Canımı yakan psikolog ve psikiyatrlar !!! Lütfen bana iyi birini önerin :(((

dertli_simge

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
116
32
merhaba kızlar nickim gibi dertlerim hiç bitmiyor maalesef ( nolur yardım edin bana, yalvarırım bir yol gösterin. 28 yaşındayım, şurda 29 olmama da birşey kalmadı ya neyse.. eski konularımdan da hatırlarsanız belki. sözlüydüm ama 5 ay önce söz atıldı. yaşımdan dolayı evlenemeyeckmişim gibi geliyor ve bunu çok kafama takıyorum.

1 ay kadar önce biriyle görüştüm. benden 2 yaş küçük, ama dedim belki olur belki ben de yuvamı kurarım diye.. ama olmadı 3 defa görüştük artık ne arıyor ne soruyor. zaten sözlümden ayrılmışım yaralıyım, bir de üstüne bu olay beni iyice mahfetti. öyle ki, yüzüm yaşlandı bile inanır mısınız (( normalde 28 olmama rağmen 3-4 yaş küçük görünürdüm, şimdi yüzümden o ifade gitmiş aynalara bakmaya korkar oldum, yeni kırışıklıklar eklenmiş yüzüme. hadi kırışıklığı boşver resmen yorgun bir yüzüm var artık ((

başka bir sorunum da arkadaşsızlığım. hiç çevrem yok. anlatmıştım bunu da daha önce: sessiz çekingen bir yapım olduğu için lise yıllarımda çok hor görüldüm ve ezik bir kişiliğim oluştu. ne kadar çabalasam da arkadaş edinemiyorum kimse ezik biriyle arkadaş olmaya yanaşmıyor. işyerimde yapayalnızım. tek başıma yemek yemekten utandığım için öğlen yemekhaneye gidemiyorum dolayısıyla bütün günüm aç geçiyor işimde de performansım düşüyor (

bunca sorunum varken psikoloğa/ psikiyatre gitmeyi denemedim mi? denedim kızlar ama hepsi acıyla sonuçlandı ( zaten canım yanıyordu daha beter üzdüler beni. ilk olarak devlet hastanesine 2 sene önce psikoloğa gitmiştim. kadın beni öğrenci sanmış ve baya azarlamıştı. inanın ağlıycaktım nerdeyse ( gerçeği öğrenince de hiç ilgilenmedi bile derdimle, 2 hap yazıp başından savdı.

2.sinde dedim paraya kıyıp özele gidiyim. gittim ve kadına hayatıma pişmanlıklarımı anlattım. kadın ne dese beğenirsiniz ? "sen onu niye böyle yaptın niye şöyle yaptın, keşke böyle yapsaydın" zaten benim acım bana yetiyodu bi de kadın keşke, keşke, keşke, keşke, keşke dedikçe sanki yüreğim kızgın şişlerle dağlanıyor gibi hissetmiştim :'((((((

3.sünde geçen yıl gitmiştim. bir gazetede insanların dertleriyle ilgilenen bir yazar var, onun yazılarında devamlı bir psikolog adı geçiyordu. işte çok iyiymiş falan. üstelik de prof. ben o yazıları okuyunca gaza geldim, dedim ki benim derdime deva olabilir, madem çok iyiymiş. prof. istanbul'daydı, aileme binbir yalan söyleyerek gittim istanbul'a. ama sonuç: koskocaman bir SIFIR !!!!!! 3 defa gittim toplam 3500 tl para harcadım, test mest bişiler yaptı ama o kadar. ne adam akıllı bir tavsiye verdi ne başka birşey. sadece dinledi ifadesiz gözlerle. ben dayanamayaıp ağlarken beni teselli etmesini bekledim, "tamma simge herşey güzel olacak, hepsi geçecek" demesini sarılmasını bekledim. işine biraz duygu katmasını bekledim ama yok !!! tavsiye bile vermiyodu. 2000 lira verdim test yaptı bana; testi yaparken sorulara cevap verirken çabuk cevap veriyorum diye bana kızıp azarladı. test sonuçlarıyla ilgili de 3 cümle söyledi: düşünün 2000 lira para vermişim test için, sonucuna ilişkin sadece ama sadece 3 cümle söyledi !!!! bu psikoloğa yaptığım harcamaları kredi kartlarından yapmıştım borçları kapatmak için aylarca uğraştım ((((

kızlar bu olay benden psikolog ve psikiyatralara güvensizlik oluşturdu. bir yandan çok gitmek istiyorum, ihtiyacım var, sorunlarım var: ezik bir insanım, arkadaş edinemiyorum, yuva kuramıyorum.. yalvarırırm bana çok iyi bir psikolog / psikiyatr tavsiye edin nolur ömür boyu dua ederim sizin için ((( insan halinden anlayan, derdimi kendi derdi gibi sahiplenen, ben ağlayınca duygusuz gözlerle bakmayan tam tersi beni teselli eden, tek derdi kazanacağı paracıklar olmayan psikolog ya da psikiyatrist.... kızlar böyle birini tanıyor musunuz ((((

Son düzenleme:
slm bacım ben 22 yaşında ve 3 yıllık evliyim yazını okudum sana yazmak istedim yaşında birşey görmedim ben 28 yaşındasın ne var ki bunda evlenirsin ben erken evlendim ama aklım olsaydı senin yaşlarda evlenirdim

O psikiyatriste o kadar para vereceğine yurt dısına seyahate çıksan senin için daha iyi olurdu kafa dağıtmak için. Ayrılık terkedilme acısı bende yaşadım geçmiyor bir türlü seninle aynı yaştayım bende 6 7 ay kadar önce yaşadım. Ama evlenemez miyim filan tarzı düşünceler aklıma çok gelmiyor daha çok o acının üstesinden gelmeye çalışıyorum. Arkadaşlar konusunda ise bence kurslara filan yazıl. Değişik ilginç aktivitelere katıl kendine güvenin gelir. Bu şekilde çevrende aranılan ilgi çeken biri olursun. Silik sünepe durma en başta ben öyleyim deme.

size bir kaç soru sormak istiyorum .
ilk olarak neden sözü attınız en geçerli nedeni neydi ?
diğer bir sorum bu görüştüğünüz kişi ile ne oldu da sizi aramaktan vazgeçti ?
3. sorum olarak da neden kendinizi ezik hissediyorsunuz neden horgörülmenize izin verdiniz hiç arkadaşınız yok ?
bunların nedenlerini söyleyebilirmisiniz bana
Ben sizin çok ciddi ölçüde özgüven eksikliği yaşadığınızı düşünüyorum.
kendinize hiç bir şekilde güveniniz yok . iş yerinde yemekhaneye bile inmek istemiyorum yazmışsınız.
herşeyi karşı taraftan beklerseniz yalnız kalırsınız neden sizinle kimse arkadaş kurmuyor bunu hiç düşündünüz mü
psikologlara gelince geneli öyle dertten halden anladıkları yok ilaç yazıp gönderiyorlar farklı bir şey olmuyor siz bu sorunu kendiniz halledebilirsiniz isteseniz .
çok karamsarsanız. beyniniz bu durumda boğulur gider..

kendini yok yere hirpaliyorsun, kendini kendin eziyorsun, sen kendini sevmesem diger insanlar hic sevmez.

Önce sen kendine basla islemlere kendini degsitirmeye ilk önce bakis acini degistirmeye sonra da bulursan iyi bir psikologa vs gidersin.

Evlenmek icin gec kalmis degilsin, gec kalsan bile neye göre kime göre gec ?
Hayati sev kendini sev, sonra bak göreceksin ki arkadas cevrende olur sevgilin de....

Sen sanırım hep psikiyatristlere gitmişsin,psikiyatristler psikoterapist değillerdir, klinik vakalara bakarlar, senin dilediğin ilgiyi onlar gösteremez iş alanları farklı.
Bir diğer diyeceğim psikoterapiste gitsen dahi hiçbir psikoterapist tavsiye verici, teselli taşı değildir. Psikoterapist/Psikolojik Danışman/Psikologlar kişinin kendini tanıması, hayatında bir anlam bulmasında yardımcıdırlar senin yerine karar veremez ya da teselli için orda bulunmazlar.

Senin beklentin bu sebeple yanlış,çünkü daha iş alanlarının farklılıklarını bilmiyorsun.

Aynı zamanda depresif belirtiler de bulunduğundan psikiyatrist sana ilaç tedavisi desteği verebilir, ama bunun dışında bir psikolojik danışman/psikoterapist e ihtiyacın var.

Ayrıca sana 'Amannnnn evlenmek çok da önemli değil,boşver' gibi tavsiyeler zaten yeterli gelmeyecektir.

Aynı şehirde olsak yardımcı olurdum ancak maalesef İstanbul'a oldukça uzağım.

Öncelikle şunu belirteyim psikolog ilaç yazamaz, psikiyatrlar ilaç yazabilir...

Ve şunu unutmayın , kime gidersen git insanın en iyi psikologu yine kendisidir.
Verilen ilaçlar bir süre sizi frenler, bırakınca eskiye dönmeniz muhtemeldir, çünkü o ilaçların pek çogu bagımlılık yapar...

O nedenle önce insan olarak, kendimizden başlamalıyız.
Bu kötü düşüncelerden kurtulmak yine senin elinde.
Kendine degişik ugraşlar bul ve her zaman kendini degerli hisset.

Bazen elimizde olmayan sebeplerden dolayı hayatımıza yön veremeyiz,
ama bu demek degil ki her şey kötüye gidecek.

En kötü olaylarda bile, bizler için iyi bir şey mutlaka vardır :)
Ama biz onu göremeyiz, önemli olan görebilme bakış açısına sahip olmaktır :)

Senin öncelikle hayata bakış açını degiştirmen gerekiyor...

Arkadaslara katiliyorum , okadar para ile bir tatil yapsaydin yeni dogmus gibi olurdun:)

Yemekhaneye inme sorusuna gelince, sen kendini soyutluyorsun , istiyorsun ki sen gitmeyince insanlar sorusun snei zorlasin, saniyorsun ki böylelikle ilgi cekersin, ama yanilyiorsun,
hayat ve insanlar cok bencil ondan ziyade kimsede emcbur degil seni zorla götürmeye.
Yemek saati her normal insan iner yemegini yemeye, sen tam tersini yapiyorsun.
Insen yanliz dahi olsan er gec biri gelir masana oturu veya oturmaz , ama en azindan sen ac ve yanliz kalmamis olursun.

Acikcasi ben cogu zaman dua ederim yanliz gideyim kimse beni yakalamasin , biraz kafa dinleyim diye.
Sen olaya bu acidan bak, senin öglen yemegi yeme vaktin ve kendinle geciriyorsun yanina bir kitap al onu oku yemegini ye keyfini cikar, ne var bunda ?
Ruhuna ve kendine iyi geliyr.

Sen önce kendine bir cok seyi degistirmen gerekiyor....

sonrasinda evlenirsin , su an önce kendini düsün....

3. en son gittiğim (kırmızı renkte işaretlediğim) psikologtu, üstelik prof.tu kendisi. gazetede o belirttiğim köşe yazarı okur mektupları yayınlıyordu ve bu prof.u çok övüyorlardı ve ben de maddi imkanlarımı zorlayarak gittim, borçlanarak gittim sırf derdime deva olsun diye.

ben ağlarken duygusuz gözlerle bakması beni çok itti. ben psikolog olsam karşımda biri ağlasa kayıtsız kalamazdım, en azından insanlık bunu gerektirmez mi? hadi onu geç, bir tavsiye bile vermiyordu yahu !!! sadece dinliyordu sadece... hayatımın en büyük hayalkırıklıkarından biri oldu bu psikolog. belki de benim ezik olduğumu anlayıp benle çok ilginlenmek istememiştir. bu arada ben de istanbul'da değil anakarada yaşıyorum.

bu arada evlenmekten de geçtim ben böle ezik biri oldukça mutlu olamam zaten evlensem de.. önce kendimi düzelytmenin derdindeyim.

Son düzenleme:

ben yemekhayene inemiyorum çünkü beni çağırmıyorlar. insanlar ezik ve pasif biriyle arkadaş olmak istemiyor (( evet acı ama gerçek dışlanıyorum. yemekhaneye yalnız gidince sanki herkes bana bakıyor, benle dalga geçiyor, "aaa şuna bak yemekhaneye gelmişşş yalnız gelmişş" diycek gibi düşünüyorum bu yüzden çok korkuyorum gidemiyorum yemek yemeye (((

tatil olayı tamam iyi ama tatil bittikten sonra yine sorunlaırmın içinde boğulmayacak mıyım ? benim kişiliğim sorunlu tatil kişiliğimi düzeltmez ki, kalıcı bir çözüm istediğim için psikolog ve psikiyatr yollarını denedim ama her defasında duvara tosladım (

hala ezik ve pasif diyorsunuz .!
siz kendinizi ezik ve pasif görürseniz öyle olursunuz kendinize resmen işkence yapıyorsunuz
o düşüncelerinizin hepsini silin atın kafanızdan kimse sizi çağırmak arkadaş kurmak zorunda değil siz yaklaşmassanız onlar size neden yaklaşsın neden böyle düşünmek yerine
kendinizi maffediyorsunuz ? neden siz insanlara yaklaşmayı denemiyorsunz

Psikolog, psikiyatr sana koca bulamaz. Bu arada ikisi aynı şeyler değiller kesinlikle alakasız alanlar.

Psikolog yalnızca terapi yapar dediğim gibi kimse senin sorunlarını çözemez. Kendin çözeceksin. Ne zannediyorsunuz bu meslek gruplarını anlamıyorum.

Psikiyatr ise senin durumunu analiz ederek gerekiyorsa ilaç verir.

Sorununu psikologlara, psikiyatrlara sığınmadan önce kendin çözmeyi denemelisin. 29 yaşında koskoca kadınsın, ya evlenemezsem diye ağlıyorsun resmen. Yaşına yakışır davran.

sözlüm askere gittiği zaman bir kopukluk yaşadık 3 ay kadar. sonra o dönünce tekrar birleştik ama o başka biri olmuştu sanki. o 3 ayın hıncını benden çıkarırcasına en ufak tartışlmada küfürler etmeye, hakaretler savurmaya başlamıştı hatta el de kaldırdı ama vurmadı. inceldiği yerden de koptu işte (

görüştüğüm kişi konusunda ise, devamlı adımları onun atmasıydı. yani ben çok çekingenimdir utanırım öle mesaj atmaya filan. sanıyorum ki devamlı görüşmek isteyen taraf olmaktan sıkıldı (

kendimi ezik hisediyorum lise yıllarımda çok mobing yapıldı üstüme gelindi lakaplar takıldı, sessizdim pasifdim çekingendim mücadele etmedim her yapılanı kabullendim ( ezik, arkadaş edinmeye çekinen bir insan olup çıktım işte ( siliğimdir, insanlar sanki görmez beni günlük hayatta, sanki ben yokmuşum gibi davrnırlar. yüksek sesle konuşmaya çalışsam bile görmezler beni (

ben de farkındayım özgüvenim hiç yok ben de psikologlardan medet ummutum ama onlar da ezdi beni ((

Son düzenleme:

Seni anliyorum, o yüzden bu yazdiklarimi yazdim bi oku ve kendine gecirmeye calis.
Sen su an ayni seyleri tekrarlyirosun, ve ne kadar ezik oldugunu tekaraladikca olay düzelmez ve cözülmez.

Sen bugünden yarina da degisemesin, ama bir gün bir yerden basla, kenidne söyle bi 3-6 ay ver , ondan sonra gözlemle neler basardin neler degisti...

Hala takilmisn seni cagiran yok aaa yanliz gelmis diceklermis, eeee deseler ne olur sana ne yanliz gittin ama yemegini yiyorsun. En azindan ac dolasmiyorsun, insan icine giriyorsun, ve en önemlisi yanliz da orda otura biliyorsun buda ezik olmadigini gösterir.

Lütfen yazilanlari biraz ciddiye al ve kendine gecirmeye bak...

Seni sen seversen etraf sever ve bunlari sen uygularsan hayatinda degisiklikler olur, degilse bu hayatin , haytin boyunca böyle devam eder.

İnsanın kendi elinde olan bir şey bu.

Ne diye millet senin için ezik diyecek diye yemek yemiyorsun ki..

Valla ben üniversitedeyim herhalde üniversite kantininde tek başına oturmak senin iş yerinde tek başına oturmandan çok daha kötü görünür dışardan..

Ama inan öyle değil

Banane ki milletin ne düşündüğünden??

Gider otururum bir güzel yemeğimi yerim..

Hem bu insanların gözünde çok daha iyi aslında

zamanla gelip insanlar seni tanımaya çalışıyor

O yüzden "banane" yi hayatının felsefesi haline getir derim..

Bana göre hatn ne bilyiormsun, ben ezigim ve öyleyim evet öyleyim diyip diyip kendini bitiriyorsun ve o ezikligi daha cok yasiyorsun ve kendine geciriyorsun, ve bunun farkinda bile degilsin.
Simid böyle konu acmisin burda herkes sana yardimci olmaya calisiyor, hepsini oku not al, ve bunlari kendine ve hayata gecir, yoksa oldugun yerde kürek cekmeye devam edersin.

seni kınıyorum yazdıklarından dolayı, dalga geçer gibi cevap yazcaına hiç yazmasaydın.

senin koca bulma derdin var sanırım, kişi kendinden bilir işi. nası okuduysan yazdıklarmı, esas derdimi anlamamışsın. ben koca derdinde diil kişiliğimi düzeltme derdindeyim kendimin derdindeyim.

sen kaç yaşındasın pardon da ? yaşla mı ilgili yani, psikologlardan İNSANLIK beklemek, alın teriyle kazandığımız PARAMIZI HORTUMLAMAMALARINI beklemek suç um oldu? o parayı kazanana kadar kaç saat çalışıyorum ben haberin var mı ? hiç bir derde merhem olmayan bir psikoloğa vermek için mi

Son düzenleme:

Yorumsuz... Allah yakınlarına sabır versin.

o ayrıldığınız nişanlınıza birşey diyemiyeceğim orda bir hatanız yok çünkü oda askerlik psikoloji ile olmuş galiba.
ben size ne yazdım ? herşeyi karşı taraftan bekliyorsun onlar arasın onlar çağırsın onlar gelsin onlar arkadaş kursun benimle bu şekilde olmaz . !
bakın kendi ağzınızla demişsiniz ikincisi için hep görüşmek isteyen taraf olunca sıkıldı diye ee siz bunu biliyorsunuz da hala neden devam ediyorsunuz bu duruma ?
iş yerine lise yıllarınıza gelelim , siz kendinizi öyle gördüğünüz için insanlarda sizi öyle görüyor gibi hissediyorsunuz fakat alakası bile yok . sizi kimse çağırmak aramak zorunda değil açık konuşuyum bende sizin gibi biri ile yakınlaşmam çünkü siz herşeyi karşı taraftan bekliyorsunuz herşe yi neden kendiniz yaklaşmıyorsunuz onlara arkadaş kurmak istemiyorsunuz mücadele etmiyorsunuz da kendi beyninize sürekli işkence ediyorsunuz ben eziğim ben şöyleyim su bu
bakın böyle olmaz bu düşüncelerden sizin çok acilen kurtulmanız lazım çok hemde ilk olarak herşe yi karşı taraftan beklemekten bir vazgecin böyle devam ederseniz hayatta hep yalnız kalırsınız simge hanım
ciddi derecede kendinize işkence yapıyorsunuz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…