• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çamaşırlarla başım dertte :(

Valla eşimin forma gibi birşeyininde kol altları sarıydı naptıysam geçmedi parfüm lekesi beyazda yıkıyorum tabi :110: detarjanda kötü kullanmıyorum ve domestosda kullanıyordum yok çıkmıyordu :olamaz: ayaklarım kırıldığında anneme taşındık karı koca tabi kıyafetlerimiz yıkanıyot orda bi baktım eşimin tshirtü bembeyaz çıktı biz şok :KK57: sadece beyazlarla yıkanmış ve domestos bile koymamış annem :silah: makinadan heralde çünkü kullandığı deterjanı aldım bende değişmedi :( öylede iyi bir makina değil ama şanş işi demek böyle şeyler

Çamaşırları dışarda kurutunca yumşatıcı kokusu uçup gidiyor. Hatta tuhaf bir sokak kokusu siniyor, özellikle kış aylarında.
Ya bazı evler de böyle mis gibi kokuyor. Hatta gittiğim bir evde dayanamadım sordum bu nedir diye y***ş oda spreyi dedi. Bizde aldık eve her giren bu nasıl bir koku açın camları diyerek girdi ki bizde beğenmedik:kusmuk:Yani evimiz mis gibi kokmadı hiç normal kokusuz ev. Acaba evleri öyle kokanlar neler yapıyor bunun bir taktiği var mı?

Çamaşırları dışarda kurutunca yumşatıcı kokusu uçup gidiyor. Hatta tuhaf bir sokak kokusu siniyor, özellikle kış aylarında.
Ya bazı evler de böyle mis gibi kokuyor. Hatta gittiğim bir evde dayanamadım sordum bu nedir diye y***ş oda spreyi dedi. Bizde aldık eve her giren bu nasıl bir koku açın camları diyerek girdi ki bizde beğenmedik:kusmuk:Yani evimiz mis gibi kokmadı hiç normal kokusuz ev. Acaba evleri öyle kokanlar neler yapıyor bunun bir taktiği var mı?
Annemde de var.mis gibi kokuyor pembe olandı

Kesinlikle ariel canım. Ben sadece beyazlar için ariel kullanıyordum, renkliler için olan sıvı deterjanim bitti renklilere de kullandım ve cidden öyle büyük fark varki. Meğer daha önce pis giyiyormusuz renklileri. Artık hepsine aynı deterjan kullanıyorum. Bir daha asla sıvı kullanmam. Ayrıca kokusu da geciktirmeden toplar yerlestirirsem hiç geçmiyor, yumuşatıcı da almadım bu ay o yüzden
o zaman toz ariel alsam beyazdada renklilerdede kullansam olur mu? birde cesitleri var mi toz olanlarin?

Çamaşır suyu sarartır ve ayrıcaa berbat bir koku bırakıyor kıyafetlerde pek tavsiye etmem açıkça bunun yerine vernel veya yumoş kullanabilirsiniz ikisini de kullanıyorum ben müthiş bir koku bırakıyor sağlığa bakarsak deterjanların hangisi sağlıklı ki.? Hepsinde kimyasal maddeler var malesef
evet kokusu beni cok rahatsiz ediyor sadece camasir suyu kokusu aliyorum

Benim derdim de beyazların beyaz olmaması.kokusu için sıvı deterjanın hepsi bir arada olanını aldım.Persil.mis gibi kokuyor artik.ama suyun çok fazla kireçli olmasından da olabilir bir türlü bembeyaz camasirim olmuyor.sizde etkili bir yol bulursanız bende deneyeyim
ben yazan arkadaslarin butun tavsiyelerini uygulayacagim hangisi ise yararsa yine yazarim buraya cunku beyazlarla basim buyuk dertte

Koyu renkliler icin 40dereceye kadar cikabilirsiniz. Kiyafet etiketlerinde 30 yazar genelde ama o emniyete almak icindir :KK66: deterjani koyu renkler icin sivi secebilirsiniz veya az miktar toz deterjan kullanabilirsiniz. Zaten deterjani her kosulda az kullansaniz daha iyi. Fazlasina gerek yok
sanki fazla koyunca daha guzel kokacakmis gibi geliyordu ama denedim ise yaramadi zaten o yuzden az kullaniyorum simdide cok yardimci oldunuz tesekkur ederim

Nacizane tavsiyelerim tüm deterjanları denedim perwol omo persil vs.
En iyisi ariel üstüne tanımam.
Ben beyazlarda deterjan gözüne beyaz sirke ve karbonatta ekliyorum azıcık cidden bembeyaz oluyor.
Hatta kesme şeker koyun diye bi öneri vardı ama denemedim henüz.
Ayrıca arap sabunu da doğal bi deterjan onu da ekleyebilirsiniz deterjan gözüne azcik.
beyaz sirke ve karbonati deterjanla mi karistiyorsunuz peki?sivi arap sabunlari varmis onu denemek benimde aklima geldi ama cesaret edemedim doğrusu

Makine ile işiniz bitince deterjan bölmesini ve kapağını açık bırakın. Islak ve kapali kalınca kötü kokuyor makine haliyle camaşirda.
Çamaşırları evin içinde kurutuyorsanız oda kötü kokmasına sebep olabilir. Balkona atıp havalandırın,akşama doğru içeri alırsınız.
kotu kokmuyor aslinda ama yeni yikanmis gibide kokmuyor sanki suda yikamisim gibi nevresimler falan yeni seriyorum ama 2 3 gunluk kullanilmis gibi geliyor

Buda dert mi demeyin cunku bu sorunu halledemiyorum.Lutfen bana yardımcı olun:KK43:
Çamaşırları yıkamayı beceremiyorum arastiriyorum bakıyorum yok yapamiyorum. Mesela beyazlari yikiyorum ama koltuk altindaki sari leke kalıyor camasir suyu koyuyorum yine kaliyor birde ustune camasirlar camasir suyu kokuyor. Mesela renklileri yikiyorum yunluleri yikiyorum hani o yikandiginda mis gibi temizlik kokar ya bende cikardigim zaman kokuyor sonra kalmiyor hic birsey. Neyi yanlış yapiyor olabilirim ? Deterjan mi kötü ve kokmuyor, camasir suyu mu etkisiz, makinede yanlış program mi seçiyorum bilemiyorum.Yardimci olur musunuz?:KK43:
Yarım çay bardağı kullan çünkü leke kalıo

Abc yumuşatıcı var kırmızı ambalajlı kamelya aşkı yazıyo üzerinde ben bu kadar güzel kokan bu kadar kalıcı bir yumuşatıcı görmedim parfümle bile bastıramıyosunuz kokuyu bana göre çok güzel ama eşim iş yerinde bayan parfümü sıktım sanıyorlar diye dert yanıyo:KK33: erkek parfümü sıkıyor ama mümkün değil gitmiyor çamaşırlardan mis gibi Harika şiddetle tavsiye ederim
nevresimlerimde deneyebilirim o zaman onu oncelikle gerci yumusatici kullanma taraftari degilim ama 1 kerelik deneme yapayim bari

Renklileri de beyazları da karalıları da Omo ile yıkıyorum ben.. Çok çok menunum. Beyazları 60 derece, diğerlerini 40 derecede yıkıyorum. Yumuşatıcı olarak da Yumoş lotus çiçeği kullanıyorum. Geçen sene yıkayıp kaldırdığım kışlıklarımı şimdi çıkarınca mis gibi kokuyor.
1 seferlik bende yumusatici deneyecegim bir bakayim olacak mi hic denemedim cunku

evet sanirim ben derecede yanlis yapiyordum beyazlari en fazla 60ta renklileri 30 40 ta yikadim
Nesi yanlış ,derecede sorun yok bence .arkadaşların söylediği gibi makineyi boş çalıştır ,temizlensin. Bana göre senin sorunun deterjan ..ben bazen iki kere yıkıyorum beyazları ,mükemmel oluyor .

Back
X