Her şey aşırı pahalı ama her şeyin alternatifi var.
Ben dün tatilden döndüm, otobüs biletlerinin 300 olduğu yere mesela blablacar uygulamasıyla müzik dinleye dinleye gittim,90 lira ödedim. Kampta kişi başı kendi cadirimla 200 lira istemişlerdi, güvenilir bir sahile çadır kurdum sıfır TL ödedim. Kahvaltımı kendi aldıklarimdan hazırladım, cay ocaginda bardağı üç liradan çay içtim. Tekrar Blabla kullanıp başka şehre gittim yine 90 lira ödedim, orada da free kamp alanı buldum,sadece akşam yemeği,şehir içi ulaşım ve tekelden içkiye para harcadım. Dönerken de o şehirli bir tanıdığıma rica ettim, dolaşa dolaşa döndük kendi sehrime. Benden para bile almayacakti ben zorla verdim 100 lira. Üstelik yol üstünde mağara gezip denize falan girdik, güle eğlence geldik. Drone ile videomu bile çekti:)
Yirmi gündür evin uzağındaydim, cebimden gerçekten çok az bir miktar çıktı.
Bence sen de alternatif yarat kendine.
Sahili olan bir yerde yaşıyorsan mesela git eşle dostla Kadıköy'e, iki ağaç arasına as ışıklarını, ser yere örtüleri, aç insanları rahatsız etmeden müziğini,doldur şarabını,ortaya kuruyemiş cips... Eğlen keyifle. Neden mekana gidip para veresin ki? Ben neredeyse tüm romantik datelerimi bu şekilde hallediyorum, iki de kadehim var. Oldu bitti yani, Victor levi'ye gidip 500 lira hesap ödemeden de keyifle akşam geçmiş oluyor.
Yılda 10-20 defa denize giderim, bir gün olsun sezlong parası ödemedim. Hatta hayatımda tek sezlonga kadınlar kulübünden arkadaşımla denize gitmiştik, orada yattım
decatlondan aldığım şişme yatağım var, sekiz nefeste şişiyor ve miniminnacik, ayakkabı boyutunda. Yasalar gereği denize her yerde girebilirsin,halka açık. Sadece sezlong paralı. Ben mesela gidip uygun bir yer bulup kendi şişme yatağımda gunesleniyorum.
İstanbul'daysan hatta burgazada madam Martha koyunu onerebilirim,ama taşliktir deniz ayakkabısi ile git.
Eşimle dostunla pikniklerde buluş...
Ekonomi leş,rezalet. Ama önüne gecemeyiz ki. Aynı böyle rezalet gitmeye devam edecek..ağlasak da sizlansak da bu yani. Bari uygun yollu şeylerle kendimizi mutlu etmeye çalışalım:)