1 büyük rakı, 3 paket sigara, 25 fincan kahve mi? bizim aklımızda niye böyle bir şey kalmadı acaba filmden çıkınca?
malum çocuklar taptaze beyinleriyle verilmek istenen mesajı çok daha iyi kavrıyorlar peki sizin aklınızda neler kaldı filmden zavallı aciz güçsüz diktatör acımasız bir insan filmde verilen mesaj bu ve bunu biraz dikkatli izleyen herkes görüyor lütfen yukarılarda arkadaşların mesajlarını tekrar gözden geçirin ya da nette biraz araştırma yapıp film hakkındaki tarafsız eleştirileri okuyun
malum çocuklar taptaze beyinleriyle verilmek istenen mesajı çok daha iyi kavrıyorlar peki sizin aklınızda neler kaldı filmden zavallı aciz güçsüz diktatör acımasız bir insan filmde verilen mesaj bu ve bunu biraz dikkatli izleyen herkes görüyor lütfen yukarılarda arkadaşların mesajlarını tekrar gözden geçirin ya da nette biraz araştırma yapıp film hakkındaki tarafsız eleştirileri okuyun
çocuklar gördüğünü alır altında yatan nedeni sorgulama ihtiyacı duymayabilirler neden Atatürk içemez mi eğlenemez mi sevgilisine mektup yazıp kendi içinde acılar yaşayamaz mı o hep güçlü olmak zorunda mı o insan değil mi bence siz de Atatürk' ün kalpsiz olmadığını anlayın ve onu bir insan olarak düşünün o taştan yapılmış bir put değil
Atatürk elbette bir insandır ama bize ne içtiği sıgaradan aldığı alkolden günahı da sevabı da kendini bağlar bizi ilgilendiren ve çocuklarımıza verilmesi gereken ilkeleri devrimleri fikirleri idealleridir yoksa içmiş içmemiş yok sevgilisi varmış kadınlara düşkünmüş kime ne o bir kahramandır ve çocuklarımızın gözünde örnek kişiliktir onu aciz göstermek kimlerin işine gelir neye hizmet eder lütfen bir düşünün
benim de şaşkınlığım devam ediyor dünden beri, telefonda konuştuğum arkadaşlarımla da aynı konuyu tartıştım. benim çevremde genel durum: seyretmeden, duydukları ve okuduklarıyla beğenmeyenler çok. seyredenlerden sadece birkaçı beğenmemiş.
beni etkileyen yönlerine gelince; Atatürk'ü hep ilah olarak, normal olmayan bir insan olarak görmek bence özellikle günümüz politikacılarında ya da gençlikte şöyle bir düşünce uyandırıyor: O yapmış, o Atatürk'müş. Filmde ise;onun da çocukluğunda ailevi sorunlar yaşamış, büyüdüğünde hala çocuksu korkularından da taşımış, aşk acısı çekmiş, anne özlemi çekmiş, taştan olmayan bir insan oğlu olduğu ve içindeki kararla, azimle bütün bu hepimiz gibi olan yönleriyle ne kadar da hepimizden farklı olabildiğini göstermişler. Atatürk tabii ki çok farklı biriydi. Ancak şu günlerde ülkemizin o yapıda insanlara ihtiyacı var. "Atatürk olsaydı"diyerek iç çekiyoruz çoğu zaman, ancak bu bize yardımcı olamıyor.
Ayrıca "beni hatırlayınız" sözü beynimde yankılandı benim sürekli. sanki yıllar sonra kurduğu Cumhuriyet'in bu hallere geleceğinden korkmuş gibi, beni hatırlayınız yani benim bu vatan için yaptıklarımı, bu vatan için çarpışanları, verilen emeği, dökülen kanları, ne zorluklarla kurulan Cumhuriyet'inize sahip çıkın, dediğini anladım ben o sözden.
İçki konusunda alkolik bir görüntü, bir rezillik göremedim. Alkole yatkın olduğunu zaten öğrencilik yıllarımdan beri biliyorum. Ayrıca filmde açıklıyordu: "beynimin hızına vücudum yetişemiyor." diyordu. Hiçbir şey yapmadığını söylemedi kimse.Sadece eski temposundan eser kalmamış ve günde 2 saatini ancak dolduracak işi olduğunu söylediğinde de; normal bir insanın çalışmasıyla Atatürk zekası ve disipliniyle çalışıldığında bu 2 saatte de çok işler yapılmıştır bence.
Ayrıca kadınlar konusunda da, sorarım sizlere arkadaşlar zaten İffet'i LAtife'yi, Afet'i bilmiyor muyduk ki sanki daha önce. Sadece Corin diye bir bayana yazdığı mektup vardı benim için yeni olan.
Ben ise orada latin alfabesiyle mektup yazmasına odaklanmıştım, önceki sahnelerde askerlik notlarını arap alfabesiyle yazmasının ardından.
Bu tür yapıtlarda her düşünce kendine göre yorumlayacaktır. Buna bir şey diyemem. adı üstünde düşünce.
ya arkadaşlar en basitinden bırakın ulu önder Atatürk 'ün babanızın anenenizden önceki sevgilisine yazdığı mektuplar biryerlerden bulup çıkarılsa çoluğuna çocuğuna hısımına akrabasına iş arkadaşlarına okunsa siz neler hissedersiniz ya da diğer alkolle sıgarayla ilgili şeyler abartılarak anlatısa hiç incinmezmisiniz mahrem denen özel denen şeyler vardır herşey herkesle paylaşılırmı bunun kime ne faydası olur kaldıki onu kurduğu cumhuriyeti ilke ve inkılaplarını bu kadar yıpratmak isteyen insanlar varken Konu sadece bu değil mesela filmde Atatürk'ün kürt vatandaşlarımızın çoğunlukla yaşadığı yerlerde içeride bağımsız eyalet tarzı bir yönetimle bunlara özerklik verilme fikri varmış gibi anlatılmış adeta Atatürkün bu vasiyeti varmış da bizler tarafından yapılmamış gibi gösterilmek istenmiş sizce Atatürk 15 yıl tek otorite olarak devleti yönetmiş bir kişi olarak böyle bir düşüncesi olsa yapmazmıydı zaten Can Dündar da filmde yanlış yorumlara yol açabilecek bazı ifadeler olduğunu kendisi de kabul etmiştir diyelim ki kendisi iyi niyetle bişeyler yapmak istedi ama bunu öylesine kendilerine yontarak çeken çakallar var ki etrafta iyi niyetli saf vatandaşlarımızı ve yeterince bilgilendirilmemiş çocuklarımızı kolaylıkla etkileyebilir ve yanlış düşüncelere sevkedebilir yukarıda filmle ilgili beğenilerini yazan birkaç arkadaşımla tek bir ortak noktamız var Atatürk sevgisi onlar tüm içtenlikleriyle Atatürk'ü daha yakından tanıtan bir film olarak görüyor olabilirler ama çakallar öyle ince hesaplar peşindeler ki...
arkadaşım bu mesajın gerçekten farklı, daha bir samimi geldi bana. Dediğin gibi bizler aslında aynı düşüncedeyiz, tek nokta dediğin aslında en önemli nokta değil mi, ana düşünce değil mi, Atatürk sevgisi değil mi?
Senin de dediğin gibi çakallar zaten her şeyden kendilerine yontmada ustalar. İşte tam da bu yüzden zaten Ata'mızla ilgili yazılan, çizilenlerde doğru bilgilerin altını çizerek çevremizdeki senin deyiminle saf varandaşları ya da fazla derin düşünmeye alışmamış yurttaşlarımızı, çocuklarımızı uyarmalı, doğru yönlendirmeliyiz. Zaten elleri ovuşturarak bekleyen çakalların ekmeğine yağ sürmemeliyiz. Bilmiyorum, ne derece anlatabiliyorum düşüncelerimi bu konu hakkında?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?