Çalışmak mı çalışmamak mı delirecegim

Çalışayım mı yoksa işi mi bırakayım

• Kızınla çalış

OY: 29 61,7%
  • İşi bırak,işyerinde çocuk olmaz

OY: 17 36,2%
  • Eltine bırak

OY: 1 2,1%

• Ankete Katılan
    47
Ev ortamına çevirirseniz odayı olabilir. Ama bu çocuk birkaç aya yürüyecek. O odada kalmak istemeyecek. O zaman ne yaparsınız bilemiyorum. Günde 2 kere uyuyordur şuan. Neredeyse 3 saat. Arada molalarınızda olur. Küçük bi çadır yaparsınız, oyuncak götürürsünüz bol bol. Bi deneyin. Olmazsa çıkarsınız işten. Elti falan olmaz.

Her gün temizlersinizz işyerindeki boş odayı daha ne missss bir çok bebek anne babasıyla evden çıkıyor sabah anneanne babaanne bakıcı kreş vs gidiyor.sizon minnoş annesinin yanında olacak daha ne...keşke benim elime öyle fırsat gecse

Eee o zaman ne güzel. Zaten evden de çalıştığınız için çocuğunuzla aynı ortamda iş yapmaya da alışıksınız. Ben de evden çalışıyorum, çocukla çalışmak zor ama en azından zorluğuna yabancı değilsiniz. Odanızda çok insanla muhatap da olmuyorsanız, çocuğunuzun uyku düzenini, sağlığını tehdit edecek tehlikeler de azalıyor. Bir süre böyle idare edin, en azından deneyin, olmuyorsa da o zaman çalışmamayı düşünürsünüz. Denemeden bir çok şeyi göremezsiniz.

Kaynına ne be?
Hem işyerin harika bi teklif sunmuş neyi düşünüyorsun?

Ben bir süre tam olarak böyle çalışmıştım . Bebeğim 40 günlüktü . Ama odama giren çıkan belliydi .Yanımda ki stajer arada ilgileniyordu ve çok rahattım . Maaşım da tatminkardı . Yapılamayacak şey değil .
Şahsen ben evde oturacağıma sırtıma bağlayıp yine çalışacak kadınlardanım :)
Bebeğim evde olduğunda da şirket şoförü süt taşıyordu

Ne iş yapıyorsunuz anlayamadım ama bebeğiniz için zor olur bir odada kalmak . bir süre sonra yapamazsınız.
Önce patronunuza haftanın 2-3 günü gelmeyi teklif edin ama eninde sonunda bakıcı bulmak zorunda kalacaksınız . Bu bebek yürüyecek , diş çıkaracak iş yerinde olmaz sürekli . Belki haftada 3 gün sizinle işe gelir ama sıkılacaktır.

Bakıcı arayacak olursanız bekar genç bir bayanı tercih edin derim. Atama bekleyen biri olur mesela. Hem daha uyguna gelir size.

toz nedir ben de ona takıldım. evi her gün silip süpürüyor musunuz ki iş yerinde aşırı toz olsun? bi erkeğin tozda çocuk nası olcak diye düşünmesi de garip geldi. bu kayın mı nedir güvenilesi gelmedi bana.

Hamile kalirken nasil bir plan yaptiniz?
Normalde 2 yaşına kadar çalışmayı düşünmüyordum ama piyasa koşullarında güya asgari ücret yüksekliği iş yokluğu eşimin çalıştığı yer kapandı orası hiç kapanmaz diyorduk isler gayt iyiydi ama noldugunu anlamadık önce işçi çıkarmaya başladı sonra kapattı.
Hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlermis.hakikaten doğruymuş

Haklisiniz. eltiniz bakar diye mi dusunmustunuz diye sordum

haftada 5 gun yarim gidin bebekle, kalan yarim gun evde çalışın, sonra krese verirsiniz yarim gun kres yarim gun ise gelir sizle. sonra duruma göre tam gun krese gecer

su durumda hic bı sık bana yakin gelmedi acikcasi

güvenilir bi bakıcı da bulabilirsiniz yine. biraz buyuyunce krese verirsiniz

dediginiz gibu su piyasada borcla minik bebekle geçinmek cok zor.

Evimin borcu azkaldı ben 10 yıllık evliyim son 3 sene kaldı evin borcu bitmesine,zaten su piyasaya göre zaten kira parası şuan yani ha kira verilmiş ha kredi ödeniyor aynı hesap yani.

bu dedigin hic mantikli degil bacim. soyleki bir ev parasi biriktirene kadar yas olur bilmem kac. sonrada aldigin evi artik tup bebek tedavisine yatirirsin. bu bir ornek tabiiki..ama birseyleri beklerken birseylerin zamani gecebilir. ha ev sartmiydi dersin bu durumda tabii.

konu sahibi is yerinde cocuk bakmak nasil olacak? sorun tozda degil bence..ben evde bile cocuklar ayaktayken verim alamiyorum her zaman. onlar uyudugunda calisiyorum bir kac saat. is yerinde cocuk perisan olur, cocuk aglar, farkli ihtiyaclari olacak is yerinde yapamayacagin. bu kadar relax ise is yeri neden haftada bir kac gun evde bi kac gun ofiste olmuyor bu is? bana cok mantiksiz hayal gibi geldi. ayrica eltine baktirtma cocugunu filan. tum gun tv tablet basinda..o cocugu tek basina koy evde o da buyur bakar kendine. tum gun cikolata gofret..gercekten olacak sey degil

Valla mis gibide olur. Çocuk ev ortamında anneden uzak büyüyeceğine; iş ortamında seninle birlikte büyür.
Baktın olmuyor mu biraz maddi manevi toparlayınca; kreşe filan verebilirsin.. Patronunla konuşup; 3 gün evde 2 gün işyerinde de çalışabilirsin.

Şimdi bakiciya verecek para yoksa ilerde yani 3 yaşında çocuk nasıl kreşe gidecek kreş 1000 TL den aşağı yok

Istadigim ortami sağlarım diyorsunuz ki bence mantilki hem bakarsiniz işyerinde olmadi patronda farkinda olur en azindan biseylerin once işe yarim gun cocukla gitmeyi teklif edersiniz sonra da kres yaşı gelir kreşe verirsiniz elti şıkkı kesinlikle hayir bence

Kaynın sanırım bizede ek gelir olur diye düşünüyor
Apartmanda falan yokmu güvenebileceğin biri
Madem çalışmak zorundasın hem içine sinen hem nispeten uygun fiyata anlaşabileceğin bir bakıcı bul bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…