Emin olamadigin bir yere kesinlikle atilmamali insanlar " ooo senden cok var " sozune katiliyorum sonucta o adamla birseyler yasamamissin vazgecilebiliniyor oyleyse uzaklasmak terketmek en iyisi basta sorumlu olacak ben sorumsuz adami ne yapayim onceden o sorumlulugu sen kabul ediyorsun hic iyimser olmayacagim valla sonra evlenince evliligi ciddi bir sekilde etkileyebiliyor bu durumu bilmeyip evlenen cok var calismama hastaligi var resmen bazi insanlarda zora hic gelmiyorlar cok sukur esim oyle degil ama yani sorumsuz olsaydi evlilik mumkun degil yurumezdiBen de biraktim ama vicdan azabi cekmemek icin kafamda soru isareti kalmasin diye mutlu olabilirdim diye kendimi kandirmayayim diye bu anketi actim zaten. Etrafimdakiler genelde bu konuya iyimser yaklasiyor. Daha sonra duzelir diye. Cunku insanlar taniyinca seviyor kendisini. Ama ben emin olamiyorum.
Bes senelik iliski. Evet zora gelemiyor. Onceleri dert etmiyordum. Ama evlenmek istemeye basladiktan sonra ve karsidan bi caba gormeyince tabi mecburen ayrilik yoluna girdikEmin olamadigin bir yere kesinlikle atilmamali insanlar " ooo senden cok var " sozune katiliyorum sonucta o adamla birseyler yasamamissin vazgecilebiliniyor oyleyse uzaklasmak terketmek en iyisi basta sorumlu olacak ben sorumsuz adami ne yapayim onceden o sorumlulugu sen kabul ediyorsun hic iyimser olmayacagim valla sonra evlenince evliligi ciddi bir sekilde etkileyebiliyor bu durumu bilmeyip evlenen cok var calismama hastaligi var resmen bazi insanlarda zora hic gelmiyorlar cok sukur esim oyle degil ama yani sorumsuz olsaydi evlilik mumkun degil yurumezdi
Hayir ben onu esiniz olacak kisi icin kullandim hayir guvence para meselesi degil buda bir ruh hastaligi canim etrafimda bunlardna cok var çeken sevdiklerim var adam bastan boyleydi bilmiyorduk evlenince bu seferde mecburen calisiyor ama sik sik is degistiriyor arkadasim calismiyor ama calissada koca calismayip evde onun eline bakacak sonra o senin eline bakacakti yemin olsun kim boyleyse bosandi ayrildi olmayanlarda hala cekiyorAslinda benim guvencem var. Meslegim var. Sadece bu sorumsuzluk beni vazgecirdi.
Iste boyle seyler duymaya ihtiyacim var. Evlendikten sonra bosanmasi daha zor. Iliskiyi bitirdigim icin vicdan azabi cekmek istemiyorum. Destek olsaydim iyilesirdi muhasebesi yapmak istemiyorumHayir ben onu esiniz olacak kisi icin kullandim hayir guvence para meselesi degil buda bir ruh hastaligi canim etrafimda bunlardna cok var çeken sevdiklerim var adam bastan boyleydi bilmiyorduk evlenince bu seferde mecburen calisiyor ama sik sik is degistiriyor arkadasim calismiyor ama calissada koca calismayip evde onun eline bakacak sonra o senin eline bakacakti yemin olsun kim boyleyse bosandi ayrildi olmayanlarda hala cekiyor
Aynen buna katılıyorum ben olsam böyle biriyle evlenmezdim açık ve net biz yengeme herşeyi anlattık çalışmadığını falan çok zorluk çekti başta ama herşeyi bilerek kabul edince bişi de demedi açıkçası 2 çocuk var abimde mecbur çalıştı bizden ayrı yaşayınca sorumluluk ona bindibiz niye onlari adam edelim niye kendimizo riske atalim kiz cok begenmis sanirim yoksa riske girmezdi
Düzelmez bence hayatını riske atma derim o sorumluluğu almayan biri evlensen daha da sıkıntı yaşarsın bu çalışma düzeni biranda olmuyor bence ya okuyup meslek sahibi olunca başlıyor yada küçükken benim eşimin sigortasına baktım evlendikten sonra adama 15 yasinda sigorta girişi yapmışlarHadi yaa. Ama biz yaklasik 5 senedir beraberiz. Bu vakte kadar degismeyeni duzeltemem heralde
Bi de benim meslegime guvenirse hic calismaz. Ben devamli ona kotu hissettirmemeye calisirim. Ve hayat bana zehir olur? Korkularim bunlarValla çalışmayan boş gezen insanlardan ben hayır görmedim.
Bir insan başka bir insana bağlı olarak değil kendi sorumluluğunu bielrek ve hayattan birşeyleri koparmak için hedef belirleyerek yaşamalı. Bu insan evlenince cani ister çalışır istemez çalışmaz belki ayrılır yine bırakır.
25 yasinda hala sigortasi olmamasi normal degil tabiDüzelmez bence hayatını riske atma derim o sorumluluğu almayan biri evlensen daha da sıkıntı yaşarsın bu çalışma düzeni biranda olmuyor bence ya okuyup meslek sahibi olunca başlıyor yada küçükken benim eşimin sigortasına baktım evlendikten sonra adama 15 yasinda sigorta girişi yapmışlarinşaatta çalışmış
Değil tabi ki de sırtını ailesine yaslamış sizinle evlenince size yaslayacak25 yasinda hala sigortasi olmamasi normal degil tabi
Değil tabi ki de sırtını ailesine yaslamış sizinle evlenince size yaslayacak
Maalesef bu örnek te çok.Bi de benim meslegime guvenirse hic calismaz. Ben devamli ona kotu hissettirmemeye calisirim. Ve hayat bana zehir olur? Korkularim bunlar
Sırtını dayiyordur birilerine ondanBöyle bi tanidigim da var çalışmadı evlendi şuan 5 6 aylık çocuğu var ne cesaretle çocuk yaptı kız şaşırdım bence evet Allah rızkını veriyor ama çalışmayan adamdan çocuk yapmak ne kadar mantıklı ? Çocugun abisi alışverişini yapar annesi falan yardımcı oluyor ben böyle bı hayat istemezdim büyük konuşmayayim
Ben de oyle bi ailede yasadim. Hayatim mucadeleyle gecti. Bu bosvermisligi kaldiramiyorum o yuzdenMaalesef bu örnek te çok.
Eğer ayrılmak istemiyorsan zaman verip birşeyleri yoluna koyuyormu bak dene.ama dediğim gibi geçen bı tsnidigim 16 yıllık evliliğini bitirdi neden? Ha düzelir ha düzelmez.. kadın bı ayağında sakatlık olmasına rağmen yıllarca çalıştı adam kahvede gün yapıyor.
Ya gözlemle yada bırak. Bak bizim evde abilerim kardeşlerim kim olursa olsun hep birşeylerin ucundan tutarak büyüdük babamin açtığı işlerde hem okuyup hem çalıştık hiç boş vaktim olmamıştır.
Gamsız insanla zor sebebi ney çalışmamasının?Ben de oyle bi ailede yasadim. Hayatim mucadeleyle gecti. Bu bosvermisligi kaldiramiyorum o yuzden
Allah muhtac etmesin ben de istemem. Buyuk konusmayayim ama kaldirmak benim icon zor olurdu. Esimden bile bir sey isteyemem heralde rahat rahatBöyle bi tanidigim da var çalışmadı evlendi şuan 5 6 aylık çocuğu var ne cesaretle çocuk yaptı kız şaşırdım bence evet Allah rızkını veriyor ama çalışmayan adamdan çocuk yapmak ne kadar mantıklı ? Çocugun abisi alışverişini yapar annesi falan yardımcı oluyor ben böyle bı hayat istemezdim büyük konuşmayayim
Neyden korkuyor yavKorkuyormus
Kalbi sıkısiyormus. Bi daha disari cikamayacagini saniyormus. Hayat boyu ozgur olmamaktan korkuyormus. Haaa bi de beni rahat rahat goremeyecegi icin calismiyormusNeyden korkuyor yav