canım kayınvalidem

VuslataDair

evli ve 3 cocuklu
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
5.660
12.749
merhaba
bende size alışılmışın dışında hamdolsun eksiği var fazlası yok bir hikaye anlatacağım
eşim kürt kökenlidir. evlendik. evlenene kadar ailesinden kimseyi görmedim tanımadım. annem çok yaşlıdır hasta gelemez dedi tek başına geldi halamla eniştem erkek tarafı oldu. beni de babaannem büyütmüştü zaten annem babam ayrıydı. velhasıl nişan kına nikah derken biz evlendik. Ankara dan Batman a gittim. yanlış anlamayın evlenip oraya yerleşmedim eşim balayına mı gidelim memlekete mi dedi bende ailesini çok merak ettiğimden memleketine dedim:) gittim ilk defa annesini gördüm açıkçası çok çekindim o Türkçe bilmiyor ben Kürtçe düşünün:) neyse evlerinin avlusunda düğünümüz oldu akrabalarını çağırdılar. ben gelinliğimi orda da giydim. arkadaşımın gelinliğiydi zaten. annecim ( kayınvalidem yani) bir çeyrek altın taktı bana çünkü elinden o kadar geldi ve bu beni hiç üzmedi biliyordum durumunu. orada mikrop kaptım tifo olmuşum hamileyim bilmiyorum hastalandım kayınvalidemin etrafımda pervane oluşunu yemekler yapışını uyumadan başımı bekleyişini (ve çok çok afedersiniz istifra ettiğimde temizlediği bile oldu kendimde değildim ben ayakta bile duramıyordum) işte bunları hiç unutmadım. hamileliğimin 7. ayında kaynanam ve görümcem yanıma geldi. çok kilolanmıştım elim ayağım şişmişti görümcem evin işini yemeği temizliği bir defa olsun bana bırakmadı kaynanam ise inanın allah yukarda şahittir yorulup uzandığım bir gün ayaklarıma masaj bile yaptı. ayaklarıma ve belime masaj yaptığı o günü hiç unutamam o kadar utanmıştım ki. sevgisiz ezik mutsuz büyümüştüm. kaynanamdan gördüğümü ben öz annemden görmedim:KK43: doğum yaptım aylarca yanımda kaldı şu gun bile bende gitsem o da gelse bana iş yaptırmaz. o kadar çok bir arada kaldık baktı gelinin dil öğrendiği yok o öğrendi:) ilk kızımın doğumundan sonra kilolarımı pat diye veremedim tabii hiç unutmuyorum çok güzel ama o zamanki bütçemize göre pahalı bir elbise aldım çekiniyorumda eşimden ama kadınlık işte dayanamadım aldım. neyi desem ki anne söyleme diye asla söylemezdi oğluna. neyse aradan zaman geçti eşim elbiseyi gösterdiğimde biraz söylendi fiyatından dolayı ve kaynanam hiç unutmuyorum " elleme gençtir alacak giyecek karışmayacaksın" dedi oğluna:) şu gun bile hala der ki eğer ..... üzersen sütüm sana haram olsun hakkım sana haram olsun. eşim yurtdışında görevli bana telefon eder derim ki " anneni ara seni özlemiştir sesini duysun" derki " annemi arıyorum diyor ki oğlum paran yoktur sen karını ara o duysun sesini ben haberini ondan alırım seni arıyorum sende anneni ara diyorsun aramıycam ikinizide göreceksiniz:) ikinci kızımın hamileliğinde de aynı şeyler yaşandı uzatmayayım 7. ayımda geldi ve kızım 8 aylık olana kadar beraber kaldık 10 yıllık geliniyim 1 defa incinmedim ne sorsam "sen bilirsin" der:) 2. kızım sezeryandı şimdi 5 yaşında ama kaynanam hala bana " sen ameliyatlısın" deyip iş yaptırmaz:) geçenlerde birşey öğrendim kaynanam beni ilk gördüğünde oğluna söylenmiş demiş ki büyükşehirden aldın bunu getirdin bakalım başına neler getirecek? ama ben anne demem annecim derim hep saygı duydum sarılırım öperim sıkıştırırım dizine yatarım dertleşirim ağlarım oğlu beni üzse kaynanam kendini kaybeder çekinmez oraları arar fırçalar oğlunu:)bir kaç ay evvel anjiyo yapılmış kızlarına demiş ki benim için ona söylemeyin çok üzülecek zaten kocası yoktur yanında. ama bana kaynım söyledi aradım nasıl ağlıyorum sesi öyle kötü geliyor ki " ben iyiyim hiç birşeyim yok ağlama dedi bana o an hayatımda ilk defa kuş olup uçmak istedim Ankara dan Batman a :KK43:biraz uzun oldu nolur kusura bakmayın ben en baştan önyargılı değil sevgi dolu yaklaştım ilk gördüğünde benden hoşlanmadı anladım bunu ama önemsemedim yok saydım hep ama hep sevgi oldu oldum saygı duydum eşimi o kadar çok seviyorum ona o kadar aşığım ki annesi de onun dünyaya gelme vesilesi olduğu için onada asla saygısızlık etmem ve kötü davranmam söz konusu olamaz.işte benimde yaşadıklarım bunlardı paylaşmak istedim hayırlı günler:)

Son düzenleme:
eee bütün iyi huylari senin kayinvaliden kapmis, bizimkilere bisey kalmamis demek ki :)
Allah bozmasin canim. Ne mutlu sana...

gerçekten güzel bir hikaye.
Allah ağzınıızn tadını bozmasın.
uzaktan uzağa iyi böyle.
belkide altlı üstlü olsaydınız farklı olabilirdi.
gercekten kayınvalıden çok iyiymiş..
sende ilk baştan ön yargısız davranmışsın.ama karşılığınıda almışsın.
yanı sen iyi davranıpta sana laf sokmamış hiç..
bende ilk önyargısız davrandım sonuçta güzel geçinelim istedim.
ama bunlara karşılık karşınızdaki iyi değilse, laf sokuyorsa, yalancıysa, içten pazarlıklıysa olmuyo...

çatışma orda başlıyor işte....

acaba bi an konuyu benmi açtım dedm. Kaynanasına aşık cinslerdenim bende. Bana verdiği değeride onun bekar 3 kızına versinler inşallah. ALLH BİN KERE RAZI OLSUN.

senin adına çok sevindim,tabi sevilir böyle kayınvalide ,birde sen farklı davranış görseydin aceba düşüncelerin yine aynımı olacaktı.herkes kendi yaşadığını bilir davranışlar da buna göre yön bulur bence.

senin adına çok sevindim,tabi sevilir böyle kayınvalide ,birde sen farklı davranış görseydin aceba düşüncelerin yine aynımı olacaktı.herkes kendi yaşadığını bilir davranışlar da buna göre yön bulur bence.
canım benim elbette ben farklı davranış gösterebilirdim hala da gösterebilirim ama ne gerek var? yaradılanı hoşgör yaradandan ötürü değil mi?

maşallah barekeallah rabbmimn nazarları üstünüzde olsun ne kadar güzel yaa
çok imrendim biliyomusun yazını okuyuncada gözlerim doldu rabbm bozmasın aranızı çok düşünceli,anlayışlı k validen var

pardon yanlış okumuşum farklı davranış görseydin demişsin:KK43: ilk etapta benden hoşlanmadığını bana karşı önyargılı olduğunu zaten anladım konuşmasakda anlaşılır değil mi bir çok şey anladım ama anlamamazlıktan geldim onun hoşnutsuzluğuyla değil benim hoşgörümle başlasın herşey istedim hamdolsun öyle oldu:)

pardon yanlış okumuşum farklı davranış görseydin demişsin:KK43: ilk etapta benden hoşlanmadığını bana karşı önyargılı olduğunu zaten anladım konuşmasakda anlaşılır değil mi bir çok şey anladım ama anlamamazlıktan geldim onun hoşnutsuzluğuyla değil benim hoşgörümle başlasın herşey istedim hamdolsun öyle oldu:)

allahım ağzınızın tadını bozmasın umarım herşey gönlüne göre olur.

maşallah barekeallah rabbmimn nazarları üstünüzde olsun ne kadar güzel yaa
çok imrendim biliyomusun yazını okuyuncada gözlerim doldu rabbm bozmasın aranızı çok düşünceli,anlayışlı k validen var
sağolun rabbim razı olsun canımdır o benim tontişimdir en büyük korkum allah korusun ona birşey olmasıdır bu ihtimal aklıma gelince kalbim sıkışır ağlamaklı olurum. dualarımda ilk ona sağlık uzun ömür dilerim. ben gözlerinde "yabancı gelin" im ama hamdolsun ailesinin hiçbir ferdinden incinmedim 1 defa olsun:) hele ki abileri çarşıda birşeye gözümün ucuyla baksam almaya kalkarlar kıyamam aldıramam asla. kaynanamın meşhur bir kanepesi vardır çekyat altı kumaşlarla doludur ona hediye gelmiş hacdan falan tesbih tas vs işte o kanepeyi ben her gittiğimde bi açar:) " ne beğendin al" der bana derim ki "yok senin onlar" göürmcelerim öyledir oğulları ben odaya girince ayağa kalkarlar. benden büyük enişteler amcalar velhasıl hepsi allah bin defa razı olsun beni çok severler e bu sevgiye gidilmez mi,eşim 6 yıldır kazakistanda ben senede bazen 2 defa giderim Batman a:)

senin kayınvaliden belli ki oğlunu çok seviyor kendi egolarını atmış bir tarafa.mutluluğunuza ekstra katkıda bulunuyor Allah ağzınızın tadını bozmasın hep böyle kalın inşallah:nazar:

senin adına çok sevindim.Bir an senin yazdıklarını bir anda yaşadıklarımı düşündüm intihar etmeye karar verdim :KK9:
şaka bi yana bunların bir ortası yok sanırım ya melek gibi oluyorlar şekli A,ya da cadı oluyorlar şekil B :)

Kaynananızz Batmandaymışş siz de farklı bi ildesiniz sanırım yani ayda yılda bir görüşüyorsunuz..
Valla benimde öyle olsa çok severdim kesin..

Böyleleride varmış demekkii
Etrafımda çok böyle şeler duymadığımdan şans mı diyelimm napalımm bilemedim..
BoL şans..

Siz ne güzel bir insansınız böyle;
gözlerim doldu okurken,kayınvalideniz de gerçekten insani açıdan çok derin bir kadınmış.
Allah ağzınızın tadını hiç bozmasın inşallah.
Evet siz çok güzel bir başlangıç yapmışsınız,iyiliğin bütün önyargıları silebileceğine çok güzel bir örnek olmuşsunuz.
Ama öyle örnekler var ki gelin ne yaparsa yapsın o önyargıyı bir türlü yok edemiyor.
Kayınvalide öyle bir sabitlenmiş ki gelinin oğlunu kendisinden çalma fikrine,
istesede sevemiyor kaldı ki sevmek istemiyor.
Burda okuduğum onca kötü hikayeden sonra sizin ki masal gibi geldi.
Dilerim hiç bozulmasın aranızda ki muhabbet.

gelin-kayınvalide olayındaki ana düşünce tam da sizinkayınvalidenizi anlattığınız satırlarda gizli..
Siz oğlu ile tartışacak olsanız sizi kayırıyor..el üstünde tutuyor..oğluna laf dahi söyletmiyor gelini hakkında :nazar: :nazar:
hangi gelin kendisine böyle değer verildiğini görse mutlu olup k.validesine sarılmaz ki :emir_bebek:
misalen benim k.validem de, iyidir, sessizdir, bi zararı yoktur kimseye fakat hep oğlunu kayırır..evine gittiğimizde on defa oğlum ye diyorsa, bir kere .. sen de ye..:93: ya zaten orası senin oğlunun evi, çekinip yemeyecek mi de bin defa ona söylüyorsun:nazar:
bizim eve gelir; zavallı oğlum en üst kata poşet taşıyor, çöp indiriyor diye hayıflanır..bunu açık açık da söyler...ben 15 kiloluk çocuğumu indirip çıkartırken ekstradan da poşetleri taşısam, inerken de çöpleri atsam hoşlanacak sanırım, oğluna hiç kıyamaz :KK1: ama ben, ne önemi var canım?
ne kadar sevmeye çalışsan da; böyle kendi evladını kayırıp, seni umursamayan sözler ve davranışlar, insanı hem incitiyor hem uzaklaştırıyor karşındakinden..:95:

Her erkek annesi böyle midir?
Ogullarına asık!! Yani geneli böyle oluyor kızlarını oglundan daha ayrı tutan annelerde dinledik gelinlerin agzından ama istinai olaylar.
En cok rastaladıgımız oglunu paylasamayan, gelin' den kıskanan anneler..

Şöyle bir tespitte bulunsam : Ailesinden erken yaşta ayrılan kendi hayatını kuran ve yonlendıren erkek anneleri
daha bır anlayışlı ve açıkgörüşlü oluyor gelinlerine karşı .. zaten oğlundan yıllar önce ayrılmış oldugu ıcın evlenmesini garipsemiyor gibi ..

Ama evlenene kadar ailesi ile yaşayan ve evlılıkte ılk defa oğlundan ayrılan anneler daha mı bir hassas ve tepkısel oluyorlar gelınlerıne karsı ? ..

benim kayınvalidemnin huyları ve memleketi ve dil sorunu herşey aynı. benimki seninki kadar çok fedakarlık yapmadı benim için çünkü şu ana kadar gerek olmadı olsaydı yapardı ama o da çok iyidir sağolsun. bugünn bi arkadaşım kayınvaliden bu kadar iyiyken neden annen sana bunları yapıyor dedi. ben de annemden çekiyorum kayınvalidemden çekmediğimi. gerçi annem şimdilik uzakta ama eylülden sonra yanıma yerleşecek. o da başımın tacı ama karakterlerimiz çok farklı. neyse senin adına çok sevindim. dilerim tüm kayınvalideler seninki gibi olur.

X