• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çamaşırlarla başım dertte :(

Benim derdim de beyazların beyaz olmaması.kokusu için sıvı deterjanın hepsi bir arada olanını aldım.Persil.mis gibi kokuyor artik.ama suyun çok fazla kireçli olmasından da olabilir bir türlü bembeyaz camasirim olmuyor.sizde etkili bir yol bulursanız bende deneyeyim

cok haklisiniz sagliktan onemli degil. peki renklileri siyahlari kac derecede yikamak gerekiyor mesela bazi okudugum yerlerde beyazlara gore daha az deterjan koymak gerekiyor diye yazmislar kalinti vs. yuzunden
Koyu renkliler icin 40dereceye kadar cikabilirsiniz. Kiyafet etiketlerinde 30 yazar genelde ama o emniyete almak icindir ;) deterjani koyu renkler icin sivi secebilirsiniz veya az miktar toz deterjan kullanabilirsiniz. Zaten deterjani her kosulda az kullansaniz daha iyi. Fazlasina gerek yok

Buda dert mi demeyin cunku bu sorunu halledemiyorum.Lutfen bana yardımcı olun:KK43:
Çamaşırları yıkamayı beceremiyorum arastiriyorum bakıyorum yok yapamiyorum. Mesela beyazlari yikiyorum ama koltuk altindaki sari leke kalıyor camasir suyu koyuyorum yine kaliyor birde ustune camasirlar camasir suyu kokuyor. Mesela renklileri yikiyorum yunluleri yikiyorum hani o yikandiginda mis gibi temizlik kokar ya bende cikardigim zaman kokuyor sonra kalmiyor hic birsey. Neyi yanlış yapiyor olabilirim ? Deterjan mi kötü ve kokmuyor, camasir suyu mu etkisiz, makinede yanlış program mi seçiyorum bilemiyorum.Yardimci olur musunuz?:KK43:
Program in derecesi önemli ve p ile başlayan deterjanı kullanıyorum ben hep onun önerdiği yumuşatıcı ile birlikte misler gibi kokuyor çamaşırlar

şu kırmızı olanı mı diyorsun?
lekede mi çıkarıyor o ben temizlikte kullanıyorum.

Evet aspirin kirmizi olan o gomlek yakalari ve kollarda süper, ama asıl meyve, boya vs lekelerde amway leke cikarici sprey kullaniyorum beyaz o, nar lekesini bile cikariyor.

bende iceride kurutuyorum ama faydasi yok makineyi hic bos calistirmadim daha 2 aylik diye ama deneyeyim onu da o zaman
2 aylık makineye gerek yok henüz böyle bir uygulamaya.
Bence burada yazan her şeyi denemeye çalışmayın:)
Instagram da çokbiliyoruzbiz diye bi sayfa var orayı takip edin yüzde yüz denenmiş öneriler var.

renkliler icinde beyazlar icinde perwoll sivi olandan kullaniyorum beyaz icin vanish ekliyorum camasir suyuda domestos kullaniyorum.
Deterjanim ariel , yumuşatıcım yumoş , böyle bir sorunla karşılaşmadım hiç ..deterjanini ve yumusaticini değiştirmeyi dene . Dereceye de dikkat et ..

Nacizane tavsiyelerim tüm deterjanları denedim perwol omo persil vs.
En iyisi ariel üstüne tanımam.
Ben beyazlarda deterjan gözüne beyaz sirke ve karbonatta ekliyorum azıcık cidden bembeyaz oluyor.
Hatta kesme şeker koyun diye bi öneri vardı ama denemedim henüz.
Ayrıca arap sabunu da doğal bi deterjan onu da ekleyebilirsiniz deterjan gözüne azcik.

Makine ile işiniz bitince deterjan bölmesini ve kapağını açık bırakın. Islak ve kapali kalınca kötü kokuyor makine haliyle camaşirda.
Çamaşırları evin içinde kurutuyorsanız oda kötü kokmasına sebep olabilir. Balkona atıp havalandırın,akşama doğru içeri alırsınız.

Abc yumuşatıcı var kırmızı ambalajlı kamelya aşkı yazıyo üzerinde ben bu kadar güzel kokan bu kadar kalıcı bir yumuşatıcı görmedim parfümle bile bastıramıyosunuz kokuyu bana göre çok güzel ama eşim iş yerinde bayan parfümü sıktım sanıyorlar diye dert yanıyo:KK33: erkek parfümü sıkıyor ama mümkün değil gitmiyor çamaşırlardan mis gibi Harika şiddetle tavsiye ederim

Ariel sivi deterjan tertemiz yapar.bide yumusatici olarakta abc pembe kutuyu da kullanin mis gibi kokusu kalir.biz giyiyoruz herkes parfum saniyo

ben beyazlari en fazla 60da yıkıyorum ondami yanlis yapiyorum acaba? kokmasi benim icinde sorun degildi aslinda ama simdide yikayip kuruttuktan sonra bir bakiyorum sanki hiç yikamamisim gibi geliyor.Yumusatici bende hic kullanmadim ama arkadaslarda kullanin yazmis
90-95 yıka beyazları.60 derece beyazlar için düşük bence.

Renklileri de beyazları da karalıları da Omo ile yıkıyorum ben.. Çok çok menunum. Beyazları 60 derece, diğerlerini 40 derecede yıkıyorum. Yumuşatıcı olarak da Yumoş lotus çiçeği kullanıyorum. Geçen sene yıkayıp kaldırdığım kışlıklarımı şimdi çıkarınca mis gibi kokuyor.

Öncelikle çamaşırlarını çok bekletme kir içine işliyor zamanla.

Beyazları hep 60 da yikarim ariel toz ile.

Renklileri de 40 da yikarim bingonun sıvı deterjanı ile.

Yumuşatıcı olarak abc kullanıyorum ama bingonun kokusu yeterli bile oluyor.

Ayrıca makineyi çok doldurmak, ıslak çamaşırların kalması kötü kokuyu arttırır.

beyazlar için koslanin beyazlaticisini kullanabilirsin çamaşır suyu zamanla sararma yapabilir.

Siemens akıllı çamaşır makinesi kullanıyorsan aramıza hoş geldin dicem. Üç sefer servis çağırdık ve hâlâ değişen bir şey yok. Daha önce 4-5 farklı makinede yıkadığim çamaşırlar bu makinede olduğu gibi geri çıkıyor.

ben beyazlarımı yıkarken bır tatlı kaşığı deterjan gözüne veya dırek çamaşırlara karbonat koyuyorum yıllardırda yumuşatıcı kullanmam mis gıbı çıkıyor çamaşırlarım sadece deterjan kokusuyla
aslında tüm çamaşırlarım ıcın karbonat koymaya çalışıyorum

Bence makinaniz mı iyi çıkmadı acaba bence sizde bı kusur göremedim.markasiz deterjan kullansam bile camaşırları m çok güzel oluyor

Buda dert mi demeyin cunku bu sorunu halledemiyorum.Lutfen bana yardımcı olun:KK43:
Çamaşırları yıkamayı beceremiyorum arastiriyorum bakıyorum yok yapamiyorum. Mesela beyazlari yikiyorum ama koltuk altindaki sari leke kalıyor camasir suyu koyuyorum yine kaliyor birde ustune camasirlar camasir suyu kokuyor. Mesela renklileri yikiyorum yunluleri yikiyorum hani o yikandiginda mis gibi temizlik kokar ya bende cikardigim zaman kokuyor sonra kalmiyor hic birsey. Neyi yanlış yapiyor olabilirim ? Deterjan mi kötü ve kokmuyor, camasir suyu mu etkisiz, makinede yanlış program mi seçiyorum bilemiyorum.Yardimci olur musunuz?:KK43:
Beyazları 95 derece on yıkamalı atarım tiril tiril çıkar nevresim çarşafı 60 derece de atarım durulamayi 4 5 yaparım deterjan kalmasın kokmasın diye kazakları da hızlı yıkamaya renk ve cinsine göre ayarlarım 30 derecede mükemmel olmuyor mis gibi de kokmuyor çünkü gereksiz deterjan doldurma huyum yok ki kokmasın da ağır zaten burnum hemen tıkanıyor... birde 1 2 ayda 70 derecedr az deterjan ile makinayı calistiririm sağ alt kapak kısmı oluyor onu da temizlemek gerek eğer bunları yapıp sonuç aynı ise deterjan değiştir konsantre ürün kullanıyorsan normal ürün dene özellikle yumusaticida değişiyor koku

kosla kullanmadim hic vanish kullanıyorum kosla alayim o zaman birde peki renkliler icinde kullaniliyor mu?
Kosla vanish zaten tatlım aynı şey.evet renklilerede kullanıyorum ben.Bir de yüksek ısıdada yıkamam hiç.Beyazları 40 derecede renklileri 30 derecede yıkıyorum.Mis gibi pırıl pırıl.Deterjan adıda vereyim ariel dağ esintisi toz olanı.

Back
X