Çalışmamak, ev hanımı olmak ayıp mı?

masoleil

Çalıkuşu
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
1.133
582
53
25 yasindayim. Daha önceki konularimda bahsetmiştim ailevi sorunlarim vardı. Annem ve babam ben çok küçükken ayrıldı ve biz babamda kaldık. 4 yillik Üniversite okudum. Güzel bir işim oldu. Çalıştım. Sonra da eşimle evlendim. Eşimin işi de maaşı da iyi. Güzel gecinebiliyoruz ve maddi anlamda bi sıkıntımız yok. Ama iş tempom ağırdı. Evlilik önceki süreçte çok yoruldum. Sosyal hayatım yoktu nerdeyse. İş çıkışı yemek yiyip uyurdum.

Kendi isteğimle işi biraktim. Kendi ilimde iş olanağım çok az. mecbur başka bi ilde çalışacağım o zaman da eşim sifirdan baslamak zorunda kaliyor maaşı işi tamamen en başa sariyor. Şimdiki işinde devam ederse belki yurtdisinda yaşama imkanimiz da var.

Maddi sıkıntım olmadığı icin işi ben biraktim. Evlilik ve iş beni zorlayacakti çünkü. Yogun Tempolu bir isti. Simdi kendime cok iyi vakit ayirabiliyorum geziyorum kendimi gelistiriyorum kitap okuyorum cesitli kurslara gidiyorum. Eşim hep destek oldu. Çalışmami asla sorun etmedi. Ama cocugumuz olursa onu başka bi kadinin büyütmesini istemiyorum dedi. (Annem yok kv baya uzak mesafede ve yaş saglik olarak çocuk bakimina uygun degil). Yani çocuğuma benden baska bakacak biri yok. Kendi başıma yapamayacagim herşeyi eşimle doyasiya yaşıyorum şimdi. Gece 2de sinemaya gidiyoruz. Balayinda bi kaç ülke gezdik yine planda yurtdışı var. Kendi ailemle yapamadigim seyleri şuan eşimle yasiyorum yani.

Bi cocukluk arkadaşım var. Beraber büyüdük. Adı Ayşe olsun. Ayşe güzel bi kiz ama hiç sevgilisi olmadi. Kendi gitti açıldı bi cok kişiye ama hep reddedildi. Bende aksine hep çıkma teklifi alirdim. Reddettiğim cocuklar benim niyetim ciddi diyip pesimden kosarlardi. Ayşe bi gün bana " sen kesin hemen evlenir çocuk yaparsin evde cocuk bakarsin ben kariyer yapicam" dedi. Seçim onun saygim sonsuz ama bunu öyle bi aşağılamayla söyledi ki.

Bi çocukla konusmaya başladı o zamanlar sevgili flört işleri güzeldi ama çocuk tarafindan terkedildi. Birinden hoslandiginda cok iyi arkadasiz. Ama hoslandigi kisi reddedince feminist takilip habire laf sokma aşağılama moduna giriyor. Galiba hamileyim dedim. Sok oldu tepki verecekti bişey diyemedi. Sosyal medyasinda habire evlilere laf sokma paylasimlari var. Kendisini çok seviyorum cocukluk arkadasim ama hayatinda biri yokken sürekli böyle. gerçekten evli olmak çocuk sahibi olmak çalışmamak ayıp mi? Asagilanacak bisey mi?

Ağzı olan konuşur çalışmak kadının statüsü bakımından önemli ve değerlidir her hadın ihtiyacı olsun yada olmasın çalışabilirsa çalışmalı ama şartlarda zorluyorsa zorlamayada gerek yok

Arkadaşınız ile olan meseleniz saçma bişey, konuşmaya dahi değmez, bence sizde takılmayın, kompleks yapmış işte.
Evli olup çalışmamak ise sadece sizi ilgilendirir. Maddi anlamda sorunda yok ise ister çalısır ister çalısmazsın.
Benim görüşüm çocuk olduktan sonra maddi yeterliliği olan her kadın kendi çocuğuna kendi bakmalıdır. Dunyanin en iyi bakıcısıda olsa yada anaanne babaanne herkim olursa olsun bir çocuğa annesi kadar iyi bakamaz. Bu doğanın kanunudur, inkar eden etsin.

Calismak, calismamak dogustan gelen bir özellik degil. Calismayan kadin, calisabilir. Calisan kadın, calismayi birakabilir. Herkesin kendine göre bir dusuncesi ve sartlari oluyor bu tercihi yaparken.
Sirf bunun icin birini asagilamak, hakaret etmek kendi hayatindaki mutsuzluk ve memnuniyetsizliktir. Kiskanma veya çekememe de olabilir.

Arkadaşın yaşadıklarından dolayı istemsizce kıskançlık yapmış. Haliyle o da bunu size laf sokarak dile getiriyor.

Evliyim hem de 10 yıllık. Çalışan bayanlara saygım sonsuz bu arada ama ben evlendikten sonra hiç çalışmadım. Ve ev hanımı oldum.

Hemen hamile kaldım. Oğlumda sağlık sorunları vardı. Hep ben ilgilendim şükür atlattık 4.5 yıldan sonra ikinci oğlum oldu.

Ev hanimligi da kolay değil ki. Ev temizliği, çocuk bakımı, okul, ödevler, park, hastane vs derken uğraşıp didiniyoruz.

Şimdi bunun neresi ayip ki! Çocuk bakmak evi çekip çevirmek vs bu da bir iş hem de maassiz ve izinsiz

Siz kimsenin ağzına bakmayın. Kim nasıl mutluysa öyle devam etmeli.
Çalışmak isteyen çalışır, ev hanımı olmak isteyen de evinde oturur. Kime ne ki!

Kime ne ? İstersen hiç çalışmazsın istersen çalışmaktan kafanı kaldıramazsın kimi ne ilgilendirir ? Ağzı olan konuşuyor maalesef sizde onun anladığı dilden cevap verin madem . Kafanıza takmanız gereken birşey yok yani

Siz cevabı kendi ağzınızla vermişsiniz.. Biriyle beraberken normal, terkedilince anormal.. Çünkü hiçbir insan onunla ciddi düşünecek seviyede birlikte olmuyor. Biri benimle evlenir misin dese eminim evinin kadını çocuklarının annesi olmak için hayır demez.Sonuç şu ki o evli değil ve sizin içinde bulunduğunuz imkanları kıskanıyor. Net

Arkadasinizla olan konuda bir fikrim yok. Ama calisip calismama konusunda cocuk yokkenki surecte calisma taraftariyim ben. Tabii bu herkese gore degisen bir durum. Sizin evliliginiz sizin karariniz. Evlilikler sonsuza kadar surecek diye bir sey yok,bir kadinin isi olursa kendi ayaklari uzerinde daha kolay durabilir diye dusunuyorum ve gencecik bir yasta cocuk da yokken evde amacsiz oturmayi kendim icin “saygin olmayan bir durum” olarak goruyorum.

o arkadasiniza soyleyin cocuk bakmak buyutmek oyle sandigi kadar kolay bisey degil bi yerde calisipta aksam cikip eve gidip ayagini uzatip yatmaya benzemiyor bunu calisip cocuk sahibi olmak ve cocuguna bakmak icin isten ayrilan bir anne olarak yaziyorum

Arkadaşın mutsuz huzursuz yuva kurmak isteyip her seferinden başarısız oluyor böyle olması çok normal, ha ben hiç çekmiyorum bu tipleri yallah diyorum.
Bu arada buradan teyit alınca kendini daha mı mutlu hissedeceksin sende ayrı alemsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…