• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çamaşırlarla başım dertte :(

koltukaltı lekelerinin oluşmaması için black-white deodorantlardan kullanın (benimki nivea çok memnunum asla iz yapmıyor.
yaka ve kol kirleri için aspirin sıkıp öyle atın makineye,
giysilerinizi günlük değiştirin, fazla kirlenmesinler, uzun süre giyilen/kullanılan şeylerin kir içine işliyor.
beyazları 60 derecede, renklileri 30 derecede yıkıyorum.
beyazlar için toz, renklilere sıvı deterjan kullanıyorum.
yıllardır giydiğim beyaz bluzlarım/gömleklerim dün alınmış gibi bembeyazlar.

Ben de son zamanlarda kokunun kalıcı olmamasından şikayetçiydim yumuşatıcı kullanmak zorunda kaldım. Bir kaç senedir kullanmıyordum..
Bir de çamaşırları nerede kurutuyorsun? Eğer kışın dışarıdan hava gelecek şekilde kurutuyorsan isli koku yapışıyor. Ben kurutma makinesi aldığımdan bu yana rahatım..

Az çamaşır+beyazlarda 90 derece+sıvı değil toz deterjan+kurur kurumaz çamaşırları katlayıp koymak. Tavsiyelerim bu kadar, inşallah işe yarar canım

roll degilde deodorant kullaniyorum ondan kaynaklaniyor sanirim. ariel sivi mi toz mu peki? yumusatici zararli dedikleri icinde hic kullanmadim

Deodanratta yapar sarartmayanlardan alın gidin kozmetikçiye söyleyin siyahı beyazlaştırmayan beyazı sarartmayan versin.

Rossman varsa yakınınızda küçük paketlerde leke çıkarıcılar var deterjanla birlikte yıkarsanız eski kurumuş yerleşmiş sararmalarda geçer fiyatıda komik bişey 1-2 lira.

Toz deterjan alın beyazlar için. Tozu 60 90 derece kullanabilirsiniz ama sıvılar 40dereceden sonra temizlemek yerine pişiyo geri dönüşümsüz lekeler bırakabilir.

Renkliler ve siyahlar içinse sıvı alın perwoll olabilir. Onunda sarı altın rengi olanı var tüylenmeyi önlüyo ve gerçekten yumuşatıcısız bile yumuşacık yapıyo çamaşırları.

Makinanızda kalıntı varsa veya makina deterjan seçiyo kumaşa uymayan deyerjan kullandıysanızda koku olur.

Benim renklilerim bir dönem kokuyodu makina 6aylıkken başladı meğer içerde hep deterjan kalmış bir şişe sirkeyle enuzun programda enyüksek ısıda çalıştırın dedi servis ogün koku bitti.

Ben de hic beceremiyorum. Bi de bebegim var cicileri hep leke icinde.. herkes yok sunu yaptim bunu yaptim cikardim diyor ama .. biraz da tembelim ben. O kadar camasir suyuymus hemen citilemeymis ugrasmyorum acikcasi. Hem bebek kiyafeti bu ne ozonu.. valla ciktigi kadar. Giydiriyorum oyle :p
Koku meselesinde sunu diyebilirim. Bi ara benimkinde igrenc islaklik mi desem tuhaf bi koku kaliyodu sanki kirli camasir gibi igrenc biseh kokuyodu. Makinaya sirke doktum 1bardak. 90 derecede bos calistirdim ..ondan sonra da her yikama sonrasi agzini acik brakip, deterjan gozunu de cikardim yuvasindan. Hava almasini icinin kurumaskni sagladim. Nispeten daha iyi kokuyo camasirlarim. Ha bi de disarda degil icerde kuruyunca kokular mis mis kaliyor..

Bebekler için leke çıkarıcılar var. Her markanın var. dalin, baby&me, unibaby vs..
Ben makineye atmadan önce lekeli yerlere fıslatıp deterjanını da koyup öyle yıkatıyorum. Bebek kıyafetinin olmazsa olmazı leke :)

Beyazları beyaz sabun ile kaynatabilirsin. Mümkünse ariel kullan ve kıyafetleri sık sık yıka . Sepette bekletme. Çamaşır makinesinin kapağını çamaşırları çıkardıktan sonra açık bırak içi havalansin. Arada bir yumusaticini değiştir.

ben beyazlari en fazla 60da yıkıyorum ondami yanlis yapiyorum acaba? kokmasi benim icinde sorun degildi aslinda ama simdide yikayip kuruttuktan sonra bir bakiyorum sanki hiç yikamamisim gibi geliyor.Yumusatici bende hic kullanmadim ama arkadaslarda kullanin yazmis
Yumusatici cok zararli. Cunku molekuler bazda camasiriniz ile bag yapiyor ve cildinize dogrudan temas ediyor. Alerji, hatta ileri boyutlarda cilt kanserine bile sebep olabilir. Risk almaya deger mi? Dogrudan banyoda uzerinize dokseniz ayni sey yani.

Ben ilave olarak kurutma makinesi kullaniyorum. Camasirlar mis gibi kokuyor ve yumusacik. Hele havlular bornozlar uzerindeki etkisine inanamazsiniz cok kullanisli ve hijyenik. Beyazlari 95te yikamak tamamen benim tercihim aslinda 60ta da tertemiz olur. Esimin tum ic camasirlari ve oglumun body turunden her seyi beyaz. Havlularim ve bornozlarim,paspaslarim ve kullandigim toz bezlerim,bulasik tezgah bezlerim de beyaz. O yuzden bu saydiklarimi belli gruplara ayirip yikiyorum. Cok buyuk kolaylik oluyor. Hepsini asla bir arada atmam siz de ayirip yikayabilirsiniz belki daha memnun kalirsiniz sonuctan. Mesela toz beziyle bebek kiyafeti bir arada atilmaz bana gore. Bu gibi ornekler. Ama yumusatici konusunda emin olun kullanmamak saglikli.

Buarada siyah ve renkliler için perwoll kullanıyorum. Beyazlar için ariel. Yumuşatıcı olarak Yumos un mavisi / vernel in sarı si.. yumuşatıcı ya alışıyor çamaşırlar o yüzden bı paket yumuşatıcı bitince diğer paket ten aliirm.

Bir de aklıma gelmişken Alo sıvı deterjan kullandım ondan da memnun kaldım..

yeni daha 2 aylik bosch markasinin kurutmasiz olan son çıkan modellerinden biri. 2 saat 45 dk yikamayida denedim 1 bucuk saatte denedimnl sonuc yine ayni maalesef
Maalesef benim makinem de Bosch ve yıllardır koku problemini ben de yaşıyorum. Annem gece çamaşır yıkatır, sabah asar; çamaşırlar mis gibi kokar. Benim çamaşır makinede 1 saat beklese nemli kokmaya başlar. Ben çareyi çamaşır yıkanır yıkanmaz asmakta buldum.

koltukaltı lekelerinin oluşmaması için black-white deodorantlardan kullanın (benimki nivea çok memnunum asla iz yapmıyor.
yaka ve kol kirleri için aspirin sıkıp öyle atın makineye,
giysilerinizi günlük değiştirin, fazla kirlenmesinler, uzun süre giyilen/kullanılan şeylerin kir içine işliyor.
beyazları 60 derecede, renklileri 30 derecede yıkıyorum.
beyazlar için toz, renklilere sıvı deterjan kullanıyorum.
yıllardır giydiğim beyaz bluzlarım/gömleklerim dün alınmış gibi bembeyazlar.
aspirini bende arastirdigimda gordum ama hic bilgim yok onunla ilgili nasil bir sey oluyor camasir kuruykenmi ustune uyguluyoruz?

Ben de son zamanlarda kokunun kalıcı olmamasından şikayetçiydim yumuşatıcı kullanmak zorunda kaldım. Bir kaç senedir kullanmıyordum..
Bir de çamaşırları nerede kurutuyorsun? Eğer kışın dışarıdan hava gelecek şekilde kurutuyorsan isli koku yapışıyor. Ben kurutma makinesi aldığımdan bu yana rahatım..
evin icinde kurutuyorum mesela annem kuruttugu zaman o odaya girdigimde cok guzel kokardi yada nevresimleri yataga serdigimde cok severdim ama bende hic olmuyor yumusatici bende kullanmadim hic simdide kararsiz kaldim kullanma konusunda

Bence siz deterjanı değiştirin bende bir defa almıştım kıyafetlerim yıkandığı zaman daha kirli oluyor du :KK48: deterjanın son kullanma tarihine baktım birde ne göreyim son kullanma tarihi 2015 :işsiz: bence sizde son kullanma tarihine bir baksaniz iyi olur.

Deodanratta yapar sarartmayanlardan alın gidin kozmetikçiye söyleyin siyahı beyazlaştırmayan beyazı sarartmayan versin.

Rossman varsa yakınınızda küçük paketlerde leke çıkarıcılar var deterjanla birlikte yıkarsanız eski kurumuş yerleşmiş sararmalarda geçer fiyatıda komik bişey 1-2 lira.

Toz deterjan alın beyazlar için. Tozu 60 90 derece kullanabilirsiniz ama sıvılar 40dereceden sonra temizlemek yerine pişiyo geri dönüşümsüz lekeler bırakabilir.

Renkliler ve siyahlar içinse sıvı alın perwoll olabilir. Onunda sarı altın rengi olanı var tüylenmeyi önlüyo ve gerçekten yumuşatıcısız bile yumuşacık yapıyo çamaşırları.

Makinanızda kalıntı varsa veya makina deterjan seçiyo kumaşa uymayan deyerjan kullandıysanızda koku olur.

Benim renklilerim bir dönem kokuyodu makina 6aylıkken başladı meğer içerde hep deterjan kalmış bir şişe sirkeyle enuzun programda enyüksek ısıda çalıştırın dedi servis ogün koku bitti.
toz deterjan icin hangisini onerir siniz peki? renkli ve siyahlar icin bende perwoll sariyi kullaniyorum ama yine kokmuyor iste:KK43:

Back
X