Çalışmayan Kocalar

Eşinizle hiç konuştunuz mu durumu peki? Sanırım öncesinde çalışıyordu, niye bıraktı? Herhangi bir madde bağımlılığı var mı ya da çalışmasına engel bir durum?

Evlilik, iş paylaşımını gerektirir. Ben de çalışmıyorum. ( bir takım hastalıklar yüzünden ara verdim diyelim evlenmeden önce )

Ama kocam geldiğinde her yer temiz, yemekler ısıtılmak üzere ocağa konmuş, salata hazırlanmış olur. Yine kıyafetleri de rutin olarak elimden geçer. (ütü, temizlik, sökük vs. )

Kendi çalıştığı halde hafta sonları bile yardım eder temizliğe. Etmese bile benim talebim sadece gücümün yetmediği eşyaları çekmesi ve ben cam silerken düşmeyim diye beni tutması...

Konu açıp kaçanlara da aşırı sinir oluyorum.
Madem ortaya bir şey atıp insanlara yorum yazdırıyorsun, o halde paşa paşa cevap yazacaksın.

Adam bulmuş hem bütün gün ev işi yapan hem de çatır çatır maaş getiren kadını, niye çalışsın veya yardım etsin ki? Bulmuş işte senin gibi saf birini. Kusura bakma ama hak ediyorsun bu hayatı.

Boşanmak için neyi bekliyorsunuz? 4 yıldır işsiz adam demişsiniz, düzelse 4 yılda bir işe girmez miydi? Hayat müşterek işsiz kaldığı dönemler olabilir fakat bu süreçte de ev işine yardım edebilir. Bunu da yapmamış. Bu adam düzelmez.

boşa
boşanın ve kendinize bir kedi alın, sevgisiz yaşanmaz. kedilendilten sonra ben bu adama senelerdir nasıl atlanmışım diye kendi kendinize şaşıracaksınız.

Sevgili arkadaşım,
Her ne kadar yaşamadan bilemesek te çok üzüldüm yazdıklarına.
Evlenmeden aile yapın nasıldı? Anne babanla ilişkin hep vermek üzerine mi kuruluydu. O zamanda her şeyi halleden ama yok sayılan bir çocuk muydun?
Bunları soruyorum çünkü ben öyleyim ve evlenseydim eğer yaşadığın durumları yaşamam tesadüf olmazdı..
Umarım bir an önce sonsuz değerinin farkına varır ve o evden uzaklaşırsın.

Acaba ne oldu bayanın durumu? Ciddi ciddi hala ruh sağlığı yerinde mi merak ediyorum? Ya da ne yaptı cesaret edip boşanma davası açtı mı?

Kaynımın gelecekteki hali. Evi, arabası, iyi bir işi olan sevgilisi var. Kaynım yıllardır çalışmıyor. Artık herkes bunu normalleştirdi. İşin tuhafı kızın ailesiyle de tanıştı.Çalışmayı düşünmüyor. Kızda kendide bunu sorun yapmıyor. Yani sorun yapmayanlar var. Ama eşiniz evde çöpü çöp üstüne koyuyorsa, tabiki sorun yapılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…