- 10 Mart 2014
- 15.311
- 17.254
- 298
Neden bir süre dediniz peki?Yok ben bunu dedim zaten gecen sene. Esim bir iflas yasayinca dedim ben calisayim sen cocuga bak,bir sure de oyle yasayalim dedim. Ki gayet mantikliydi bence. Ben bunu dedim ve is aramaya basladim. O arada esime is teklifi geldi ve maasli olarak bir yerde calismaya basladi. Sonra kendi isini toparlamaya basladi ve geri dondu esnafligina
Hayatin dogal akisina ters bir sey degil bu. Bireylerin calisip calismama ozgurlugu var olmali bana gore. Hic rahatsiz olmam ben disarida calismaktan ,kaldi ki rahatsiz olacaksam ben su anda da esim rahatsiz demek ki bana bakmaktan. Bu o anlama geliyor dogrudan
Konuyu ve son yorumu okudum henuz calisan kadin, calismayan ev kadını meselesini cozemedik:)Siz olayı yanlış anladınız heralde yani burda arkadaş konu sahibine ve onun gibi düşünenlere diyor ki; eşiniz sizin yaptığınızı yapsa "tamam hayatım" der miydiniz? eğer derseniz seçtiğiniz yol mubahDemezseniz bu işte bi terslik var
Hep boyle olur calisan calismayani,calismayan calisani gömer durur sonrada niye yol kat edemiyoruz....Zorlama yorum olsun istemem ama bir tek benim dikkatimi çekmiş olamaz heralde,konu sahibi kendini ve hayatını anlattığı paragrafları koyu yazmış ayşeyi anlatmaya başladığı paragraflar normal koyu değil bilmem bir iç meselenin dışa vurumu mu?
Cunku esim kendi isine mutlaka geri donerdi biliyorum adamin huyunu. 2 musterisinden almasi gereke cok yuksek meblaglarda odeme vardi. Onlari alinca zaten belini dogrultmus olacakti. Ben hep dedim esime lutfen rahat ol,illa ki halledersin,biraz sabret,bekle dedim uzulme strese girme dedim. Esim cok panige kapildi,sütcülük bile yapti sirf ev kredisinin parasini cikarabilmek icin. Gerek yoktu bu kadar panige. O sureyi ben calisarak gecirseydim esim de cocuga baksaydi gene atlatabilirdik.Neden bir süre dediniz peki?
Şimdi ev hanımlığı kötü dedim ama şunu da atlamak lazım sevgili iş kadınları şimdi haksızlık yapmayalım sizlerde evet dışarda çalışıyorsunuz ama ev işlerini bir ev hanımı kadar sorumlu hissetmiyorsunuz bir kere eşleriniz sürekli yardım ediyor hayat müşterek diye diğer yandan alınan yardımcilarin ( temizlik bakıcı ütü) dışarda yenen yemeklerin haddi hesabı yok yaniiyisimi hepimiz birbirimize saygı duyalim haa imkanım olsa iş bulsam bugün çalışırım orası ayrı...ev hanımlığı öyle çok matah bişey değil ama çok kolay bişey de değil bakın herşeyden önce hemcinsleriniz bile aşağılıyor
Zorlama yorum olsun istemem ama bir tek benim dikkatimi çekmiş olamaz heralde,konu sahibi kendini ve hayatını anlattığı paragrafları koyu yazmış ayşeyi anlatmaya başladığı paragraflar normal koyu değil bilmem bir iç meselenin dışa vurumu mu?
Cunku konu sahibi ev hanimi ama kocasi zengin Tatile yurtdisina cikiyor Bilmem kac ulke gormus Once bunlari konuyu okuyan herkesin iyice ogrenmesi lazim
Zavalli ayse eskiden beri erkekler hep konu sahibinin pesinde kostugu icin ayseye bakan olmamis Evlenememis Zengin ve onu yurtdisina goturecek bir kocasi olmadığı icin de çalışıyor iste garibim napsin
Ama sabah sekiz akşam beş gelip evi temizlenmiş ütüsü yapılmış yemeği yapılmış , cocuklari bakilmış kendisi çalışıyorum diye bir bardaği kaldırmayı bile kocasıyla iş paylaşımına bölen kadınlarda var çevremde biliyorum ondan özeniyorum açıkçası ömürleri ev işleri girdabında tükenmiyorHer çalışan kadının eşi yardım etmiyo ki yardımcı almayı bırak habersiz çöp alamayan çalışan kadınlar var
özeti bu yani uzun olduğu için okumamıştım
kıskanç ayşe nolacak
Ama sabah sekiz akşam beş gelip evi temizlenmiş ütüsü yapılmış yemeği yapılmış , cocuklari bakilmış kendisi çalışıyorum diye bir bardaği kaldırmayı bile kocasıyla iş paylaşımına bölen kadınlarda var çevremde biliyorum ondan özeniyorum açıkçası ömürleri ev işleri girdabında tükenmiyor
benim de içimden geçti bu bütün yazdıklarınız,hele bi gece ikide sinemaya gidiyoruz demiş bi eski konusunda da aganigi için bile saat 10u bekleyemeyen erkenden 8 deyince uyuyan bi eşten yakınmış. Çelişkiler yumağı olan bi konu daha anlaşılan,eltiyle ayrı problem yeni tanışan arkadaşlarla ayrı problem,hiç öyle özenilecek bi evlilik değilmiş gibi geldi bana tüm yaşanılanlar. Konusahibini azcık gömmüş gibi olduk da birinin de bunu yapması lazımdı sanırsamYazmayayım yazmayayım dedim de kendimi tutamadım artık.
Açtığınız konulardan dolayı evliliğinizi az çok biliyorum yani böyle evliliği olacağına Ayşe hiç evlenmesin daha iyi...
Yok ben hep teklif alırdım bilmem ne yazmışsınız şimdi kalkıp o Ayşe sen misin diyeceksiniz de yani kalkıp bununla mı övünüyorsunuz?
Yani Ayşe'ye teklif gelmedi ama bana herkeşler aşıktı falan filan.
Yani övüneceğiniz tek şey evliliğiniz ve evlenmeden önce aldığınız teklif sayısı sanırım
Kendi eviniz varmış kira geliyormuş onu da ara bir yere sıkıştırmışsınız ama o ev gerçekten sizin mi babadan kalma mı karar veremedim.
O yorumdan sonra da aklıma Şeyma Subaşı'nın Feminist t-shirtü giymesi geldi kusura bakmayın da yani gelirim var diyorsunuz ama evi gerçekten siz kendi paranızla mı aldınız kim bilir...
Tabii beni ilgilendirmez babanız almışsa ama kalkıp da öyle bir şeyse benim de gelirim var demek garip geliyor bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?