• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çamaşırlarla başım dertte :(

Deodanratta yapar sarartmayanlardan alın gidin kozmetikçiye söyleyin siyahı beyazlaştırmayan beyazı sarartmayan versin.

Rossman varsa yakınınızda küçük paketlerde leke çıkarıcılar var deterjanla birlikte yıkarsanız eski kurumuş yerleşmiş sararmalarda geçer fiyatıda komik bişey 1-2 lira.

Toz deterjan alın beyazlar için. Tozu 60 90 derece kullanabilirsiniz ama sıvılar 40dereceden sonra temizlemek yerine pişiyo geri dönüşümsüz lekeler bırakabilir.

Renkliler ve siyahlar içinse sıvı alın perwoll olabilir. Onunda sarı altın rengi olanı var tüylenmeyi önlüyo ve gerçekten yumuşatıcısız bile yumuşacık yapıyo çamaşırları.

Makinanızda kalıntı varsa veya makina deterjan seçiyo kumaşa uymayan deyerjan kullandıysanızda koku olur.

Benim renklilerim bir dönem kokuyodu makina 6aylıkken başladı meğer içerde hep deterjan kalmış bir şişe sirkeyle enuzun programda enyüksek ısıda çalıştırın dedi servis ogün koku bitti.
ve o rossmanda satilani deterjan bolumune mi koymam gerekiyor

aspirini bende arastirdigimda gordum ama hic bilgim yok onunla ilgili nasil bir sey oluyor camasir kuruykenmi ustune uyguluyoruz?

evet spreyli zaten, kuruyken lekeye sıkıp öyle atıyorum makineye, deterjan gözüne de koyabilirsiniz.
bir de amway in leke çıkarıcı spreyi var, biraz pahalı ama çok uzun süre gidiyor, çıkaramadığı leke yok.
benim kız her gün çeşit çeşit meyve lekesiyle geliyor hepsini çıkarıyor.

Beyazları beyaz sabun ile kaynatabilirsin. Mümkünse ariel kullan ve kıyafetleri sık sık yıka . Sepette bekletme. Çamaşır makinesinin kapağını çamaşırları çıkardıktan sonra açık bırak içi havalansin. Arada bir yumusaticini değiştir.
beyaz sabunla makinedemi yikayayim anlayamadimo_O

Hem renkliler hemde beyazlar için ariel kullanıyorum yumuşatıcı ya bile gerek yok mis gibi kokuyor tavsiye ederim:super:

Maalesef benim makinem de Bosch ve yıllardır koku problemini ben de yaşıyorum. Annem gece çamaşır yıkatır, sabah asar; çamaşırlar mis gibi kokar. Benim çamaşır makinede 1 saat beklese nemli kokmaya başlar. Ben çareyi çamaşır yıkanır yıkanmaz asmakta buldum.
bende hic bekletmem bittigi an cikarir asarim evin icinde kurutuyorum ama faydasi yok insallah makinede degildir sorun

evet spreyli zaten, kuruyken lekeye sıkıp öyle atıyorum makineye, deterjan gözüne de koyabilirsiniz.
bir de amway in leke çıkarıcı spreyi var, biraz pahalı ama çok uzun süre gidiyor, çıkaramadığı leke yok.
onlarida arastirayim o zaman cok tesekkur ederim

peki ariel hic kullanmadigim icin bilmiyorum çeşitleri var mi?
Beyazların dağ esintisi var renkliler de parlak renkler ben bunları kullandım başka çeşidi varmı hiç dikkat etmedim özellikle beyazlar için olan çok güzel kokuyor ve temizliyor çamaşırlar da yumuşacık çıkıyor makina dan

Yumusatici cok zararli. Cunku molekuler bazda camasiriniz ile bag yapiyor ve cildinize dogrudan temas ediyor. Alerji, hatta ileri boyutlarda cilt kanserine bile sebep olabilir. Risk almaya deger mi? Dogrudan banyoda uzerinize dokseniz ayni sey yani.

Ben ilave olarak kurutma makinesi kullaniyorum. Camasirlar mis gibi kokuyor ve yumusacik. Hele havlular bornozlar uzerindeki etkisine inanamazsiniz cok kullanisli ve hijyenik. Beyazlari 95te yikamak tamamen benim tercihim aslinda 60ta da tertemiz olur. Esimin tum ic camasirlari ve oglumun body turunden her seyi beyaz. Havlularim ve bornozlarim,paspaslarim ve kullandigim toz bezlerim,bulasik tezgah bezlerim de beyaz. O yuzden bu saydiklarimi belli gruplara ayirip yikiyorum. Cok buyuk kolaylik oluyor. Hepsini asla bir arada atmam siz de ayirip yikayabilirsiniz belki daha memnun kalirsiniz sonuctan. Mesela toz beziyle bebek kiyafeti bir arada atilmaz bana gore. Bu gibi ornekler. Ama yumusatici konusunda emin olun kullanmamak saglikli.
cok haklisiniz sagliktan onemli degil. peki renklileri siyahlari kac derecede yikamak gerekiyor mesela bazi okudugum yerlerde beyazlara gore daha az deterjan koymak gerekiyor diye yazmislar kalinti vs. yuzunden

perwoll kullaniyorum ama degistirecegim bir cok arkadas ariel onermis

Ben çok memnunum ariel den
Makinanızı temizlemek için de isterseniz temizleyici ler satılıyor kullanmak da fayda var benim makinam da öyle olmuştu alt kapağı açtım baya bir saç para felan çıkmıştı içinden oradaki tıkanıklık da kokuya sebep olur bence orayada bir göz atın.

şu kırmızı olanı mı diyorsun?
lekede mi çıkarıyor o ben temizlikte kullanıyorum.

Bebekler için leke çıkarıcılar var. Her markanın var. dalin, baby&me, unibaby vs..
Ben makineye atmadan önce lekeli yerlere fıslatıp deterjanını da koyup öyle yıkatıyorum. Bebek kıyafetinin olmazsa olmazı leke :)
Evet ya onlardan alsam ise yarar mi ki..gordum gecen gun de.. yaa en baba deterjan cikaramiyo bunlar bi ise yaramaz diye dusunmustum.

deterjan icin hangi marka onerirsiniz peki
Kesinlikle ariel canım. Ben sadece beyazlar için ariel kullanıyordum, renkliler için olan sıvı deterjanim bitti renklilere de kullandım ve cidden öyle büyük fark varki. Meğer daha önce pis giyiyormusuz renklileri. Artık hepsine aynı deterjan kullanıyorum. Bir daha asla sıvı kullanmam. Ayrıca kokusu da geciktirmeden toplar yerlestirirsem hiç geçmiyor, yumuşatıcı da almadım bu ay o yüzden

peki camasir suyu kosla vs. koyuyormusunuz

Çamaşır suyu sarartır ve ayrıcaa berbat bir koku bırakıyor kıyafetlerde pek tavsiye etmem açıkça bunun yerine vernel veya yumoş kullanabilirsiniz ikisini de kullanıyorum ben müthiş bir koku bırakıyor sağlığa bakarsak deterjanların hangisi sağlıklı ki.? Hepsinde kimyasal maddeler var malesef

Back
X