• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çamaşır bulaşık sorunsalı

Mis gibi koku oluyor tam tersi ve daha kalıcı oluyor koku.
Tüm çamaşırları kendi kumaşına uygun kurutursan hiç sorun olmuyor.
Vallahi yıpransa benimkiler yıpranırdı. 5 senedir full time kurutmadalar.

polar ve yünlülere sadece son uygulama yaptırıyorum 8 dakika pofuduk pofuduk oluyorlar.
Gerisi de kumaşa, cinse, kullanıma göre programlanıyor.
25 prog falan var sanırım.

Kıyafetlerin çocuğu zaten atamıyorsun. Narin gömlekler vs. Atilmaz kurutmaya. Hepsi küçücük cikar.
Aslinda cok pratik. Kotlar, havlular, nevresimler, yastik, yorgan, perdeler, kışlık ceketler vs. Kurutuluyor rahatlikla. Cashmir, ipek vs. Atılmıyor icine

anladım teşekkürler. çoğu şey kurutuluyor yine yani. zaten esas yoran asması etmesi zor olan çarşaf havlu ev kıyafetleri vs falan oluyor. narin kıyafetleri sanırım asmak çok zorlamaz insanı bunlara yorulmayınca.

bi de yıkama + kurutma fonksiyonu birlikte olanları önermiyorlar randımanlı olmuyormuş siz de mi öyle düşünüyorsunuz?

bir de çok uzun sürüyor mu kurutması çamaşırları?

amma soru sordum :KK53: bi de bi de :KK53::KK53::KK53:

bu kurutma makinesini anneme aldırtamadım bi ben. yok havalanması lazım çamaşırın güneş görmesi lazım balkonda diye diretiyor sanki güneş var panjur kapalı :halay: kendi evime alacağım inş.

bikaç merak ettiğim şey var. mesela koku oluyor mu sıcak çıkınca kötü bir koku vs? bir de kıyafetleri eskitiyor mu ben özellikle dışarı kıyafetlerimde böyle tiftiklenmesine eskimesine uyuzumdur ters yüz yapıp yıkatırım narinse poşette yıkatırım mesela kurutma makinesi eskitir gibime geldi kıyafetlerin yarısını asmak zorunda kalacaksam da almak mantıklı gelmiyor ondan :63:
Kiyafetlerin yarisini asmiyorsunuz aslinda sadece her camasiri uygun programda kurutmaniz gerekir. Yunluler ve ipeklileri pamuklularla beraber atarsaniz elbette olmaz. Ben yunlu ve ipekli narin kiyafetleri sadece havalandirma programina atiyorum. Kupkuru ve mis gibi cikiyor hic de yipranma yasamadim 10 senedir kuruttugum narin kiyafetlerim var

Ahh ah benimki de Hotpoint, yeni iki yıllık makineler.
Çamaşır makinesi nden hiç memnun değilim. Dediğiniz gibi toz deterjan ya haznede kalıp kuruyor yada çamaşırlara yapışıyor. Mecburen sıvı deterjan kullanıyorum onda sorun yaşamadım . Ama beyazlarim hiç temiz olmuyor sarartisi geçmiyor. :( Ayrıca beyazlar için olan programı 3 saat 15 dk gibi bir süre de yıkıyor . Çok uzun bir süre gerçekten ve buna rağmen istediğim sonucu vermiyor

Kiyafetlerin yarisini asmiyorsunuz aslinda sadece her camasiri uygun programda kurutmaniz gerekir. Yunluler ve ipeklileri pamuklularla beraber atarsaniz elbette olmaz. Ben yunlu ve ipekli narin kiyafetleri sadece havalandirma programina atiyorum. Kupkuru ve mis gibi cikiyor hic de yipranma yasamadim 10 senedir kuruttugum narin kiyafetlerim var

heee anladım şimdi. aynı türdekilerle atılıyor o zaman. e çok fazla aynı tür yoksa az az kurutulacak o zaman... elektrik faturasını zıplattırır mı acaba

• Beğen
Reactions: csi
Ben camasirlari uzun uzun yuksek derecelerde yıkanmasını doğru bulmuyorum kiyafetlerimiz de aşırı lekeli degil. Cikmayaxagini düşündüğüm bir leke olduğunda sivi leke çıkarıcı dokuyorum üzerine kirli sepetine oyle atıyorum. Renklileri kır ve leke durumlarına gore 30 veya 40 dereceden fazlasına atmiyorum zaman olatakta yine çamasirlarin durumlarına göre 30- 40- 50 dk olarak değişiyor. Beyazları 60 derecede 1 saat yikiyorum . Ayrica asla cok deterjan koymuyorum
Bulaşık makinasina gelirsek makinem gayet iyi finish kullaniyodum basta ama hep şu damlasi lekeleri vardi makineden saniyodum fairye geçince onlarda gitti .
Kiyafetlerimi ben genelde kendi aileme veririm aktabalarima çünku çok temiz kullanırım giyilmicek durumda olmazlar ya da köye gönderirim. Nadir de olsa ben de giyim kutularına atıyorum . Zaten giyilemicek durumda olanlari ki onları kimseye veremem dogru olmaz etik degil kesinlikle . Onlari toz bezi vs yapiyorum
Hangi marka sıvı leke çıkarıcı kullanıyorsunuz ? Beyaz gömlek yakalarını bir türlü sarılıktan kurtaramadım :(

anladım teşekkürler. çoğu şey kurutuluyor yine yani. zaten esas yoran asması etmesi zor olan çarşaf havlu ev kıyafetleri vs falan oluyor. narin kıyafetleri sanırım asmak çok zorlamaz insanı bunlara yorulmayınca.

bi de yıkama + kurutma fonksiyonu birlikte olanları önermiyorlar randımanlı olmuyormuş siz de mi öyle düşünüyorsunuz?

bir de çok uzun sürüyor mu kurutması çamaşırları?

amma soru sordum :KK53: bi de bi de :KK53::KK53::KK53:
Benimki ayrı ayrı. Etrafımdaki herkesinki de öyle. Evet multi olanlardan memnun değiller kullananlar, benim de gördüğüm yorumlara göre.

Program süreleri çok farklı, hepsi size kalmış.
Ama şu var; siz pamuklu / beyaz / hassas/ kullanıma hazır kuruluk : dersiniz sayaç 2:50'den başlar, bir bakarsınız 1s10dak'da biter. Çünkü o programın standardıdır. İçindeki çamaşır miktarına vs'ye göre kuruyunca kendi kapatır. Akıllı bıdık.

Ben çok az çamaşır asıyorum. %80'i kurutmada kuruyor.

Benimki ayrı ayrı. Etrafımdaki herkesinki de öyle. Evet multi olanlardan memnun değiller kullananlar, benim de gördüğüm yorumlara göre.

Program süreleri çok farklı, hepsi size kalmış.
Ama şu var; siz pamuklu / beyaz / hassas/ kullanıma hazır kuruluk : dersiniz sayaç 2:50'den başlar, bir bakarsınız 1s10dak'da biter. Çünkü o programın standardıdır. İçindeki çamaşır miktarına vs'ye göre kuruyunca kendi kapatır. Akıllı bıdık.

Ben çok az çamaşır asıyorum. %80'i kurutmada kuruyor.

anladım teşekkürler. baya kafama yattı yani ilk iş alınacak o makine. nefret ediyorum ev işlerinden :) kolaylaştırmak varken eziyete gerek yok. ;)

• Beğen
heee anladım şimdi. aynı türdekilerle atılıyor o zaman. e çok fazla aynı tür yoksa az az kurutulacak o zaman... elektrik faturasını zıplattırır mı acaba
Asinda tamamen ayni tur olmalarina gerek yok,mesela ic camasirlari,havlular,bornozlar,pamuklu tisortler,kot pantolonlar,taytlar,coraplar,kurulama bezleri,nevresimler,yastik kiliflari,battaniye ve yorganlari ayni tur kabul edin. Bunlari bir arada atarsiniz. Geri kalanlar da yunluler ve narinler olur. Cok fazla ayirmaniza gerek kalmaz

Asinda tamamen ayni tur olmalarina gerek yok,mesela ic camasirlari,havlular,bornozlar,pamuklu tisortler,kot pantolonlar,taytlar,coraplar,kurulama bezleri,nevresimler,yastik kiliflari,battaniye ve yorganlari ayni tur kabul edin. Bunlari bir arada atarsiniz. Geri kalanlar da yunluler ve narinler olur. Cok fazla ayirmaniza gerek kalmaz
Battaniye ile nevresimi nasıl atıyorsunuz ki beraber?

Ben bir kere battaniyeyi dalmışım da normal programda atmışım (kafa bi milyon dolu idi o aralar), "Allah Allah niye bitmedi ki bu" diyorum.. Bi giderim ki hala 35 dak mı ne yazıyordu.Açtım, bi bakarım ki hint kadife battaniye bildiğiniz yanık yanık dik dik olmuş. Neler yaptım da ancak kendine geldi bilmemkaç yıkamada.

Battaniye ile nevresimi nasıl atıyorsunuz ki beraber?

Ben bir kere battaniyeyi dalmışım da normal programda atmışım (kafa bi milyon dolu idi o aralar), "Allah Allah niye bitmedi ki bu" diyorum.. Bi giderim ki hala 35 dak mı ne yazıyordu.Açtım, bi bakarım ki hint kadife battaniye bildiğiniz yanık yanık dik dik olmuş. Neler yaptım da ancak kendine geldi bilmemkaç yıkamada.
Benim battaniyelerim pamuklu. Pamuk polyester veya akrilik karisimlarda da battaniye kullaniyorum hic sorun yasamadim. Belki sizinkiler yunludur ondan olabilir

• Beğen
Renkli çamaşırda çok az perwoll çok az yumuşatıcı kullanırım. Sorun yok. Beyazda da az ariel az yumuşatıcı. Bulaşık makinasında da yarım tablet fairy.

Fazla deterjan çok temizlik değildir azaltın :)

evet- ayni tür olmasi lazim.
benim makinam Miele ve evet ziplatiyor. bu sebepten korumasi zor ve uzun süren parcalari atiyorum. digerlerini atmiyorum.
sonucda 50% zaman kazaniyorum ve yorganlar, yastiklar, yünlü kazaklar vs. pofufuk oluyorlar, cok hosuma gidiyor benim.
cocuklu eve cok gerekli bence. biz suanda iki kisiyiz- yani olmasada olur ama ben zaman tasaruffu icin aldim

Benim battaniyelerim pamuklu. Pamuk polyester veya akrilik karisimlarda da battaniye kullaniyorum hic sorun yasamadim. Belki sizinkiler yunludur ondan olabilir
Kadife benim battaniyeler. Alerjim var,başka kullanamıyorum. Polyester ve yünlü mümkün değil yani.

Pamuklu olunca olur elbette.

2 önlük kirleniyor gün içinde onlar için de hadi makina çalıstırmayayım diyorum ama olmadı elimde yıkayacağım artık bazen yıkıyorum da zaten ama her zaman olmuyo arada kaçıyor
Merhabalar. Bebeğinizin kıyafetindeki lekeye domestos döktüğünüzü yazmışsınız aman ha. Ben bu konuda size bebekler için özel leke çıkarıcı önerebilirim hatta kendimizin kıyafetlerinde bazı çıkmayan lekelerimizde de kullanıyorum gayet işe yarıyor. E-bebek'ten baby me leke çıkarıcı sprey var. Ben memnunum. İstersen toz çamaşır suyu da var bebekler için en doğal formda. Onu da ister çok lekeli olsun ister olmasın bebeğimin her çamaşırına eklerim bembeyaz tertemiz çıkıyo. Zaten bebekler için uygun ama yine de ekstra durulamalı kullanıyorum içim rahat etmesi için.
Leke çıkarıcı spreyi anında elde 2 dk çitileyip spreyden sıkıp beklet suda. Sonra kac gün geçerse geçsin yıkanırken makinanın deterjan gözüne de ekleyebilirsin ister tozdan ister spreyden. Ama önce anında müdahale et beklet mutlaka.

Kadife benim battaniyeler. Alerjim var,başka kullanamıyorum. Polyester ve yünlü mümkün değil yani.

Pamuklu olunca olur elbette.
Kadife turdeyse ya polyesterdir ya polyester pamuk karisimdir onlar. Yunlu kadifeye hic denk gelmedim valla bilemeyecegim. Kadife zaten sadece bir orme veya dokuma turudur, icerik farkli bir sey

Ahh ah benimki de Hotpoint, yeni iki yıllık makineler.
Çamaşır makinesi nden hiç memnun değilim. Dediğiniz gibi toz deterjan ya haznede kalıp kuruyor yada çamaşırlara yapışıyor. Mecburen sıvı deterjan kullanıyorum onda sorun yaşamadım . Ama beyazlarim hiç temiz olmuyor sarartisi geçmiyor. :KK43: Ayrıca beyazlar için olan programı 3 saat 15 dk gibi bir süre de yıkıyor . Çok uzun bir süre gerçekten ve buna rağmen istediğim sonucu vermiyor
Ayyy evet ya benim de sorunum var beyazlarım hep sararıyo. Çamaşır makinamla genel olarak anlasamıyoruz. İlişkimiz iyi degil:confused::KK11:

Kadife turdeyse ya polyesterdir ya polyester pamuk karisimdir onlar. Yunlu kadifeye hic denk gelmedim valla bilemeyecegim. Kadife zaten sadece bir orme veya dokuma turudur, icerik farkli bir sey
Yünlü kadife demedim ki zaten ;) Kadife dedim.

Hint olan ta çeyizimden, artık etiketi solmuştur, bilemedim.
Diğerleri cotton+acrylic.

Yünlü ve polyestere alerjim var zzten. Kurdeşen döker gibi kabarıp kızarıyorum.
Boğazlı yünlü kazak da giyemem mesela, gibi.

Back