Çalışmak mı çalışmamak mı delirecegim

Çalışayım mı yoksa işi mi bırakayım

• Kızınla çalış

OY: 29 61,7%
  • İşi bırak,işyerinde çocuk olmaz

OY: 17 36,2%
  • Eltine bırak

OY: 1 2,1%

• Ankete Katılan
    47
Ya hiçbir tozlu oda, çocuğunuza eltiniz kadar zarar veremez, şu anlattıklarınıza bakınca öyle görünüyor. Sizce öyle değil mi? Yani sağlıksız besleneceğine, bütün gün televizyon tablet başında zombiye döneceğine, yerinizde olsam tutar kolundan yanımda götürürüm çocuğumu. Ha mümkünse bakıcıya, kreşe filan verin ama zaten eve daha fazla para girsin diye çalışacaksınız, bu durumda parayı kreşe&bakıcıya gömmek de mantıklı değil. Sizin şartlarınızda en oluru yanınızda götürmek gibi geldi bana. Odanızın durumu nedir, size özel, çok fazla insanın girip çıkmadığı bir oda mı? Bunlar da önemli. Çocuk bu sabit durmayacak, ona bir köşe hazırlama imkanınız var mı? Park yatak gibi bir şey olur, çitle ayrılmış bir bölme olur. Onun güvenliğini sağlamak da önemli.
Evet odam özel oda kimse giremez çok giren olursa bir ön muhasebecimiz var o girer.ayni oturma odası gibi duzenleyebilecegimi söylediler,hali olacak park yatak hatta calisircam salıncak bile almayı düşünürüm.odaya ayakkabılı girilmeyecek. Bu şartları koyabilirim.

iş yerinde bebekle olmaz. o bebek günün çoğunlukla uyanık olduğu 8-10 saatini 20 m2 odada geçirecek. biraz makul olun. patronunuzla konusun, yarım gün donun işe.
çocuğun gündüz uyku saati olduğu yarım günde işe gidin.
örneğin 1 den 2 buçuğa kadar uyuyorsa, 12.30 da bırakın, 5 buçukta donun. 3 saat olmuş olur.
yada sabah gidin işe, çocuk öğlen uykusundan uyandığında evde olun, yine 3-4 saat olmuş olur.

ama bence her şekilde eltinize bırakmayın. komşunuz yok mu bakabilecek? hem çocuk evinde olur. hem de eltinizin başka çocukları da var sanırım, evinde bakıcı yada komşu baksa daha güvenli olur

Toz ne yapar ki çocuğa, şu toza pis bir şey muamelesi yapmayı bırakalım artık.

11 ay yanında olmuşsunuz ne güzel, geçim sıkıntısı varsa çalışmalısınız.
Eltinizi hiç düşünmeyin.
Bakıcı arayın, içinize sinen birini bulana kadar işe götürün bebeğinizi.

Eltinize bırakmanızı asla tavsiye etmem gerekirse çalışmayın

Patrona çok şaşırdım millet iş diye kırılırken bebekle de olsa gel yeterki gel diye sizde ısrarcı olması bilmiyorum değişik geldi

16 yıllık evliyim ben odaya girdiğimde kayınbiraderim şöyle bir toparlanır
Sizinkinin sizinle bu şekilde konuşma cesareti acaba nerden geliyor

Asgari ücret ile ev kredisi imkansızlığına ise hiç girmiyorum
Benden başka işi yapacak kimse bulamadı piyasaya göre düşük maaş veriyor.birde her insana güven duymuyorlar ben tanışları sayılırım.

Toz ne yapar ki çocuğa, şu toza pis bir şey muamelesi yapmayı bırakalım artık.

11 ay yanında olmuşsunuz ne güzel, geçim sıkıntısı varsa çalışmalısınız.
Eltinizi hiç düşünmeyin.
Bakıcı arayın, içinize sinen birini bulana kadar işe götürün bebeğinizi.
Nasıl bir iş yapıyorsunuz ki size ayrı oda verecekler. Eğer bilgisayar üzerinden işlerinizi halledebiliyorsanız evden iş yapmayı teklif edin.
Bilgisayar başında çalışıyorum bu güne kadar evden çalıştım artık gel diyorlar.

Yine mucize bir ayrıntıya takıldım. Asgari ücret, tek maaş, ev kredisi nasıl oluyor?

Durum buysa çalışmanız gerek. Patronlar bir ay sonra sorun çıkarmayacaksa ve çocuğa uygun ortamı oluşturabilecekseniz yanınızda olmasında bir sakınca yok. Yok bu şartlar sağlanmayacaksa bakıcı en iyi seçenek gibi görünüyor.
Eşimin çalıştığı yer kapandı yeni işte de bu kadar veririz diyorlar kriz var diyip bahane üretiyorlar

Bilgisayar başında çalışıyorum bu güne kadar evden çalıştım artık gel diyorlar.

Siz şöyle bir teklifle gitseniz, evde bilgisayarla çalışmaya devam edeceğinizi, haftanın 3 günü yarımşar gün iş yerine gidip oradaki işlerinizi halledeceğinizi söyleseniz(pazartesi-çarşamba-cuma). Elitinizin kısa süreli bakmasında da çok sakınca olmayabilir bu durumda.

çocukla ilgilenmekten işine odaklanabilecekmisin. eltiyi zaten hiç karıştırma kendi çocuğuna düzgün baksın önce. bakıcı ihtimali yokmu

Siz şöyle bir teklifle gitseniz, evde bilgisayarla çalışmaya devam edeceğinizi, haftanın 3 günü yarımşar gün iş yerine gidip oradaki işlerinizi halledeceğinizi söyleseniz(pazartesi-çarşamba-cuma). Elitinizin kısa süreli bakmasında da çok sakınca olmayabilir bu durumda.
Evet olabilir aslında teşekkürler bir sorayım

Ne iş yaptığınızı öğrenebilir miyim. Kızınızla çalışmak. bence denemeye değer. Hatta beşik koyun istediği zaman uyuşun. Oyuncakları falan olsun, oynasın. internetten bakın. Ahşap korkuluklar var. Onu koyun istediği gibi hareket etsin ama ordan çıkamasın. En azından bir kaç ay bakın, oluyor mu olmuyor mu

"Ama bugün kaynım geldi olurmu hiç tozda çocuk hem çocuğa hem işe nasıl yetişcen sonra 11 aylık bebek sabah 7 buçuk evden çıkacak akşam 7 de eve gelecek olur mu hiç dedi.birak ağlar ağlar susar öğrenir kalsın eşim bakar dedi yada işi bırakacaksın dedi."
kaynınız niye bu kadar karışıyor ailenize onu anlamadım. ona neymiş.
işyerinizde halı, kanepe olcak demişsiniz. o zaman işe götürün bir deneyin en azından. oyuncak ,oyalanacağı şeylerde getirirsiniz. ama eltiniz bakmasın bence en sinir olduğum anne tipi aynı yengem.

Maaşınız fena değil bence. Ben de aşağı yukarı sizin kadar alıyorum. 20 aylık oğlumu 16 aylıkken bakıcıya bıraktım mecbur. Bakıcıya da 1700 veriyorum (ben fazla veriyorum, 1200-1300 civarı genelde burada). Maaşımdan elime çok bir şey kalmıyor ama yapacak bir şey yok. İmkanım olsaydı çocuğumu yanımda götürmek isterdim ama iş hayatıyla yürüyeceğini düşünmüyorum... iş yerinde gürültü olacak, çocuk uyanacak, ağlayacak vs...

Evet olabilir aslında teşekkürler bir sorayım
en iyi ihtimal bakıcı
veyahut kendi anneniz ya da kv nize gerekirse çok ısrar edin en azından 3 yaşına kadar iyi kötü idare edip baksınlar
ne kadar zor durumda olduğunuzun farkındalar sonuçta
bakıcı işi zor çok para da isterler.. ama mecbura kalınca da yapacak bişey kalmıyor

Çalışmamda lazım evin kredisi var tek maaşla gecinilmiyo eşim asgari ücret aliyo.
Siz boyle yazmissiniz. Sadece merak ettim.
Madem bu sekilde yuruyebiliyor, bebeginiz kres yasina gelene kadar boyle devam etmesini rica edebilirsiniz. Haftanin birkac gunu gidip yapilmasi gerekenleri yaparsiniz.

X