Çalışmayan erkek düzelir mi?

Calismayan erkek duzelir mi ve konuda bahsettigim sorular.

• Ankete Katılan
    84
Ben de oyle bi ailede yasadim. Hayatim mucadeleyle gecti. Bu bosvermisligi kaldiramiyorum o yuzden
Ben ablam evlenince 18 yaşında sorumluluk bindi üzerime 2014 yılında çalışmaya başladım liseyi bitirdim okusam aileme destek yok abim devamlı borç yapan çalışmayan biri babam 10 yaşımda vefat etti iki kız kardeşim var benden küçük marketti kafeydi çalıştım gece gunduz demeden essek gibi o zaman asgari ücret 790 TLydi sabah 8 akşam 12 bütün sorumluluk bende olup çalışmayan bı kocaya yıllarımı heba etmezdim karar senin vicdanın da rahat olsun ailen seni o kadar okutup meslek sahibi yapmış yan gelip yatan adama bakma

Kalbi sıkısiyormus. Bi daha disari cikamayacagini saniyormus. Hayat boyu ozgur olmamaktan korkuyormus. Haaa bi de beni rahat rahat goremeyecegi icin calismiyormus
Çok yerinde bı sebeb benim eşim 1 haftalik göreve gitti 1 hafta görüşmeyecez yaaa boyle olsaydı

Benim erkek kardeşim 4 yıl daha okusa daha iyi bir konumda olabilecekken direkt polisliğe başvurdu 25 yaşına geliyorum babamdan kaç gün harçlık alacağım diye. Sevgilisi var, yaza yasak kalkarsa evlenecekler. Yeter ki istesinler taşı un yapıyorlar.

Benim yakin ailemden 2 erkek var bunu gördüğüm.

Çocuk olursa düzelir falan hikaye bunlar.
Tembel erkek tembeldir.
Çocuğumun masrafi olur çalışayım diye düşünmez.
Ki benim ailedekiler de düşünmedi.
Ona buna muhtaç ettiler çocukları.

Eşlerini de sindirmişlerdi yıllarca.
Sonra birisi zincirlerini kırıp yillar sonra çalışmaya basladi.

Bu defa da onun maaşına güvendi yillarca yatti.
Yillarca evde o durdu, karısı çalıştı.
Ev isleri yapsa yine şükür, sadece yatti.
Gazete okudu bulmaca çözdü.
Telefonla arayan borçlulari karisina yönlendirdi.
O kadar şeref yoksunu oldu.

Benim çevremde bu insanlar olduğu için iliskilerimdeki en onemli kriterlerden biri çalışkanlıktı.
İşi için erken kalkmayi seven, işini seven, sebatlı adamlar benim için önde oldular hep.

25 yasinda erkek nasil hayatinda hiç çalışmamış olur? Bu yaşa kadar iş ortamini bilmemiş adam nasil adapte olur ki?
Daha küçük yaşlarda işe başlanmalıydı, ağaç yaşken eğilir.
25 yaşinda adam ne emir alır ne iş yerindeki hiyerarşiden haberdardır, ne o düzene ayak uydurur.
Yeri gelecek kendinden küçüklerden emir alacak.
Buna katlanmaz 25 yaşındaki adam.

Bu yaşa kadar babasından annesinden para mi istemiş?
Eger böyle ise tembelliginin yanında bir de gurursuzdur.
Oldugunuz yere bırakın ve kaçın.

Bu kadar deneyimli biri olarak sözüm kıymetliyse ben evlenme düzelmez diyorum.

Son düzenleme:
Çalışmayan sorumluluk sahibi alamayan bir adama güvenip çocuk yapmakta yürek ister helal olsun.

Aslinda ailem emek vermedi. Ben de kendi imkanlarimla okudum. Tirnaklarimla kazidim. Ailemin olum tehtidleriyle okudum da hayatimi kurtardim. Onun bana bu kadar sevgiyle yaklasmasi zaten beni cezbetti. Bu kadar mucadelenin ardindan birine guvenebilmek birini sevmek benim icin cok onemliydi. Dedigim gibi hicbir kusuru yoktu aslinda. 5 sene gecmesine ragmen bana bebek gibi davranir. Dunyadaki tek kadin benmisim gibi hissettirir. Calismasada muhakkak her heves ettigimi alir. Durduk yere hediyeler alir. Ciceksiz birakmaz. Bir kere sesini yukseltmedi. Bir kere kufur etmedi. Bir kere hakaret etmedi. Bes lira borc bile istemedi. O kadar israrima ragmen bir kere hesap odetmedi. Gizlice para versem iki katini caktirmadan hesabima atti. Ama ben artik mucadele edecek gucte degilim. Onu cok seviyorum. Ama bi baskasinin parasiyla bana hediyeler almasini kaldiramiyorum. Annesi de olsa babasi da olsa bu bana zor geliyor. Hele ki ben o kadar mucadele edip ailemin tek kurusuna tamah etmemisken. Ac karnina yurtta uyuyup kahvaltiyi bekleyip gene de tek kurus kimseden istememisken. Bes lirayla haftalar gecirmisken. Yurtta karnim doysun diye yemek hakkimi ekmek alarak doldurmus ama kimseye boyun egmemisken. Onu cok seviyorum. Onun da beni sevdigini biliyorum ama kaldiramiyorum.

Aaaah ahhhh

Biraz klişe olacak ama sevgi karın doyurmuyor . Belki bugün diyelim üstesinden gelirim diye evlendiniz hele çocukta oldu adam yıllardır çalışmıyor sevgiyle yürümüyor şimdi bekar annesi babası cebine parasını koyuyor evlenince böyle olacağını sanmam olsa bile çok problem yaşayacaksınız.

Agziniza saglik. Iyi yapiyorum gitmekte. Korkularim yersiz degil

Ayrildinizmi? Sormanın sebebi neydi :))
Henuz yeni bi ayrilik. Vicdan azabi cekiyorum bazen. Ben adim atsam duzelme ihtimali var. Kendimi frenlemek adim atmamak icin. Sonucta o kadar yil. Zor oluyor.

Reactions: H M
Ben de malesef boyle dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…