yalnız olduğunuzu düşündüğünüz için psikologlardan bu tarz bir beklenti içine girmişsiniz. Artı psikologlar size direk şunu yap demek. O keşke,keşke veya bence diyen psikologun diplomasını yırtmak lazım. Kimse keşke ya da bence diyemez psikolojik danışmanlıkta. Keşke veya bence demek kendi kişiselliğini katmak olur ve bu da ne bilime ne de psikolojiye uymaz. Çünkü kimse sen değildir.

Sana tavsiyem ise spora başlaman, kitap okuman olacaktır. Durumun varsa bir evcil hayvan besleyebilirsin. Çok güzel filmler izleyebilirsin. Yapacak o kadar çok şey var ki. Artı sıkılırsan bana mesaj atabilirsin. Ben psikoloji öğrencisiyim. Sana bi psikolog olarak değil ama daha profesyonel bir arkadaş gözüyle yaklaşabilrim. Umarım kendini gerçekleştirebilen, geleceğe umutla bakan bir birey olursun. Sevgilerle..

Mutlululuğun sırrını açıklıyorum! Çok basit aslında, ben de bu sene keşfettim ve bir süredir uyguluyorum. Hiç olmadığım kadar huzurlu oluyorum. Evet hazır mısın? İşte geliyor: BAŞKALARININ SENİN HAKKINDA NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ ÖNEMSEME.
Ben de terk edildim geçen sene, ondan öncesinde öz güveni yüksek biri olmama rağmen, bu olaydan sonra yerlere düşmüştü öz güvenim. Geçtiğimiz yaz mezun oldum, bu buhranlı dönemimin için de bir de işsizlikle baş etmeye çalıştım. Halbuki para kazanmaya ihtiyacım yoktu ama dert ettim kendime. Çok mutsuzdum. Kendime ne güvenim ne inancım kalmıştım. Sonra bu böyle olmayacak dedim, oturdum kendimle konuştum. Ne oluyor kızım sana? dedim. Sen eskiden böyle değildin, neden mutsuzsun? Bir bir sıraladım nedenleri.
"Terkedildim, şimdi insanlar terkedilmiş sevilmemiş diyecekler, o da beni beğenmedi sevmedi o yüzden terk etti"
"iş bulamıyorum, insanlar mezun olalı aylar oldu hala işe giremedi diyecek, mesleğimi küçümseyecekler, herkes bana acıyarak mı bakıyor?"
Bir saniye, burada bir yanlışlık var. Ben yaşadıklarıma veya yaşıyor olduklarıma üzülmüyorum, hakkımda ne düşünüleceğini kafama takıp mutsuz oluyorum.
Heyy! İşte bu neden önemseyecekmişim ki onları? Benim hayatımda değer verdiğim sayılı insan var zaten: ailem ve arkadaşlarım. Geri kalan 7 milyar insandan bana ne? Zaten sevdiklerim beni bu tip şeyler yüzünden yargılamaz. Diğer insanları neden önemsiyorum?
Hepimiz farkında olmadan bunu yapıyoruz, çevresi tarafından dışlanma korkusuyla sevdiği müziği rahatça dinleyemeyen gençler, popüler meslek değil diye istediği işi yapamayanlar, evde kaldım korkusuyla en güzel çağlarının tadını çıkaramayan kadınlar, yadırganma korkusuyla gönlünce giyinemeyen insanlar vs. vs.
Bütün bunların tek bir sonucu var : mutsuzluk
Aslında tek yapmamız gereken, "insanlar ne der" düşüncesini kafamızdan atmak. Başlangıçta zorlanırsın, birden olmaz ama zamanla oturuyor emin ol, ve o huzuru bir kere yakaladın mı bir daha kaybetmezsin.
Sana tek tavsiyem kendini, ne istediğini bil, ben buyum demeyi öğren ve kendinle barışık ol. Kimseyi önemseme, seni olduğun gibi sevebilecek bir sürü insan var.

mrb simge
bilmiyorum konunu takip ediyor musun ama tavsiye istemişsin bende yardımcı olmak isterim...
çok zor günlerin ardından bende psikiyatriye gittim...ankara da madalyon psikiyatri tıp merkezi var..ilaçlarımı verdiler ve düzenli olarak 6 ay kullandım..ancak ilaçlar her şeyin tedavisi değil..(ve bu zor günleri tek başıma başka bir şehirde atlattım..)şöyleki Allaha sıgın..ibadet et..dini kitaplar oku...ve bol bol dua et...bunlar senin için bir imtihan..bunu verende Mevlamdır ki ancak dermanıda ondadır...ben yalnızım demiyordum hiçbir zaman biliyordum ki yüce mevlam yanımdaydı daima...beni sakın yanlış anlama...bildiklerimi senden sakınmak istemedim...

Arkadaşlar herkese merhabalar ben aranıza yeni katıldım. Simgecim, niyetim asla akıl vermek değil ne yaşadığını en iyi sen bilirsin muhakkak. Sen seni asıl üzen şeyin evlenip evlenememek olduğuna emin misin? Hayattaki en büyük amacın, basarın kesinlikle bu olmamalı. Bence önce insanın kendisini geliştirmeye, yeni beceriler edinmeye, hobilerle ugrasmaya ihtiyacı vardır. Kaç yaşında olursak olalım kendi özgüvenimizi sağlamlaştırmak için böyle şeylere ihtiyacımız var. Yapmaktan hoşladığın eminim bir çok sey vardır. O alanlarda kurslara gidebilirsin mesela.Çevren genişler , bulunduğun ortamdaki insanlarla çok anlasamıyorsan baska insanlar tanımayı dene. Ama bunu da kendine bir stres haline getirme. İnan kimse kimse için oturup olumsuz yorumlar yapmak için o kadar vakit harcamıyor. Önce kendini memnun et. İnan sen hemen yarın evlensen kendini aşırı mutlu hissetmeyeceksin, evlilik hayatın bir parçası tamamı değil ki. Tabiki çoğu insan yuva kurmak çoluk çocuk sahibi olmak ister. Ama bu tek amaç olmak yerine bırak senin hayatına eşlik edecekse etsin. İnşallah da olur çokta mutlu olursun. Ama lütfen tek yönlü bakma.

Psikolog ve psikiyatrlar konusuna gelince çok isim yapmıs televizyonlara çıkan kişilerden pek fayda gelmiyor ne yazık ki, ticari kaygılar...

ALLAHın sevgili kuluyuz İNŞAALLAH kı,bızı hep huzurunda görmek istiyor
Kötü yaradılışlı kişi Allah'a yalvarmasın diye Allah ona dert keder vermez. Unutma firavunun başı bir kez bile ağrımadı..!: Hz. Mevlâna

Ama biz ALLAHın sonsuz lütfuna sığınıyor ve her iki dunyada saglık,afiyet,huzur,mutluluk dileyelim,ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

Rabbenâ âtina fid’dünyâ haseneten ve fil’âhireti haseneten ve kınâ azâbennâr. Birahmetike yâ Erhamerrahimîn
Rabbenâğfirlî ve li-vâlideyye ve lil-Mü’minîne yevme yekumü’l hisâb.
—::: ANLAMI :::—
Allah’ım! Bize dünyada iyilik ve güzellik, ahirette de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azabından koru.
Ey bizim Rabbimiz! Beni, anamı ve babamı ve bütün mü’minleri hesap gününde (herkesin sorguya çekileceği günde) bağışla.

Tabiki evlilik en son işin olmalı.önce kariyerinde yapmak istediklerine odaklan ki çocukla esle yapamazsın.sonra kısmette evlenirsin İNŞAALLAH.basımız göğemi erdi sanki.tadını çıkar ya.bekarlık sultanlıktıııırrr

merhabalar istanbul fatihte çok iyi bayan bir psikolog öneririm para konusunu hiç dert etmeyen bir kadın sırf öğrenci olduğum için yarı yarıya ücret alan bazen sıkışık olduğumda ücretsiz seans yapan işindede başarılı bir psikolog ulaşmak istersen özelden bilgilerini gönderebilirim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…