• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çamaşırlarla başım dertte :(

Zor lekeler icin omo konsantre kullaniyorum. Lekenin uzerine biraz surup bekletiyorum so ra makinaya atiyorum ve makinayada omodan koyuyorum gayet cikariyor.
Sari lekeler icin deodorant vs direk kiyafetin ustunden koltuk altiniza sikmayin teninize sıkın. Bizim kiyafetlerde hic koltuk alti lekesi olmuyor.

Çamaşırların çok kirliyse leke çıkarıcı koyup suda beklet
Deterjanı ı değiştir Ariel toz öneririm
Beyaz renkli ayrı kullan çok kirliyse ön yıkama tap mesela 90 yapabilirsin beyazları
Sonra iyi bir yumuşatıcı kullanmanı öneririm güzel koku için ve makinede biti ce bekletme
cok kirli olmuyor en fazla 2 defa giydiklerimiz yikaniyor ariel deneyeyim o zaman bu sefer ben her yikamada on yikama yapiyorum yapmayayimmi?

Buda dert mi demeyin cunku bu sorunu halledemiyorum.Lutfen bana yardımcı olun:KK43:
Çamaşırları yıkamayı beceremiyorum arastiriyorum bakıyorum yok yapamiyorum. Mesela beyazlari yikiyorum ama koltuk altindaki sari leke kalıyor camasir suyu koyuyorum yine kaliyor birde ustune camasirlar camasir suyu kokuyor. Mesela renklileri yikiyorum yunluleri yikiyorum hani o yikandiginda mis gibi temizlik kokar ya bende cikardigim zaman kokuyor sonra kalmiyor hic birsey. Neyi yanlış yapiyor olabilirim ? Deterjan mi kötü ve kokmuyor, camasir suyu mu etkisiz, makinede yanlış program mi seçiyorum bilemiyorum.Yardimci olur musunuz?:KK43:

Çamaşırların yumuşatıcı kokması iyi bişey değil zaten
İyi ki kokmuyor boşver kokusunu

Beyazları 90 da yıkıyorum ben
Renklileri 40 veya 60 da
Kumaşına göre
İşin sırrı makinede ıslak bekletmemek
Makine bittiği gibi çıkarıp asmazsam garip kokuyorlar

Makinen 6-7 kilo ise deterjanı pakette gösterilenden biraz fazla koymalısın
Çünkü o arkadaki ölçüler 5 kg makineler için

Deterjandan olabilir belki markayı değiştirmek yada miktarı arttırmak işe yarar yumuşatıcını değiştirebilirsin makinanı arada boş çalıştır ondan da olabilir birde benim kv beyazları akşamdan ıslatır makinede bekletir sabah uzun programda yıkar hem mis gibi kokar hemde leke bırakmaz
yumusatici hic kullanmadim onuda deneyeyim o zaman deterjanida degistireyim peki sade sudami islatip bekletiyor?

Yumusatici kullanmam. İlle kokacak diye bir amacim olmadi hic. Deterjan kokmasi demek temiz oldugu anlamina gelmez.
Beyazlari 95 derecede on yikamali yikiyorum. Camasir suyu kullanmam. Evde bebek var.
Koyu renklileri 30 derecede on yikamali yikiyorum. İlave durulama yaptiriyorum
Az renklileri 40 derecede tek program yikiyorum. Tekstil muhendisi tavsiyesidir dikkate alin derim :KK66:
ben beyazlari en fazla 60da yıkıyorum ondami yanlis yapiyorum acaba? kokmasi benim icinde sorun degildi aslinda ama simdide yikayip kuruttuktan sonra bir bakiyorum sanki hiç yikamamisim gibi geliyor.Yumusatici bende hic kullanmadim ama arkadaslarda kullanin yazmis

makine daha 2 aylik bosch marka son cikan modellerden deterjanda perwoll sivi olanlardan 2 kisiyiz zaten haftada bir calistiriyorum makinenin yarisi bile dolmuyor yumusaticida zararli dedikleri icin hic kullanmadim daha o yuzden mi acabao_O

Perwoll bence pek işe yaramıyor
Persil sıvı olan deterjan iyi dene bi derim

Ben de hic beceremiyorum. Bi de bebegim var cicileri hep leke icinde.. herkes yok sunu yaptim bunu yaptim cikardim diyor ama .. biraz da tembelim ben. O kadar camasir suyuymus hemen citilemeymis ugrasmyorum acikcasi. Hem bebek kiyafeti bu ne ozonu.. valla ciktigi kadar. Giydiriyorum oyle :p
Koku meselesinde sunu diyebilirim. Bi ara benimkinde igrenc islaklik mi desem tuhaf bi koku kaliyodu sanki kirli camasir gibi igrenc biseh kokuyodu. Makinaya sirke doktum 1bardak. 90 derecede bos calistirdim ..ondan sonra da her yikama sonrasi agzini acik brakip, deterjan gozunu de cikardim yuvasindan. Hava almasini icinin kurumaskni sagladim. Nispeten daha iyi kokuyo camasirlarim. Ha bi de disarda degil icerde kuruyunca kokular mis mis kaliyor..
bende iceride kurutuyorum ama faydasi yok makineyi hic bos calistirmadim daha 2 aylik diye ama deneyeyim onu da o zaman

Zor lekeler icin omo konsantre kullaniyorum. Lekenin uzerine biraz surup bekletiyorum so ra makinaya atiyorum ve makinayada omodan koyuyorum gayet cikariyor.
Sari lekeler icin deodorant vs direk kiyafetin ustunden koltuk altiniza sikmayin teninize sıkın. Bizim kiyafetlerde hic koltuk alti lekesi olmuyor.
omo hic denemedim onuda deneyeyim o zaman arkadaslar ariel demis onada bakacagim. bende deodoranti o sekilde kullaniyorum ama yinede oluyor anlamiyorum.

Çamaşırların yumuşatıcı kokması iyi bişey değil zaten
İyi ki kokmuyor boşver kokusunu

Beyazları 90 da yıkıyorum ben
Renklileri 40 veya 60 da
Kumaşına göre
İşin sırrı makinede ıslak bekletmemek
Makine bittiği gibi çıkarıp asmazsam garip kokuyorlar

Makinen 6-7 kilo ise deterjanı pakette gösterilenden biraz fazla koymalısın
Çünkü o arkadaki ölçüler 5 kg makineler için
sanirim ben sicaklikta yanlış yapiyorum ben beyazlari 60ta yikadim en fazla renklileri 40 30 degistirdim. makine 9 kiloluk 1 olcek attim en fazla az gelmis olabilir o zamano_O

Öğrenci evimde yaklaşık 15 yıllık bi makine var öyle mis gibi yıkıyor ki anlatamam deterjan olarak omo ve yumoş kullanıyorum. Çamaşırlardan koku çıkmıyor İnan. Annemin evindeki makine daha 2 yıllık ve son çıkanlardan filan cidden ne kokuyor çamaşırlar ne de lekeler doğru dürüst çıkıyor. Bence makineyle alakalı olabilir. Eski makineler daha iyi yıkıyor.

Öğrenci evimde yaklaşık 15 yıllık bi makine var öyle mis gibi yıkıyor ki anlatamam deterjan olarak omo ve yumoş kullanıyorum. Çamaşırlardan koku çıkmıyor İnan. Annemin evindeki makine daha 2 yıllık ve son çıkanlardan filan cidden ne kokuyor çamaşırlar ne de lekeler doğru dürüst çıkıyor. Bence makineyle alakalı olabilir. Eski makineler daha iyi yıkıyor.
aynen oyle anneme sordum nasil yıkıyordun sen tertemiz oluyordu diye gittim gosterdi benden daha az deterjanla cok daha temiz ve kokulu oluyor anlamadim ne varsa eskilerde var

Back
X