ya zaten haftanın 5 günü erken kalkıyoruz çok şükür cmtsi - pazar çalışmıyorum bari 2 gün yatayım diyorum ben zira her hafta cuma bak yarın öğlene kadar yatıp gazete okurken kahvaltımı yapıcam sonrada ayaklarımı uzatıp bütün gün dinlenicem diyorum ama kendimi sabahın 8 inde yüzümü yıkamak için girdiğim banyoyu ovmakta buluyorum
lakeleri sirkeyle silmek hem parlatıyor hem de mikrobu kırıyor.mutfak dolabım oturma odamda lake mobilyalar var.ayrıca kulpları buzdolabını ve bulaşık makinesini filan da sirkeli suyla siliyorum.yatak odam mat beyaz lake ama onu da sirkeli suyla siliyorum. ayrıca banyo temizliğinde de sirke kullanıyorum. ama suya karıştırdığınız sirkeyi abartırsanız leş gibi kokuyor miktarını iyi ayarlamak lazım.
benim süpürgem de süper. philipsin ama modelini tam hatılamıyorum. çok memnunum hepa filtre harika bişey.
not: parlak zeminleri silerken de yer silme deterjanına sirke karıştırıyorum çok güzel parlıyor.:)
aynen cumartesı çalışmıyorum bende.
sabah kalkıyorum misslr gibi kahvaltımı yapıyorum.
temizlik sonrası ne zaman biterse bitincede yemeğimi yiyip uykum varsa yatıyorum yoksa tv film izliyorum çayımı içiyiorm.
pazar günü ya gezerim ya alışveriş yaparım.
dediğimi gibi 10 dkkada yemeğimi koyar kışık ateşte kendi halinde pişer miss gibi.
kafanıza çok takmayın bu işleri.
hazırlık ve etrafı toplama aşaması uzun sürüyor.mesela taze fasülyeden örnek vereyim.fasulyeyi kır ikiye böl.iyice yıka en az 4-5 kere yıkamak lazım. (patates atılıyor mu ki fasülyeye ben atmıyorum)soğan doğra kavur falan en az 15 dakika geçer heralde. sonra pişir filan.o arada durmadan etrafı toplamaya uğraşırım.illa düzenli olacak tezgah filan(saçmalık işte biraz ama huy işte)bi de bıçaklarımı kesme tahtamı tahta kaşığı filan asla makineye atmam onları elde yıka derken bi saati bulmasa da bi 45 dakikayı bulur:)
ben de çalışmıyorum cmtsi pazar ama pazar dinlenebilmek için cumartesi erken kalkıp ev işlerini hallediyorum pazara işim kalmıyorama hafta için çoook yorulmuşsam sadece bir süpürge gezdiririm sonra yan gelip yatarım tabi çamaşır da var ama çabuk bitiyor o iş neyseki evim 1+1
sende hemen ne yapıyorsun biliyormusun .hazırlık ve etrafı toplama aşaması uzun sürüyor.mesela taze fasülyeden örnek vereyim.fasulyeyi kır ikiye böl.iyice yıka en az 4-5 kere yıkamak lazım. (patates atılıyor mu ki fasülyeye ben atmıyorum)soğan doğra kavur falan en az 15 dakika geçer heralde. sonra pişir filan.o arada durmadan etrafı toplamaya uğraşırım.illa düzenli olacak tezgah filan(saçmalık işte biraz ama huy işte)bi de bıçaklarımı kesme tahtamı tahta kaşığı filan asla makineye atmam onları elde yıka derken bi saati bulmasa da bi 45 dakikayı bulur:)
dondurucuya atın sizde ben hep öyle yaparımÖyle demeyin fasülye dondurucudan hazır çıkmıyorsa eli ağır biri için 1 saat bu saydıklarınız. Keşke 10 Dkda bitirsem ben de isterdim ama pratiklik yok.
bende ne yaparım hemen tavukları doğrarım yıkarım patatesleride aynı şekildene yalan söyleyeyim bende öyle 10 dk da yemek koyamıyorum ocağa soğaı doğra patatesi doğra.. geçen patatesli tavuk yapayım dedim birtek tavuklar doğranmıştı zaten 15-20 dk bunları soymak kesmek ve kavurmak alıyor 45 dk da pişti birdaha asla tencerede yapmam atıcam düdüklüye..bu arada o tezgah bende de var tuz ektğim kaşığı yıkayıp koyuyorum hemen veya salça vs. ne yıkıyosun kenara koy demi
lavaboyu tmeizlerken banyo süngeri kullanabilirsiniz veya domestos ta olabilir ama aynalarda filan çok işe yarıyor sirke. benim eşimin de toz allerjisi var o yüzden ben de deli gibi toz topluyorum. halını tersini bile süpürüyorum. öksürüğe boğuluyor toz olduğunda yoksa:)benden birtane daha buldum yaşasıınnnbende tüm temizliğim için a101den beyaz sirke aldım fısfıslı bir şişenin yarısında su yarısına beyaz sirke koydum 2-3 aydır bununla temizlik yapıyordum banyoda fakaaaaaatttt geçen ay temizlik yapıldığı için eve mecburen domestos vs almıştım ve 2 gün önce hadi bu seferde domestos ile ovayım lavaboyu dedim ve sirke ile arasındaki farkı gördüm ve ben sanırım domestosa geri dönüş yapacağım neden derseniz sirkeyi lavaboya döküp beklettiğinde sadece parladığını ama lavaboda oluşan en basiti diş macunu lekesini çıkarmadığını gördüm sanırım tam hijyen sağlamıyor ama toz almak için gayet iyi fikir fakat eşimin sirkeye alerjisi var nefes alamıyor bu yüzden toz işini ersağın genel temizliği ile yapıyorum ama geç tozlanma olayı olmuyor malesef
Koltuğun üstüne koyaslında küçük evinde temziliği zor süpürge veya vileda yaparken habire arkada bişeylere çarpıyor sehpayı kaldırsan koyacak yer bulamıyosun
yiyecekler buzluğa girdiği zaman bütün besin değeri kayboluyor ama.dondurucu olayı pek bana göre değildondurucuya atın sizde ben hep öyle yaparım
al 5 kg fasülye at donduruya
zor olan bişey değil
aynı şekilde ıspanak pırasa vs yaptım attım büyük kolaylık valla
Valla ben yerken vitaminlerini besin değerlerini hesaplamıyorumyiyecekler buzluğa girdiği zaman bütün besin değeri kayboluyor ama.dondurucu olayı pek bana göre değil
Koltuğun üstüne koy
girişe koy 2 dk ben öylede yaparım elimin altında kalmasınlardavalla benim evim dar olduğundan orta sehpam yok ben zigonlardan bahsediyorum onlarda yemek masasının arkasında gizli hemen arkamda mutfak ondan elimde kalıyo öylece
lavaboyu tmeizlerken banyo süngeri kullanabilirsiniz veya domestos ta olabilir ama aynalarda filan çok işe yarıyor sirke. benim eşimin de toz allerjisi var o yüzden ben de deli gibi toz topluyorum. halını tersini bile süpürüyorum. öksürüğe boğuluyor toz olduğunda yoksa:)
Valla ben yerken vitaminlerini besin değerlerini hesaplamıyorum
lezzetlimi tadı yerındeyse kıvamıda müthişse yiyorum valla.
girişe koy 2 dk ben öylede yaparım elimin altında kalmasınlarda
ben 2 senedır zehırlenmedım turp gibiyim maşşalahyemekler evet buzluğa girince besin değeri gidiyor ama mesela 1 yemeği 2 akşamlık yapıp soğuyunca 1 gece dolapta bekletip sonra buzluğa indiriyorum başka çare bulamadım maalesef..
sivri biberde mantıklı ama bence onun besin değeri tamamiyle sıfırlanıyodur pratik olcaz diye zehirlenmeyelim
bende diyorum aslında amerikan mutfakmı alsam evimiyok canım ya öyle girişlik falan değil benim mutfak bildiğin salonun içinde o yüzden biraz dar
ben 2 senedır zehırlenmedım turp gibiyim maşşalah
Ayrıca herkes böyle yapıyor bi tek siz kalmışsınız bence.
Günlük yapacağım diye kendınızı mahfedıyorsunuz