- 31 Temmuz 2009
- 10.469
- 52.343
-
- Konu Sahibi araftakalan1907
Poğaca değil de puaça yazmama takılmanız da ayrı bir ironi... Çünkü yazım yanlışlarıyla dolu zaten yazı tek doğru kelime yok değil mi...
Okul öncesi eğitimi alan bir çocuk annesiyim aynı zamanda Anaokulunda çalışıyorum (Okul öncesi öğretmeni değilim) Velilere hep "çocukların ilk tam manasıyla sosyalleştikleri yer" diye anlatıyoruz okul öncesini ama şimdi konunuzu okuyunca farkettim ki velilerinde "insan içine çıktığı ilk yer" miş.31 yaşında bir anneyim. Üniversite mezunu bir ev hanımıyım. 6 yaşında oğlum var. Bu yıl Corona dan ötürü gecikmeli olarak evin yakınındaki ilkokulun anasınıfına kaydettik. Geçen cuma başlasın dediler. Öğretmen den birşeyler sezdim sanki oğlumu dışlıyordu. Yanılıyorumdur dedim bana öyle geliyor dedim. Giriş saati 1 çıkış saati 3.45. Cuma günü 3 de almamı söyledi pazartesi günü 3.30 da. Savunma da şu burda yatmayacağını bilsin ben ona yatak yok diyeceğim. İnsanın aklı duruyor benim çocuğum neden orda yatmak istesin ki... Bize çok düşkündür.
Cuma günü bisküvi süt verdim yanına. Olmaz başkalarının canı çeker dedi. Çocuk aç aç eve geldi. Oysa ben akranlarıyla yemek yer diye okula göndermek istemiştim.
Erken çıkardı oğlumu sonra zeytin kırma etkinliği yapmış. WhatsApp grubuna nispet yaparcasına çocuklarla bir sürü resim attı. Eşim ayrı ben ayrı oğlum ayrı üzüldü. Bu dışlamak değil de nedir ?
Hafta sonu zar zor ikna ettim beslenme listesi ve malzeme listesi atması için. Zorla beslenme listesi ni attı. Malzeme listesi için geçen yıldan kalanları kullanıyorum dedi.
Pazartesi günü menüde puaca sebze sövüş içecek vardı. Extradan yoğurt koydum. Puaça sevmiyor yoğurt yesin diye. Öğretmene söyledim. Olmaz başkalarının canı çeker dedi. Çocuk o gün de aç geldi eve...
Almaya gittim konuşalım sizle dedi. Baktım sonra çocuklarla ilgilenmeye başladı. Çocuklarda benim çocuğuma göre o kadar iriler ki benim yawrum yanlarında küçücük kalıyor. Çocuğumu aldım geldim eve... Bir baktım aradı.
Daha önce kreşe yada okula gitti mi dedi hayır dedim. Diğerlerine göre çok geri onlar çok ilerde dedi. Peki dedim onlar kreşe yada okula mı gitmiş. Evet dedi. Siz ilgilenin ki çocuğunuz da gelişme kaydetsin. Ben ilgilensem onla diğerleri sıkılır dedi. Mantık yürütemiyor dedi. Koymuş çocuğun önüne sonbaharda da ne giyilir ne kullanılır diye bir kağıt altta resimler renksiz renksiz... Benim çocuğum yapamamış. Benim çocuğum daha sonbahar nedir bilmiyor öğrettin mi ki yapsın.
Hayali arkadaşları var mı dedi. Yok dedim neden. Kendi kendine konuşuyor dedi. Kendi kendine konuştuğuna şahid olmadık dedim. Resmen çocuğa damga vuruyor eğitimsiz aklıyla...
Çocuğu tek başına bırakıyor ilgi alaka 0 kendi başına kalıyor elinde bir kalem bir kağıt... Çocuk gerizekalı oldu bu yüzden... Yemeği konusunda yardımcı olmuyor çocuk aç geliyor eve... Onun göstermesi gereken ilgiyi de benden istiyor. Terminatörüm çünkü ben...
Malzeme listesi istemeyeceğim deyip pazartesi günü öyle bir liste verdi ki 250 tl tuttu alması... Adım gibi eminim malzemeleri de diğer çocuklara verecekti. Daha sayamayacağım bir ton şey... O kadar üzgünüm ki... Evladım için... O o kadar mükemmel bir çocuk ki... Kaydını alacağım okuldan daha da göndermeyeceğim o okula... Allah böyle insanların belasını versin.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Keşke sizde doğru okuyup yazsaydınız. Evin yakınındaki ilkokulun anaokuluna göndermiş, devlet okulu yani. Diğer konuda tabi ki aile de öğretmen de birlikte çalışmak zorunda. Günde 2 saat, bir sürü çocuğun olduğu bir ortamda öğretmen anne kadar zaman ayıramaz.Herşeyi öğretmenden bekleyen yapınız var. Para veriyorsunuz diye bu. Keşke özel Anaokulu olmasaydı. Köle gibi bakıyorlar öğretmen gibi değil. Öğretki bilsin sözünüz beni çok rahatsız etti
Şimdi eğitimin dışında olanlar için "al git uğraşmam" gibi algılanmış olabilir.Bazıları ogretmeni hakli bulmus ama cocugu dislamis resmen erken cikarmak nedir ya sen bu hakki kendinde nerden buluyosun al git ben ugrasmam bununla der gibi.
Ayrica sonbaharin ne oldugunu anlatamiyor mu bir ogretmen herkes ayni seviyede olmak zorunda degil.
Aslında öğretmeni haklı bulmadık, konu sahibinin hatalarını söyledik. Erken çıkarma konusu şöyle olabilir. Okullar açılmadan önce 2 gün çocuklar okula gidiyor, kaynaştırma alışma amaçlı. Oğlumda öyleydi, beraber gittik, ağlayan çocukların anneleri içeride diğerleri dışarıda bekledi, 1 saat aktivite yaptılar bitti. Eğer konu sahibinin çocuğu geç başladıysa diğerlerinden ilk hafta alıştırma süreci olarak yapabilir. Bilerek bariz bir şekilde ayrımcılık yapamaz bence.Bazıları ogretmeni hakli bulmus ama cocugu dislamis resmen erken cikarmak nedir ya sen bu hakki kendinde nerden buluyosun al git ben ugrasmam bununla der gibi.
Ayrica sonbaharin ne oldugunu anlatamiyor mu bir ogretmen herkes ayni seviyede olmak zorunda degil.
Benim de aklıma bu geldi. Çünkü normalde okullar açılmadan bir hafta önce kaynaştırma yapılıyor. Konu sahibi çocuğu geç başlatmış. Anaokulları açılalı çok oldu. Bence bunun açıklamasını da öğretmeni yapmıştır.Şimdi eğitimin dışında olanlar için "al git uğraşmam" gibi algılanmış olabilir.
Çocuk erken çıkartılır, veliyede açıklanır nedeni, ki bence konu sahibi bu noktayı aktarmayı unutmuştur.
Neden erken çıkartılır, çünkü ilk defa annesinden ayrılan çocuklar uzun süreli ayrılığa maruz bırakılamazlar. Bırakılırlarsa bu sefer anneyle -babayla çatışma yaşar, okula hatta annesiz hiç bir yere gitmek istemezler.
Öğretmeni bunu öngördüğü için "kademeli alıştırma" yolunu seçmiş.
Benim de aklıma bu geldi. Çünkü normalde okullar açılmadan bir hafta önce kaynaştırma yapılıyor. Konu sahibi çocuğu geç başlatmış. Anaokulları açılalı çok oldu. Bence bunun açıklamasını da öğretmeni yapmıştır.
Bununla ilgili bir sey yazmamis konu sahibi oyleyse tamam ama cocugu gonderdikten sonra kalanlarla etkinlik yapmasi bunu watsapta paylasmasi falan dogru degil bunu gordugunde o cocugun psikolojisini dusunun ne kadar uzulmustur kendini dislanmis hissetmistir. Hem ogretmen bana cok sert geldi daha yumusak ve yapici olmali bir ogretmen.liseli ogrenci degil bunlarŞimdi eğitimin dışında olanlar için "al git uğraşmam" gibi algılanmış olabilir.
Çocuk erken çıkartılır, veliyede açıklanır nedeni, ki bence konu sahibi bu noktayı aktarmayı unutmuştur.
Neden erken çıkartılır, çünkü ilk defa annesinden ayrılan çocuklar uzun süreli ayrılığa maruz bırakılamazlar. Bırakılırlarsa bu sefer anneyle -babayla çatışma yaşar, okula hatta annesiz hiç bir yere gitmek istemezler.
Öğretmeni bunu öngördüğü için "kademeli alıştırma" yolunu seçmiş.
Bununla ilgili bir sey yazmamis konu sahibi oyleyse tamam ama cocugu gonderdikten sonra kalanlarla etkinlik yapmasi bunu watsapta paylasmasi falan dogru degil bunu gordugunde o cocugun psikolojisini dusunun ne kadar uzulmustur kendini dislanmis hissetmistir. Hem ogretmen bana cok sert geldi daha yumusak ve yapici olmali bir ogretmen.liseli ogrenci degil bunlar.Aslında öğretmeni haklı bulmadık, konu sahibinin hatalarını söyledik. Erken çıkarma konusu şöyle olabilir. Okullar açılmadan önce 2 gün çocuklar okula gidiyor, kaynaştırma alışma amaçlı. Oğlumda öyleydi, beraber gittik, ağlayan çocukların anneleri içeride diğerleri dışarıda bekledi, 1 saat aktivite yaptılar bitti. Eğer konu sahibinin çocuğu geç başladıysa diğerlerinden ilk hafta alıştırma süreci olarak yapabilir. Bilerek bariz bir şekilde ayrımcılık yapamaz bence.